Hyvää luettavaa? Vinkkejä kaivataan..

Pulanne

Olen 25-vuotias mies ja kuten otsikosta voi päätellä kaipaisin vähän vinkkejä hyvinstä kirjailijoista ja kirjoista. Olen tässä parin vuoden aikana alkanut lukemaan enemmän ja enemmän kirjoja, kun ennen tätä hyvä jos luin Aku Ankkaa ja sarjakuvat hesarista. Siirtyminen sarjakuvista kävi helposti Juha Vuorisen juoppohullun päiväkijat sarjan kautta. Joka oli sopivan helppoa ja aivovapaata luettavaa. Sen verran Juhan tekeleille tuli naurettua ,että luimpa sitten koko tuotannon mitä mieheltä on ulos tullut.

Nyt kun kesä lähenee ja tulee matkusteltua ja rannalla maattua kaipaisin vähän lisää luettavaa kun tuli talvella aikalailla luettua kaikki mitä pidin mielenkiintoisena.
Pidän todella paljon post apocalyptisistä elokuvista , joten jotain sen tyylistä olisi kiva päästä lukemaan. Elokuvista sen verran ,että kaikki zombi leffat olen varmaan nähnyt mitä on. Jos olet lukenut jonkun hyvän zombikirjan tai vastaavan kerro heti! Taru sormusten herrasta dvd:t on tullut tutuksi ja osaan ne ulkoa paremmin kuin reitin töistä kotiin. Hobitti leffaa odotellessa. Kirjat olen myös lukenut.
Mieltymyksiini kuuluu aikalailla toiminta, fantasia ja miten sen muotoilisi, selviytyminen. Scifi taas ei ole ainakaan tähän mennessä kolahtanut. Tietysti Vuorisen tyylinen kohellus putoaa myös.

Viimeisimmät kirjat jota olen lukenut ja mitä mieltä niistä olin:

-Suzanne Collins Nälkäpeli. Emmin pitkää ennen kuin päätin alkaa lukemaan tätä kirjaa ,mutta se yllätti positiivisesti. Helppoa lukemista ja etenee nopeasti. Koko trilogian ajattelin lukea. (Eniten vituttaa, että tämä on mielestäni plagiaatti Battle Royalesta)

-Lee Child. Jack reacher on sen verran kova jätkä ja juoni yllättää joka kirjassa, että näitä jaksaa lukea. Noin puolet kirjoista luettu.

Seuraavaksi ajattelin tarttua Conn Igguldenin Valloittaja kirjasarjaan? Onko joku kenties lukenut? Mitä mieltä olit? Eikä tämä kerro Tshingis Khaanin elämästä? Ainakin jollain tapaa?
Minusta tämä vaikuttaa varteenotettavalta sarjalta ja itseasiassa ensimmäisen osan olen jo ostanut. Entäs Keisari sarja? Se ,että tarina liipaisee historiaa ja sen ajan ihmisten elämää sekoitettuna mukaan kunnon juoni tuntuu hyvältä sopalta.

Kerro siis ihmeessä mielipiteesi edellä mainituista kirjoista. Ja jos olet lukenut jonkun erihyvän kirjan viime aikoina kerro ihmeessä lisää. Erityisesti haluaisin vinkkejä tuohon maailmanlopun kirjallisuuteen (Zombie mätöt ja Mad maxin tyyliset) ja Tolkienin tyyliseen fantasiaan. Mutta kerro ihmeessä mielipiteesi viime aikaisista kirjoista mitä olet lukenut. Varsinkin jos huomaat yhtäläisyyksiä mieltymyksieni kanssa.

Kiitos vastaajille etukäteen. (Pois lukien: kirjoitusvirheistä huomauttelevat, sinä jolla ei ole oikeasti mitään sanottavaa, sinä joka haukut jonkun maanrakoon ilman oikeista perusteluita, trollit, kukkahattutädit, Twilight fanit, Ilkka Kanerva, Jeesustelijat, hipsterit ja parkkipirkot)

27

922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luppakorv

      Mene osoitteeseen www.goodreads.com. Sieltä löytyy todella paljon arvosteluja kirjoista. Itse en osaa suositella mitään, kun en zombi-kirjoja lue.

    • Lukeva muori

      Toi Maam-kirja on hyvä, en oo muuta hupikirjaa koskaa kaivannu. Se Koivu ja tähti on hyvä kertomus. Joka ilta luven uutelleen. Valitut Palat mulla on lehtenä ja se on hyvä myös. Ei tartte muuta lehteä.

    • KirjastoNurmes

      Moi,

      Jos Juha Vuorisen kirjat kolahtivat, niin suosittelen lukemaan myös esim. Ari Wahlstenin Kosteiden mestojen balladin sekä Elias Kalmiston Pihtarin. Kummatkin ovat varsin veikeitä tapauksia ja Wahlstenin kirja tuntuu viimeaikaisesta kohusta päätellen osuneen täydellisesti maaliin. Esittelyt kummastakin löydät kirjastomme blogista:

      http://kirjastonurmes.blogspot.com/2012/04/ari-wahlsten-kosteiden-mestojen-balladi.html

      http://kirjastonurmes.blogspot.com/2012/03/elias-kalmisto-pihtari-rakkausromaani.html

    • .bell.

      Kokeile

      Carlos Ruiz Zafon - Enkelipeli
      Ilkka Auer - Lumen ja jään maa -sarja

      Ja oletko lukenut niitä Tolkien muita kirjoja?

    • .....

      Anne Frankin päiväkirja
      Alicia Appleman-Jurman: Alicia - juutalaistyttö

    • Torpan poika 58v

      Toi Kalle Päätalon Iijoki-sarja on hyvä, mutta ei nopealukuinen. Mulla meni vuosi.

    • Vareksen Jussi

      Jos Juha Vuorisen kirjat upposivat, niin Vepe Hännisen "Minä vakuutusetsivä" kannattaa jossain vaiheessa lukea.

      WSOY - Vepe Hänninen: Minä, vakuutusetsivä -- kirjatraileri 2:03
      http://www.youtube.com/watch?v=iOr2EvQdEvY

      Mielenkiintoista tulee kirjamarkkinoilla olemaan, kun myös Juha Vuorinen alkaa tehdä kirjoistaan kirjatrailereita...

    • hillaliini_

      Hei Pulanne. Toivottavasti luet tämän. Zombie-kirjoja minäkin kaipailisin, ja yksi aika hauska mutta luultavasti lähinnä naisille kohdistettu on Jane Austenin uudelleenkirjoitettu Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit.. :P Myös Järki ja tunteet löytyy uusintaversiona featuring merihirviöt mutta se ei kyllä ollut yhtä hyvä.

      Ehdottomasti suosittelen sulle yhtä trilogiaa, jotka voi varmaan lukea yksinäänkin mutta jos lukeminen on sulle helppoa niin lue ne kaikki. Kirjailijat ovat Guillermo del Toro & Chuck Hogan ja kirjat järjestyksessä Vitsaus, Lankeemus ja Yö Ikuinen. Mun mielestä se paranee kokoajan loppua kohden, vaikka hassua kyllä, luin just arvostelun jonka mukaan se mukamas vaan huononee.. :D Asioista voi siis olla eri mieltä.

      Suosittelen myös Bernard Werberin Muurahaiset sekä sekä jatko-osaa Muurahaisten kapina. Noissa murkut päättää alistaa maailman valtaansa. Fan-kirjoista löytyy myös James Herbertin Rotat mikä on kyllä aika vanha ja sellaisella tavalla kirjoitettukin, mutta siinäkin maailmanlopun meininkiä. Tai ainakin Lontoon.. Eläinaiheesta löytyy myös Piin elämä, joka kertoo intialaisesta pojasta joka joutuu tuuliajolle pelastusveneessä tiikerin kanssa, mutta kirja on TOSI raskasta ja tekotaiteellista luettavaa, ja parasta luettavaa siitä onkin kohdat joissa se alkaa sovittamaan omaa ja tiikerin elämää yhteen sekä miten se sitä kouluttaa. Jos löydät kirjasta pitkän kirja-arvostelun niin sekin vois olla kevyempää luettavaa..

      Suosittelen myös kurkkaamaan sivua risingshadow.net sillä siellä on hyviä kirja-arvosteluita sekä alasivusta löytyy samankaltaisia osio josta voi tehdä löytöjä.

    • HyväSiitäTuleeBi

      Jos tykkäät erikoisemmista kirjoista, kannattaa lukea Suvi Hurmelinna & Stan Sröm - Kipukynnys. Se on aika hyvin kirjoitettu ja kertoo sadistimiehen ja masokistinaisen suhteesta.

    • Kielimaisteri Kaj

      Toi Jöns Enhardin kirjoittama ja Eelin Sammaliston suomentama Piippuhattu on järkyn hyvä kirja. Se kertoo naispuolisesta nokikolarista, joka putoaa savutorveen ja joutuu ihmeelliseen fantasiamaailmaan, joutuu raiskauksen uhriksi ja synnyttää epäsikiön. Itselläni on kirja kesken enkä voi enkä halua enempää kertoa. Lue itse.

      • liskonsilmä

        Jumankauta, kun kettuunnuin :D lisäsin jo luettavaa- listalleni...


    • Haluan lukea

      Vaikeaa löytää tää Piippuhattu. Eivät tienneet Pielaveden kirjastossa. Kustantaja, missä, milloin ilmestynyt? Googlettemallakaan ei löytynyt tekijää, teosta eikä suomentajaa?

    • Tolkienin lukija
    • mette.soderman

      Käypä vilkaisemassa "Yleistä kirjallisuudesta" -ösion keskusteua Mitä luettavaksi miehelle - siellä on hyviä ideoita.

      Piippuhattu-kirja taitaa olla trollaus.

    • Oskari Raappahousu

      Toi Vattu hukassa ja Panijan toive, kirjoittaja Anssi Yrjänä Hoopoluoma, on hyviä.

    • vain parasta sulle

      Suosittelen sinulle Ludwig Wittgensteinin kirjoja.

    • öliöli

      jos vuorisen jutut naurattaa kannattaa tutustua kapteenin lokikirjaan.

    • Pot35

      Linna
      Waltari
      Leino
      Edberg
      Valtaoja
      Forrester
      Dumas
      Siinäpä kirjoja seuraavaksi vuosikymmeneksi. Palataan sitten asiaan.Jooko?

    • lue ja nauti

      Helpoimmalla pääset, kun menet kirjastosi nettisivuille ja kirjoitat jonkin hakusanan, joka itseäsi kiinnostaa. Sillä tavalla parhaat kirjat löytyvät.
      Kirjoita lista kiinnostavista kirjoista ja lado kirjastossa kirjat laukkuusi.

    • Liiihana kirja

      Aki Ollikaisen Nälkävuosi on lihaisa sattuma suomalaisessa kirjallisuudessa.

    • feffff

      Monet ihmiset ovat niin tyhmiä, ettei heidän kannattaisi lukea mitään.

    • Lille-Lill

      Luen aina uudelleen ja uudelleen Joni Skiftesvikin kirjoja. Suosittelen niitä kaikenikäisille. Aivan ihania. NIistä jää hyvämieli.

    • Marauder

      Conn Igguldenit on hyviä! Suosittelen mieluummin Valloittaja sarjaa.

    • blog

      tuijahenna.wordpress.com

    • Ribaldinho

      Jos tietopuolinen kirjallisuus kiinnostaa ja haluaa kuitenkin vastaavanlaisen elämyksen kuin romaania lukiessaan, kannatta ottaa työn alle Philip Leonettin Mafiaprinssi. Kirja kertoo Philadelphian mafian kakkosmiehen elämästä. On hyytävää, surullista, tyrmistyttävää ja koskettavaa luettavaa.

    • SolomonKolou

      Thanks a lot for sharing this with all people you actually understand what you're speaking about! http://website-content.net/ Bookmarked. Kindly additionally seek advice from my web http://writingworlds.com/ site =). We could have http://content-creaters.com/ a hyperlink http://topseocopywriting.com/ change contract between http://blogs-service.com/ us!

    • tositosimies

      Tosi mieshän tykkää varmasti ainakin seuraavista kirjailijoista ja kirjoista:

      -Mauri S a r i o l a (Ei loitsu eikä rukous)
      -Niilo L a u t t a m u s (Vieraan kypärän alla)
      -Onni P a l a s t e (Rukajärven sissit)
      -Esa A n t t a l a (Päämajan kaukopartio)
      -Alistair M a c L e a n (Saattue Muurmanskiin)

      Siinä muutama esimerkki, jotka JOKAISEN miehen olisi suotavaa lukea!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      219
      1733
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1654
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      322
      1301
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1219
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      126
      1207
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      94
      1155
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1115
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      244
      1039
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      94
      1016
    10. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      63
      1003
    Aihe