kauppojen halpis ruuat?!?

doggidoggi

onko ok syöttää tanskandoggille (aikuinen) esim. rainbow, x-tra, luppa ?

37

4392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitruunatyttö

      Mun mielestä on ok. En ymmärrä nitä joka tuomitsee markettiruuat, ja haukkuu koiran omistajat, jota ei osta kaikkista kalleinta ruokaa koiralleen. Mun oma mielipiteeni on, että se, ettei osta koiralleen sitä 60e-70e ruokasäkkiä, ei tarkoita sitä, että on huono omistaja. :) Meillä on koissu syöny elämänsä Friskiesin kuivaruokaa, karva on pysyny tosi hyvänä, eikä koskaa oo tarvinnu masuongelmien kanssa takuta. :)

    • Tiikerililja1

      Älkää tuhlatko rahojanne ihan halvimpiin muoniin. Noissa kaikkein halvimmissa on yleensä todella vähän rasvaa ja valkuaista. Kauheimmat arvot mitä olen nähnyt on varmaan proteiini 18 % ja rasva 6 %. Koira on lihansyöjä ja se tarvitsee runsaasti hyvälaatuista eläinvalkuaista ja -rasvaa. Halppiksista halvinta mitä olen löytänyt on X-tra koiranruoka ja sitä ostan meidän kanoille!

      Halvalla pääsee kun ostaa keskihintaista nappulaa (Jahti&Vahti, Jeppe, Hau-Hau) ja lisää kylkeen puolet lihaa.

      • halpakin on hyvä

        Omalle koiralle ei kelpaa J&V ja HauHau (Jeppeä en ole vielä kokeillut), saattaa syödä joka toinen tai kolmas päivä ja silloinkin vain puolet annoksesta. Mutta Pedigreetä kun antoi, niin joka päivä söi kupin tyhjäksi suurella ruokahalulla. Nyt tässä odottelen että HauHaun säkki tyhjenee ni pääsee avaamaan Pedigreen uudestaan - tai suosiolla annan tuon HauHaun pois ja siirryn heti Pedigreehen takas. koiran maha on mennyt sekaisin J&V ja HauHau (luulin eka, et se johtui jostain mitä syöny ulkona ollessa, mutta nyt ollu sisällä useamman päivän ni johtuu selvästi noist ruoist)


    • vanhukset

      Meillä on kaksi 14 vuotiasta koiraa ja ovat koko elämänsä syöneet markettiruokaa. Hyvin on maistunut ja aina ollut karva puhdasta ja kiiltävää. Ja eläinlääkärikin on kehunut ulkonäköä. :)

    • terve koissu :)
    • On ihan ok,

      mut kokeileppa Jahti&vahti ruokaa. Se on laadukasta ja edullista.

    • animalanimalanimal

      Eräs mamma kerran osuvasti kuvaili, millasta tulee kun syöttää koiralleen Luppaa... "Luppa-kakka" on sellasta keltasta velliä vaan!

      Mun mielestä noi markettiruoat on sama kun ite vetäis pelkkää saarioisten roiskeläppää; kyllähän sillä shaiballa elää,mutta ei se missään nimessä terveellistä oo.

    • jjuu

      onko ok syöttää tanskandoggille (aikuinen) esim. rainbow, x-tra, luppa ?

      No kokeilepa syöttää niita, ja vertailun vuoksi kokeile sitten syöttää jotain laadukkaampaa ruokaa, jossa enemmän proteiinia ja rasvaa. Vertaa sitten syödyn ruuan määrää ja kakkakasojen määrä ja laatua. Jos et huomaa mitään eroa, sitten on ok syöttää mainitsemiasi ruokia. Mutta uskon kyllä, että eroa on kuin yöllä ja päivällä. :)

    • eläintenhoitaja

      Värinaineet, säilöntäaineet, naurettavan alhaiset lihapitoisuudet verrattuna viljan osuuteen, järjestään liian vähän rasvaa, syöpää aiheuttavat hapettumisenestoaineet yms. Tästä voi päätellä kuinka laadukkaita Luppa, x-tra ja rainbow ovat....

    • ...?

      Jokaisessa melkoisesen epämääräisiä E-koodeja, ja mainintaa säilöntä, hapettumisen esto ja väriaineista. EI HYVÄ.

      lisäksi mun mielestä olisi suotavaa että koiran täysravinto sisältäisi enemmän kuin 4% eläinperäisiä tuotteita.

      Sitten jos alat miettiä, että näitä "halpoja" ruokia voit joutua antamaan koirallesi isompia määriä kuin "kalliimpaa" ja laadukkaampaa, niin tuleeko se pitkällä tähtäimellä oikeasti halvemmaksi?
      etenkin jos vielä lisäät nappuloiden sekaan piimät, kermaviilit ja jauhelihat?

      No, haistelkaa koiranne hengitystä, jos koiran henki haisee paskalle, sillä se on yleensä merkki huonosta ruokinnasta.
      Pelkästä turkin kiillosta kun ei voi päätellä kaikkea. huonolla ruualla elävä koira jolla on hyvä hormoni toiminta kiiltää vaikkei ehkä voisikaan kovin hyvin.

      • d:-) :-) 22

        Noh,eikös Suomessa ole tullut jo selville että mikään ei pidä paikkaansa.
        Kaikki valehtelevat mihin uskoa. Esim: ihmisten makkarat vain liha puuttuu.
        Mites sitten koiranmättö. Meillä on kaksi dalkkua iältään 11v ja 13v on tullut kokeiktua kaikkein kalleinta ja keski kertaista. Mutta dalkuilla yleensä on vilja/liha ongelmia,elikkä liikaa lihaa niin iskee uraattikivet. Vehnä tekee ihottumaa,ei tietysti kaikille..
        Meillä on syöty jo noin 10 vuotta Hau Hau kana riisi mättöö.
        Ei ole ollut mitää iho eikä kivi oireita.
        Edes mennyt dalkku uros sai uraattikivet eukanupasta liikaa lihaa.
        Oli hyvä ja kallis nappula,mutta ei sovi dalkuille.


      • 11+8
        d:-) :-) 22 kirjoitti:

        Noh,eikös Suomessa ole tullut jo selville että mikään ei pidä paikkaansa.
        Kaikki valehtelevat mihin uskoa. Esim: ihmisten makkarat vain liha puuttuu.
        Mites sitten koiranmättö. Meillä on kaksi dalkkua iältään 11v ja 13v on tullut kokeiktua kaikkein kalleinta ja keski kertaista. Mutta dalkuilla yleensä on vilja/liha ongelmia,elikkä liikaa lihaa niin iskee uraattikivet. Vehnä tekee ihottumaa,ei tietysti kaikille..
        Meillä on syöty jo noin 10 vuotta Hau Hau kana riisi mättöö.
        Ei ole ollut mitää iho eikä kivi oireita.
        Edes mennyt dalkku uros sai uraattikivet eukanupasta liikaa lihaa.
        Oli hyvä ja kallis nappula,mutta ei sovi dalkuille.

        En ole IKINÄ kuullut koirasta, jonka elimistö ei kestäisi lihaa. Tuskin koirat luonnossakaan kärsivät mistään virtsakivistä tms


    • ...?

      Kyllä koira voi olla allerginen myös sianlihalle ja naudalle.

    • mantrildeeeeeeee

      Miksi ihmeessä syöttäisit dogillesi ed mainittuja asioita ? Ja tietääköhän kasvattaja moisesta ?? Koska kukaan muu ei todellakaan halua tietää tuosta. Samaan hintaan saat laadukkaampaa ruokaa. Ja Dogisi parempaan kuntoon. Usko pois. Noiden halppis ruokien syötön näkee koirastasi. En edes Collielleni lähtenyt syöttää moisia ruokia. Hävetti pelkkä ajatus ! (Joiden keskuudessa kyseiset on suosittuja.) Voi jumalau.ta. Saati sit Dogille.Eläinlääkäri on jopa keskikokoisten kohdalla sitä mieltä,että tuo tulee paskana ulos. Mitäs sitten dogin kohdalla ? Seuraamukset tulet näkemään varmasti. Miksi ihmeessä pitää ottaa dogi, jos et ole varautunut syöttämään sitä ????????!!!!!!!!!!! Dogin kanssa voi päästä halvallakin, en tarkoita marketti ruokia tai el.kaupan muonia. Dogi tarvii muutakin kuin nappulaa. (mantrildee ja teeeeeee) --> : http://keskustelu.suomi24.fi/node/10975813

      On täysin ok ruoka päästä alkuun verrattuna nappuloihin joita mainitsit !!!!

    • mantrildeeeeeee

      Ja aikuiselle Dogille tämä vaihtoehto, EI todellakaan tule maksamaan sitä kalleinta eläinkaupan nappulaa :). En voi ymmärtää , moista ajattelutapaa. Onkohan matikka ollut mikä ? yläasteella ??

    • LabbisROT

      Laskeskelin kerran, että kun ostaa marketista 2,5kg säkin jotain nappulaa, se maksaa n. 7e (joku Pedigreen ruoka oli). Kerrotaampa kilomäärä kuudella. Tulee yhteensä 15kg. Kerrotaan sitten hintakin kuudella, siitä tulee 42e. Että onko halvempaa kun eläinkaupasta ostettu laadukas ruoka?? Ei reilu 40 eurolla mitään kalleinta ruokaa saa, mutta huomattavasti parempaa kuin marketista. Jossa varmasti on hinta-laatusuhde kohdallaan.

      • Jarzew

        Meillä on ollut kuusi koiraa 30 vuoden aikana. Kolme pitkäkarvaista ja kaksi lyhytkarvaista collieta ja border collie. Bortsu ja yksi collie vielä olemassa. Kaikkien koirien kanssa on harrastettu useita eri lajeja ja muutenkin liikuttu paljon. Pisimpään on elänyt pk collie 15 v 8kk ja nuorimpana 12,5v jouduttiin lopettamaan perinnöllinen haimasairauden takia, mikä puhkesi 5v iässä. Kaikki koirat on syönyt Luppaa. Eläinlääkäriltä ei ole tarvinnut käydä kun märkäkohdut poistamassa. Karva on aina ollu hyvässä kunnossa. En ymmärrä miksi pitäisi syöttää samaa tavaraa kymmenkertaisella hinnalla. Joku käärii hyvät rahat kun on saanu esim Euka Nuba -tyyppisen brändin aikaiseksi ja sille sikamaisen hinnan. Aivan uuuschkomatonta höynäytystä.


    • En syöttäisi

      Meillä nyt 8 v novascotiannoutaja ja koiria ollut ennenkin ja voinen sanoa että en enää koskaan kävele lähellekään markettien koiranruoka hyllyjä.

      Toiset varmasti sietää paremmin markettiruuat kuin toiset, mutta meidän kokemus puhuu näin.

      Koira siis nyt 8 v ja ollut kyllä koko elämänsä terve, mutta turkin kanssa ollaan taisteltu. Lääkärissä vain rokotettu.
      Syötin pentuna eläinkaupasta saatavaa Brittiä pennuille tarkoitettua ja kasvoi hienosti ja rauhalliseen tahtiin. Kun aikuisen ruokaan siirryttiin kokeilimme ihan piruuttaan siinä sitten pedigreetä.
      Lopputulos oli 4-6 aivan jäätävän kokoista ulosteläjää ulos päivän aikana ja turkki meni kiillottomaksi, karheaksi ja hilseili. Vaihdettiin friskiesiin ja turkki meni paremmaksi mutta ulosteläjät oli samanmoiset.

      Mitä enemmän ikää tuli muuttui myös koira nirsommaksi. Pentuna meni mikä vain, mutta aikuisena kieltäydyttiin monesta.
      Tuon ulosteen määrän takia vaihdoin markettiruuista pois. Jos pas*** tulee enenmmän mitä koira syö on viljalla liian suuri osuus ruuassa eikä se sula. Ykskään markettiruuista ei sisällä proteiinia ja viljaa oikeassa suhteessa. Myös proteiini mitä markettiruuissa on, on peräisin eläinperäisistä tuotteista :)

      Vaihdoin takaisin Brittiin (aikuisten versioon), mutta eipä maistunut, kokeilin Brit Caren Lohiruokaa ja se maistui 2 vuotta. Tämän 2 vuoden aikana turkki oli paksu ja hyväkuntoinen, koira ulosti ulos 2 kertaa päivässä. Eli täydellistä.
      Mutta 2 vuotta meni ja koira päätti et ei enää tuota !!

      Vaihdettiin Eukanubaan. Oltiin syöty 2 kuukautta ja turkki hävis. Karva meni taas kiillottomaksi ja karkeaksi. Ulosti eukanuballa taas sen 4-6 kertaa päivässä hirveitä lähiä ja mitä parasta kotona piereskeli niin et hengityssuojain olis pitäny olla.
      Eukanuba ei ole laadukasta, myös samaan kastiin kuuluu Hill's ja Royal Canin. Näillä kolmella on oudon hyvä maine, mutta hinta/laatusuhde ei täsmää ollenkaan.
      Ruoka nimeltä Golden Eagle. Aivan loistavaa. Maksaa 15 kg/ 65 e. Mutta meidän tolleri ei syönyt sitäkään kuin puolivuotta ja silloinkin väkisin.

      Nyt syödään Cangania ja enää en vaihda. Turkki on loistokunnossa, Ulostaa norminverran ja koira on kuin uusi koira. Maksaa kylläkin 12 kg / 80 e

      Yhteenveto:
      Unohda eläinkaupasta Royalit, Hilssit, eukanuba. Marketista ei myöskään saa laaturuokaa. Vaikka joillekin koirille nämä sopisivatkin en silti syöttäisi.

    • Sintti

      Meillä syä tanskandoggi puoliämpärillistä luppaa päivässä. Muuten hyvä mut pierut lemuaa karmeelle ja talonmies vaahtoo kun on muka isot kakat. Ei kyl mun mielest oo mitkään hirveet kakat. Huomenna tulee päivärahat niin saa hakee lisää kun on tarjouksessa. Sit kun meen töihin niin vois ottaa jytylle kaverin kun meinaa turhautua. Pitäsköhän kokeilla raakaa ruokintaa? Pieneneekö kakit, onko jollain kokemusta? Vaik ei ne jytyn kakit mitään isoja oo kun hyvin mahtuu muovipussiin.

      • Yuitan

        Raakaruokintaa kannattaa ehdottomasti kokeilla. Kukkaro ei enää kevene hirveää vauhtia, jätökset pienenee ja haju vähenee (ei tarvitse nenästä enää pitää kiinni kun keräilee papanoita) ja koira voi hyvin. Vaivaa tosin joudut näkemään enemmän kuin markettiruokien suhteen, koska siinä missä markettiruuissa on valmiiksi "muka" säännöstelty tarvittavien vitamiinien ja proteiinin yms. määrä, raakaruokinnassa joudut tekemään sen itse.

        Hyvä neuvo on et suunnilleen puolet ruuasta ois lihaisia luita (meillä menee hienosti broilerin siivet kun koirat on keskikokoisia, doggille voi syöttää esim, kalkkunan siipiä, jotka on reippahasti isompia), neljäsosa ois kasviksia ja neljäsosa rasvaa, pehmeää lihaa etc. muuta, esimerkiksi sian tai naudan jauhelijaa, mutta jos koiran vatsa ei kestä sikaa eikä nautaa, niin sitten vaikka poroa, hirveä, lohta yms.

        On myös hyvä, että koira saa useampaa lihaa viikossa, yleensä kolmea tai neljää eri eläintä. Meillä homma hoituu siten, että tehdään isompi annos kerralla vaikka ämpäriin, sekoitellaan hyvin kasvissose ja kolmea tai neljää eri lihaa ja sit pussitetaan sopivankokosia aterioita.

        Raakaruokinnassa hyvä puoli on se, että koira syö vain prosentin omasta painostaan kerralla, koska haukku kykenee sulattamaan raakaruuan kokonaisvaltaisesti paremmin kuin markettien nappulat, kun siinä ei ole sitä kaikkea ylimääräistä ja tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet löytyy pienemmästäkin määrästä. Eli jos doggisi painaa vaikka 70kg, niin 700 grammaa raakaruokaa per ruokintakerta on hyvä määrä.

        Jos haluut olla ihan oikein perusteellinen, niin muutamia vitamiineja kannattaa myös syöttää. Meillä sekotetaan mössön (eli sen kasvis jauhelihasekoituksen) mukaan pöntöllinen merileväjauhetta, joka maksaa sen suunnilleen 16€.

        Meillä tosiaan kaksi pientä/keskikokoista koiraa, jotka on raakaruualla jatkuvasti. Molemmat tosin nuoria, joten en osaa sanoa vielä, että onko vanhemmiten mitään vaikutusta raakaruualla vs. kuivamuonalla. Kuitenkin sen voin kertoa, että koirat ei todellakaan haise enää raakaruokinnan jälkeen. Yhtään ei haittaa ottaa pusuja vastaan ja suolistokaasuista ei oo tietoakaan. Molemmilla on upea purukalusto ja turkki ja silmät hyvässä kunnossa. Jätöksiä tehdään tasan kaksi kertaa päivässä ja ihan pikkupapanoita on. Eläinlääkärit tarkastuskäynneillä ja rokotuksien aikana kehuneet lihaksistoa (joka paksusta turkista huolimatta on näkyvä). Toinen koirista tosin oli aluksi vähän ylipainoinen, koska opettelin vielä raakaruokintaa enkä oikein tiennyt suhteita. Mutta nyt ollaan saatu kaikki tasapainoon ja molemmat koirat on terveitä kuin... no, koirat.

        Eli kannatan ehdottomasti raakaruokintaa, jos jaksaa nähdä vaivaa. Hyviä paikkoja raakaruuan tilaamiseen (eläinkaupoissa kalliimpaa käydä ostamassa pieniä määriä kuin tilata isompana eränä) on lempimuona (www.lempimuona.com) ja kennelrehu (www.kennelrehu.fi). Toivottavasti auttoi.


      • 116
        Yuitan kirjoitti:

        Raakaruokintaa kannattaa ehdottomasti kokeilla. Kukkaro ei enää kevene hirveää vauhtia, jätökset pienenee ja haju vähenee (ei tarvitse nenästä enää pitää kiinni kun keräilee papanoita) ja koira voi hyvin. Vaivaa tosin joudut näkemään enemmän kuin markettiruokien suhteen, koska siinä missä markettiruuissa on valmiiksi "muka" säännöstelty tarvittavien vitamiinien ja proteiinin yms. määrä, raakaruokinnassa joudut tekemään sen itse.

        Hyvä neuvo on et suunnilleen puolet ruuasta ois lihaisia luita (meillä menee hienosti broilerin siivet kun koirat on keskikokoisia, doggille voi syöttää esim, kalkkunan siipiä, jotka on reippahasti isompia), neljäsosa ois kasviksia ja neljäsosa rasvaa, pehmeää lihaa etc. muuta, esimerkiksi sian tai naudan jauhelijaa, mutta jos koiran vatsa ei kestä sikaa eikä nautaa, niin sitten vaikka poroa, hirveä, lohta yms.

        On myös hyvä, että koira saa useampaa lihaa viikossa, yleensä kolmea tai neljää eri eläintä. Meillä homma hoituu siten, että tehdään isompi annos kerralla vaikka ämpäriin, sekoitellaan hyvin kasvissose ja kolmea tai neljää eri lihaa ja sit pussitetaan sopivankokosia aterioita.

        Raakaruokinnassa hyvä puoli on se, että koira syö vain prosentin omasta painostaan kerralla, koska haukku kykenee sulattamaan raakaruuan kokonaisvaltaisesti paremmin kuin markettien nappulat, kun siinä ei ole sitä kaikkea ylimääräistä ja tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet löytyy pienemmästäkin määrästä. Eli jos doggisi painaa vaikka 70kg, niin 700 grammaa raakaruokaa per ruokintakerta on hyvä määrä.

        Jos haluut olla ihan oikein perusteellinen, niin muutamia vitamiineja kannattaa myös syöttää. Meillä sekotetaan mössön (eli sen kasvis jauhelihasekoituksen) mukaan pöntöllinen merileväjauhetta, joka maksaa sen suunnilleen 16€.

        Meillä tosiaan kaksi pientä/keskikokoista koiraa, jotka on raakaruualla jatkuvasti. Molemmat tosin nuoria, joten en osaa sanoa vielä, että onko vanhemmiten mitään vaikutusta raakaruualla vs. kuivamuonalla. Kuitenkin sen voin kertoa, että koirat ei todellakaan haise enää raakaruokinnan jälkeen. Yhtään ei haittaa ottaa pusuja vastaan ja suolistokaasuista ei oo tietoakaan. Molemmilla on upea purukalusto ja turkki ja silmät hyvässä kunnossa. Jätöksiä tehdään tasan kaksi kertaa päivässä ja ihan pikkupapanoita on. Eläinlääkärit tarkastuskäynneillä ja rokotuksien aikana kehuneet lihaksistoa (joka paksusta turkista huolimatta on näkyvä). Toinen koirista tosin oli aluksi vähän ylipainoinen, koska opettelin vielä raakaruokintaa enkä oikein tiennyt suhteita. Mutta nyt ollaan saatu kaikki tasapainoon ja molemmat koirat on terveitä kuin... no, koirat.

        Eli kannatan ehdottomasti raakaruokintaa, jos jaksaa nähdä vaivaa. Hyviä paikkoja raakaruuan tilaamiseen (eläinkaupoissa kalliimpaa käydä ostamassa pieniä määriä kuin tilata isompana eränä) on lempimuona (www.lempimuona.com) ja kennelrehu (www.kennelrehu.fi). Toivottavasti auttoi.

        Ei tosiaankaan puolet kannata olla lihaisia luita. Aito liha on sitä oikeaa ruokaa, johon raakaruokinnan tulisi perustua. Luita on hyvä antaa pari kertaa viikossa ajanvietteeksi ja hampaiden puhdistamiseksi, mutta ei niistä paljon muuta hyötyä ole. Ja sitten nämä broiskun siivet yms.. Ovat suureksi osaksi rustoa, jolla ei ole koiran kannalta mitään ravinnollista arvoa.

        Jos puolet ruuasta on luita, niin paljonko siitä tulee lihaa yhteensä? Ehkä 50% jos sitäkään. Ja loput pelkkää luumassaa joka voi suurina määrinä aiheuttaa suolitukoksen.

        Kasviksista saa kuitua, jota koira ei tarvitse jos suoli toimii.


    • Blob

      En tiedä millä koirat on "ennen vanhaan" syötetty, kun ei ollut moisia eläinkaupan "mahtavia ruokia" ollut. Hienosti ovat pärjänneet meilläkin, koiria ollut perheessäni n. 40 vuotta. Keski-ikä ollut suunnilleen 15 vuotta. Tällä hetkellä vanhemmillani on 2 koiraa (12- ja 13-vuotiaat) ja itselläni myös 2 (4 vuotta ja toinen 10kk).

      Vanhempieni koirat syövät JahtiVahtia, joka on ollut ainoa merkki joka ei ole aiheuttanut allergiaoireita. On kokeiltu eläinkaupan nappulat ja markettinappulat. Lisäksi saavat tietysti myös lihaa ja koiranmakkaraakin. Kyseessä alkukantaiset metsästyskoirat.

      Omille koirilleni (seurakoiria) olen yrittänyt olla se valveutunut omistaja, joka syöttää vain ja ainoastaan parasta. On kokeiltu nappuloissa Eukanuba, Belcando, Golden Eagle, RC ja nyt viimeisimpänä kovasti kehuttu Acana. Joka ikinen aiheuttaa kutinaa ja korvien töhnimistä. Pahimpana juuri RC, joka maistuisi nirsoille koirilleni parhaiten. Se olikin suurin syy RC:n syöttämiseen. Vanhemmiltani välillä "lainattu" JV ei oireita aiheuta. Kaikista nappuloista on valittu vähintäänkin vehnätön versio. Ja esim. Acanassa ei ole edes maissia. Ei ole ollut eroa markettinappuloiden ja eläinkaupan nappuloiden välillä. Ja jos on ollut, niin pikemminkin markettinappuloiden hyväksi.

      Lopputulema on ollut se, että meillä ei syödä nappulaa juuri koskaan. Pennulle annan vähän, koska kasvaessa nappulat on se turvallisin vaihtoehto vitamiinien ja hivenaineiden suhteen. Pääpaino on kuitenkin lihassa (sekä raa'assa että kypsässä), lisänä jonkin verran esim. yrjölän puuroa (ei aiheuta oireita) ja mm. hapanmaitotuotteita. Lisäksi annan kaupan märkäruokia, jotka eivät aiheuta mitään oireita. Herkkuina raa'at lihaisat luut, possunkorvat ym. Koirat voivat erinomaisesti ja siitä yhtenä todisteena nartulta otettu verenkuva muutama viikko sitten steriloinnin yhteydessä. Eläinlääkärin mukaan harvoin näkee niin hyviä veriarvoja j kyseessä oli iso ja arvostettu eläinklinikka.

      Minun mielipiteeni onkin se, että koirasta näkee milloin se voi hyvin. Jos se voi hyvin markettinappulalla, niin antaa mennä vaan. Minun koirieni kannalta ne eläinkaupan kalliit nappulat on samaa kastia kuin markettinappulatkin ja koirilleni en niitä syötä. Syöttäisin varmaan jos nappulat koirilleni sopisivat, onhan ne sen verran helppoa ruokaa verrattuna tuohon "kotiruokintaan", jota meillä harrastetaan...

    • Kokeile niin

      selviää käykö kyseiset ruuat koirallesi. Kyllä niissä on ihan kaikki ravintoaineet mitä koira tarvitsee.

    • 3+3

      Tunnen monia koiria, jotka ovat vanhana alkaneet oireilla heikon markettiruuan vuoksi, tosin lähinnä virtsakivillä. Mutta turkkikaan ei ole ollut parhaimmassa kunnossa. Myös oma koirani söi markettimuonaa (Sertiä) noin 8 vuotta, kunnes tuli virtsakiviä. Eläinlääkärin kanssa arveltiin heikkolaatuinen nappularuoka suurimmaksi syypääksi.

      Jokaisella ei ole varaa ostella laadukkainta ruokaa, ja minun mielestä voit toki syöttää koirallesi mitä haluat, mutta kannattaa kuitenkin vertailla ravintosisältöjä. Marketista saa myös ihan kelpomuonaa.

      Meillä syödään nyt HauHau kanariisi ikääntyvälle koiralle. Märkäruokana Hill's lääkeruokaa virtsakiviin. Kaikki lääkenappulat käyty läpi > ripulia, turkki lähti selästä, korvat ja tassut kutiaa. Ei siis sovi mitkään hienot merkit meidän neidille.

    • hyiyi

      Mikä koiraeläin luonnossa syö viljaa? Mitä halparuoissa on eniten? Viljaa. Mikä on halpaa? Vilja. Jos kerran koiran hankkii, täytyy olla rahaa ostaa muutakin kun markettiruokia. Ei koira kyllä (eniten) viljaan pohjatuvalle hyvin voi :( Näkeehän sen jo ulosteesta ja, sen ja ruoan määrästäkin..

      • molossi ei rek

        Koira ei elä luonnossa,eikä ole villieläin,vaan jalostuksella tekemällä tehty tekele,joka osaltaan on myös muokkautunut evoluutiossa.Joten ei oikein vertaus sovi luonnossa elävään koiraeläimeen.

        "Ei kyllä koira kyllä..." Ennen teollisia koirat sai viljoja,kuin myös perunaa.Ihan ihmisten jätteistä.Isoille sitten vielä lisää niitä varten tehtiin siinä sivussa.Ja eipähän koirat olleet siinä jamassa missä nyt...
        Itse olen ruokkinut alusta asti koirat kotiruualla,myös kasvatit on ruokittu.Ja joo,voin todella sanoa,ei valitamista.Myöskään yksikään kotiruualle muuttanut ei ole noista tietämistäni vaihtanut takaisin teolliselle,jos ruokittu teollisella ennen.
        Ja siis viljapohjaisesta puhutaan...
        Ja mitä ulosteesta näkee?Näkee siitä mm.sen,että kotiruoka koirat p****o selkeästi vähemmän kuin nappulaa syövät...Määrä taas ei ole oleellisin.

        Se,missä muodossa vilja on,tai MITÄ ruokaa koira ylipäätään syö ja MISSÄ muodossa, ja MITÄ se ehkä tekee kussakin muodossa,on ihan eri asia,kuin tehdä jostain ruoka-aineesta huono,pelkästään itse aineena ;)


    • Herätys

      Vanha, kokenut eläinlääkäri kertoi, että koirien syöpäkasvaimet tulivat kuvioihin erityisesti sen jälkeen, kun markettiraksuja alettiin myymään. Hän on toiminut eläinlääkärinä 60-luvulta. Eläkeikäisenä toimi yhä lääkärinä, erikoisalana koirat.

      Halvemmaksi tulee eläinkaupasta ostettu hyvä nappula kuin eläinlääkärikulut koiran sairastellessa.

      • molossi ei rek

        Tämä on kyllä mielenkiintoista...
        Mistähän vuosikymmenistä on kyse?Jos mennään vielä siihen aikaan,kun itsekkin hyvin muistan,niin koirat oli kyllä terveempiä.Ja silloin itseasiassa ei tainnut pahemmin muuta olla,kuin muutama markettinappula,jotain Luppaa ja muutama muu.Tosin ei silloin valtaosa teollista vielä pahemmin antanutkaan vielä. Sitten kun mentiin vuosia eteenpäin,niin koirat vasta tuntuivat enemmän alkaa vaivaisia olemaan.Ja silloin siis alettiin olemaan varsinaisesti jo teollisen kultakaudella ja nimenomaan eläinkaupan nappulat olivat "in".
        Tosin onhan mukana aina myös vahvasti jalostus,lisääntynyt koiramäärä ym.mutta itse en ihan tuota välttämättä siis allekirjoita,että syöpäkasvaimet tuli nimenomaan markettipöperöiden myötä.Mm.Hill´s,jota ainakin alunperin myytiin vain lekureilla,sitten eläinkaupoissa,käytti hyvinkin pitkään ainetta,joka on hyvinkin myrkyllinen jo ihmisillekin,säilöntäaineena.Jota ei saanut siis edes säilyttää elintarvikkeiden kanssa samoissa tiloissa.Ja jos oikein muistan,niin eikö ne,jotka on vedetty eriä pois markkinoiltakin vaarallisuuden vuoksi,ole ollut ihan niitä "hienoja" pöperöitä...


    • Herätys

      Molossi ei rek:lle. Tämä teräsvaari-eläinlääkäri ottaa muuten yhä vastaan asiakkaita! En nyt kuitenkaan tässä nimeä mainitse. Hän on korkeassa iässä, erittäin terveen näköinen, tietysti osasyynä hyvät geenit. Kävin hänen luonaan muutamia kertoja vastaanotolla ja puhelimitsekin asioin kanssaan.

      Itselläni oli tuolloin muutama kuukausi sitten vielä vanha koira (kaipaus on kova tätä rakasta olentoa) ja kyselin mielipiteitään. (Asioin tosin tämän lääkärin luona äitini koiran kanssa.) Hän tuolloin sanoi saman, mitä oli sanonut minulle aikaisemminkin: kotiruoka on parasta; myös Yrjölän puuro jne. Lisukkeeksi hän suositteli vanhalle koiralle lapsille tarkoitettua lisäravinneöljyä, jossa on ainakin D-vitamiinia. Hän oli vahvasti sitä mieltä, että hänen kokemuksensa on, että syöpäkasvaimet alkoivat rehoittaa siitä asti, kun koirat alkoivat syödä teollista ruokaa. Hän ei siis tarkoittanut, että suosittelee vain eläinlääkäristä ostettuja raksuja, vaan hän suositteli ainoastaan kotiruokaa.

      Taidat itse olla perehtynyt hyvin teollisesti valmistetun koiranruoan piileviin riskeihin. Itse olen ruokkinut koiramme aina kotiruoalla. Vanha koiramme pysyi terveenä koko ikänsä, eläinlääkärissä ei juostu kuin vasta vanhemmalla iällä nisäkasvainten takia. Ne onnistuttiin poistamaan hyvin. Syötin vanhalle rakkaalle ystävälleni tummaa riisiä, ruokaöljyä, vihannesta, raejuustoa, lihaa, silakkaa, kalaa ym herkkua. (Eli söi paremmin kuin moni ihminen saa syödäkseen.) Lisänä välillä vitamiinejä, kalanmaksaöljykuuri tai kalaöljyä ym ym. Perunaa ei koiramme elimistö sulattanut. Vatsapuruista tiesi aina, että nyt on jotain, mikä ei sula. Sai lisäksi mm Brittin senior -nappuloita. - Ylipainoa ei ollut koskaan. Osasyy tietysti se, että sai aina riittävästi vapaana lenkkeilyä metsässä.

      Uusi koiramme tuli meille 1-vuotiaana. Tämän kaverin kanssa olen hakusessa. Vanhan koiramme ruokavalio ei ihan täysillä sille sovi, ainakaan näin yks kaks, koska näen, että tumma riisi ei ihan täysin aina sula. Syy saattaa olla kypsennystavassa. Olen tarkka siitä, että keitän TUMMAN riisin (ei täysjyväriisiä) lähes ylikypsäksi, mutta vetistä ei saa olla. Taidan koittaa uunikypsennystä.

      Nappuloilla ruokkimisesta en pidä, koska minulla on sisäsyntyinen epäluulo nappuloita kohtaan. Olen toki osittain antanut nappuloita, että saa vitamiinejä. Nappuloita olen kokeillut Nutron lammas & riisiä. Syö niitä, mutta kakkaläjä herättää epäluuloa. Tykkää Natural Menun herrkunappuloista, mutta en niitä syötä pääruokana. Jotain pitäisi löytää. Itseni tuntien, en kovin monimutkaista ruokarumbaa aloita, kun itsekin syödäähn melko simppeliä ruokaa.

      Tässä ketjussa onkin hyviä ruokintavinkkejä ja taidan perehtyä tarkemmin. Tälle nuorukaiselle annan toistaiseksi ainakin osittain nappuloita ja kokeilen sopivia ruokintavaihtoehtoja. Yrjölän puuroa nyt ainakin.

      • Herätys

        PS Tämä Teräsvaari oli aikoinaan koko lähiseudun tunnetuin ja suosituin koiralääkäri. Ihmiset luottivat häneen. Kävivät kerran ja sen jälkeen aina. Eli kokemusta ainakin piisaa.


      • Herätys
        Herätys kirjoitti:

        PS Tämä Teräsvaari oli aikoinaan koko lähiseudun tunnetuin ja suosituin koiralääkäri. Ihmiset luottivat häneen. Kävivät kerran ja sen jälkeen aina. Eli kokemusta ainakin piisaa.

        Samanlainen kokemus minulla kuin nimmari Blobilla: "Koirat voivat erinomaisesti ja siitä yhtenä todisteena nartulta otettu verenkuva muutama viikko sitten steriloinnin yhteydessä. Eläinlääkärin mukaan harvoin näkee niin hyviä veriarvoja j kyseessä oli iso ja arvostettu eläinklinikka."

        Vanhasta nartustani otettiin verikokeet ja eläinlääkärin mukaan terveys oli loistava. Tätä narttua en koskaan sterilisoinut, koska sai niin paljon liikuntaa (metsässä juoksemista), etteivät valerauskudet vaivanneet muutoin kuin alakuloisuutena. Tietysti nisäkasvaimet sitten alkoivat kiusta. niihinkään se ei kuollut, vaan tuollaisen osakkeenomistajien omistuksessa olevan ison klinikkaketjun pöljään laimminlyöntiin ja hoitovirheeseen. Kannattaa aina suosia pieniä, yksityisiä klinikkoja. Nämä ketjut perustuvat taloudelliseen voittoon ja laskun pitää aina olla ylitse tietyn summan. Näissä buljuissa on oikein seuranta ja vahtaaminen, että laskutus ja tuotot (osakkeenomistajille mania) ovat aina ylitse tietyn summan. - Eli lähtökohtana ei ole enää se, mitä eläomelle tehdä'än, vaan tuotto. Eläinlääkärit eivät itse voi enää tällaisessa buljussa vaikuttaa juurikaan laskutukseen, eikä tuotto vaikuta heidän palkkaukseensa. Aika kurja suuntaus, nämä ketjubisnekset eläinklinikoineen.

        Suosikaa yksityisiä, niin saatte sellaisia eläinlääkäreitä hoitamaan eläimiänne, joiden työn arvopohja on kohdallaan ja jotta itsellänne on ylimainkaan varaa viedä koiranne lääkärille. Tällaiseen ketjuun kun viet koirasi tassussa olevan pikkuhaavan hoidettavaksi, niin lähdet paikasta taskussasi resepti lääkkeille ja lasku, joka saa miettimään. Jos koiralle sattuu jotain yhtään isompaa, niin paljonko sen hoitaminen maksaisi tällaisessa bisnespraktiikassa?


      • hehheh.
        Herätys kirjoitti:

        Samanlainen kokemus minulla kuin nimmari Blobilla: "Koirat voivat erinomaisesti ja siitä yhtenä todisteena nartulta otettu verenkuva muutama viikko sitten steriloinnin yhteydessä. Eläinlääkärin mukaan harvoin näkee niin hyviä veriarvoja j kyseessä oli iso ja arvostettu eläinklinikka."

        Vanhasta nartustani otettiin verikokeet ja eläinlääkärin mukaan terveys oli loistava. Tätä narttua en koskaan sterilisoinut, koska sai niin paljon liikuntaa (metsässä juoksemista), etteivät valerauskudet vaivanneet muutoin kuin alakuloisuutena. Tietysti nisäkasvaimet sitten alkoivat kiusta. niihinkään se ei kuollut, vaan tuollaisen osakkeenomistajien omistuksessa olevan ison klinikkaketjun pöljään laimminlyöntiin ja hoitovirheeseen. Kannattaa aina suosia pieniä, yksityisiä klinikkoja. Nämä ketjut perustuvat taloudelliseen voittoon ja laskun pitää aina olla ylitse tietyn summan. Näissä buljuissa on oikein seuranta ja vahtaaminen, että laskutus ja tuotot (osakkeenomistajille mania) ovat aina ylitse tietyn summan. - Eli lähtökohtana ei ole enää se, mitä eläomelle tehdä'än, vaan tuotto. Eläinlääkärit eivät itse voi enää tällaisessa buljussa vaikuttaa juurikaan laskutukseen, eikä tuotto vaikuta heidän palkkaukseensa. Aika kurja suuntaus, nämä ketjubisnekset eläinklinikoineen.

        Suosikaa yksityisiä, niin saatte sellaisia eläinlääkäreitä hoitamaan eläimiänne, joiden työn arvopohja on kohdallaan ja jotta itsellänne on ylimainkaan varaa viedä koiranne lääkärille. Tällaiseen ketjuun kun viet koirasi tassussa olevan pikkuhaavan hoidettavaksi, niin lähdet paikasta taskussasi resepti lääkkeille ja lasku, joka saa miettimään. Jos koiralle sattuu jotain yhtään isompaa, niin paljonko sen hoitaminen maksaisi tällaisessa bisnespraktiikassa?

        Royal Canin ja Hill's käyttää eläinkokeita, karsinogeenia säilöntäaineena (BHA/BHT) ruuassa, sen lisäksi että proteiinit niissä on suurimmalta osin kasvisperäisiä, en suosittelisi.


      • molossi ei rek

        Sorry,jos ymmärsin väärin.Jos noin on,kun tarkensit,niin taidanpa jo ollakin ihan samalla kartalla ;)
        Toki jos tarkalleen miettii,niin voipi olla monta tekijääkin mukana,niin paljon on muuttunut entisajasta,ihan kuin meidän ihmisten osalta.Mutta kyllä itse näen yhtenä vahvana tekijä sopassa myös ravintotekijät...

        "taidat olla..."Yrittänyt ainakin.Kun tuo ravintopuoli nyt on kiinnostanut,niin ihmisten osalta,kuin koirienkin.Ja tietyiltä osin,yhtäläisyyksiä löytyy,niin hyvässä kuin pahassa.Ja on sitä yhteen jos toiseenkin viralliseen paikkaan tullut aikoinaan soiteltua,kun noita pussien kylkiä olen yrittänyt tarkalleen selvittää aikoinaan :D

        Tuosta uudesta kaveristasi.Oletko kokeillut laittaa osan tummaa riisiä ja osan pitkää.Joillekin tumma sopii noin.Eli liian isona määränä vaan ei sovi.Se myöskään,jos ei ihan totaalisesti sula,niin ei ole välttämätöntä.Mutta toki itse on paras arvioimaan,kun sen tavaran näkeekin.
        Mutta jos ei sovi,niin ota se vaan pois ruokavaliosta ja kokeile muita ryynejä.Sillä ei varsinaisesti ole mitään merkitystä viimekädessä,mutta itse kannatan,että ainakin muutamaa eri olisi hyvä antaa.Eli jossain määrin vaihtelua.Kumminkin hieman eri vitaaliaineita jokaisessa on.Mutta lähtökohta siis se,että ne sopii koiralle.Jos joku ei sovi,syystä tai toisesta,niin toki pois.
        Itse en siis käytä lainkaan nappuloita,tai siis,jos ollaan jossain kokeissa/näytelmissä voitettu,niin kyllä ne namipalkkoina menee(kun on käteviä).Isot säkit sitten on viety joko eläinsuojeluvalvojalle tai annettu kavereille,jotka nappulaa syöttää.

        "(eli söi paremmin...)arvaappa olenko kuullut tuon jokusen kertaa :D Varsinkin koirattomilta,kun on täällä kylässä ollessaan nähneet,mitä koirien ruokakuppiin olen lapannut :D


      • hehheh. kirjoitti:

        Royal Canin ja Hill's käyttää eläinkokeita, karsinogeenia säilöntäaineena (BHA/BHT) ruuassa, sen lisäksi että proteiinit niissä on suurimmalta osin kasvisperäisiä, en suosittelisi.

        Aivan eikä pelkästään nuo kaksi ruokamerkkiä vaan nittä on paljon muitakin yleisiä ruokamerkkejä,, niin eläikaupan kun markettiruuissakin mitkä sisältävät myrkyllisiä aineita, mutta mainonnalla on ihmiset saatu kuvittelemaan kuinka turvallisia valmisruuaat ovat koirille ja tarkkaan tutkittuja, kuitenkin ruokia vedetään markkinoilta, laitan järkyttävän tapauksen erään koiran kohdalta likitellen eräästä "laadukkaasta ruuasta" mikä vedettiin markkinoilta.

        Meillä kotona mukulana sakemanni muummuassa soi samaa ruokaa kuin ihmiset, eikä koskaan juossut lääkäreillä muutakuin pakolliset käynnit, ei korvatulehduksia, ei löysää vatsaa eikä huonoa turkkia, elikäs ei mitään ongelmia koiralla ollut kotiruuasta.

        Joskus se luonnollinen poistuminen tulee koirilee niin kun sakemannillekkin tuli valitettavasti.

        Voisin tähän, erään surullisen mutta onnelisen tarinan laittaa eräästä koirasta.

        Eräällä koiralla tuli "laadukkaasta eläinkaupan ruuasta" virtsakiviä mitkä leikattiin, mutta leikkauksessa sattui hoitovirhe koira sen seurauksena halvaantui.

        Se oli sekä omistajalle että koirlle taistelua koiran paranemisen kannalta, suuri apu oli myöskin ruokintaterapeutista, mikä auttoi koira sai luonnonmukaista koiralle sopivaa ruokintaa.

        Koira ei ole yli 10 vuoteen oireillut virtsakivien kanssa ruokinnan ansiosta, ja mitä parhainta koira selvisi myöskin halvauksesta ja on mitä mahtavin tarmopesä, siinä missä nuoremilta koirilta loppuu kunto niin vanhus painelee kun duraselpupu:D
        http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194713537625/artikkeli/nuori savu-koira kuoli teollinen koiranruoka tuhosi aivot.html


    • Anonyymi

      En suosittele xtran nappuloita kellekkään, mieluiten satsaa vähän enemmän siihen ”parempaan” markettiruokaan esim dagsmark. Meidän koira kun söi xtran nappuloita n. vuoden niin alkoi tulla epileptisiä kohtauksia ja ne vain pahenivat eikä syytä löytynyt kun eivät olleet tavallisen epilepsian tyyppisiä kohtauksia eikä muita ongelmia koirasta löytynyt… heti kun ruoka vaihtui niin kohtauksetkin ovat lähteneet, joten syytän noita xtran nappuloita!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe