Vuohi talvella?

hä?

Elikkä oon 12-vuotias tyttö ja me suunniteltiin isän kanssa että otamme kaksi kiliä. Kaikki on muuten järjestetty, mutta minne ne kilit laittaisi kun tulee pakkasia? Emme lopettaa niitä pakkasen takia aijo, mutta mikä olisi hyvä paikka sijoittaa ne talveksi Ja minkä kokoisen laitumen kaksi kiliä tarvitsee? paljonko kahden kilin pitäminen maksaa kk? Olisimme kiitolllisia jos vastaisitte :)!

8

2618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • navettapiika

      Kyselkää jostain kuttulasta vuokralle kesän ajaksi pari kipaletta, niin että voitte palauttaa ne syksyllä. Kaikista järkevin ratkaisu. Kunnan maataloustoimistosta kannattaa varmistaa, pitääkö teidän siinä tapauksessa rekisteröityä vuohitilaksi. Laidunta jonkin verran, heinää ja vähän viljaa, suolakiven. Ei tule kalliiksi, kun syövät kaiken mikä kasvaa maasta.

    • ex-lampuri

      jos vuohien palautus ostopaikkaan ei onnistu, olisi hakittava vaikka jalasmökki, ehkä tommonen 2x 5 metriä tai niillä main sekä vaikkapa pressuautotalli heinäsuojaksi. eli talvihoidon kulut jo rakennustn osalta, ellei ole autotallia, navettaa valmiina, tulevat olemaan useamman tuhannen euroa!
      Heinihn saa ostettua valmiiksi paalattuna vanraan tommone pikkupaali kuivaheinää päivää kohti. Selaista valoista säilörehupaalia ei kannata hankkia, rehu pilaantuu ennenkuin vuohet ehtii syödä sen. Katso jostain vuohenhoito-sivustoilta tarkempia ohjeita. Arvioni perustuu lampaiden hoitoon.

    • suvikatti

      kerrankin järkevä kesäeläoimen ottaja. Miettii TALVIHOIDON ennekuin hankkii elikon! Hurraa!

    • näinhänse on

      suvikatti: pakkohan se on miettii kaikki valmiiks ennenku ottaa yhtäkään lemmikkiä. :)

      • onko?

        Mutta onko nykypäivänä se jo lain vastaista pitää vuohia silleen sellasessa kepissä kettingillä et se on vähän niinkuu niiden laidun. Et saa syödä tietyn alueen?


      • suvikatti

        niinhän sitä pitäs, vaan kun kaikki ei muista juttuu. järkevimmät katujat ilmoittelevat että annetaan ajanpuutteen vuoksi... lahjoitetaan talven takia.. ym, ja vastuuntunnottomien jä0kilä eläinsuojeluväki keräilee syyssateissa ja talvipakkasissa pitkin kyliä ja katuja kun ihmiset ilmoittelevat että täällä taas harhaa kodoton katti ja isännätön rakki.


    • näinhänse on

      niimpä..mekin harkitsimme aika kauan tuota kahden vuohen ottamista, just näiden että mihin se talvella laitetaan juttujen takia. Ja nyt sitten aikas lailla keksittiin yks hyvä meidän ulkorakennus :) ! mut kiitti kaikille vastaajille!!

    • *************

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe