Nuori nainen yksin Roomassa

Never been to Rome

Miten turvallista on liikuskella kaduilla iltaisin? En ajatellut viettää iltojani juoden itseäni kaatokänniin ja taivaltavani syrjäkujia pitkin takaisin hotelliin, vaan haluaisin nähdä esimerkiksi Fontana Di Trevin ja Colosseumin iltavalaistuksessa, syödä illallista ja nähdä kaupunkia muutenkin kuin päivällä.
Silti, en ole koskaan ennen matkustanut yksin, joten tälläiset ajatukset täyttävät mieleni.
Voin jo kuvitella jonkun sanovan: 'Miksi matkustat yksin, jos pelkäät kulkea yksin?' Tässä ei kuitenkaan pelosta ole kyse vaan luonnollisesta itsesuojeluvaistosta.

Kiitos jo etukäteen kaikille asiallisesti vastanneille.

Ps. Jos muut Roomassa yksinmatkustaneet näkevät tämän, kertokaa kokemuksianne ja mitä teitte ja näitte. :)

7

1356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Roomassa...

      Rooma on "sivistynyt" kaupunki moneen muuhun, erityisesti suomalaiseen kaupunkiin verrattuna, joissa saa pelätä örveltäviä känniläisiä, pahoinpitelijöitä ja ryöstäjiä tätä nykyä.

      Keskustassa on yleensä aina muitakin liikkeellä eli olet varsin hyvässä turvassa kun vaan muistat pitää huolen että käsilaukku on tiukasti kainalossa ja vertoketjut ym. kiinni. Huolta on lähinnä turistin rahapusseja kyttäävistä varkaista. Normaalit neuvot pimeiden kujien välttämisestä jne. pätevät kuten muuallakin maailmassa.

      Trastevere on nyt viime kuukausina ollut yllättävän levoton iltaisin/öisin, ilmeisesti siellä sijaitsevien monien baarien johdosta. Siellä on ollut useampia puukotustapauksia ja muuta hässäkkää, pitkälti kyllä huumeporukoiden keskinäisiä kahinoita niin kuin melkein kaikki tänä vuonna Roomassa tapahtuneet tapot ja muut vakavammat tapaukset. Mutta et luultavasti yksin halua mennäkään baareihin notkumaan yli puolenyön.

      Ilta-aikaan ennen ja jälkeen päivällisen ei ole mitään hätää, varsinkin jos näytät siltä että tiedät suurinpiirtein mihin olet menossa, pysyttelet muiden (pitkälti muiden turistien) lähistöllä ja jätät mahdollisesti tulevat "ciao bella" ja muut kommentit ilman suurempaa huomiota. Rooma on oikeasti varsin turvallinen paikka turistille. Laitakaupunkien kahinat ei keskustan turistialueella näy.

    • Never been to Rome

      Kiitos tuhannesti asiallisesta ja valaisevasta kommentistasi! Olet oikeassa, en tosiaan halua notkua kujilla ja baareissa puolenyön jälkeen. Rooma on ollut haaveissa aina ja nyt siitä vihdoin tulee totta. Eli maalaisjärjellä pärjää ja selviää. :)

      Kiitos vielä ja hauskaa illanjatkoa!

    • satunnainen matkaili

      En ole nainen enkä kulkenut yksin iltapimeällä - noin puolen yön maissa - vaan vaimon kanssa kuvaamassa juuri Coloseumia valaistuna. Lämpimässä syysillassa oli paljon muitakin ihmisiä liikkeellä eikä tosiaan tullu vähääkään turvatonta oloa, ei. Emme me eivätkä muut olleet juopuneita. Aivan rento ja kiva fiilis kulkea kävellen majapaikkaan lähelle Popolo-aukiota.

      Leppoisa kaupunki. Tosin eri alueiden välillä voi ja kuulemma on eroja...

    • Toinen nonno

      En ole nainen minäkään, mutta olemme rouvan kanssa liikkuneet paljonkin iltaisin ja silloin tällöin yöaikaankin keskustan alueella jalkaisin. Majapaikkamme on aina Montin alueella. Olemme molemmat jo lähellä eläkeikää. Koskaan ei vielä ole ollut turvaton olo Roomassa. Paljonkin ikävämpää olisi liikkua viikonloppuiltaisin Helsingin tai Tampereen keskustoissa.

      Yksin liikkuessa kannattaa tietenkin hiukan katsella ympärilleen ja käyttää vaikka taksia, jos on myöhään liikkeellä ja hotellille on matkaa. Roomassa taksilla-ajelu on halvempaa kuin Suomessa.

    • Nainen yksin

      Olin vuosi sitten huhtikuussa Roomassa, yksin. Ei pelottanut. Oli paljon porukkaa illalla liikkeellä etenkin turistinähtävyyksien luona. Siellä on virkavaltaakin paremmin kuin Suomessa. Kuulin, ettei roomalaiset halua karkottaa turisteja riskeeraamalla turvallisuuden. Laukku kannattaa silti pitää pään yli olalla, kännykät ja lompakot vetoketjujen takana. Taskuvarkaita ei sen enempää/vähempää kuin muuallakaan. Tosin meitsi otti kuvia melko huolettomasti mutta ehkäpä vaatimaton pokkarini ei kellekään kelvannut ;)

      Kävin yksin illalla syömässä ja viiniäkin tietysti nautin puolikkaan karahvin. Näytä rennolta ja itsevarmalta, ole kuin kotonasi. Hotellini oli Via Venetolla johon oli ihan turvallista palata puolenyön jälkeen. Yksinäisiä kujia toki kannattaa välttää. En tiedä käykö siellä mitään, mutta vieraassa maassa en ottaisi riskiä.

      En matkustanut ilalla metrolla, ei ollut tarvetta, eli en osaa sanoa sen turvallisuudesta.

    • kyllänäin

      kello 00:00 jälkeen kaupunki muuttuu täysin ja liikkellä on vain sellaisia ihmisiä jotka haluavat myydä itseään tai jotka haluvat ostaa ''sitä''. Miehet ovat varsinkin iltaisin vielä enemmän iholla kun päivällä! Varovaisuutta jos yksin liikut illalla! Nimittäin itse olin liikenteessä 3hengenporukassa ja silti monet miehet lähtivät seuraamaan ja juoksemaan perään ja kyselemään missä hotellissa olemme....

    • Roomassa...

      Näköjään puolenyön jälkeen myös tämän palstan kirjoittelijat muuttuvat näihin...

      Miljoonakaupungissa on aina väkeä liikkeellä myös yöllä, mutta alkuperäinen kirjoittaja ei tainnut tarkoittaa liikkumista aamuyöllä kuten totesikin. Eikä nuo yleistykset pidä koskaan paikkaansa täysin MISSÄÄN kaupungissa. Jos tämä edellinen kirjoittaja on kokenut tuon tyyppistä häirintää niin sille on varmaan syynsä... Olisiko ulkoasu mahdollisesti antanut aihetta moiseen? Yleensä Rooman katukuvassa erottuvat turistit ja paikalliset hyvin selkeästi toisistaan, tämäkään ei titenkään päde kaikkiin.

      Mutta uskon että alkuperäinen kirjoittaja fiksuntuntuisena henkilönä ymmärtää kyllä suodattaa nämä joutavat kirjoitukset ja "neuvot".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe