Miten tunnistan oikean bussin?

Kesäkuussa Belgiaan!

Perheemme pitäisi päästä Charleroin lentokentältä Brysseliin ja helpoin tapa on ilmeisesti hypätä bussiin ,joka kulkee Brysselin rautatieasemalle puolen tunnin välein ,mutta miten tunnistan tämän oikean bussin? onko siinä jokin numero? Onko se haitaribussi tai jonkin tietyn värinen tms.? Bussikyyti maksaa kuulemma 13 euroa ,mutta onko alle 8-vuotiaille lapsille eri hinta? Olisin kiitollinen varmasta tiedosta ,sillä lapsien kanssa ei viitsi ottaa riskejä.
Taxin ottamisen suljin jo pois laskuista ,koska hinnat olivat sen verran suolaiset.

9

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tervetuloa!

      Vauvoille on eri hinta (alle 2v). Muistaakseni 2 euroa. Muuten esim. nelihenkinen perhe maksaa 52 euroa. Minä tiedän taksin joka vie teidät Brysseliin (haluamaanne osoitteeseen) 40 eurolla. Mailaa [email protected] jos kiinnostaa. Bussin väriä en nyt jostain syystä muista vaikka sillä oon monet kerrat menny. Yleensä bussit on puna/keltaisia mutta ei se siis auttais kun kaikki muutkin on sen värisiä. Silti pitää valita oikea joka ei kuitenkaan mahdoton homma oo kun ei se kenttä kovin iso oo.

    • Nigy78

      Juuri Belgiasta palanneena voin kertoa että opasteet Charleroin kentällä kyseiseen bussiin ovat varsin selkeät. Tullessasi kansainväliseltä alueelta yleiselle alueelle, seuraa lattiaan maalattuja opasteita - vievät oikealle ja ulos. Mikäli oikein muistan bussi lähtee uloskäynnin nro 4 edestä. Ulkoa löytyvät myös lippuautomaatit josta liput tulee ostaa. Bussit kulkevat puolen tunnin välein. Bussit on merkitty tekstein Airport city shuttle. Vinkkinä - mikäli automaateille on pitkä jono - pienen matkan päässä on kyseisen yhtiön palvelutiski mikä lippuja myös myy - viimeksi ainakin ketään ei huomannut juosta sinne. Bussit täyttyvät siinä järjestyksessä missä lippuja ostetaan. Bussit ovat väriltään sinivalkoisia.

    • _charleroi_

      Minä asun tässä Charleroin kentän läheisyydessä ja voin vahvistaa, että yleensä juttu toimii juuri noin kuin Nigy78 kertoi MUTTA on huomioitava yksi tärkeä seikka! Belgiassa mikään ei usein toimi. Bussi voi joskus ollakin punamusta ja jos kysyt kuskilta syytä tähän niin vastaus on "ettei hän tiedä". Ja kaikki nuo firman bussit on sinivalkoisia (lukuunottamatta noita punamustia varabusseja) joten on siinä silti mahis eksyä Lillen, Eindhoveniin jne.
      Itse muuten menen keskustan kautta Brysseliin koska se tulee halvemmaksi (9,70) lentokentältä.
      Mutta onhan siellä myös info tiskit josta saa apua.

      • Aloittaja K B

        Keskustan kautta? Meneeköhän tuossa paljonkin enemmän aikaa ja kai sinne Charleroin keskustaankin jotakin maksaa? Voitko tarkentaa?
        Ajattelin vain ,että porukalla hinta kertaantuu ,että kannattaisiko tuo perheenkin kanssa? Kiitos muuten hyvistä neuvoista joka tapauksessa!


    • jotain rajaa

      Junalla pääsee myös. Jos ajattleit että lapset pääsee ilmaiseksi, asia ei ole niin. Vain Suomessa lapsi pääsee ilmaiseksi ja kaiken hupksi myös sen vanhempi! Jos nimittäin raahaa rattaat kulkuvälineeseen.

    • _charleroi_

      Bussi (se punakeltainen) ajaa keskustan juna-asemalle n. 15min, hiljaisena aikoina vähemmän. Juna-asemalta sitten pitää osata hypätä oikeaan junaan (taitaa lähteä laiturilta 7) kohti Brysseliä. Aikatappio on oletettavasti n. 45min.
      Ja kyllä ainakin normaalisti alle 6 vuotiaat matkustaa tec:in bussilla ja junalla ilmaiseksi.

      • aloittaja K B

        Jaahas ,että bussit ovat yleensä aina sinivalkoisia tai sitten punakeltaisia tai punamustiakin. Otahan tuostakin selvää! Kerron miten kävi ,kun palaan sieltä.
        Nimimerkille jotain rajaa haluan kertoa ,että en olettanut lasten pääsevän ilmaiseksi vaan kyselin lasten hinnoista. Suomessa on kylläkin niin ,että nuoret pääsevät bussilla ja junilla puoleen hintaan. Monissa Euroopan kaupungeissa paikallisliikenne on ilmaista 7-vuotiaaksi asti. Nyt olen ymmärtävinäni ,että lapsiltamme ei peritä samaa hintaa kuin aikuisilta ,mutta kommentoin sitäkin sitten kun palaan.
        Mais maintenant , Bonne nuit !


    • _charleroi_

      No en tiedä miksi sinä alat vauhkoamaan. yritin kertoa miten asiat on. Alle 6 (saattaa olla siis 0-6) vuotiaat matkustaa ilmaiseksi. Ja bussien väreihin sen verran, että TEC:in bussit vat punakeltaisia. Ja nuo Charleroi-Bryssel bussit sinivalkoisia. Mutta Charleroin kentältä lähtee myös noita sinivalkoisia muihin suuntiin kuin Brysseliin. Hypätkää siihen oikeaan bussiin ja matka maksaa 13 euroa. Lapsien hintaa en niihin tiedä. Toivottavasti kommentoit sitä kun palaat takaisin.
      Mutta ei se ole meien täällä vastaajien vika, että hommat ei yleensä toimi Belgiassa vaan kaikki voi olla yhtä sekamelskaa, me ollaan siihen täällä totuttu. Sen takia etukäteen ei täällä kannata hirveästi asioita selvittää vaan mieluummin vaan mennä ja katsoa mitä tapahtuu ;)

    • aloittaja K B

      Terveiset Belgiasta! Tulimme eilen illalla kotiin. Bussi oli todella helppo löytää. Sen pysäkki oli aseman ovista tulon jälkeen oikealla grilliä vastapäätä.Tekstit bussissa olivat myös näkyvät. En nyt enää itsekään muista ,minkä värinen bussi oli. Kello oli paikallista aikaa jo 23 ,joten oli aika pimeetäkin jo. Lentomme oli n.tunnin myöhässä epävakaisen sään vuoksi. Yritin ostaa perheellemme liput lipunmyyjältä ,mutta hän lähti hetkeksi pois ja laittoi kyltin closed ikkunaan. Ostin siis liput automaatista ja maksoit jokaisesta 13 euroa.
      Brysselin ja Antwerpenin maanalaisissa alle kuusi vuotiaat matkustavat ilmaiseksi ,mutta kaupunkien välisestä junakyydistä alle 12-vuotiaiden ei tarvitse maksaa.
      Kun palasimme matkalta Antwerpenistä Charleroihin ostin itselleni ja vaimolleni juna-asemalta liput ,joilla pääsi myös Charleroin juna-asemalta lentokentälle.
      Lippujen hinnat olivat 17,10 euroa / henkilö. Kätevää! Belgiassa ollessamme kaikki toimi hyvin. Ei mitään valittamista ja ihmiset ovat superystävällisiä. Heidän tapaansa kuuluu näköjään lähes aina toivottaa hyvää päivänjatkoa ,mikä teki vaikutuksen meihin. Varmasti menemme joskus uudelleenkin. Lapsetkin viihtyivät todella hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3013
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2354
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2092
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1933
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. 161
      1231
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe