Voiko kissa elää pelkästään kuivaruoalla?

20+18

Miten on?
Vai onko sellainen märkäruoka välttämätön?

9

3835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KiZzuLi

      Voi elää, kuolemaansa saakka.

      Tässä on yksi argumentoija joka vastustaa kuivaa ruokaa. Yksi suuri ongelma on vewden saanti, kissa ei välttämättä 'ymmärrä' juoda tarpeeksi. Toinen hankala kysymys on se että jos ja kun kissa kuolee 4-12 vuotiaana, on vaikea osoittaa kuoleman johtuvan ravinnosta.

      Tietysti herää kysymys miksi kissalle tarjottaisiin vain kuivamuonaa. Kuivaruoka on ihmisen helpotukseksi tehty keksintö, kuivaruuan rahtaaminen kotiin on kevyemppää kuin märkä ruuan, lisäksi pilaantumis ja haju kysymykset puoltavat kuivaruokaa, mutta kissan terveys voi olla asia joka tekee kuivaruuan välttelemisen kannatettavaksi.

      • ongelmia

        Ei välttämättä ole hankalaa osoittaa ravinnosta johtuvaksi jos kissalla on useita pissavaivoja ja vaivat lopulta aiheuttaa munuaisiin ongelmia. Virtsan liiallinen väkevöityminen eli konsentroituminen eli tiivistyminen aiheuttaa paljon ongelmia - tulehduksia, kiteitä ja kiviä. Tulehdukset nousee helposti munuausiin ja sitä kautta lisää vaivojen määrää ja vakavuutta. Neste on tärkeää rakon huuhtelun kannalta, kuivaruoka ottaa loputkin nesteet kissan elimistöstä, se kun toimii kuin pesusieni.

        Kuivamuonalla on muitakin vikoja, se aiheuttaa helposti liikalihavuutta joka taas on yksi diabeteksen syypää. Lihavuus aiheuttaa myös muita ongelmia, ihan niin kuin tekee ihmisillekin.

        Kuivamuona voi aiheuttaa allergioita ja ummetusta sekä suoliston muita ongelmia. Syynä kuivamuonissa usein oleva liiallinen viljapitoisuus.

        Kuivamuonan eduksi on mainittu hampaille saatu työ, mutta se ei pidä paikkaansa kun kuivamuona halkeaa eikä tee hankausta hampaan pinnalle, mikä taas estäisi plakin muodostusta.

        Kuivamuona voi olla yhtenä osana ruokavaliota, mutta silloinkin kannattaa valita laatua. Eli sellaista missä ei viljaa kovin paljon ole ja lihapitoisuus olisi mahdollisimman korkea.

        Sekaruokinta jossa on lihaa (raakaa), sisäelimiä, märkäruokaa ja kuivaruokaa, olisi se turvallisin. Silloin vitamiinien, kivennäisten ja hivenaineiden suhteen ollaan paremmalla tolalla, mutta ei oltaisi liian kuivan ja vehnäpitoisen ruoan huonojen vaikutusten piirissä. Lihassa on vettä noin 70 % painostaan, märkäruoassa yleensä 80 %, mutta kuivaruoassa vain alle 10 %

        Tämä ei ole tarkoitettu pelkästään edelliselle kirjoittajalle, vaan pääsääntöisesti kysyjälle.


    • Voi tottakai!

      Esim. minun kaksi kissaani elävät ihan vain ja ainoastaan kuivaruualla. Eivät syö minkäänlaisia märkäruokia, ei lihaa, ei mitään! Jauhelihaa saattaa satunnaisesti mennä peukalonpään kokoinen nökäre, mutta sekin TODELLA harvoin.
      Kun eivät syö niin eivät vaan syö.

    • Ei kuivaruokia.

      Edes vanhempani kissat eivät elä pelkällä kuivaruualla, ja ne kissat ovat navettakissoja. Isäni ei kissoista tykkää eikä äitinikään ylettömän suuri kissanystävä ole. Mutta koska on navetta ja hiiret pitää pitää poissa, niin kissoja on otettu.
      Kissat saavat silloin tällöin kaupasta ostettua märkäruokaa ja ihmisiltä jääneet lihat ja kalastetut kalat. Plus tietenkin itse pyytämät hiiret ja linnut (tosin ovat äärettömän laiskoja/huonoja pyytäjiä)
      Kissat kuitenkin onneksi muuttavat pian luokseni ja saavat unohtaa kuivaruuat :)

    • Kissan käpälä

      voisikos kuivaruuan kostuttaa tai peräti liottaa, jolloin ainakin nestettä tulisi tarpeeksi

      • Märkäruokaa syötän

        Kuivaruoka ei edes ole kissoille sopivaa ruokaa, kohtuuttoman suuret viljamäärät jopa laadukkailla merkeillä johtuvat siitä että viljaa tarvitaan jotta nappula pysyisi koossa. Kissa ei tarvitse viljaa muuta kuin sen määrän mitä niiden saaliseläinten masussa on.
        Märkäruuissa asiat ovat huomattavasti paremmin, jos siinä on oikeasti lihaa eikä vain jauhettua viljamössöä.


    • pentti liharuokanen

      No varmaan voi elää ja elääkin aikansa. Ei se kuitenkaan kissan terveyden kannalta ole parasta mahdollista elämää. Ja en uskoisi elämästä tulevan kovin pitkää.

    • Roope ja emäntä15

      Olen ollut kissanomistajana noin vuoden verran, Roope on 5-7 vuotias, ollaan tässä opeteltu yhdessä mitä ruokia laitettaisiin.
      Sydän on Roopen herkkua, kana,possu myös menevät. Kala ei maistu. Kinuaa kaikkea mitä itsekin syön, saa siis maistaa kaikkea, paitsi jos on suolaist aja mausteista. Aamulla pitää saada viiliä, purkki nuollaan puhtaaksi, kun olen itse ensin syönyt. Jos syön jotain hedelmää, esim. vesimeloni ja hunajamelonia menisi varmasti enemmän mutta annan pienen nokareen.
      Itse asiaan, raksuja menisi vaikka kuinka, mutta olen vähentänyt niiden antamisen ruokalusikalliseen silloin tällöin, niin kuin herkkuna, koska kuivaruuan jälkeen juo vettä silmittömästi, oli laatu sitten halpa tai kallis. Siis päädyimme siihen että ainoastaan märkäruokaa ja sisäelimiä, Turkki kiiltää ja leikki luistaa.

    • Lennu

      En suosittelisi pelkkää kuivamuonaa (vaikka sitäkin on laadukasta ja viljatonta). Meillä pääruokana syödään pääasiallisesti märkäruokaa ja toisinaan raakaa lihaa (pakastan minicrip-pusseihin sopivina annoksina). Kissalla on kuitenkin tarjolla jatkuvasti myös raksuja, mutta se syö niitä lähinnä muutaman välipalana ja iltapalana, siis todella vähän. Nimimerkin "ongelmia" argumentit allekirjoitan täysin. Kuivamuonamerkkejä, joissa ei viljaa ovat mm. Acana ja Orijen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3170
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2214
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1624
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      76
      1112
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      941
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      904
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      900
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      815
    10. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      8
      795
    Aihe