Yksityisyydestä

anonyymi kirjoittaja

Suomi24:een voi kuka tahansa kirjoittaa anonyyminä. Kuinka anonyymi kirjoittaja todellisuudessa on muille käyttäjille? Saako muut käyttäjät esimerkiksi tietoonsa viestin kirjoittajan IP-osoitten tai muita tunnistetietoja?

Voiko tavallinen käyttäjä päätellä kahden eri viestin tunnistetiedoista onko ne lähetetty samasta vai eri koneista?

Onko tällaisesta yksityisyyssuojaan liittyvistä asioista jonkinlaista infoa Suomi24:n sivuilla tai mahdollisesti muualla?

Olen ymmärtänyt että henkilötietoja tai muita yksilöiviä tietoja voi saada korkeintaan murtautumalla Suomi24:n tietoihin ja tämä on käsittääkseni rikos. Pitääkö tämä paikkaansa ja tapahtuuko tällaista usein?

Asiaan liittyen löytyy paljon legenda-tasoista puhetta, mutta oikeaa faktaa on hankala löytää.

6

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rekisteröitynyt

      Kiinnostava kysymys. Itse kyllä luotan siihen, että täällä olevista tiedoista, ei ulkopuoliset hyödynnettyjä tietoja saa, kuin kuvailemallasi tavalla. Jos on toisin, niin poistan profiilini ja niiden kautta tehdyt keskustelut välittömästi.

      IP-osoitetteesta, ei kai näy kuin paikkakunta, jos joku sellaisen sattuisi saamaan. Tarkemmat tiedot siitä saa ilmeisesti viranomaiset tarvittaessa. En tiedä kyllä tarkemmin, mutta olisi kiva saada hieman varmennusta ap.n kysymykseen.

    • Jepulis .

      Periaatteessa kaikki verkossa oleva on kaikkien kyllin paljon tietoa haluavien saatavissa. Salasanat yms. ovat murrettavissa. Vai pidättekö Suomi24:n profiilien suojaa vahvempana kuin Pentagonin tai FBI:n tai pankkien suojauksia, jotka ovat pettäneet.

      Pari vuotta Suomi24:n profiilit olivat käytännössä täysin avoimia. Ei tarvinnut kuin kirjautua omaan profiiliin ja heti perään kirjautua uudelleen siihen profiiliin, johon halusi, tietenkin ilman salasanaa. Sinne pääsi oitis sillä omalla kuitilla. Noin helppoa se oli. Nyt tuo ei enää onnistu, mutta tietävät huomaavat nopeasti, että tuon tien sulkeminen jätti toisen melkein yhtä helpon aukon. Kaipa sekin tukitaan, mutta silloin täytyykin tehdä enemmän kooditusta.

      Mutta asiaan: mitään sellaista, jonka pitää pysyä salassa, ei pidä tallentaa verkkoon.

    • sanaton tallaaja

      Se on melko selvää, että salasanat voi murtaa ja Suomi24:een tehdyt profiilit ovat melko haavoittuvia taitavien käsissä.

      Mutta miten on rekisteröitymättömän käyttäjän laita. Pysyykö anonyyminä vai voiko tietoja jotenkin saada selville?

      Miksi Suomi24 ei vastaa...?

    • anonyymi kirjoittaja

      Jos kysymykseen ei voi julkisesti vastata, niin onko Suomi24:lla esimerkiksi sähköpostiosoitetta mihin voin kysymyksen lähettää, jotta saan vastauksen? Mielestäni tämä tieto tosin kuuluu kaikille.

    • Hei!

      Pahoittelut, että tämä viesti on mennyt minulta ohi!

      Toiset käyttäjät eivät saa käyttöönsä käyttäjän tunnistetietoja eivätkä ip-osoitetta. Tarkat tiedot löydät rekisteriselosteesta, joka on täysin julkinen http://www.suomi24.fi/opastus/kayttajaehdot/rekisteri. Myös käyttöehdoissa voi olla sinua kiinnostavaa sisältöä http://www.suomi24.fi/opastus/kayttajaehdot/ehdot.

      Nämä meidän on tosiaan ihan lain edellyttämä velvollisuus teille kertoa, mistään salailusta ei ole kyse. Löytyvät kaikki tuolta Opastus ja palaute -sivuilta.

      Terveisin,
      Elina
      Suomi24

    • anonyymi kirjoittaja

      Kiitos vastauksesta, Elina.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      107
      1692
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1113
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1077
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      155
      880
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      782
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      749
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      680
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      35
      675
    9. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      640
    Aihe