Löytö retkikeittiöön;

Löysin K-kaupasta Pirkka pikariisiä 4 x 125 g annospusseja.

Riisi on annospusseissa joissa reiät eli keitetään pussissa ja keittoaika 5 min, ja kun valmista pussi leikataan irti.

1 pussi 2 annosta (yksi ison miehen annos)

Riisin voi maustaa currylla ja paprikalla ja keitossa kannattaa käyttää liemikuutoita maun mukaan, ei liikaa vettä sitten.

Kysy "etinisistä" kaupoista riisin maustamiseen vaihtoehtoja. Ovat sellaisten ruokien syöjiä siellä että syövät riisiä. Itse löysin 4 erilaista pussia kolmesta kaupasta mitä kaupungissa oli.

Minä teen spagetin seuraavasti:
- Mitaan sopivan määrän valmiiksi pilkottua spagettia annoksen verran ja siihen tummaa soijarouhetta 0,5 dl. Liemikuution voi käyttää.
Keittoaika menee yksiin. Rouhetta ei tarvitse esiliuottaa.

Spagettia teen myös ilman soijarouhetta ja maustan chilipippurilla, aromi- tai yrttisuolalla, valkosipulirouheella (Pirkka) ja jätän lientä että on hiukan, siis hiukan ei paljon keittomaista. Varsinainen Amerikan herkku.

Näillä eväillä jotka ovat rutikuivia saa maustamalla hyvin erilaisia ja ovat 5-8 minuutin keittoajoilla valmiita ja hyvin hiilihydratti (energiapitoisia) eli illalla noita vatsa täyteen !

Mukaan voi ottaa riisiin sopivia cyrrykastikkeita tai muita sellaisia purkissa olevia ja laittaa minigripip pusseihin.
Spagettiin on kaikkein herkullisin pesto Pirkan vihreä pesto.
Punainenkin löytyy.

Näin saa yksikertaiseen ruokaan paljon erilaisia makuja ettei tarvitse joka päivä syödä samanlaista, mutta kyllästymättä voi eri tavoin maustamalla syödä koko matkan vaikka vain näitä eri tavoin maustamalla ja selvitä helpolla keittämisestä.

Pussimuusin teen myös ja pieniä valmiita kastikepusseja olen valmiiksi annospusseihin laittanut joista sitten saa äkkiä vettä lisäämällä kastikkeen.

Kokeiltavan arvoinen asia on K-kaupan "Lämmin kuppi" pussi jonka kaataa kupilliseen kuumaa vettä ja minuutin jälkeen valmis välipala vaikka näkkileivän kanssa. Lämmittää jos tarvitsee.

Terästermoksessa haudutan neljän viljan puuroa joka on ainoa jota suolaan hyvin, ja siihen voi laittaa pojalle 3-4 luumua tai rusioita jos tahtoo.
Mutta terästermos painaa, joka on huomioitava asia.

Aamulla paksu kaurapuuro 2 dl hiutaleista raavaan miehen annos jolla jaksaa muutaman tunnin. Kaurapuuro on ainoa ruosleivän ohella jonka valmistuksessa ei tarvitse suolaa ollenkaan jos niin aivan niin pikku hyppynen kuin voi.

Itse pyöräilen ja kauppoja tulee vastaan. Ostan vain tomaattia, banaania, maitoa, perunoita josta keitän maitoperunat, ja tuoretta leipää ja maitoa. En muuta osta kaupoista. Persikkasäilyketölkin joskus. Ruoka ei maksa mitään matkalla.

Marketeissa on vaikka kunka paljon erilaisia kuivattuja pata-aineksia mm. joihin lisätään jauheliha. Tumma soijarouhe sekaan ja valmiiksi minigrip pusseihin
ja maalarinteipillä tarvittava vesimäärä ja keittoaika päälle. Kokeile ensin kotiretkikeittiössä.

Muovilautanen johon "pakkipusseja" eli muovipussi päälle ettei tarvitse tiskata kuin kattilaa, ja mutta muoveja ei saa jättää kuin roskiksiin. Ne ei maadu luonnossa missään. Kertakäyttölautasia voi käyttää, nekin mukaan roskiksiin saakka tai polttaa hyvin.

Kuivaan hernekeittoa itse, se pitää olla paksua kun sen kuivaa ettei ole sitten liian vetistä, siis muhennosta kun kuvataan.
Kaikkea ruokaa voi kuivata, mitä tahansa. Lisää vain vesi, mutta veden pitää antaa rauhassa imeytyä kunnolla. Se edellyttää käytännössä että laita minigrip pussiin ja sopiva määrä vettä aamulla koko höskä ja sellaiseen paikkaan rinkkaan ettei sotke jos pussi menee rikki. Koko päivän vesi imeytyy rauhassa, ja sitten vain veden kanssa kiuhauttaa valmiiksi keitetty ja kuivattu ja veteen imeytetty annos.

Näkkileipää ja rinkeleitä tai korppuja mukaan, juomia mitä juo kuivattuna. (yrittihaudukkeet/ tee/ kahvi)

Näillä pärjää kokonaisvaltaisesti retkeilyn maailmassa oli sitten rinkan tai pyörälaukkujen kanssa liikkeellä. http://jarinhotelli.blogspot.com

Juoda voi napapiirin rajan yläpuolella kirkasta vettä.

Googleta: "vedenpuhdistustabletit" ja veden voi myös keittää.
Myös googleta: "Nerox 02 Army" = vedenpuhdistaja.

Halusin laittaa näkyville pyöräilymatkojeni keittiön miten halvalla ja tukevasti ja helposti laitan ruokani, että muutkin voisivat saada näistä vinkkiä.

Kirjoita vaikka sähköpostiini jos Sinulla on kokemusta kerrottavana, -haluat vaihtaa ajatuksia liikkumisesta ja käytännön kokemuksia matkoilla pyörän tai rinkan kanssa.


yst. t., jari

4

528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lisäys;

      Kaupoissa on 0,5 litran pulloissa paistorasvoja. Pruutata pullosta vaan.

      Niistä voi olla leivän päällystämisessä hyötyä jos maku kelpaa.

      yst. jari

    • Kiitos

      Oli mielenkiintoinen kauppa.

      Käytän kotona muitakin soijatuotteita.

      Keittää ja paistaa.

      Aivan hyvin retkiolosuhteissa käy laittaa muutkin soijavalmisteet ja ovat ultrakevyitä, mutta koska on niin vähän vegetaristiperiaatteella toimivia retkiruokapalstalla, niin jauhelihaa korvaamaan esitin vain tuota tummaa rouhetta.

      Minusta soijavalmisteista tulee muistakin ihan hyvä soosi kun ensin keittää ja paistaa, ja ne käy lihan korvikkeena mihin vain periaatteessa.

      Minusta nakit olivat mielenkiintoinen tuttavuus. Joku kalkkuna- tai kananakki menee minun ruokavaliossani joskus ja muutenkin sehän on pelkkää jauhoa.
      En sinänsä anna ravintona mitään arvoa, ja perunasopassa joskus käytän nakkia, nakkisoppa voi joskus tulla mieleen, mutta hyvin harvoin nykyisin.

      Perunasopan tärkein asia on peruna ja Rosamunda on paras, se ei mene miksikään uudelleen kuumennettaessa.
      Siksikin ja sopii joka paikkaan. Lisään keittoon puoli desiä tummaa soijarouhetta ja keitän koko ajan mukana. (2,5 l) Käytän siis soijavalmisteita koko ajan kotona, minulla noita suikaleita ja palloja onkin nytkin kaapissa monta pussia.

      Tuotteet sivulla on tuttuja siellä Ekolokaupassa, olen sen verran vihkiytynyt vegetaristin maailmaan.

      Kiitos linkistä, siellä on kiinostavaa kun ja tutkin vielä paremmin.

      yst. jari

    • hammocks

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1897
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1615
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      75
      1469
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1386
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe