Rekisterikiven polttimonvaihto-nolosti kävi

liikaa voimaa

tokkopa olen ainut joka ryssi polttimon vaihdon eli tein ihan ohjekirjan mukaan vm 2010 eli "meisselilla" käänsin reunasta "kupua" irti niin taisin hajottaa koko kiinnityksen...olisi varmaan pitänyt purkaa takaluukun kannen verhoilu ja mennä sen kautta käsiksi polttimoon.....?...älyttömästi tehty kun ei ole ruuveilla kiinni...onko kellään kokemusta paljonko tollainen pidike kustantaa?

24

2650

  Vastaukset

  • Parin kympin luokkaa. Kannattaisiko katsoa ohjekirjasta ennenkuin alkaa vääntelemään?

   • Ohjekirjassa neuvotaan juuri niin, kuten ketjun aloittanut kertookin.
    Itse purin takaluukun kannen verhoilun ja irroitin koko rekisterinvalon systeemin kantoineen päivineen ja sen jälkeen oli helppo kammeta kupu irti ja vaihtaa poltin.


   • Rekisterikilven valo kirjoitti:

    Ohjekirjassa neuvotaan juuri niin, kuten ketjun aloittanut kertookin.
    Itse purin takaluukun kannen verhoilun ja irroitin koko rekisterinvalon systeemin kantoineen päivineen ja sen jälkeen oli helppo kammeta kupu irti ja vaihtaa poltin.

    Jep juuri tein sitten itsekkin eli purin verhouksen ja korjasin katkaisemani "klipsun"...eli ohjekirjan neuvo on mielestäni täysin väärä...noh loppu hyvin kaikki hyvin.
    Täytyy muuten vielä mainita että oli eka polttimo mikä on palanut kyseisestä autosta vm. 2010 ja 75tkm takana ja täysin tyytyväinen olen muutenkin autoon,mut toi ihmetyttää miksei noi polttimon vaihto juttu voisi olla varmempi eli kiinnitys ruuveilla niin ois helpompi vaihtaa ettei mitään hajoa.


  • Mitä wattua, onko Toyota heikentänyt jo muovinsakkin?

   • en siitä tiedä ,mutta ohjeet voisi olla paremmat tai sitten käyttäjät pitäisi olla niitä insinööri tikkusormia kuin vagina tuotteissa ettei voimasta ole tietoakaan.
    tietty voisi kait palauttaa muovin siihen japsilaatuun ...mitä lie euro skeidamuovia.


   • toyota no:1 kirjoitti:

    en siitä tiedä ,mutta ohjeet voisi olla paremmat tai sitten käyttäjät pitäisi olla niitä insinööri tikkusormia kuin vagina tuotteissa ettei voimasta ole tietoakaan.
    tietty voisi kait palauttaa muovin siihen japsilaatuun ...mitä lie euro skeidamuovia.

    Olette te Terot uskomattomia, tehän pelkäätte tosissaan kilpailjoiden ajavan ohi.


   • Heh. Kokemus vm. -82 toilootasta. Aiheena rek. kilven valon vaihto

    - irrota noin 30 muoviklipsiä, joista puolet hajoaa käsiin, jotta takaluukun verhoilun saa irti
    - irrota rek. kilven valojen kiinnitysmutterit
    - irrota rek. kilven valot, jotka pääsee sen jälkeen purkamaan atomeiksi lampun vaihtoa varten
    - pistä kaikki takaisin läjään (pl. ne 15 rikkoontunutta verhoilun kiinnikettä)

    Tästä(kin) näkee, että toilootat on tehty käytettäväksi sen 6 vuotta, minkä jälkeen autot menevät Japanissa paaliin tai ne myydään johonkin kehitysmaahan.

    Nyk. autoni a) ajotietokone kertoo rikkoutuneista polttimoista ja b) rek. kilven valon vaihto onnistuu ilman työkaluja. Mutta minulla onkin ollut yksi toiloota. Ensimmäinen ja viimeinen.


   • TOJOTAT JOUTAA PAALAAMOON.


   • Ohjekirjan ohjeden mukaan minäkin aikoinaan tein ja sama juttu,korvake toiselta puolelta poikki.Liimamassalla me korjaamme sen.Samoin kävi 2004vm Aven ajovalopolttimon vaihdon kanssa.Täysin ohjeen mukaan ja polttimon kiinnityspaikka irtosi kokonaan umpiosta.No näihin autoihinhan vaihdettiin kaikki ajovaloumpiot.Valmistusvirhe


   • voi teitä reppanoita kirjoitti:

    Olette te Terot uskomattomia, tehän pelkäätte tosissaan kilpailjoiden ajavan ohi.

    Nehän ovat edellä jo olleet aina. Toyota sinnittelee perässä, mutta aina pari sukupolvea jäljessä.


  • Eihän Hojotasta koskaan ikinä mene mitään rikki, ei edes polttimoita tarvitse koskaan vaihtaa...

   • Ei ne ruuvikiinnitteiset rekisterikilvenvalon lasit ( muovia) tee vaihtoa autuaaksi.

    Vm. 2010 VW-Transportterin takarekisterikilvenvalojen polttimot olivat simahtaneet. Ajan ko. autolla sillontällöin töissä.

    Kätevänä miehenä otin ristipäämeisselin ja ruuvasin ekan ruuvin vaikeuksitta auki. Toinempa ruuvi oli jumahtanut tiukempaan, joten painoin meisseliä hiukan voimakkaammin ruuvin kantaan ettei kärki riveäisi. Seurauksella, että meisseli upposi rasahtaen valon uumeniin. Hölmistykseltäni selvittyäni, katselin varovasti tuhon suuruutta. Lopputulos oli karu. Lampun lasin ruuvien muovinen vastakappale oli pirstaleina ja korjauskelvoton.
    Ajelimpa sitten Laakkosen "pikahuoltoon". Kävi ilmi, että takaoveen täytyy uusia koko puolimetrinen musta muoviosa, johon kilpivalojen kiinnikkeet on valettu kiinni. Ei siinä mitään, osa löytyi,- mutta sitten vasta ongelmat alkoivatkin.
    Kyseinen erityisvarusteltu Transportterin takaovi on varustettu ylimääräisellä/ jälkiasenteisella "vaneroinnilla", joka on kiinni tsiljoonalla torksiruuvilla ja pop-niitillä. Ei riittänyt aika eikä mielenkiinto pikahuollossa.
    Varattiin sitten varsinainen aika seuraavalle viikolle.
    Muutama päivä huoltoajan jälkeen, auton töissä käyttööni ottaessa, huomasin kyseysen kilpivalon olevan edelleen korjaamatta. Liekö jäänyt auto huollossa käyttämättä vai oliko tullut muita ongelmia huollossa eteen. Täytyypä selvittää asiaa tällä viikolla.

    Varminta lie tulevaisuudessa vaihdattaa ko.polttimot Laakkosella, niin saavat huollossa kokeilla saako ruuvit auki valoa särkemättä!? Kenties akkuruuvarilla varovasti aukaisten.


   • et siis ymmärrä ettei muoviosien kanssa saa käyttää voimaa, vaan oikeita ja sopivia meisseleitä. Ei ole valmistajan vika jos et osaa.
    Vai Volkkarimies tulisi haukkumaan autoaan Toyota-palstalle, eiköhän ongelmat puhuta oman merkin alla, hehee mikä rölli.


  • Niinpä tein minäkin ohjeen mukaan, mutta poikki se pieni klipsu meni. Liimasin plastic baddingilla kuvun takaisin. Oli muuten eka palanut polttimo v. 2011 Toyotasta

   • Hihii, H7:ja olet vaihtanut taatusti 4-6 kk välein. Tyyppivika joka on ollut vuosia kun on halvat sähköt ja virtapiikit tappaa ajovaloja urakalla.


  • Toyota tehdään kaikkein halvimmalla tavalla ja silloin säästetään myös ruuvien määrässä jos vaan voidaan ja japanilainenhan pystyy kusemaan silmään ihan tunteettomasti.

  • Taivuta meisselin kärki 90 asteen kulmaan sentin matkalta niin on oikea työkalu etkä riko mitään.

  • Toyotan käyttämät muovit hapertuu muutamassa vuodessa haperoiksi ja pitää olla taitoa ja lisäksi hyvää onnea jos nuo saa irrotettua ilman vahinkoja.

  • Eipä tarvinnut edes voimaa. Ihan oikeaoppinen pieni kierto ja lukituksen vapautus: korvake poikki :)

  • Heheheheheheheeee. Hihihihihihihihihhhhhiiiiiiii. Satuolento on olemassa!

  • Kun Tojosta palaa rekisterivalo, niin koko auto on paalikypsä.

   • Liioittelua. Kyllä se huonosti kiinnitettynäkin asiansa ajaa.

    Mutta kunhan Suomen kurakausi alkaa oikein kunnolla, niin tuo hapettuu ja sähköjärjestelmä menee sekaisin. Aina se jostain alkaa....


  • Tuo liittyy Toyotien yleiseen ja suunniteltuun vanhenemisnopeuteen. Toyotan ei tarvitse kestää kuin 5 vuotta, koska siinä iässä kotimaassaan suurin osa autoista poistuu liikenteestä romuttamon tai köyhempiin maihin viennin kautta. Sama valmistusfilosofia pätee kaikkialla muuallakin kuin japanissa valmistettuihin Toyotiin.
   Toyotat ränsistyy huippuvauhtia. Toki tuoreemmilla osilla saadaan jääjäämätöntä täällä siirrettyä, mutta Japanissa se ei toimi. Siellä ei ole taloudellisesti kannattavaa yrittää pitää liikenteessä yli 5-vuotiasta autoa. Siitä pitää huolen sikäläinen katsastusjärjestelmä.

   • Kyllä. Japanilaiset toimitetaan Suomen liikenteeseen ilman kunnollista ruostesuojausta, sinkkipellistä puhumattakaan..


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Missä aloitus Martinan uudesta miehestä?

   Ruotsalainen miljonääri ja viettivät lomaa Dubaissa.
   106
   6903
  2. THL: Suomen tautitilanteesta huonoja uutisia - epidemia lähellä kiihtymisvaihetta - Kiitos Lintilä!

   THL: Suomen tauti­tilanteesta huonoja uutisia – epidemia lähellä kiihtymis­vaihetta https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006638469.html "STM ja THL arvio
   Maailman menoa
   88
   2564
  3. Martinan uus äijä, turkkilainen miljonääri

   Joka asuu nyt Ruotsissa. 7 pvää. Aivan holtitonta toi meno. Ei kestä olla ilman äijää, ei kestä arkea, ei kestä olla pienten lastensa kanssa, tääkin
   140
   1598