Norjalaisten stereotypiat

hohhoijakkaaa

Itse olen huomannut, että norjalaiset ovat mainettaan pahempia.

Tuo ainainen "minä, minä,minä"-asenne on riesaava. Norjalaiset eivät osaa muutenkaan pyytää anteeksi ja 30-vuotias on noin 17-vuotiaan suomalaisen tasolla tietämykseltään ja käyttäytymiseltään. Eivät ajattele kuin itseään, ja se näkyy käytöksestä; paukuttelevat ovia ja pitävät valoja auki keskellä yötä. Myös narsismi kukoistaa ko. maassa ja sen ihmisissä, vaikkei siihen ole mitään aihetta.

Lisäksi norjalaiset eivät osaa ottaa kritiikkiä vastaan, vaan luulevat aina olevansa oikeassa. Se ehkä selittääkin henkisen jälkeenjäännin. Esimerkkinä; tuntemani ihminen ei tiennyt Yhdysvaltojen pääkaupunkia, eikä tiennyt, mitä Wikileaks on/tarkoittaa. Itse sitten parikymppisenä selitin vähän maailman faktoja hänelle. Paras oli ehkä, kun hän oli jättänyt kämpän paskaisesi (verta lattioilla, keittiössä ei puhtaita astioita yms.) ja mainitsin hänelle asiasta. Keskustelun jälkeen hän tuli kysymään tosissaan, että eikö hän olekin hyvä ottamaan kritiikkiä vastaan. Kritiikkiä?! Jos mainitsen, että siivois edes veret vessan lattialta ja ottais hiukset pois kylpyammeesta...

Mitä kokemuksia teillä on norjalaisista? Enkä puhu nyt muutaman päivän tapaamisista, vaan nimenomaan tuntemisesta.

nim.merk. Asun ulkomailla ja valitettavasti samassa asunnossa on 30-vuotias norjalainen.

18

2355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10 vuotta Norjassa

      Norja on Euroopan USA, samoja piirteitä olen huomannut. Käytöstapoja jaksan hämmästellä, ei osata jonottaa vaan sulloudutaan esim junan ovista kaikki samaan aikaan. Ja jos vaikka tulen isomman laukun kanssa ovelle on turha odottaa, että norjalaismies herrasmiesmäisesti pitäisi ovea auki vaan hän pyyhältää ohi ja antaa oven paukahtaa kiinni nenän edestä. Ja nämä eivät ole yksittäistapauksia vaan tämä nyt vaan on osa maan käytöstapoja.

      Ruokakulttuuriin on myös kiinnittänyt huomiota, jos nyt edes kulttuurista voidaan puhua. Kansallisruoka on paksupohjainen pannupizza, jota kuluukin keskimäärin moninkertainen määrä per henkilö muuhun maailmaan verrattuna. Ja pizzan päälle laitetaan tietenkin ihan oma creme fraiche -tyyppinen pizzakastike :) Ja vesi ruokajuomaksi on kohtalaisen tuntematonta, täällä lohi ja muu ruoka huuhdotaan alas cokiksella...

      Toki myös mukavia ihmisiä löytyy ja palvelu on kaupoissa yms erittäin hyvää, mutta vuosikymmen tämän maan ihanuutta alkaa riittää ja onkin aika hakeutua pois täältä.

    • niinpäniin

      Kas vaan - sama trollaaja esiintyy kahdella nimimerkillä!

      Mikähän lienee norjalaisten mollaamisen tarkoitus ja syy? Joku henkilökohtainen ongelma?

    • hoho hoijaa

      Et kyllä vaikuta erityisen fiksulta itsekään. Tyhmiä löytyy joka maasta. Sivistystäkin on monenlaista.

    • näinhän seon

      Kaikissa norjalaisissahan on vähän Breivik-vihaa sisällä....

    • Anders b

      No näinhän se on. Jokaisessa Norjaa mollaavassa suomalaisessa on pieni breivik kaivertamassa.

    • Kjempefint.

      No jopas. Itselle on sattunut ihan ookoo norskeja kun olen tavannut. Ei ne sen kummempia ole tavoiltaan kuin suomalaisetkaan. Löytyy mukavaa tyyppiä ja aina tietysti on joukossa joku vaikeampi tapaus mutta Ola Nordmannit on keskimäärin kunnon ihmisiä.

    • exsavolainennn

      Matkaillessa pitää muistaa että metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan.
      Olen menossa ensi viikolla Norjaan ja uskon jostain kumman syystä saavani hyvää kohtelua...

      Miettikääpä mikä lieneekään salaisuuteni.
      Enkä edes osaa kieliä kummoisesti...

    • Ympäri maailman

      Kaksi ensimäistä viestiä on typerän suomalaisen nuoren vihaisen naisen kirjoittamia.
      On päästy norjaan asumaan hetkeksi ja sitä ollaan niin kansainvälistä ;))
      Aloityksesta ilmenee suomalaisen suunnaton itsekkyys ja omahyväisyys joka vaivaa suomalaisia "väkisin pärjääviä" naisia. Otappa kuule kassisi pois penkiltä siellä norjan junassa!

      • 12052014

        En tunne henkilökohtaisesti yhtään norjalaista mutta kyllä mua nää jotkut suomalaiset riepoo suunnattomasti vaikka olen pesunkestävä suomalainen itsekin. Sukuni tuli varmaan heti jääkauden jälkeen saamelaisia hätistelemään.

        Eniten suomalaisissa ärsyttää kovaan ääneen mölyäminen periaatteella mitä tyhmempi ja vähiten asiaa sitä kovempi möly. Toinen on typerä sinisilmäisyys, hyväuskoisuus ja lammasmaisuus. Vaikka itsellä menisi kuinka kurjasti tahansa, koskaan ei tingitä siitä etteikö lähdettäisi pelastamaan puolta maailmaa. Suomijuntti sikailee Tallinnassa yhtälailla kun norski Lapissa. Samanlainen elintasokuilu ja "ulkomailla" kaikki pidäkkeet katoavat.


    • Orvokki8

      Todellakin on tullut matkoilla huomattua, että norjalaiset ovat todella ilkeitä eivätkä osaa käytöstapoja. Luulevat olevansa maailman napa.

      • skandinaav. HÄPEÄ!

        Nykypäivänä kun eri matkakohteissa liikkuu, niin juoppoihin törmää niissä aika usein. Juopot eivät kuitenkaan suomalaisen stereotypian mukaan ole suomalaisia vaan norskit kunnostautuvat tässä kyseenalaisessa urheilulajissaan (toki ruotsalaisetkin sen osaa).

        Palattiin juuri Thaimaan Krabilta ja kyllä täytyy ihmetellä tätä turskien juomakulttuuria. Kolmasti 2 viikon aikana veimme hotellin henkilökunnan kanssa sammuneen norskiseurueen huoneisiinsa.

        Loppumatkasta onneksi sairastuivat jokainen, joten allasalue rauhoittui ja yölliset bileet loppuivat.

        Sairas maa, sairas kansa, niin se menee nykyään. Vai vallitseeko Norjassa kieltolaki nykyisin, kun joka ilta pitää juoda jalat altaan ?


      • hoopilla pää sekaisi
        skandinaav. HÄPEÄ! kirjoitti:

        Nykypäivänä kun eri matkakohteissa liikkuu, niin juoppoihin törmää niissä aika usein. Juopot eivät kuitenkaan suomalaisen stereotypian mukaan ole suomalaisia vaan norskit kunnostautuvat tässä kyseenalaisessa urheilulajissaan (toki ruotsalaisetkin sen osaa).

        Palattiin juuri Thaimaan Krabilta ja kyllä täytyy ihmetellä tätä turskien juomakulttuuria. Kolmasti 2 viikon aikana veimme hotellin henkilökunnan kanssa sammuneen norskiseurueen huoneisiinsa.

        Loppumatkasta onneksi sairastuivat jokainen, joten allasalue rauhoittui ja yölliset bileet loppuivat.

        Sairas maa, sairas kansa, niin se menee nykyään. Vai vallitseeko Norjassa kieltolaki nykyisin, kun joka ilta pitää juoda jalat altaan ?

        TAITAA NORJAN KANSA NAUTTIA SAMASTA KUPISTA hi hih hiihtäjä MUNAMAARIT BJÖRKAN KANSSA.


      • WADAkinKauhistuu

        Nykyisin Marius juo Martin tissistä. Saa varmaan hyvät hoopit jo isänmaidosta.


    • Svedunorskifinne

      Oma kokemus: tulen paljon paremmin juttuun svedujen kuin norskien kanssa. Olipa kieli sitten englanti tai skandinaviska. Suomi tunnetaan aika huonosti molemmissa maissa?

    • lppgog

      Doping on tehnyt tehtävänsä,se tulee Norjassa pakolliseksi jo rokotuksissa.

    • Anonyymi

      Norskit osaavat kyllä ökyillä, kun rajan yli huvittelemaan lähtevät. Että samanlaisia pohjoismaalaisia kuin me muutkin. Mutta työelämassä tulin hyvin juttuun heidän kanssaan yli kuusi vuotta. Jostain syystä parhaiten sikäläisten "persujen" kanssa (FRP). Asuinpaikkanamme oli Sandviika, jonka lukuisat "uusnatsit" olivat sikäläisissä lööpeissä melkein päivittäin. Pienintäkään rasismia perheemme ei kokenut. Ja istuipa paikallisessa pubissa svenskejäkin ja sulassa sovussa mailmaa paransimme. kysyä sopii, että voisiko ne norskit ja svenskit tehdä vastaavaa täällä Suomessa. Kun suomalinen katsoo länteen, Norjaan, niin näkee kahden rajan suuret rajapyykit. Kun taas Norjalainen katsoo itään, Suomeen, niin ko. pyykit ovat hukkuneet nokkospuskiin. Mutta sen kolmannen rajan pyykit näyttävät hänelle suurilta ja pelottavilta.

    • Anonyymi

      Nuorena perheellisenä 70-80 -lukujen taitteessa perheen kaikki lomareissut olivat automatkoja Norjaan, sekä etelästä ylös pariin kertaan, että kalotin kierroksia pari-kolme kertaa. Eipä silloin tullut mitään ylimielisyyttä havaittua, pikemminkin niin, että kouluruåttilla pärjäsi Norjassa paljon paremmin kuin Sveduissa.
      Ainut mikä siihen aikaan kismitti oli se, etteivät hyödyntäneet sitä rantakalastuspotentiaalia mitenkään, esim. pitämällä leirintäalueilla vuokraveneitä. Aika moni suomalainen veti silloin oman moottoriveneen sinne, ja toivat lohilastin takaisin.

    • Anonyymi

      Liiton ulkomaantyöopas sanoi vuonna 1998, että "norjalaiset ovat yksinkertaisia mutta mukavia ihmisiä". Piti paikkansa ainakin Trondheimissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe