Pelkona keskenmeno

Ahdistunut raskautuj

Hei!

Ensiksikin, tarkoitukseni ei ole loukata ketään keskenmenon kokenutta. Päinvastoin myötätuntoni on puolellanne.

Oma asiani on se, että ennen kuin olen edes yhtään keskenmenoa kokenut pelkään sitä aivan liikaa. Olemme nyt yrittäneet lasta, mutta en uskalla edes yrittää, koska enemmän kun synnytystä pelkään keskenmenoa. Se on jotenkin pelottavan vierasta. Pelkään vauvan menettämistä, mutta myös sitä mitä silloin tapahtuu?

Eli siis mitä keskenmenossa tapahtuu. Milloin turbaudutaan kaavintaan ja milloin lääkkeelliseen tyhjennykseen? tarvitaanko kaikissa keskenmenoissa jompaa kumpaa vai voiko keskenmeno tapahtua ns. itsestään kokonaan? Ja kuinka yleisiä nämä ovat? Kuinka yleinen on keskenmeno? Kaavinta? Lääkkeellinen tyhjennys?

Kiitos tuhannesti. Helpotatte henkistä ahdistustani lapsen yrittämisestä....

3

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • km:n jälkeen..

      Heippa.
      Minä ja mieheni aloitettiin lapsen yritys alkuvuodesta..
      Ei mennyt kuin alle kuukausi kun sain plussan raskaustestistä.
      Tämä maailman ihanin asia vaihtui kuitenkin pian pettymykseen kun sain varhaisen keskenmenon.

      Mitään kaavintaa tai lääkettä en saanut, kuulemma ei tarvinnut. Vuodin enemmän ja vähemmän parisen kuukautta ennenkuin pääsin joten kuten kiinni normaaliin kiertoon.

      Nyt jatkuu yritys ja puhuttuani lääkärin kanssa, keskenmenon todennäköisyys jatkossa on pieni mutta olemassa.
      Yritän olla stressaamatta asiaa.

      Helppoa se ei ole.

      Onnea sinulle!!

    • meillä näin

      Heippa!

      Mulla on käynyt niin että 2006 alettiin yrittämään ekaa lasta ja kahden kuukauden päästä olinkin raskaana. Kaikki meni hyvin ja tyttö syntyi 07. Toista alettiin yrittämään 2010 tulin raskaaksi heti ja poika syntyi 2012. No sitten alettiin yrittämään kolmatta lasta mikä olisi meille se viimeinen. Tulin taas raskaasi heti mutta tätä onnea kesti viikolle 9 3. Menin ultraan ja sikiö oli kuollut kaksi päivää aikaisemmin. Keskeytynyt keskenmeno ja lääkkeellinen tyhjennys. Keskenmenon jälkeen tulin taas heti raskaaksi mutta tämäkin meni kesken viikolla 7 3 sikiö oli kuollut viikkoa aikaisemmin. Jälleen siis keskeytynyt keskenmeno ja lääkkeellinen tyhjennys. Nyt sitten on yhet menkat tullu ja yritys jatkuu.. Saa nähdä suodaanko meille vielä yksi ihana vauva. Itselläni ei ole keskenmenot menneet "itsestään" kesken joten olen nuo lääkkeet saanut. Mulle ainakin lääkäri sanoi toisen keskenmenon jälkeen että suuri menetys teille mutta heille niin arkipäivää.

    • ella____

      Oma kokemukseni

      Sain helmikuussa tietää, että raskauteni oli keskeytynyt vkolla 8, silloin olisi pitänyt olla jo vko 12 mutta ultraääneessä alkion koko vastasi viikkoja 8 eikä sydänääniä näkynyt.

      Mitään verenvuotoa tai keskenmenoon viittaavia oireita ei ollut, asia oli yllätys. Ainoa asia, minkä tajusin sitten, oli raskausoireiden häviäminen juurikin siinä 8-9 vkon kohdilla mutta sekään ei silloin kummastuttanut.

      Viikonlopun yli jouduin olemaan kotona,sain mifegyne-tabletin joka pehmentää kohtua ja valmistaa sen tyhjennykseen. Seuraavana arkipvänä menin sairaalaan ja sain cytotec-tabletit emättimeen. Sen jälkeen piti olla liikkeellä, koska se edistää kohdn supistelua. Kaiken kaikkiaan cytotec-tabletteja sain 4-5 kertaa, suun kauttakin. Vuoto ei vaan alkanut, vaikka ravasin pitkin sairaalan rappusia ja yritin pysyä liikkeellä muutenkin. Kivut olivat kamalat ja olin loppujen lopuksi osastolla 12 tuntia, supistelujen kourissa. Kipulääkettä sain melkoisesti (Panocod), lihakseen annettava kipulääke oikestaan vasta auttoi.

      Minua oltiin jo lähettämässä kotiin, kunnes aloinkin vuotamaan aivan valtavasti. Gynekologi katsoi ultralla illan mittaan vielä kohtua, raskausmateriaalit eivät kuitenkaan poistuneet vuodon mukana ja vuoto alkoi olemaan muutenkin niin voimakasta, että jouduin loppujen lopuksi kaavintaan. Kevyt humautus ja homma hoidossa, kivut loppuneet kun heräsin. Lääkkellinen tyhjennys ilmeisesti olisi parempi kuin kaavinta, sillä kaavinnassa saatetaan kohtua jotenkin "arpeuttaa" tms. Mutta minun kohdalla lääkkellinen tyhjennys ei toiminut enkä sellaista haluaisi koskaan enää kokeakaan.

      Nyt olen uudelleen raskaana ja kyllähän tuo kokemus iloani hieman latistaa ja pelkään seuraavassa ultraäänessä taas huonoja uutisia. Raskausoireet ovat tosin edelleen hyvin voimakkaat, se on ainakin positiivista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe