Labradorinnoutajan ja saksanpaimenkoiran sekoitus

holm.henna

Heippa,

Minulla on ongelma koiran kanssa! Hän on vajaa 4 kuukauden ikäinen ja käyttäytyy hyvin, agressiivisesti uusia tuttavuuksia kohtaan! Aina jos siskonikin tulee kylään koira takertuu agressiivisesti jalkaan kiinni hampailla eikä suostu irroittaamaan. Eristäminen ei auta! Kun laitamme sen häkkiin se haukkuu ja murisee agressiivisesti ja kolisuttaa häkkiä. Jos laitamme kuonokopan se menee pyörimään niin että se aukeaa. Jos laitamme ulos sen kiinni se puree hihnan poikki ja karkaa naapuriin! AUTTAKAA MITÄ MINUN TÄYTYISI TEHDÄ?

6

982

  Vastaukset

  • Koirasi on pentu ja tarvitsee koulutusta oppiakseen käyttäytymään ihmisen haluamalla tavalla. Reagoit koiran ongelmakäytökseen erilaisin eristämisen keinoin, ja ihmettelet kun ei tilanne parane. NIIIIN VÄÄRIN!
   Totta kai koira protestoi. Kun omistajan pitäisi ohjata oikeaan käytökseen ja vielä palkita siitä. Hampaiden käyttö on pennulle luonnollista, mutta ilmeisesti et ole osannut ohjata koiraa siihen, ettei se ihmistä pureksi.
   Korjausehdotuksia:
   1) Hanki kirjallisuutta koiran koulutuksesta, opiskele ja ryhdy toimeen.
   2) Menet koirasi kanssa kouluttajan tykö. Itse taidat tarvita eniten oppia.
   3) Luovuta koira jollekin osaavammalle, eihän tuo touhu oikein asialliselta vaikuta.

  • ekaksi, kyseessä on hampaita opettele pentu. Kun murisee tai näykkää niin samalla sekunnilla tiukka ei. ja vaikka tukistus niskasta. Jos pitää kiinni eikä irrota käskystä niin vaikka sormet suuhun ja suu auki. Tuon kokoisen otuksen komentaa kyllä, kunhan ei ala lässyttää. Siis selkeä ja päättäväinen käsky, koira kyllä huomaa, kunhan itse onitsevarma ja antaa sen kuusua äänestään. Mutta ennenkaikkea vältä tilanne jossa koira edes yrttää käyttää hampaita väärään kohteeseen. Eli vieraan saapuessa anna pennulle lelu tai puruluu, ENNENKUIN pentu ehtii tehdä yhtään agressivistä elettä. Niin tai vieras voisi tervehtiä koiraa antamalla lelun, vaikka vain rutistetun papritollon tervehdykseksi. Niin ja Mene koirakouluun. Siellä neuvotaan kädestäpitäen, kuinta pentua käsitellään. Mistä pentusi tykkää ja innostuu. Herätä pennu kiinnostus itseesi.
   Sakemanni/ labbis, ainakin omani on erittäin helppo kouluttaa. Suorastaan hämmästyin kun oppi asiat niin nopeasti eikä aina vieläkään tahdo muistaa että nykyinen koiruus on sanalla ohjattavissa, kun entisiä pystykorva-sekotuksia on tarvinnut hallita hihnalla.

  • Sekarotuisissa syntyy myös haastavia yhdistelmiä. Esim. labbiksen aktiivisuus ja sakemannin terävyys. Siinä sitä sitten on aloittelijalle kasvattamista! Toivotan menestystä valitsemallasi tiellä!

  • Kiitos neuvoista kaikille!

   Kävimme ihan ammattilaisen kanssa kouluttautumaan! Homma on hallussa jo suurimmaksi osaksi :)

  • Ihanaa kuulla!
   Tuon ikäinen pentu tuskin on ns. "aidosti" aggressiivinen ellei ole turhautunut.
   Hampaita kun vaihtuu niin puremisvimma on kova, juuri tuossa iässä voi tavan vielä varmasti kytkeä pois.
   Onnea teille koulutukseen! :)

  • Kuulostaa kyllä tosi pahalta, voi olla että ongelmaon tullut jo pentueesta, mistä haitte sen. Tiedän vaan siksi sanoa kun oma koirani on kasvanut ns. huonossakodissa. Täällä Suomessa on yksi paras koira kouluttaja Appley. Me käytiin sen luona ja nyt on helpompaa, tosin mun koira ei ole aggressiivinen, pelokas on. Sen kouluttajan nimi taisi olla David Appley ja työskentelee AB-klinikalla. Tsemppiä!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   396
   12109
  2. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   128
   6075
  3. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   266
   5164
  4. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   164
   3709