Opiskelu Los Angelesissa

Tiia

Hei!


Aion lähteä opiskelemaan Los Angelesiin, kunhan vaan löydän sopivan koulun itselleni. Haavena on ollut pääsy opiskelemaan Music Instituteen Music Businesta, mutta kurssi on vain 6 kk mittainen ja haluaisin ehdottomasti opiskella pidempään.

Toisena vaihtoehtona olen miettinyt markkinointia. Onko kellään kokemusta/vinkkejä hyvistä kouluista Losissa, jossa tätä voisi opiskella?? Olen löytänyt muutaman collegen, mutta niistä valmistuu vain AA-tutkintoon, jolla ei siis ole Suomessa minkäänlaista arvoa.

Olisin ERITTÄIN kiitollinen vastauksista! Niin ja rahoitus on kunnossa :) En kuitenkaan haluaisi mitään näitä ihan kalleimpia kouluja..

7

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12

      UCLA, etko ole tasta koskaan kuullut?

    • asdfasdf

      LA on kyllä semmoinen persereikä että suosittelisin johonkin muualle menemistä.

    • Ex-vaihtari

      En pysty auttamaan sinua koulujen valinnassa, mutta muutama kommentti ulkomaisen tutkinnon hankkimisesta.

      Jos tarkoituksesi on tutkinnon jälkeen palata Suomeen töihin, niin kannattanee harkita asiaa pariinkin kertaan ja valikoida koulu huolella. Mikäli haluamassasi (suomalaisessa) työpaikassa edellytetään jotain tiettyä tutkintoa, niin ei ole ollenkaan varmaa kelpuutetaanko esim. USA:ssa suoritettu tutkinto. Suomessa on vähän siitä hankala tilanne, että ulkomaisia tutkintoja (edes eurooppalaisia) ei tahdota suomalaisten työnantajien taholta oikein arvostaa, vaikka olisi maisteritason tutkinto.

      Jos tavoitteesi on tosiaankin työllistyä lopulta Suomeen, niin kannattaa harkita suomalaiseen yliopistoon menemistä ja sieltä sitten opiskelijavaihtoon (tai jatko-opiskelijaksi esim. maisteritasolla) USA:han. Sillä paketilla olisi todennäköisesti enemmän arvoa suomalaisen työnantajan silmissä kuin kokonaan ulkomailla suoritetulla tutkinnolla.

      Mikäli ulkomaille työllistyminen kiinnostaa tai ei ole vaihtoehtona poissuljettu, niin sittenhän asia on aivan toinen.

      Olin aikoinani vaihto-opiskelijana ulkomailla ja lopulta myös työpaikka löytyi ulkomailta (Suomen työtilanteen ollessa mitä on, ei vasta valmistuneella ollut paljoa vaihtoehtoja). Paluuta en ole vielä harkinnut, mutta en ole sitäkään mahdollisuutta sulkenut pois. En kuitenkaan odota ulkomaisen kokemukseni nostavan työllistymismahdollisuuksiani kovinkaan suuresti, jos palaamaan päädyn.

      Pari tutustumisen arvoista, aihetta sivuavaa artikkelia:
      http://ylioppilaslehti.fi/2011/02/tyonantaja-suosii-suomalaista/
      http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-elama/2011/01/13/menestys-ulkomailla-ei-takaa-toita-kotimaassa/2011556/139

    • kdfmlmfkldm

      Tuossa edellisessä on paljon hyviä pointteja, mutta sanoisin kuitenkin, että ajat muuttuvat ja ihmiset kansainvälistyvät. Olen huomannut, että ulkomailla opiskelu on nuorille vain yksi vaihtoehto muiden joukossa ja opiskelupaikkoja ulkomailta välittäviä firmoja on nykyään tarjolla useampiakin ja tiedän yhden, joka vasta aloittelee toimintaansa. Tulevaisuudessa hakijoiden kirjo onkin yhä runsaampaa, on ulkomailla vaihdossa käyneitä, eri maissa harjoitelleita, maisterintutkintoja ja jatko-opintoja ulkomailla suorittaneita ja muutamia vuosia siellä asuneita ja työskenneitä sekä maasta toiseen liikkuvia, lähetettyjä työntekijöitä, jotka palaavat Suomeen, ulkomaalaisia, jotka muuttavat Suomeen ulkomaisine tutkintoineen jne. Kaikki nämä kilpailevat töistä eri maissa ja myös siis Suomessa, joten tarjontaa hakijoista on ja kirjo laajenee koko ajan.

      Vaikka suomalaisten työnantajien suhtautuminen ulkomailla koko tutkinnon suorittaneisiin muuttuu hitaasti, luulenpa, että suomalaisetkin työnantajat joutuvat tulevaisuudessa miettimään uudestaan suhtautumistaan ulkomaalaisiin tutkintoihin ja arvioimaan hakijoiden todellista osaamista tutkinnon suorituspaikan sijaan. Monestihan on niin, että kun hakijalla on jo kokemusta oman alan töistä, tutkinto ja sen suoritusmaa on toissijaista. Kelakin teki tässä muutamia vuosia sitten oman selvityksensä ulkomailla opiskelleista ja tuli siihen tulokseen, että ulkomailla opiskelleiden työllistyminen opintojen jälkeen Suomessa on hitaampaa, mutta ulkomailla suoritettu tutkinto ei estä työllistymistä. Eli kaikkien vastavalmistuneiden työllistyminen heti opintojen jälkeen on hidasta ja muissa maissa tutkinnon suorittaneiden vielä hitaampaa. Suurin osa tutkinnon suorittaneista oli kuitenkin ennen pitkää (muutaman vuoden sisällä) työelämässä.

      Kaikesta huolimatta kannustan opiskelemaan ulkomailla koko tutkinnon, kunhan vain tietää, mihin on ryhtymässä. Samalla haluan sanoa, että nyt opintojaan aloittavat valmistuvat vasta vuosien päästä ja silloin tilanne työmarkkinoilla voi olla jo toisenlainen.

      • lollos

        Kannattaa mennä mieluummin Lontooseen! Yhdyn henkilöön, joka aiemmin haukkui Losia per**reiäksi. Yhdyn siis häneen henkisesti, en fyysisesti.


      • lollosggk

        Kannattaa mennä mieluummin Lontooseen! Yhdyn henkilöön, joka aiemmin haukkui Losia per**reiäksi. Yhdyn siis häneen henkisesti, en fyysisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      244
      2150
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1836
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1545
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      110
      1260
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1150
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1125
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1054
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      970
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe