Ennestään neljä käsiaselupaa,miten vaikeaa on saada seuraava?

Jorte del Sol

Joka puolella puhutaan vain ensimmäisen käsiaseluvan hankkimisesta, mutta miten vaikeaa on nykyisin saada lupaa, jos ennestään on jo useita käsiaseita?

Itselläni on kaksi .22 cal pistoolia ja kaksi 9mm:n pistoolia. Haluaisin vielä .45cal tai 357Mag kaliiperissa olevan käsiaseen. Onko mahdollisesti saatava lupa viiden vuoden määräaikainen ja mitä selvityksiä tarvitaan? Onko samat kuin ensimmäistä lupaa hakevilla? Onko kokemuksia esim. Tampereen alueella?

17

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helppo juttu

      Oletkin näemmä selvittänyt jo sen oleellisen joka menee juurikin noin.
      Sen lisäksi pitää todistaa mitä aikoo harrastaa aiotulla aseella ja tietenkin todistus kahden vuoden ajalta että olet nytkin harrastanut aktiivisesti niin eiköhän se lupa sieltä napsahda.
      mutta ei riitä jos laitat kohtaan aiottu käyttötarkoitus pelkästään haluaisin vielä .45 tai 357mag kalipeerisen pistoolin tai revolverin. :)

      • järjettömiä lupa

        ja eikohän olumpia pistooli rittäisi tarkuus ammuntaan ja käsi aseillahan ei tee metsästyksessä yhtään mitään joten ei ole mitään järkevää syytä myöntää noita lupa joten entisetkin pois perusterusteleppa mihin olet tarvinut kyseisiä aseita


    • kysyvä ei eksy

      Serkkuni veli syntyi nelikätisenä. Nyt hän on jo yli viisikymmenvuotias ja ammuntaharrastus on alkanut kiinnostamaan. Hän on suunnitellut alkavansa harrastamaan pistoolilajeja. Onko hänen mahdollista saada luvat neljään pistooliin kerralla ensiaseeksi , tärkeimpänä perusteena tietenkin nelikätisyys?

    • 7 *7 http://www.yout

      Onko hänen mahdollista saada luvat neljään pistooliin [-----[ on mahdollista ,,ja vielä viidellä liipasimella varustettuna joka sormelle yksi llipaisin.

    • Helge itse

      Löytyykö pistoolilajeja vaimoni siskolle jolla on erittäin harittava katse. Hän pystyy ampumaan kahdella pistoolilla eri suunnissa oleviin maaleihin yhtäaikaa. Ampumasektori voi olla noin 180 astetta ja hän kykenee ampumaan käytännössä kummallekin sivulleen yhtäaikaa. Kokeiltu mökillä peltipurkkeihin ilmapistoolilla.
      Laitan hänestä kuvan myöhemmin jos joku olisi kiinnostunut hänestä muutenkin, hän on sinkku....jostain syystä.

      • Hari Gatse

        Siis nimenomaan peltipurkki lajit ovat SAL:n virallisia lajeja esim. heittopurkki ja kasapurkki ammunnat ovat mielekkääitä jopa .50bmg aseille sopivia harrastuksia!
        Sumalaiset ovatkin Harittavapurkki lajissa niittäneet MM tasolla kovasti mainetta ja kunniaa! siinähän todellakin tarvitaa synnynnäistä lahjakkuutta!


    • Heken serkku
    • pi piu muovikuulia

      kyllä nähtävästi joitakin harmittaa kun ei ole oikeita aseita. Nämä on tietysti näitä es- ja airsoft-jonneja. Menkää kotio leikkimään muovikuulilla niin ei tule niihin harittaviin silmiinne pipejä.

    • PurkkiEsa

      Älä kuule oo katkera vaikket osu edes kahdenkympin maaliämpäriin.

      • Olet hölmö

        Mene kotios lapsi, kerron äidilles kun tiedän nyt IP-osoitteesikin. Ei mitään asiaa tänne


    • tlläinenkö asehullu

      Kuules mihin sinä tarvitset noita täysin metsästys kelvottomia aseita oletkohan hankkinut ne leuhkimista varte vai huonon itse tunnon kohottamiseksi mitään todellista järkevää syytä ei ole myönnellä noita lupia asehullu on ihminen joka pönkittää omaa huonoa itse tuntoaan aseilla ase ei ole mikään keräily esinen niinkuin postimerkit näin ase hullut itse ainakin väitää että kertoisitko mihin tarvit lupia toivottavasti ei myönnetäisi .

    • Hullu oot!!!

      Mitä sä yleensäkkin teet noin monella käsiaseella. Jos harrastaa ammunta riittää siihen yleensä yksi tai kaksi pienoispistoolia. Metsästyksessä ei tee mitään käsiaseilla. Taidampa ilmoitella virkavallalle.... Sinunlaiset asehullut joutaa kaltereiden taakse !!!

      • Ollo Huut!!!

        Tietämätön moukka siinä huutelee kun ei jaksa ottaa asioista selvää!
        Jos harrastaa ammuntaa niin ei tarvitse kysellä tuollaisia tyhmiä kysymyksiä!


    • Hui Ellu

      Kyllä useampia käsiaseita on hyvä olla. Naapurin sukulaismiehellä on kuusi kättä ja neljä jalkaa. Yhdelläkö kädellä vain pitäisi ampua? Viisi heiluisi jopa aseen edessä. Nyt on paljon turvallisempaa kun jokaisessa kädessä on käsiase osoittamassa maalitaulun suuntaan.

    • määrä on yhdentekevä

      Ensimmäisellä ampuma-aseella voi todistetusti tappaa. Voi tietysti tappaa myös ilman sitä.

      Jos hemmolla on 17 ampuma-asetta (kuten minulla on ollut) niin tulisiko hänestä luvaton tappaja vasta 18:nnen aseen hankinnan kohdalla?

      Jos minulla on kotona keittiöveitsi - kuten kai useimmilla on - kasvaako todennäköisyys veitsellä murhaamiseen jos hankin toisenkin veitsen?

      • ei ole yhden tekevä

        Lähtökohtaisesti panee miettimään että keittiö veitsiä valmistetaan ruuan valmistukseen mutta puoliautomaatti käsiasetta lipaalla on suunniteltu ja valmistettu tietyyn tarkoitukseen arvaappa mihin. Voin valotaa että näitä aseita käytää kriisiajan ajan upseerit ja poliisit virka tehtävissä mihinkä itse ajattelit käytää kyseistä pistoolia oikein useammlla pistoolin luvalla?????


    • Musa Nylkkynen

      Enoni serkun naapuri toimi aikoinaan liikkuvan poliisin hälytyskomennuskunnassa. Tämä oli aikaa jolloin käytössä olivat FN kympit. Hän oli siihen aikaan ainut kolmekätinen poliisi maassamme. Eläkevuosinaan hän kertoi usein kuinka hän oli selvinnyt pahoista kiinniottotilanteista kolmikätisyytensä ansiosta. Hyvin useinhan Fn teki lataushäiriön kesken tulituksen, näin ollen tulitus saattoi jatkua kolmannella kädellä ja toisella aseella, kahden ensimäisen käden poistaessa häiriötä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2283
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      163
      1481
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1325
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1059
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      212
      949
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    Aihe