Rantasalmi

Friidutsi

Ihan mielenkiinnosta kyselen, harkitsen muuttoa Rantasalmelle, tai se on yksi vaihtoehto. Muutan hieman isommasta kaupungista, haluan tavallaan "maalle" mutta kuitenkin kylälle. Joroinen oli yksi vaihtoehto, mutta omaan makuun liian kuollut kylä ja liian vähän palveluja.

Millainen paikka Rantasalmi on asua, mitä palveluja sieltä löytää eri ikäryhmille suunnattuna tai yleisiä, vai tarvitaanko sinne jotain uutta, tai enemmän jo jotain olemassaolevaa? Onko (kenties netti)kahviloita, uimahallia, kirppareita? Millainen Rantasalmi on kesällä, onko paljon ulkomaalaisia/turisteja, kesätapahtumia, vai onko yhtä kuollut kuin ensimmäinen presidenttimme? Mites talvi? Onko tapahtumia vai jäävätkö kaikki mieluummin sisälle takkatulen ääreen värjöttelemään? Millaisia Rantasalmen ihmiset on, entäs asunnot, hinta-laatusuhde? Onko koirille jotain seuraa tmv.?

Kiitos jo etukäteen vastauksista.

16

5612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piitsvollei

      http://www.rantasalmi.fi/

      Vanhoja päivityksiä, mutta antanevat jotain suuntaa kunnan tarjoamista mahdollisuuksista.

      Henkilökohtaisesti pidän Joroista elävämpänä paikkana, mutta on vissiin mentävä kauas, että näkee lähelle...

    • friidutsi

      Ajattelin lähinnä ihan paikallisen näkemystä, missä viettävät Rantasalmelaiset aikaa, halutaanko jotain uutta yritystä (yritystoiminta on mm. minua aina kiinnostanut), minne kannattaa mennä, minne ei jne. Ehkä ihan oikeaa käsitystä Rantasalmen sivut eivät anna.

      Kiitos kuitenkin vastauksesta.

    • -salamelainen-

      Tavallinen takapajula. Kaks ruokakauppaa, Alko ja muutama muu kauppa. Ihmiset ovat samanlaisia uteliaita vänkylöitä kuin muuallakin Savossa eli ihan huippukastia. Nesteen baari on kaiken keskus, siellä istuva 'parlamentti' tietää kaiken. Mitään koirakinkereitä ei ole.
      Rantasalmella on kauniit maisemat etenkin Haukiveden ranta-alueilla mutta harevan maha maisemia katsellessa täyttyy.
      Ei kuitenkaan ole huono vaihtoehto muuttaa Rantasalmelle asumaan tai vaikka kuolemaan sillä hautuumaassa ainakin on pehmyt hiekka.

      • Anonyymi

        ALKO on, mutta sanoisin: älä käy viinakaupassa Rantasalmella. Käy vaikka Savonlinnassa ... tulee puheita ... pienellä paikkakunnalla --- et varmasti halua leimautua juopoksi ...


    • Erkki

      Ensin joku kysyy että onko se teidän paikkakunta hieno paikkakunta elää ja olla. Sitten kymmenkunta vatipäätä koittaa todistaa että tämä ko.kylä ei missään tapauksessa ole se kunta mihin sinä et missään tapauksessa halua muuttaa.

    • Paikallinen

      Olen itse paikallinen nuor aikuinen ja pidän kunnasta kovasti. IHmiset on avuliaita ja ystävällisia, luonto on hurjan kaunis ja rauhalliseen paikkaan mahtuu myös mukavasti elämää! Harrastusmahdollisuudet on aika mainiot, esim. talvella latuverkosto on loistava, retkiluistelubaanat on Suomen ykköspaikkoja ja yleisurheilukenttä löytyy (mm. uusi nurmikenttä), samoin jäähalli ja kuntosali jne jne.

      Kesällä asukasluku tuplautuu vapaa-ajanasukkaiden toimesta ja turisteja liikkuu lähinnä norpan ja kansallispuiston takia, joka muuten todella kiva käyntikohde. Luontokeskus on mukava myös, siellä on kivat myymälät ;) Kesä on myös täynnä erilaisia tapahtumia. Talvella on runsaasti luistelijoita, vaikka muuten hiljaisempaa.

      Tottakai pieneen paikkaan mahtuu myös niitä juoruilijoita ja uteliaita. Missä niitä ei olisi, mutta ketäpä ne häiritsee? Samoin, mahtuu myös paikallisia deekuja, mutta hekin liki harmittomia. Ihania hassuja ja eriskummallisia ihmisiä, mutta enimmäkseen ihan normaalia porukkaa! Koiria on paljon ja lenkkiseuraa varmasti löytyy.

      Tervetuloa vaan :)

    • AISSS

      no mitä hemmettä sua vaivaa?!?!? oletko harkinnut mennä viroon?!? koska siellä olis yhtä paljon autistei et ne tasapainottaa siun järjen. Rantasalmessa on 2 kemua max vuodessa ja ne on ihan vitun perseest. yks tyyppi joka jää nimettömäksi aina vetää kunnon lärvit ja alkaa laulaa madonnaa. Se on kaunista, mutta vitiun pitkästyttävää 6h jälkeen. Olis siistii mennä kauppakeskukseen, mutta meillä ei ole. Posti on yksi työmaa ja bussiliikenne on yhtä eloisa kuin pokelan seksielämä, eli ei aika löysää ja pienet lapset ottavat puolet ajasta. Meidän lukio on yksi paska vitsi. Siinä ei ole edes pääsyrajaa. Jos et muuta täältä vittuun, susta tulee joko traktori kuski tai juoppoutunut koditon.
      Tiedän, että kirjoitit ton viestin 2012, kun Miley Cirkuksella oli vielä ura, mutta eihän tää ole viel myöhäistä

    • Kukkofanit

      Hei , Varkaudessa kaivataan tietoa kuka myy autostaan lanttukukkoja. Vanhempi mies vissiin. Ostajia olisi.

      • Apostoli

        Se o se rantasalamen Apo... Iso aaks sanovat kylillä.


    • Anonyymi

      Onko kylässä naishierojaa?
      Ei muuta

    • Anonyymi

      Mikäs on Rantasalmen tilanne nykyään? Onko kylä vilkastunut Järvisydmen ja tulevan Kuru Resortin myötä, luulisi turistia riittävän? Mikähän mahtaa olla asuntojen keskihinta nykyään? Onko tullut työllistäjiä vai vieläkö ajellaan ympäryskuntiin duuniin? Vieläkö elellään omassa piirissä vai alkaako näkyä valoa ja kylä kehittyä kiinnostavaksi?

      Takaisin tekisi kovasti mieli tulla ruuhka-suomesta, jos yhtään meininki "rantsulla" 10 vuodessa vilkastunut jolloin viimeksi asuin muutaman vuoden. Sillon tuli lähdettyä elämän pariin, ihan kuollutta ja sisäänlämmintä oli "rantsulla" silloin.

    • Anonyymi

      Motelli Rinssi-Eversti on paska paikka. Karmea läävä. Seinät paperia, epäsiisti kylppäri-WC, raksaukot ravaa läpi yön tupakalla narisuttaen ulko-ovea. Seinän takana juopot dokasivat ja huusivat.

    • Anonyymi

      Vietän maksimissaan 1-2 viikkoa vuodesta mökkeillen Rantasalmella. Yleensä se riittää kauniista maisemista . Yleensä jo ensimmäisen lomaviikon loppupuolella on vitutus käyrä niin tapissaan. Mikäli tuuli puhaltaa sopivasti lähimmän maalaistalon suunnasta niin paska haisee 100% varmuudella. Se on yksi maalaisten ja asiansa osaavien maanviljelijöiden vahvan ammattitaidon tunnusmerkki. Rantasalmi on yhtä kehittynyt pitäjä kuin mikä tahansa yhden kadun kylä Suomessa. Jos pidät siitä että sinulle tuntemattomat ihmiset tietävät asiasi paremmin kuin sinä niin silloin Rantasalmi on hyvä paikka asua ja elää ei muuta kuin sinne siellä tiedetään jo susta kaikki vaikka et vielä asuisikaan siellä…

      • Anonyymi

        Oletko ajatellut muuttaa Rantasalmelle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko ajatellut muuttaa Rantasalmelle?

        Rantasalmi on vanha kulttuuripitäjä.


    • Anonyymi

      Lukion studiotekniikkalinja on valtakunnallinen JUMBO. Kukaan ei halua sinne. Yle-uutiset tänään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe