ensikertalainen riikassa

kyselijä 2012

menen ekaa kertaa riikaan kesäkuussa ja kyselisin:
paljonko suunnilleen maksaa taksi kentältä vanhaankaupunkiin sekä noin hinta ruualle ravintolassa keskihintaisessa ravintolassa?
parhaat nähtävyydet kaupungissa muuta kuin kaupunki itse?
onko kukaan käynyt missään spa hoidoissa tai kauneushoitolassa ja jos on niin minkälainen oli työn laatu ja hintataso verrattessa suomeen?

6

550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • justersone

      bussi 22 muisataakseni menee suoraan keskustaan stokkan pysäkille



      jurmala spata on pidetty hyvänä....tutustu netissä

    • justersone
    • yleistä Latviasta

      Suomi24 / Matkailu / Eurooppa / Latvia / Yleistä Latviasta

      • vähän vastauksia täs
        kokemuksia kirjoitti:

        http://www.hoteljurmala.com/

        http://www.booking.com/hotel/lv/jurmala-spa.fi.html

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/6434449

        Taxi maksaa noin kymmenen latia ,mutta itse käytän bussia nro.22. Sitä varten kannattaa ostaa e-talons card esim for 24 hours. Se maksaa 1,9 latia ja sellainen pitää ostaa kaikille henkilökohtainen. Se käytetään bussissa olevan lukijan kohdalla bussiin noustua ja se on ensimmäisestä käyttökerrasta lukien voimassa 24 tuntia. Se käy kaikkiin Riian jouk.liik.välineisiin ,mutta ei junaan. Käy siis johdinautoihin ,busseihin ja ratikoihin. Se kannattaa ostaa heti lentoasemalta ulos tultuasi vasemmalla puolella olevasta kioskista. Sillä voit nousta suoraan bussiin takaovista eikä sinun tarvitse jonottaa ,kun ihmiset kaivelevat edessäsi kolikoita kuskille. Jos olet matkalla vanhaan kaupunkiin ,lienee järkevää jäädä pois ensimmäisellä pysäkillä joen ylityksen jälkeen. Nähtävyyksiä kaupungissa on mm. vanhan kaupungin kirkot ja on paljon muitakin kirkkoja . Riiassa on yli 40 kirkkoa. Oopperatalo , ravintolaketju Lidon pääpaikka krastaielalla sekä mielestäni Spicen(ostari)Lido-lastenmaailmakin on näkemisen arvoinen. Jugend-katu Albertaiela on nähtävä. Kannattaa käydä samalla Janis Rosendalin kotimuseossa,joka sijaitsee Albertaielan päässä. Latvijahotellin 26.n kerroksen näköalabaarissa on kiva viettää aikaa maisemia ihaillen. Käymisen arvoisia näköalapaikkoja ovat myös Pietarin kirkon torni (menee hissi ,maksaa kolme latia) sekä Tiedeakatemian talo kekustorin takana. Kannattanee käydä myös Latvian taidemuseossa ,jonka vieressä on myös taideakatemian talo. Sterlniekuielalla on myös kauniita rakennuksia kuten Elisabetin kadullakin ja paljon muuallakin ,mutta näissä erityisesti.
        Jos on helle ,kannattaa lähteä päiväksi Jurmalaan junalla. Matka maksaa n.latin suunta. Kannattaa pyytää lippu Majorin asemalle ja takaisin.
        Riian puistot ovat viihtyisiä ja jos lapsia on teillä mukana ,voin suositella eläintarhakäyntiä. Sinnekin pääsee ratikalla portille asti. Joukkoliikennekortteja saa kätevästi narvesen-kioskeista.
        Ruokien hinnat vaihtelevat ,kannattaa vähän vertailla itse. Hyviä ruokapaikkoja on niin paljon ja laajalla alueella. Vanhaan kaupunkiin kannattaa tutustua jonkun oppaan tai opaskirjasen kanssa.


    • B Van Hooks

      Jos käytössäsi on iPhone tai iPad, niin erinomainen opas vanhankaupungin osalta on http://itunes.apple.com/ca/app/old-riga-guided-walking-tour/id524696710?mt=8 sovellus. Voi käyttää myös niin, että ei tarvi pelätä mitään mahdollisia datamaksuja.

      Taksin hinta 7-10 latia vähän ruuhkista riippuen. ÄLÄ ota kentältä mustaa Mercedes taksia, jos siis taksia aiot käyttää. Ne rahastavat oletetun maksukyvyn mukaan. Punaiset Red cab taksit ja vihreät Baltic taksit ovat ok. Bussi kuitenkin edullisin. Tosin kuumana päivänä se saattaapi pikkasen nyppiä seisoa siellä täpötäydessä bussissa vähän vajaa puoli tuntia. Jos jäät Stockan pysäkillä pois, heillä on hetimiten pysäkin paikkeilla sisäänkäynnin luona rahanvaihtopiste, joka nyhtää ihan kivasti välistä huonolla kurssilla (ellet vaihda suurta summaa). Muita paremman kurssin paikkoja on yllin kyllin.
      Parhaat kylpylät ovat Jurmalassa. Riiassa on Espa Latvija hotellin yhteydessä, mutta suht´ hintava paikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3719
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      168
      2322
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2029
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1914
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      399
      1328
    6. 79
      1221
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1114
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1040
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      990
    Aihe