Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Elvis on ykkönen

GM

Törmäsin tällaiseen koosteeseen: http://www.youtube.com/watch?v=z0X-0gM6-ZU&feature=related

Vaikka itseäni nuo pahimmat mylvinnät oikein innosta niin nämä kommentit ovat kyllä varmaan kohdallaan:

"Several B4s and a C5 at the end. Quite good for a baritone."

"Elvis could hit High G's with such Quasi Operatic Power and Clarity; ANY PROFESSIONALLY Voiced Trained Baritone Opera Singer would turn green with Envy!! That's not being subjective; that's a fact!!"

"The one and only GREATEST Singer of all time. Elvis. Long Live the King. Mercury has more range and I love him too. But only ELVIS has that unique quality in his voice that goes beyond range to pure emotion and beauty. His voice is not only incredible and powerful, but the most beautiful and versatile voice of the last century."

Varsinkin tuo viimeisin kertoo kaiken oleellisen. Elviksen ääni oli niin käsittämättömän hieno instrumentti suurimmaksi osaksi että sen takia hän on edelleen niin suosittu, toki osansa on myös erittäin monipuolisella tuotannolla. Elvis pystyi laulamaan mitä tahansa niin että se kuulosti hyvältä, täydelliseltä. Vaikka esim. oopperalaulajilla on tekniikka hallussa ja voimaa äänessään niin he loistavat vain sillä omalla mukavuusalueellaan ja siinä se. Elviksellä ei käytännössä ollut rajoja ja siksi hän oli niin ylivoimainen solisti.

Ja vielä pari lainausta:

"Elvis also had, by the admission of most any musician, otherworldly vocal endurance (in August of 1970, he performed 60 shows in a period of 30 days). He had by far and wide the greatest versatility of any vocalist, being entered into 3 different Hall of Fames."

"There's only one man in the earth that can be near to Elvis on Stage. And he is Freddie Mercury...Jackson,mccartney never perfomed the songs the same they did on the studio. Elton John has nothing to do here,bruno mars or justin bieber also. Pavarotti and Placido Domingo admired Elvis that's a fact."

Maailman parasta laulajaa on mukava fanittaa!

13

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HYI HELVETTI

      Miksi olet todellisuuspakoinen?

      "Elvis pystyi laulamaan mitä tahansa niin että se kuulosti hyvältä, täydelliseltä. Vaikka esim. oopperalaulajilla on tekniikka hallussa ja voimaa äänessään niin he loistavat vain sillä omalla mukavuusalueellaan ja siinä se. Elviksellä ei käytännössä ollut rajoja ja siksi hän oli niin ylivoimainen solisti."

      Elvis oli solistina täysin bullshittiä verrattuna oikeisiin laulajiin.

      Mitä rajoihin tulee, mikä tahansa Mozartin tai Verdin aaria olisi ollut Elvikselle aivan liian vaikea.

      Klassinen lied-tulkitsija liikkuu laulajana -sekä tekniikan että tulkinnan osalta - hieman eri sfääreissä kuin Elvispelvis.

      Mikä ihme sua vaivaa, kun elät illuusiossa amerikkalaisen viihdeartistin tasosta?

      • GM

        "Elvis oli solistina täysin bullshittiä verrattuna oikeisiin laulajiin."

        Saat vapaasti olla tuota mieltä

        "Mitä rajoihin tulee, mikä tahansa Mozartin tai Verdin aaria olisi ollut Elvikselle aivan liian vaikea."

        Treenillä olisi mennyt, oopperakiekujat taasen eivät ikinä pystyisi sellaisiin tulkintoihin vaikkapa balladeissa kuin Elvis

        "Klassinen lied-tulkitsija liikkuu laulajana -sekä tekniikan että tulkinnan osalta - hieman eri sfääreissä kuin Elvispelvis."

        Niin tekee, alemmissa sfääreissä kulkee!

        "Mikä ihme sua vaivaa, kun elät illuusiossa amerikkalaisen viihdeartistin tasosta?"

        Mikä ihmeen illuusio, kuuleehan tuon jokainen omin korvin!


    • Kunkkuelvistelijä

      "There's only one man in the earth that can be near to Elvis on Stage. And he is Freddie Mercury...Jackson,mccartney never perfomed the songs the same they did on the studio. Elton John has nothing to do here,bruno mars or justin bieber also. Pavarotti and Placido Domingo admired Elvis that's a fact."

      Ihana perspektiivi tälläkin Goldmanin lainaamalla "asiantuntijalla".

      Goldman, ei muuta kuin voipaketti grilliin, lihat kärisemään ja mäyräkoira kaapista! Jotain puuttuu? Elviksen kokoelma soimaan!

      Sitten muista vielä soittaa mamille ja laulaa säveltaiteen ja harmonian todistettu mestariteos "Thats allright mama" näin äitienpäivänä! Tiettykään et yllä varmaan rock-Pavarottimme tasolle tekniikassa tai tunteessa, mutta lukuisten imitaattorien tavoin teet kunniaa THE KINGILLEMME - ja tietysti rakkaalle äidille (perherakkaan Elviksen hengessä).

      • GM

        "Ihana perspektiivi tälläkin Goldmanin lainaamalla "asiantuntijalla"."

        Ihan yhtä patevä kuin omasikin!

        "Goldman, ei muuta kuin voipaketti grilliin, lihat kärisemään ja mäyräkoira kaapista! Jotain puuttuu? Elviksen kokoelma soimaan!"

        Niin, Elvikseltähän löytyy sopivaa musiikkia melkein joka tilanteeseen joten miksei noinkin - tosin itse en grillaa voipaketteja mutta jokainen tavallaan, en tuomitse ketään kuten eräät täällä.

        "Sitten muista vielä soittaa mamille ja laulaa säveltaiteen ja harmonian todistettu mestariteos "Thats allright mama" näin äitienpäivänä!"

        Kaunis ajatus mutta tapasin häent kyllä henkilökohtaisesti. Mutta totean tähänkin että ukin tavallaan.

        "Tiettykään et yllä varmaan rock-Pavarottimme tasolle tekniikassa tai tunteessa, mutta lukuisten imitaattorien tavoin teet kunniaa THE KINGILLEMME - ja tietysti rakkaalle äidille (perherakkaan Elviksen hengessä)."

        Näinhäh se menee, tosin kunniaa alkuperäiselle ei taidea tehdä yksikään imitaattori. Mutta vaikka sinä pidät Elvistä kuninkaana niin itse en käytä hänestä tuota nimitystä. Toistan itseäni mutta edelleen: kukin tavallaan!


    • GM!GM!GM!

      Musiikkisivistystä ei tarvita ku on noin kova supliikki!

    • ottakaa opiksi

      GM on ottanut oikein haasteen itselleen : perehtynyt Elvikseen ja Beatlesiin - ja ihan musiikillisista vaikuttimista, ei lainkaan kaupallisen mittakaavan saattelemana.

      Klassiselle hän yrjöää: sehän on kelvotonta pseudotaidetta, jota tärkeilevät konservatiivit vaalivat. Sen kunnioitettu Goldman on oppinut ymmärtämään jopa kuulematta koko klassisen musiikkimaailman aikaansaannoksia.

      Hyvä Goldman, kunnioitettu Goldman!

      • Mr Goldman

        "perehtynyt Elvikseen ja Beatlesiin - ja ihan musiikillisista vaikuttimista, ei lainkaan kaupallisen mittakaavan saattelemana."

        Nyt meni kyllä siinä mielessä väärin että ko. herrojen musiikkiin tutustuin noin 9-vuotiaana ensimmäisen kerran ja siitä se lähti. Kaupallinen puoli ei sen ikäisellä vaikuta musiikkimakuun, usko pois.


    • Eläköön Goldman!

      Aivan - Elviksestä riittää jokaiseen tunnetilaan, jokaiselle ihmiselle, jokaiselle muusikolle haastetta ja iloa loputtomiin! ELVIS THE MESSIAS.

    • Mr Goldman

      Kas, kas, täällähän on kehityskelpoisia yksilöitä jotka ovat ymmärtäneet totuuden. Hienoa! Mutta ei minua tarvitse kehua, Elviksestähän on kyse.

    • käkriäine

      Mitähän kehityskelpoista Elviksessä ja Beatlesissa nyt erityisesti on?

      Kaupallisuus muuten näyttelee suurta roolia myös 9 -vuotiaan altistumisessa; siinä(kin) vaiheessa varmimmin kohtaa niitä, jotka eniten markkinoivat...itsestäänselvyys.

      • Mr Goldman

        "Mitähän kehityskelpoista Elviksessä ja Beatlesissa nyt erityisesti on?"

        Ei varmaan enää mitään, Elvis on kuollut ja Beatles hajonnut. Mutta niitä ketkä eivät heidän musiikkiinsa ole vielä tutustuneet odottaa hieno tutkimusretki maailman parhaan artistin ja yhtyeen tuotantoon.

        "Kaupallisuus muuten näyttelee suurta roolia myös 9 -vuotiaan altistumisessa; siinä(kin) vaiheessa varmimmin kohtaa niitä, jotka eniten markkinoivat...itsestäänselvyys."

        Heh, onhan tuokin näkökulma mutta ei missään nimessä mikään itsestäänselvyys. Muista "alistuneeni" mm. Jazzille, klassiselle, raskaalle rokille, suomalaiselle iskelmälle jne. mutta yksi oli jo silloin se mun juttu. Kukaan tai mikään instanssi ei Elvistä minulle markkinoinut, satuin kuulemaan yhden biisin ja siinä se. Ja ei, silloin ei Elviksen musiikkia tullut kovinkaan usein mistään tuutista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe