Pitääkö rottweileriä pelätä?

JanU2B

Tuolla sanotaan, että:

"...Yleensä heillä on paperiton rottweiler, sekarotuinen rottweiler ja kaikein yleisimmin Venäjältä tuotu typistetty häntäinen rottweiler. Itse rottweilerin omistajana kierrän vieraat rotikat kaukaa ja samaa suosittelen muillekin. "

http://forum.hevostalli.net/read.php?f=9&i=5444018&t=5422706

Pitääkö Rottweilereitä siis pelätä?

13

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tervettä järkeä eli sitä kuuluisaa maalaisjärkeää saa ja itseasiassa pitääkin käyttää, eikä vain rotojen kohdalla, vaan kaikkien eläinten kohdalla kokoon ja rotuun katsomatta.

      Valitettavasti viime vuosina rotojen rekisteröinnit karkasivat täysin käsistä - ja siihen päälle kaikki rekkaamattomat sekarotuiset, jotka näyttävät rotikoilta. Roton sai käytännösä ihan jokainen, joka sen halusi, jos ei tunnollisesta ja tarkalta kasvattajalta, niin sitten joltakin trokarilta. Ja niin laaja joukko rotikoita ja "rotikoita" joutui täysin vääriin käsiin, omistajille, joilla ei ole tahtoa eikä haluakaan kouluttaa rotikkaansa kunnolla. KUN rotikan hankkii, se on iso päätös, roto edellyttää ehdottomasti hyvän peruskoulutuksen, jos sen antaa kasvaa pellossa, niin soppa on valmis. Osa ongelmista johtuu varmasti paperittomista , rekisteröimättömistä "rotikoista", joiden rotuja ei loppujen lopuksi tiedä kukaan ja taustat ovat epämääräiset ja koiran koulutuksesta ei hajuakaan (eikä se edes kiinnosta omistajia, kunhan on katu-uskottava egonjatke koira!)

      Itsellä on ollut rotikoita (ja muitakin rotuja) lähemmäs 20 vuoden ajan. Valitettavasti kaikki tuntemani rotot eivät ole millään tavalla omistajansa hallinnassa tai koulutettuja - ja niiden kanssa tulee suuria ongelmia. Olen itsekin hyvin tarkkana vieraiden koirien kanssa. Pyrin lukemaan koiran elekieltä ja tarkkailemaan millä "fiiliksillä" koira on liikkeellä. En pelkää tai väistele lenkillä vieraita koira. Jos olen liikkeellä yksin, niin kuljen ohi normaalisti (en välttämättä ota katsekontaktia koiraan, jos koira on sen oloinen, että ei sitä kestä). Jos olen liikkeellä oman koirani kanssa, niin oma koirani kulkee minun "suojeluksessani" niin, että itse ohitan aina vieraan koiran, eikä koirat siis kohtaa. Näin pidän huolen omasta koirastani ja annan sen ohittaa rauhallisin mielin ilman pelkoa siitä, että ohittava koira sinkoaa päälle.

      Jos huomaan, että jokin vastaantuleva koira - jälleen rotuun katsomatta - ei ole lainkaan ohjaajansa hallinnassa, vaan räyhää, säntäilee, hyppii ja ärisee kaikille ja kaikelle, niin voin hyvin vaihtaa tien toisella puolelle. En sellaisessa tilanteessa halua altistaa itseäni tai omaa koiraani mahdolliselle hyökkäykselle.

      Ei siis rotoja (tai muitakaan koira) pelätä tarvitse lähtökohtaisesti. Tilanteen mukaan etenee ja pitää huolta itsestään ja koirastaan.

    • Space Oddity

      Rottweileriä, eikä mitään muutakaan koiraa pidä pelätä.
      MUTTA, kaikille eläville otuksille, oli se sitten koira, hevonen tai vaikkapa ihminen, täytyy antaa "tilaa", eli ei pidä mennä "iholle" jos ei olla tuttuja.

      • Näinkin

        Pieni eläin ei saa aikaan niin pahaa jälkeä kuin isompi jos iholle menee.


      • Space Oddity
        Näinkin kirjoitti:

        Pieni eläin ei saa aikaan niin pahaa jälkeä kuin isompi jos iholle menee.

        Ei kukaan normaali ihminen mene lääppimään ja tuijottelemaan vierasta ihmistäkään, niin miksi sitten vieraan eläimen kohdalla toimitaan toisin?


      • Näinkin kirjoitti:

        Pieni eläin ei saa aikaan niin pahaa jälkeä kuin isompi jos iholle menee.

        Pienet on ärhäkämpiä,kyllä neki kiinni käy,mut ei niistä lehdissä kirjotella !!!


    • GolleGaggonen

      Eihän tuossa kukaan ollut lääppinyt vaan kävellyt ovesta sisään.

    • Älytön kysymys

      Pitää...hulluja kaikki!

    • Älkää nyt hyvät immeiset harkitko hankkivanne "rotikoita" ulkomailta muuta kun virallista kautta. Onhan ne tosin halvempia,mutta niiden alkuperää ei kukaan tiedä ja sukusiittosuus prosentti saattaa olla aikamoinen (pentu hautomot).Niistähän ei tuu kun sekopäitä. Jos olet tosissasi siis tosissasi hankkimassa "rotikkaa",niin netistä löytyy asiallista infoo kasvattajista, joko kennelliiton tai rotuyhdistyksen kautta. Maksat enemmän ,mutta jos et tuu toimeen koiras kanssa, kasvattaja yleensä haluaa etuosto oikeuden takaisin pentuun. Etpä siinä kaupassa paljon häviä. Mites ulkomailta ostetulla !
      Ei pidä hetken mielijohteesta lähteä hankkimaan "rotikkaa". Se vaatii paljon sitoutumista ja ennenkaikkea liikuntaa ja virikkeitä (ei sovi sohvaperunoille) ja varsinkin ensimmäiseksi koiraksi narttu sopii paremmin.On lauhkeempi luonnotaan,ainakin yleensä :)

    • voi koira parat

      linkin materiaalin läpikäytyäni voin todeta että erittäin pieni vähemmistö jutuista koski rottweiler rotuisia koiria.

      Samat jutut olivat myös eri lehtien uutisoimina tallennettu tietoihin.

      Hyvin paljon vahinkoja sattuu näemmä omistajille koiranpidossa, ulkoilussa ja koirien hallinta on joillakin ollut o-luokkaa.

      Koiranpennun ostajan olisi hyvä kiinnittää huomiota paikkaan josta koiran ottaa, jos kasvattajalta ei saa tarpeellisia neuvoja mukaan tai ei itse ole kykenevä neuvoja kuuntelemaan ja toteuttamaan kannattaa jättää koira hankkimatta..

      Rottweilerin kasvattaminen ja kouluttaminen hyvätapaiseksi seura- tai palveluskoiraksi kestää täysin normaalina toimintana suunnilleen siihen asti kun se on noin 3 vuotias, jos ensimmäinen vuosi vedetään lonkkaa ja annetaan koiran elää omaa elämäänsä ilman ihmisen vaikutusta tuloksena ei voi olla kuin pommi joka toteuttaa rodulle ominaista voimakasta luonnettaan ihmisistä välittämättä ja usein tuhoisin seurauksin.

      Koira ei ole ihminen se on tapaeläin joka tarvitsee ohjausta hyvien tapojen omaksumiseen.

    • älä koske

      Tietysti ei voi mitään jos koiria pelkää,mutta ei rotikat oo sen kummempii ku muut.Itellä rotikka mutta arastelen joitakin koirarotuja.En kyllä menisi ketään vierasta koiraa esim kaupan eessä paijaamaan.Pikkukoirakin jos käy kiinni ni ite oon syyllinen ja varmasti sattuu ....

    • sakemannipystykorva

      Tiedän pari kolme ihan taukkia rotikkaa ja niiden omistajaa... Nämä koirat käyvät päälle, oltiin sitten koirapuistossa tai kadulla, asuvat ikävä kyllä lähellä itseäni. Koirapuistossa näistä kaksi rotikkaa kyttäsivät aidan vieressä kahteen pekkaan ja ihan tappomielellä. Vähänkin kun toiset juoksivat aidan viertä leikkien kamujensa kanssa nämä rotikat jahtasivat toisella puolella. Niiden omistajat eivät sanoneet eikä kutsuneet koiriaan pois tai yritti vihellellä, mut koirat ei kuunnellut. Rotikat vaan jatkoivat rähinäänsä... Rotikat törmäilivät vieläpä aitaan, jos vaikka pääsisi läpi :(
      Yksi rotikoista oli IRTI, kun poistuivat puistosta ja se juoksi pitkin Launeen perhepuistoa, eikä edelleenkään kuunnellut omistajaansa...

    • sakemannipystykorva

      jatkan edelliseen, että on niitä muitakin irtokoiria tullut vastaan metsälenkillä...
      Yksi isäntä kompuroi etsimässä koiraansa, kun se tuli minua ja omaa koiraani vastaan. Toinen tapaus huuteli omaansa jonkun aikaa, eikä koira totellut, kun vasta sitten kun oma koirani ärähti sille varoitukseksi...
      Sitten on nämä rotikat ja yksi hyökkäsi omaa koiraani kohti ja omistaja lensi rähmälleen asfalttiin, sillä oli myös toinen koira mukana. Toinen rotikka tuli metsäpolulla vastaan talvella ja olisi käynyt kiinni, jos en olisi väistänyt lumihankeen.
      On meillä naapurissa yksi seko pittikin, ei voi kuin kiertää kaukaa. Aina on täysi rähinä päällä, jos sattuu vastaan tulemaan.
      Täytysköhän jo muuttaa muille maille??

    • Pohjis

      Tervepäistä rotikkaa ei tarvii pelätä.Ja pitää kunnioittaa eläintä oli se vaikka chihu tai scäfer.
      Meillä oli ennen Rottweiler

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1241
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1130
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1115
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe