RIP Ristiina ja S Niemi

pikkukaupungin poika

Voi minkä virheen teitte... tarkkailkaapas Kouvolan ympäryskuntien tilannetta ja käykää kysymässä mikä on parantunut ja mikä huonontunut.

Sinä ei paljoa 4 miljoona auta ja sekin varmaan laitetaan toriparkin tunnelmavalaistukseen...

6

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liittyy tai ei

      aika vähän tuntuu keskustelua herättävän, siis ei yhtään.

      oletteko Ristiinalaiset oikeasti todella tyytyväisiä päätökseen? Mitähän jos pakkokuntaliitos jääkin pöydälle eduskunnassa?

    • Eipä liitosta kaikki halunneet, mutta nythän kuntavaalit ovella ja ehdolla on myös samoja ihmisiä, jotka sinne olivat hinkumassa. Sitten pelkäävät kuiteskii palvelujen puolesta, outoa.

    • asd098

      Ihan hyvä vaan että pikkukunnat liitetään keskuskaupunkeihinsa. Varsinkin suomenniemi mutta myös ristiina olivat liian pieniä että niiden itsenäisyydessä olisi pidemmän päälle ollut mitään järkeä. Kuitenkin suurin osa palveluista on haettava mikkelistä, joten kunnan rajan poistaminen ei lopulta paljoa asiaan vaikuta.
      Samaan poppooseen tulisi pikimmiten ympärä ainakin hivensalmi, mahdollisesti muitakin lähikuntia...

    • Ei se ole lähtökohtaisesti sinänsä hyvä eikä huono, että pikkukunnat liitetään keskuskaupunkiin. Suomenniemen päätöstä voi ihmetellä sikäli, että em. kunta on lähes velaton. Toisaalta S-niemellä lähes velattomuus johtuu siitä, että on ollut omaisuutta mitä realisoida, mutta tulopuoli on ollut huono. Ristiinan ja Suomenniemen sai ehkä osaltaan liittymään Mikkeliin myös se, että Kataisen hallitus ajaa suurta kuntaremonttia kuin käärmettä pyssyyn ja kunnissa haluttiin varmuuden vuoksi liittyä Mikkeliin jo nyt, kun oli vielä varmaa tietoa liitosavustuksista. Sinänsä positiivista mutta toisaalta sanansa syömistä oli se, että pian sen jälkeen kun porkkanarahojen toivossa Ristiina ja Suomenniemi olivat päättäneet lakkauttaa itsensä, niin valtioneuvosto ilmoitti, että saa niitä liitosporkkarahoja vielä kaksi vuotta eteenpäinkin!

      Hyvinä puolina Ristiinan ja Suomenniemen lakkauttamisissa on se, että ainakaan Ristiinalla ei olisi ollut mahdollista sillä tapaa investoida alueellaan kuin nyt on yhdistymisavustuksilla ja toisaalta mahdolliset erikoissairaanhoidoin yllättävän suuret ei saa samalla tapaa kunnan taloutta sekaisin kun ollaan isossa kunnassa.

      Huonoimpina puolina on se, että jos ja kun tulevaisuudessa Mikkelin rahat ovat vähissä niin palveluita karsitaan suhteellisesti ottaen enemmän sieltä missä asuu vähiten ihmisiä eli kunnan reuna-alueilta. Huonoa on myös kahden itsenäisen ja perinteikkään kunnan meno manan majoille.

      Kompromissina Mikkelin nimen olisi voinut samassa yhteydessä muuttaa historialliseksi Savilahdeksi ja vaakunaksi ottaa nykyisen Suomenniemen vaakuna, jossa on kultainen käki.

    • Mikkeliin vain 23 km

      Jo oli aikakin liittyä Mikkeliin !

      Elämä helpottuu , kun rajat häviää.

      Keskusta söi Ristiinasta maaseudulta palvelut - siis ky-lä-kou-lut .

      Ja onhan Mikkelissä fiksu, hyvän näköinen, nuorekas kaupungin johtaja ;)

    • Sieltä mistä on 23 km matkaa Mikkelin keskustaan on 23 km matkaa Mikkelin keskustaan on Ristiina osa Mikkeliä tai. Ei keskustalla Ristiinassakaan ole ollut kunnanvaltuustossa ns. yksinkertaista enemmistöä, joten ei se puolueena yksin ole syyllinen kyläkoulujen lakkauttamisiin. Osa historiallisista kyläkouluista on lakkautettu yksinkertaisesti siitä syystä, että oppilasmäärät alueella ovat käyneet lähes olemattomiin, vaikka kylällä on ollut olemassa ns. vetovoimatekijänä koulu.

      On kauniita/komeita ihmisiä varmasti mukava katsella, mutta mieluummin valitsisin ruman ja hyvän johtajan kuin komean/kauniin johtajan, jonka arvostukset on pielessä. Mikkelin kaupunginjohtajaan en sinänsä ota kantaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe