Rantasalmi

Friidutsi

Ihan mielenkiinnosta kyselen, harkitsen muuttoa Rantasalmelle, tai se on yksi vaihtoehto. Muutan hieman isommasta kaupungista, haluan tavallaan "maalle" mutta kuitenkin kylälle. Joroinen oli yksi vaihtoehto, mutta omaan makuun liian kuollut kylä ja liian vähän palveluja.

Millainen paikka Rantasalmi on asua, mitä palveluja sieltä löytää eri ikäryhmille suunnattuna tai yleisiä, vai tarvitaanko sinne jotain uutta, tai enemmän jo jotain olemassaolevaa? Onko (kenties netti)kahviloita, uimahallia, kirppareita? Millainen Rantasalmi on kesällä, onko paljon ulkomaalaisia/turisteja, kesätapahtumia, vai onko yhtä kuollut kuin ensimmäinen presidenttimme? Mites talvi? Onko tapahtumia vai jäävätkö kaikki mieluummin sisälle takkatulen ääreen värjöttelemään? Millaisia Rantasalmen ihmiset on, entäs asunnot, hinta-laatusuhde? Onko koirille jotain seuraa tmv.?

Kiitos jo etukäteen vastauksista.

9

1164

  Vastaukset

  • http://www.rantasalmi.fi/

   Vanhoja päivityksiä, mutta antanevat jotain suuntaa kunnan tarjoamista mahdollisuuksista.

   Henkilökohtaisesti pidän Joroista elävämpänä paikkana, mutta on vissiin mentävä kauas, että näkee lähelle...

  • Ajattelin lähinnä ihan paikallisen näkemystä, missä viettävät Rantasalmelaiset aikaa, halutaanko jotain uutta yritystä (yritystoiminta on mm. minua aina kiinnostanut), minne kannattaa mennä, minne ei jne. Ehkä ihan oikeaa käsitystä Rantasalmen sivut eivät anna.

   Kiitos kuitenkin vastauksesta.

  • Tavallinen takapajula. Kaks ruokakauppaa, Alko ja muutama muu kauppa. Ihmiset ovat samanlaisia uteliaita vänkylöitä kuin muuallakin Savossa eli ihan huippukastia. Nesteen baari on kaiken keskus, siellä istuva 'parlamentti' tietää kaiken. Mitään koirakinkereitä ei ole.
   Rantasalmella on kauniit maisemat etenkin Haukiveden ranta-alueilla mutta harevan maha maisemia katsellessa täyttyy.
   Ei kuitenkaan ole huono vaihtoehto muuttaa Rantasalmelle asumaan tai vaikka kuolemaan sillä hautuumaassa ainakin on pehmyt hiekka.

  • Ensin joku kysyy että onko se teidän paikkakunta hieno paikkakunta elää ja olla. Sitten kymmenkunta vatipäätä koittaa todistaa että tämä ko.kylä ei missään tapauksessa ole se kunta mihin sinä et missään tapauksessa halua muuttaa.

  • Olen itse paikallinen nuor aikuinen ja pidän kunnasta kovasti. IHmiset on avuliaita ja ystävällisia, luonto on hurjan kaunis ja rauhalliseen paikkaan mahtuu myös mukavasti elämää! Harrastusmahdollisuudet on aika mainiot, esim. talvella latuverkosto on loistava, retkiluistelubaanat on Suomen ykköspaikkoja ja yleisurheilukenttä löytyy (mm. uusi nurmikenttä), samoin jäähalli ja kuntosali jne jne.

   Kesällä asukasluku tuplautuu vapaa-ajanasukkaiden toimesta ja turisteja liikkuu lähinnä norpan ja kansallispuiston takia, joka muuten todella kiva käyntikohde. Luontokeskus on mukava myös, siellä on kivat myymälät ;) Kesä on myös täynnä erilaisia tapahtumia. Talvella on runsaasti luistelijoita, vaikka muuten hiljaisempaa.

   Tottakai pieneen paikkaan mahtuu myös niitä juoruilijoita ja uteliaita. Missä niitä ei olisi, mutta ketäpä ne häiritsee? Samoin, mahtuu myös paikallisia deekuja, mutta hekin liki harmittomia. Ihania hassuja ja eriskummallisia ihmisiä, mutta enimmäkseen ihan normaalia porukkaa! Koiria on paljon ja lenkkiseuraa varmasti löytyy.

   Tervetuloa vaan :)

  • no mitä hemmettä sua vaivaa?!?!? oletko harkinnut mennä viroon?!? koska siellä olis yhtä paljon autistei et ne tasapainottaa siun järjen. Rantasalmessa on 2 kemua max vuodessa ja ne on ihan vitun perseest. yks tyyppi joka jää nimettömäksi aina vetää kunnon lärvit ja alkaa laulaa madonnaa. Se on kaunista, mutta vitiun pitkästyttävää 6h jälkeen. Olis siistii mennä kauppakeskukseen, mutta meillä ei ole. Posti on yksi työmaa ja bussiliikenne on yhtä eloisa kuin pokelan seksielämä, eli ei aika löysää ja pienet lapset ottavat puolet ajasta. Meidän lukio on yksi paska vitsi. Siinä ei ole edes pääsyrajaa. Jos et muuta täältä vittuun, susta tulee joko traktori kuski tai juoppoutunut koditon.
   Tiedän, että kirjoitit ton viestin 2012, kun Miley Cirkuksella oli vielä ura, mutta eihän tää ole viel myöhäistä

  • Hei , Varkaudessa kaivataan tietoa kuka myy autostaan lanttukukkoja. Vanhempi mies vissiin. Ostajia olisi.

   • Se o se rantasalamen Apo... Iso aaks sanovat kylillä.


  • Onko kylässä naishierojaa?
   Ei muuta

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   293
   6199
  2. Mikko Rinkinen on Suomen turhin äijä

   Vai onko Thermannin Stepu vielä turhempi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   532