Koiran näkökulmasta

Pelastetaan koirat

"Hei olen Rico! Olen Chihuahua. En nyt tarkalleen muista minkä ikäinen olen, mutta milestäni kuitenkin vielä nuori. Korvastani puuttuu palanen kun entisen omistajani uusi koira puraisi. Asun löytöeläinkodissa, koska omistajani ei enään pitänyt minusta. Hänen mielestä en ollut enään riittävän kaunis. Uusi koira toteutti omistajan kauneusihanteet, joten minut tuotiin tänne.

Olen hyvästä suvusta ja minä olin lupaava pentu. Omistajani maksoi minusta aikoinaan paljon. Minua hemmoteltiin paljon ja olin niin iloinen! Pääsin muutamaan näyttelyynkin mukaan, mutta en pitänyt siitä. Se oli ahdistava kokemus ja kylläkään hermoni eivät kestäneet niitä muita koiria. Näin omistajani pettymyksen kasvoilta. Halusin niin mielyttää häntä ja tehdä hänet iloiseksi. Mikään ei vain riittänyt. Lopulta hän osti uuden koiran ja olin hyvin mustasukkainen tästä toisesta koirasta. En saanut enään huomiota omistajaltani. Uusi tulokas oli tärkeämpi ja kauniimpi.

Nyt olen täällä eläinkodissa kymmenien muiden koirien kanssa, jotka ovat kanssa hylättyjä, tai ovat muuten kokeneet kovan elämän. Eilen kaverini lopetettiin, koska oli entisen omistajansa takia hieman agressiivinen ihmisiä kohtaan ja hän ei saanut uutta kotia.

Joillakin ystävilläni on täällä hyvä tuuri. Ihanat ihmiset tulevat hakemaan heidät uusiin koteihin. Se tekee mieleni onnelliseksi, mutta toisaalta surulliseksi. En tiedä miksi kukaan ei tule minua hakemaan? Minut lopetetaan 2-viikon kuluttua ellei kukaan minusta kiinnostu. Olen nyt viime aikoina sairastellut paljon.

Kumpa joku tulisi hakemaan minut ja saisin vielä kerran kokea sen lämmön ja rakkauden, mitä pentuna sain kokea! Kumpa joku ottaisi minut syliin ja antaisi lämpimän pusun!"

Ricoa ei tullut kukaan hakemaan ja alkoi olla jo niin sairas, että vahtoehtona oli vain lopetus. Nyt Rico on koirien taivaassa hyppelemässä pellolla muiden edesmenneiden ystäviensä kanssa.

Toivottavasti tämä tarina sai ihmiset miettimään. Löytöeläinkodeissa on koiria, mitkä tarvitsevat kipeästi kotia. Tästä kaikesta huolimatta ihmiset tukevat koirabisnestä. Ostavat rekisteröityjä kalliita koiria. Varsinkin Chihuilla on tänäpäivänä kysyntä hyvin suuri ja monet ryhtyvät kasvattamaan tätä rotua rahankiilto silmissä. Koirabisnestä tukiessa lisääntyy myös koirien määrä löytöeläinkodeissa. Hoidetaan nämä viattomat kotia vailla olevat koirat hyvin, ennen kun tehdään uusia!

1

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laiminlyöntejä

      Chihuahuaa ei löytöeläinkodeista löydä, niillä on niin kova kysyntä että ne riivitään käsistä, ainakin noilla löytykoiratarhan hinnoilla.
      Mielestäni sopivampi olisi ollut joku saksanpaimenkoira-ajokoiramix, niitä monet ottaa kun halvalla saa ja sitten ihmetellään kun on niin rauhaton ja tuhoaa paikkoja. Tai sitten laumis/dobberi/rotikka/saku mix joka on erinomainen m*nanjatke, niin miehelle kuin naiselle.

      Mutta kissoilla on mielestäni surkeinta, niitä otetaan aivan liian nuorina (jopa 5-6 viikkoisina vaikka luovutusikä on 12 viikkoa!) jostakin maalta jossa leikkaamattomat kissat lisääntyvät holtittomasti, kissamäärää tosin pidetään kurissa suurella kuolleisuudella, joko luonnon tai isännän kädestä...
      Tai sitten ihmisiltä jotka teettävät pentuja "koska ne on niin söpöjä".
      Kissan ottamista ei pahemmin harkita vaikka se voi elää jopa yli 20 vuotta, yleensä kissa annetaan/myydään uuteen kotiin 6kk-1,5 v ikäisenä jolloin kissa näyttää jo aikuiselta eli ei ole enää "söpö pentu".
      Kissoja rangaistaan hyvinkin kovalla kädellä koska se on "ylimielisenä paskana" paskonut omistajan sänkyyn eikä (likaiseen) hiekkalaatikkoonsa. Tai kun se on raapinut huonekaluja ja rikkonut tavaroita ja sitten vielä ihmetellään miksi kissa luikkii pakoon kun käsi ojentuu sitä silittämään.
      Ja koska kissan on saanut ilmaiseksi tai parilla kympillä ei sitä viedä eläinlääkäriin vaikka se sitä kuinka tarvitsisi.....

      Anteeksi meni kyllä hieman ohi aiheen, mutta itse joudun liian usein kohtaamaan eläimen laiminlyöntejä, etenkin kissojen osalta...
      Plussaa kuitenkin tekstistä joka toivottavasti laittaa muillakin ihmisillä ajatuksen liikkeelle :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1955
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      139
      1430
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe