Mondeo 2002 farmarin ilmastointi ei toimi

*tarttis vinkkii*

Ilmastointi pelitti pari viikkoa ihan hyvin ja sitten lakkasi toimimasta, tulee vain lämmintä ilmaa. Ilmastoinnin huolto tehty viime kesänä, joten ei luulisi aineiden olevan lopussa. Asiaa tutkittu sen verran, että kompressori ei pyöri. Akulta laitettu suoraan virtaa magneettikytkimeen mutta ei kuulu naksahdusta.
Onko kellään tietoa onko pks- seudulla mitään korjaamoa joka vaihtaisi pelkän osan (magneettikytkimen). Korjaamoille joille soitin vaihdetaan vain koko kompressori ja en tiedä kannataako se jos itse kompressorissa ei ole vikaa ja toiseksi turhan tyyristä jos vika ei ole kuin kytkimessä.

13

5019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...................

      Sieltä magneettikytkimestähän se "vika" löytyy, eli rikka pois välistä ja pientä putsailua pintoihin niin alkaa toimimaan niinkuin kuuluukin.

    • ap

      Eilen kokeiltiin uudestaan laittaa virtaa erillisestä akusta suoraan kytkimeen, jolloin liikahti ja kun pensselin puuvarrella tökättiin kompressoria alkoi se pyörimään ja ilmastointi toimimaan. Sitten kun taas kytkin on kiinni paikallaan ja auto käynnissä, ac valo palaa ei se saa käskyä pyörittää kompressoria. Lieneekö edelleen kytkimessä vika vai voisiko olla joku muu sähkövika? Ei auta vaikka kompressoria taas tökkäisee, ei lähde käyntiin. Sulakkeet on katsottu ja ne on ok.

    • f.mek.

      luulen, että aurauskulma on väärä

    • ap

      Huoltoliike on sitä mieltä, että aineet olisi lopussa. Sanovat ettei kompressori lähde käyntiin jos aineita ei ole riittävästi eli epäilivät vuotoa. Heidän mielestään kyse ei olisi mistään sähköviasta.....voisiko olla näin?

      • mondeonisti

        Juu, kompressori ei kytkeydy päälle jos aineet vähissä.


    • Möndeö02

      Itselläni oli juuri samanlainen vika. Kyllä löyty vuoto. Joku putki oli murtunut juuresta jonka takia aineet tuli paineella ulos ajan kanssa. Systeemi toimi kyllä ihan mainiosti jonkin aikaa(esim.huoltamon pihalla testatessa). Putkea ei kyllä ole vieläkään kuulunut enkä ole jaksanut soitella perään.

      Itsekkin epäilin aluksi jotain katkaisin-/sähkövikaa.

    • teemu

      itel oli samaa vikaa, vika oli sulake palanut mut ei ilmastoinnin vaan lämmitettävien pis pojan suuttimien. siel löytyy sit muistaakseni 14 sulaket mitkä vaikuttaa ilmastoinin toimintaan varsinkin jos aut ilmastointi

      • ap

        Kaverin autossa oli sama vika ja hänellä se korjaantui myös noiden sulakkeiden tarkistamisella. Olemme ne kyllä käyneet jo kertaalleen läpi, mutta onko joku tietty sulake joka vaikuttaa tuohon automaatti-ilmastointiin.


    • mondeo -06

      Mondeo -06 n.200tkm auto-ilmastointi,jos jäähdyttäjän tuuletin ei pyöri ilmastointi ei toimi parkissa. Vika omassani oli tuulettajan hiilet lopussa.

    • 654321

      Omassa Mondeossa tyhjeni ilmastointi letkuvuodon seurauksena aika nopeasti täytön jälkeen. Ilmastointi ei käynnisty jos aineet vähissä. Letkuvuoto ilmeisesti tyyppivika ensimmäisissä mk3 Mondeoissa. Letku hankaa runkopalkkiin alhaalla etukulmassa (pissapojan säiliön alla). Uusi letku/putki hässäkkä maksaa jokusen satasen (ilmeisesti letkua pidennetty, koska tämä uusi ei enää osu runkoon).

    • köfffff

      Jep..yhdellä työkaverillani oli motskukoslassa sama vika. Vika korjaantui, ku hän vaihtoi foordin pois ja osti toismerkkisen auton.
      Simbbeliä....hihhiiiiiiiiii

      • Palikka mee jo

        mee jo hoitoon!tai vedä jotain nappeja jos sattuis auttaa,voi ol et toho päähä ei enää auta mikään muu ku itsensä lopettaminen.


      • älä töni lemmikkiä
        Palikka mee jo kirjoitti:

        mee jo hoitoon!tai vedä jotain nappeja jos sattuis auttaa,voi ol et toho päähä ei enää auta mikään muu ku itsensä lopettaminen.

        Ei saa sorsia meidän köffiä. Se on palstan lemmikki ja me olemme jo tottuneet siihen. Köffi sai pieneä kittiä suuhunsa ja siitä lähtien se on ollut tuollainen, mutta silti se on niin suloinen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe