Miksei koirani pidä harjaamisesta?

Avuton.

Minulla on n. 2 ja puolivuotias uros kulttis. Ihmettelen vaan että miksei se pidä harjaamisesta. Kyllä silittelystä tykkää muttei harjauksesta. Häntään ei anna koskea, kuin vaivaiset 20 sekuntia ja sitten pomppaa lattialta. Häntä on jäänyt 2 kertaa oven väliin kun se oli pentu. Voisiko se olla jotenkin herkkä?

Selkä menee ihan hyvin, mutta pienen tovin päästä menee makuulle, kyljelle ja rupeaa kiereskelemään, etten pystyisi harjaamaan sitä. Onko mitään tapoja jolla sen saisi tottumaan harjaukseen? Pelottaa vähän sekin että se puree jos sitä ärsyttää liikaa, kun se on sen tehnyt kun yritin leikata kynsiä. Auttakaa, kiitos jo etukäteen!

3

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bdz

      No voi herrab jestas, kysyppä äiskältä tai isiltä.

      Häntä on herkkä ja hemmetin tärkeä viestintävälinen koiralle. Miten voi jäädä häntä oven väliin !? Tottakai se raukka suojelee itseään.

      Kaikkea sitä kuulee.

    • tassunjälkisydämessä

      Erilaiset hoitotoimenpiteet ovat opeteltavia asioita. Osaa koirista ne eivät hetkauta, mutta toiset voivat jopa pelätä niitä. Tärkeintä on, että hoitotuokioista tehdään koiralle mukava asia.

      Mielestäni sinun kannattaisi lähteä uudestaan opettamaan koiraasi. Ensimmäinen askel on se, että tutustutat sen käyttämiisi harjoihin ja kynsisaksiin. Toisin sanoen annat koirasi katsella ja nuuskia niitä, annat sille nameja ja kehut. Tätä toistetaan useampien päivien ajan.

      Seuraavassa vaiheessa kosket harjalla koiraa ja taas kehut ja annat namia. Muutamia helliä harjan vetoja ja taas kehut ja annat namia. Kynsienleikkuun kanssa voit tehdä niin, että pidät sakset koiran nähtävillä samalla kun otat tassusta kiinni aivan kun olisit leikaamassa siltä kynsiä, mutta et kuitenkaan tee mitään. Päästä tassu ja taas namia ja kehuja. Näin jatketaan taas useampia päiviä.

      Seuraavaksi alat lisäämään harjan vetojen määrää. Syötä koirallesi taas namia ja kehu sitä. Tällä kertaa voit tuoda jo kynsisakset tassun lähelle ja vaikka koskettaa niillä hellästi koirasi tassua. Päästä tassu, kehu ja palkitse. Jatka tätä useampien päivien ajan.

      Lopulta olette toivottavasti edistyneet niin pitkälle, että koirasi kestää lyhyen hellävaraisen harjaustuokion. Kun koirasi antaa sinun pitää kiinni tassustaan ja on rauhallinen, voit leikata kynnestä pikkiriikksen palan pois. Yksi kynsi päivässä riittää ettei koirasi hermostu.

      Etene mieluummin liian hitaasti kuin yhtään liian nopeasti.

      Häntä on koiralla herkkä alue, joten käsittele sitä erityisen varovaisesti. Jos koirallasi on selvästi alueita, joihin se ei anna sinun koskea tai silittää, kannattaa aina varmistua siitä ettei kyseinen alue ole kipeä. En tiedä kuinka pahasti koirasi häntä on jäänyt oven väliin ja miten sitä sitten on hoidettu, mutta onhan mahdollista että häntä on vaurioitunut ja voi olla vielä kipeä.

      Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle hyötyä

    • Anonyymi

      Nämä asiat eivät johdu siitä, etteikö koira ymmärtäisi mitä harjaaminen on. Kaikki koirat eivät kaikesta yrityksestä huomatta harjaamisesta pidä. Itsekin saan olla todella tarkka, kuinka harjaa, jos harja tule vähääkään väärässä kulmassa koira näyttää heti epämukavuuden merkit ja pahimmassa tapauksessa yrittää purra harjaa tai minua.

      Meidän koira ei edes pidä siitä, kun kakat vyöryvät pitkin sen turkkia ja se pinkaisee aina juoksuun ja yrittää napata sen mikä sen turkissa on kiinni. Onkohan ollut niin, että luonnossa eläinten turkeissa saattaa kiipeillä vaarallisiakin eliöitä, kuten skorppiooneja ja eivät siksi jotkut koirat pidä siitä tunteesta, että turkissa on kiinni jotain? Häntään on turha koskea, housujakaan ei anna harjata, ne ovat selkeästi sille intiimi alue ja se loukkaantuu todella, jos niihin yrittää koskea. Joskus hyvinä päivinä tosin on antanut sen tehdä eikä välitä mitään - toisina taas se ei siedä harjausta yhtään. Ulkona onnistuu paremmin, siellä on myös muita aistiärsykkeitä, johon sen huomio kiinnittyy. Mutta sielläkään ei jaksa olla kauaa paikallaan ja alkaa "komentaa" eli haukahdella ja lopulta hermostuu. Sisällä koira on oman tilan kaipuinen, joten harjaaminen ei siellä ole kannattanut. Nuorempana oli helpompaa, mutta vanhemmiten näkee ettei se siedä niitä tilanteita kovin. Turkkikin nykii kummasti, ihan kuin kutittaisi. En tiedä, onko koiralla vaan niin herkät aistit joillakin, että harjaaminen tuntuu todella vastenmieliseltä. Kynsiä ei myöskään anna leikata, se todella pelkää sitä. Joten olemme käyneet trimmaajalla, jossa sille on myös erilaisia muita hajuja ympäristössä. Meillä on kyseessä pieni koira, joille on ilmeisesti suhteellisen yleistä tällainen, isommille koirille harvoin, mutta kyllä sitäkin tapahtuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe