Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mopon virittäminen

????

Paljonko tulee sakkoa jos mopo kulkee n.60km/h

30

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riippuu ihan siitä..

      ,,että mitä tapahtuu, kun moposi kulkee 60km/h. Jos aiheutat vähänkään korvattavia vahinkoja mopollasi ja asiaa aletaan selvittämään viranomaisten ja vakuutusyhtiön taholta, voi maksettavaa tulla vaikka 1000000€ (miljoona euroa), eikä sekään ole mikään maksimi. Nimittäin vakuutusyhtiölläsi on vakuutusehtojen perusteella mahdollisuus pienentää korvaussummaa taikka jopa periä maksetut korvaukset takaisin. Voit lukea tämän varsin selkeästi oman moposi vakuuttaneen vakuutusyhtiön vakuutusehdoista.

      Hyvällä tuurilla voit selvitä pienillä sakoilla normaalissa ratsiassa, sekä käynnillä katsastuskonttorilla. Hyvään tuuriin ei kannata luottaa!

    • 4545678

      Ei 60km/h vauhdista tuu vielä mitään... Monesti eivät poliisit edes kiinnostu jos on asiallisessa kunnossa oleva menopeli jne. Kilvet käyt vaan hakemassa takas niin se on siinä pikkusakot.

      • ????

        Selevä!


      • Virheellistä tietoo

        Tuo riippuu ihan tilanteesta, että miten sitä sakkoa tulee. Ensinnäkin taajamissa on nopeusrajoituksia ja aika alhaisiakin... Lisäksi jos mopo katsotaan selkeästi viritetyksi, vaikka olisi miten asiallinen, niin vähintään katsastuskonttorille mennään kilpeä hakemaan ja jos katsuri vaatii alkuperäistä osaa irroitetun prikan tilalle, se maksaa!

        Vaan pahin mahdollinen juttu on tosiaan tuo, jos joutuu onnettomuuteen tuollaisella mopolla, josta löytyy virityksiä. Vakuutusyhtiöllä on hyvä syy jättää korvauksia maksamatta taikka periä niitä takaisin. Henkilövahingot on arvokkaita maksella. Meillä on asiasta ihan omakohtainen kokemus, viime syksynä tapahtui pelkkä ulosajo tieltä ja siinä meni rikki ajoneuvo ja kuljettajalta varusteita, sekä kalliit silmälasit. Vakuutusyhtiö ei korvannut mitään, koska perustelut olivat; "vahinko on itse aiheutettu", tietysti päätöksestä olisi voinnut yritää valittaa, mutta ajoneuvon tarkempi tutkinta olisi tuonnut vain lisää maksettavaa!


      • Voitatko lotossa?

        Lotossa on paljon vaikeampi voittaa, kuin joutua liikenneonnettomuuteen. Ei hyvään onneen voi luottaa, mitä sitten teet kun joudut pienempäänki onnettomuuteen ja pitäisi saada vakuutusyhtiöltä korvaukset vahinkojen maksuun?

        Onko sulla rahaa maksaa kaikki mitä mahdollisesti tulee maksettavaa????


    • Turbodiesel

      Se on ihan poliisista kiinni, nyt on turha tääl luotella mitään poliisien nettisivuilta. Tosinta totta on että jos aiheutat vahinkoa viritetyllä mopolla ja sitä tutkitaan ja tulee ilmi että mopo on viritetty, niin vakuutus sanoo itsensä irti. Jolloin sinun tulee maksaa nämä korvaukset, koska vakuutus kattaa vain vakiomopon vahingot ja sen tuottamat vahingot. Mutta poliisin pysäyttäessä homma menee sitten poliisin mukaan, mikäli poliisi ei näe jutussa mitään väärää mielestään, voi hän päästää ilman sakkoja menemään. Ja jotkut poliisit laiskuudestaan edes lähde kokeilemaan. Mutta tienpäällä olevissa ratsioissa kannattaa olla erityisen tarkka. Koska melkein aina ottaneet testattavaksi. Ja kyllä, minun moponi on viritetty. En ala kerskumaan nopeudella, mutta en ole vielä kiinnikkään siitä jäänyt kyseisen nappirajoittimen ansiosta.

    • ????

      No, jos jää vaikka ratsiassa kiinni

    • Abelzini

      Mopo viedään sulta ja tulee lentokoneen verot, että kannattaa muuten varoa!

      • Hyvä siinä on..

        ..irvistellä, kun et mitään tiedä! Ei mopon virittäminen ole mikään leikin asia!


    • totta joka sana

      Se riippuu poliisista, mutta mun pikkuveljen mopo kulki 62 ja jäi poliisille kiinni. Poliisi vei kilvet ja otti kortin, ja piti kutsua apua kuljettamaan mopo kotiin. Se maksoi 60e.
      Siihen tuli kevytmoottoripyörän verot ja vakuutusyhtiön petosmaksu 1200e.
      Poliisilta tuli sakko 500e.
      Mopo piti pistää vakioksi huoltamossa ja hakea kilvet. Se maksoi 250e.
      (eihän me kilvillä mitään kyllä tehty, kun ei veljellä korttiakaan ollut enää. Se joutu käymään mopon ajotunnit uudesta ja maksaa niistäki viä että sai kortin!)
      Oli muuten vanhemmat aika vihasia pari kuukautta sen jälkeen.
      Eli, mopon virittäminen ei kannata.
      Miksette voi ajaa ihan vakio mopoilla nyt vaikka vuoden ja tutustua liikenteeseen ja sitten 16w hommatkaa kevari niin ei tarvi virittää.
      Eli yhteensä pikkuveljelle tuli maksuja yhteensä noin 2050 euroa!!!
      (asumme siis Helsingissä)

      • asdgfabdrsfyvwqaet

        Sä puhut paskaa!


      • Vakuutustarkastaja
        asdgfabdrsfyvwqaet kirjoitti:

        Sä puhut paskaa!

        Kyllä se ikävä kyllä menee parhaimmillaan noin, mitä tuossa nimim. "totta joka sana" kirjoitti, eli mopoilija selviää n. 2000€ laskulla.


      • Nii ja huonommillaa
        Vakuutustarkastaja kirjoitti:

        Kyllä se ikävä kyllä menee parhaimmillaan noin, mitä tuossa nimim. "totta joka sana" kirjoitti, eli mopoilija selviää n. 2000€ laskulla.

        ..on sen virimoponsa kans lopun elämää velkavankeudessa niiden vahingonkorvauste kanssa. Eihä vakuutusyhtiöllä ole mitää velvollisuutta maksaa, jos mopo on viritelty ja sillä sitte aiheutetaa vahinkoo.


    • lolleroxddd

      Tossa kaveri joutu ratsiaan ja meni pääle 100km/h yhteensä tuli maksuja sellane 2700-2900e ei sen isä kyllä tykänny :D

    • ehehheöi9gu

      noni huomenna vakioksi mopo...päiväksi...ehkä:D kilpi vinoon ja karkuun vaan, vittuako se ketää haittaa jos viritetty mopo jos ei muuten pelleille sillä? jos ajaa asiallisesti ni kenen persettä sen luulis kutkuttavan jos toisella kulkee mopo vähä lujempaa, mitä tulee autoilijoihin ni huuhhu kaikki semmosia kyrpänaamasia jotka ajaa 100/kmh 40kmh alueella. eli karkuun vaan ni ei huolen häivää

      • Kyllä se vaan kuuluu

        Nimittäin meitä on muitakin liikenteessä, kuin virittäjä-tampiot mopoinensa, ottakaa se huomioon!
        On aika itsekästä ajatella, että ei kuulu muille, millä ajan ja miten. Kukaan tuskin haluaa ajaa kolaria taikka haluaa joutua muuten onnettomuuteen, silti niitä onnettomuuksia tulee ja syyttömälle osapuolelle on aika raskasta olla prosessissa mukana, kun vastapuolella on rahaton virittäjä-mopoilija, jolta ei löydy tuulen huuhtoma berce. Toki loppuviimeksi vahinkoa kärsinyt osapuoli saa korvaukset Liikennevakuutuskeskukselta http://www.liikennevakuutuskeskus.fi/www/page/lvk_www_1201, mutta Liikennevakuutuskeskus perii ne korkojen aikanaan sitten vahingon aiheuttajalta.
        Ihan kokemuksella, että jouduin tilanteeseen jossa päälleni ajettiin ja tällä finninaamaisella nuorukaisella oli juuri asiat niin, "että mitä se muille kuuluu, miten ajaa" ja siten vakuutusyhtiö, joka oli muka vakuuttanut ajoneuvon, ei sitten korvannutkaan, vaan hommat siirtyi Liikennevakuutuskeskukselle ja aikaa kului monta kuukautta, osa on vieläkin setvimättä. Yhtä kaikki tuo finninaamainen pojankloppi maksaa nyt sitä vahinkoaan Liikennevakuutuskeskukselle vielä monta vuotta ja maksaa todella pitkään omien sanojensa mukaan.


    • Gifiiff

      Kertokaa joku kannattaako vakioderbiin laittaa 14 vai 15 piikkinen eturatas? Paljonko kulkee?

      • Ei kannata laittaa!

        Usko jo, eikö tässä ketjussa ole käynnyt jo hyvin selväksi, että olet maksaja jos aiheutat vahinkoja sillä Derbilläsi liikenteessä. Tuskin nimittäin maltat pysyä poissa liikenteestä sillä mopollasi!


      • DERBIKUSKI

        Se kulkee 78.3km/h, mittasin 2012 vm Derbi Sendan, muuten täysin vakio mutta 120 koon suutin, powerfilter ja 15 piikkinen eturatas, mutta ei jaksanu vetää loppuun asti, meni nelos vaihteella ton 78km/h

        Eikä mopon virityksestä saa kahta tuhatta sakkoja, alle 65 kulkevalla mopolla saa korkeintaan haukut perseelle ja yli 65 poliisit silittää päähän ja kehuvat ja yli satasta kulkevat mopot palkitaan pullakahveilla

        Mulla on derbissä tämmönen setti
        Barikit 80cc Dellorto 24mm Kaasari ja ite tehty tehari
        Kulkee muuten ihan perkeleesti, vituttaako?


      • Sun mopos saa
        DERBIKUSKI kirjoitti:

        Se kulkee 78.3km/h, mittasin 2012 vm Derbi Sendan, muuten täysin vakio mutta 120 koon suutin, powerfilter ja 15 piikkinen eturatas, mutta ei jaksanu vetää loppuun asti, meni nelos vaihteella ton 78km/h

        Eikä mopon virityksestä saa kahta tuhatta sakkoja, alle 65 kulkevalla mopolla saa korkeintaan haukut perseelle ja yli 65 poliisit silittää päähän ja kehuvat ja yli satasta kulkevat mopot palkitaan pullakahveilla

        Mulla on derbissä tämmönen setti
        Barikit 80cc Dellorto 24mm Kaasari ja ite tehty tehari
        Kulkee muuten ihan perkeleesti, vituttaako?

        kulkee ihan mitä vaan, ei viduda yhtää meikää, sillä SINÄ olet se maksaja kun napsahtaa :D


      • MOPO VIRI
        Sun mopos saa kirjoitti:

        kulkee ihan mitä vaan, ei viduda yhtää meikää, sillä SINÄ olet se maksaja kun napsahtaa :D

        MÄ AJAN AINAKI KARKUUN NII EI TUU SAKKOJA


      • Miten muka???
        MOPO VIRI kirjoitti:

        MÄ AJAN AINAKI KARKUUN NII EI TUU SAKKOJA

        Luetun ymmärrys on sulla aika hakusessaan! Siis miten sä muka ajat karkuun, jos napsahtaa???? Mopo baskana ja ittelläki mahdollisesti murtumia, ei siinä paljoo ajella karkuu. Siinä vasta katsotaan se maksajan paikka! Et ilmeisesti tajuu, et sakot on namurahoja, jos niitä joutuu makselee, vahingonkorvaukset on ne sudenkuoppa virimopossa, sieltä tulee ne maksettavat vasta!!!!!!!


    • pakoreittionparas

      Ei siitä sakkoja tule. Tai jos uhkaan iin karkuun vaan.

    • fhgjhvkbl

      Mopon on tarkoitus olla nopeampi kuin polkupyörä, mutta hitaampi kuin kevytmoottoripyörä. 80 km/h nopeus on moottoripyörille, ei mopoille.

      • vsgvsf

        Saatanan kukkahattutäti...


    • 4+13

      Mut polkupyörä menee vakiomoposta ohi ylämäessä.

    • heheoon12v

      mulla on penis mutten kerro miksi, terveisin, penis

    • Anonyymi

      Ite ajoin mopolla vähä yli 60kmh poliisiauton ohi eikä lähteny perään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe