Omatoimimatkat Azoreille

Tällä palstalla on viime päivinä kirjoitettu valmismatkojen äkillisten peruuntumisten aiheuttamista pettymyksistä. Viestini ei ole tarkoitettu täydelliseksi selvitykseksi omatoimimatkan järjestämisestä vaan kuvaamaan ainakin joitakin niitä lento- ja majoitusmahdollisuuksia, jotkä tällä hetkellä ovat tarjolla. Se, että Suomesta alkavia valmismatkoja Azoreille ei ole myynnissä, ei tarkoita sitä, etteikö Azoreille voisi yhä turvallisesti matkustaa.

Omatoimimatkailua Azoreille hankaloittaa etenkin suorien lentojen puuttuminen Helsingin ja Ponta Delgadan välillä. Suoria lentoja tällä reitillä ei luonnollisestikaan voi olla, jos ei matkailu luo niille tarpeita, sillä muuta tarvetta suoriin lehtoyhteyksiin ei Suomen ja Azorien välillä ole.

Lähimmät suorat lennot Ponta Delgadasta Pohjoismaihin laskeutuvat Kööpenhaminaan ja Tukholmaan. Viikottaisten lomalentojen lisäksi Kööpenhaminaan lentää Azorien oma lentoyhtiö SATA (www.sata.pt) torstaisin. Lento on suora, mutta tekee ns. teknisen välilaskun Portossa, josta otetaan ja johon jättetään matkustajia. Valmismatkoja Ruotsissa järjestää Solresor (www.solresor.se), Tanskassa Bravo Tours (www.bravo-tours.dk). Molemmilla on omat opaspalvelut Ponta Delgadassa.

Portugalin lentoyhtiö TAP ja Suomen Finnair lentävät molemmat väliä Helsinki – Lissabon. Käyttökelpoiset yhteydet Helsingistä Lissaboniin on mm. Lufthansalla ja KLM:lla. Molemmat reitit vaativat koneenvaihdon, LH:lla Frankfurtissa, KLM:lla Amsterdamissa. SATA lentää kesäaikaan moneen Euroopan suuren kaupunkiin. Air Berlinilla on vähintään yksi viikoittainen lento Ponta Delgadaan ympäri vuoden Nurnbergistä/Dusseldorfista/Munchenistä.

Ongelmana aatta olla aikataulujen yhteensovittaminen ja hinta. Viimeinen kone Lissabonista Ponta Delgadaan lähtee klo 18.10. Osuudella Lissabon – Ponta Delgada lentohinta on vähimmillään 88,50 e (meno-paluu), jolla hinnalla paikkoja on minimissään myynnissä 10 prosenttia. Halvan lennon saaminen saattaa vaatia epämukavaa matkustusaikaa ja varausta monta kuukautta etukäteen.

Matkatoimistoilla saattaa olla paremmat mahdollisuudet kuin yksityisellä matkailijalla löytää edullisempi hinta lennolle välille Lissabon – Ponta Delgadaa. Matka-Atlas (http://www.matka-atlas.fi/) järjestää matkapaketteja Azoreille ympäri vuoden. On mahdollista, että toimisto voi tarjota paremman hinnan kuin minkä omatoimimatkailija voi itse kokoamalleen paketilleen saada.

Majoitustilaa Azoreilla riittää yleensä mihin aikaan vuodesta vain, sillä hotellien käyttöaste on keskimäärin alhainen. Hotelleihin voi tututustua esim. www.booking.com:in sivuilla. Vaelluspoluista kertovalla sivustolla www.trails-azores.com on kattava linkkikokeolma majoitusmahdollisuuksista. Hotellien ja hostellien (residenciais) lisäksi on tarjolla maalaismajoitusta, turismo rural. Yksityiset vuokraavat yksityisesti niin taloja, huoneistoja kuin lomamökkejäkin eri sivustojen kautta, eräs sellainen on http://www.acores.net/classificados/index.php?cat=12. Muita yksityishenkilöiltä vuokrattavana olevien majoitusten esittelysivustoja: http://www.vivendaxavier.com/vivenda.html.

Lomamökkeja (bungalow, casa de verão):

Quinta Altamira, Caloura, Lagoa, http://www.azoren-altamira.de/. Sivusto saksaksi. Omistajat puhuvat englantia. Rauhallinen, luonnonkaunis paikka.
Quinta Hibiscus, Ginetes, Ponta Delgada, http://www.quintahibiscus.com/qh157/.
Quinta dos Curubás, Vila Franca do Campo. http://www.quintadoscurubas.com/.

Bungaloweja (3 kpl, yhden ja kahden makuuhuoneen) São Miguelin pohjoisrannikolla Capelasissa noin 12 km:n päässä Ponta Delgadan kunnan keskustasta. Bungalowit saattavat olla varattavissa sivustolta www.homelidays.co.uk , mutta niiden saatavuutta voinee tiedustella myös suoraan numerosta 351 296 298 847, joka vie Capelasissa sijaitsevaan ravintolaan nimeltä O Emigrante.

Muutamia majoituksen varaussivustoja:
http://www.homelidays.co.uk/vnao/rental-229109en1.htm
http://acores.olx.pt/casa-partamento-para-aluguer-cat-363. Tämä on portugalinkielinen netti-ilmoitussivusto, jossa pidempiaikaisten vuokrausten seassa on asuntoja myös matkailijoille (casa para férias).
http://www.rentalia.com/holiday-rentals-isle-of-sao-miguel/. Seitsemän kielivalintaa.
http://www.agroportal.pt/Turismo/ter/acores.htm. Maalaismajoitussivusto, joka käsittää kaikki Azorien saaret. Portugaliksi. http://www.casadeferias.com/turismo_rural_Acores.html. Sivusto portugaliksi. http://www.azoresrural.com/. Mahdollista valita englanninkieli. http://www.portais.ws/a/quintas.html. Sivusto portugaliksi.
http://www.casasacorianas.com/azores/index.php. Taloja maalla. Englanninkielinen.

Valmismatkoihin kuuluu olennaisena osana nouto kohteessa kentältä tulopäivänä ja kuljetus kentälle paluupäivänä. Tällainen on mahdollista Ponta Delgadassa joko kauttani tai ottamalla suoraan yhteyttä kotisivuillani mainittuihin englantia puhuviin taksinkuljettajiin.

Kirjoittaja avustaa mahdollisissa kielivaikeuksissa ja antaa lisätietoja

8

1440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Azoreita ja Portugalia yleisesti koskeva kommentti "Ei kannata lähteä omin nokkineen noin syrjäiseen paikkaan. Tulee tuhottoman kalliiksi ja jotain menee taatusti pieleen kun kyseessä on portugalin tapainen maa, jossa ei oikein voi luottaa että mikään toimii suunnitellusti" eräässä tämän palsta viestiketjuista vaatii vastakommentin.

      Portugalissa käy vuosittain runsaat 10 miljoonaa ulkomaalaista matkailijaa, Azoreilla noin 150 000. Väite, että "ei oikein voi luottaa, että mikään toimii suunnitellusti", on täysin vailla perää. Toimivuus ja rehellisyys eivät ole suomalaisten yksinoikeuksia, sillä osaamista ja omatuntoa on muillakin kuin suomalaisilla. Kaikki erinomaisuus ei keskity Suomeen.

      Omat kokemukseni Portugalissa alkoivat vuonna 1994. Viimeiset viisi vuotta olen asunut yhtämittaisesti Ponta Delgadassa São Miguelin saarella Azoreilla. Sinä aikana olemme hankkineet oman kodin ja elämme kaikin puolin kuin samaan tapaan kuin syntyperäisetkin asukkaat. Näiden kokemusten perusteella voin todeta, että tämä yhteiskunta toimii keskimäärin yhtä hyvin kuin suomalainenkin yhteiskunta. Tilastojen valossa Portugali on todennäköisesti suurin piirtein yhtä turvallinen kuin Suomikin.

      Mikä voi mennä pieleen, jos varaa itse lennot ja majoituksen? Jo pelkän riskienhallinnan vuoksi tämä kysymys on esitettävä. Jokainen lukija miettiköön siihen itse vastauksia.

      • Hispanian ja Aurinkomatkojen valmismatkojen peruuntumiset merkitsevät noin 800 matkailijan menetystä Azoreilla kuukaudessa, mikä saariryhmän mittakaavassa on paljon. Tähän on vielä lisättävä Solresorin norjalaisen tytäryhtiön Solian samanaikaisesti ilmoittama 400-500 matkan peruuntuminen kuukaudessa. Azorien autonomisen hallinnon talousministeriö miettii nyt mahdollisuutta suorien lentojen aloittamisesta Ponta Delgadasta Helsinkiin/Osloon vähennysten pienentämiseksi.


      • Tällä palstalla joissakin muissa viestiketjuissa kerrotaan hankaluuksista löytää edullisia lentohintoja netin varaussivustoilta. Kun matkaan kuuluu useita lentoja, reitillä Helsinki - Ponta Delgada 2-3, ei edullisten vaihtoehtojen yhteensovittelu eri pätkillä ole ongelmatonta. Näissä tapauksissa saattaa apua olla lentoyhtiöiden tai tarjolla olevien muiden varaussivustojen puhelinpalveluista. Esim TAPin etusivun (http://www.flytap.com/Finland/en/Homepage) vasemmassa alakulmassa annetaan suomalainen puhelinnumero yhteydenottoa varten, ( 358) 969379728.


    • satunnainen matkaili

      Jos hankit matkat esim lentoyhtiöstä ja majoituksen suoraan ko yrityksistä ja huonossa tapauksessa toinen (esim lentoyhtiö) kaatuu, niin rahojesi takaisin saaminen on epävarmaa ja/tai mahdollisesti hyvinkin aikaa vievä.

      Mutta mikäli hankit majoituksen ja matkat välitysfirman kautta JA maksat ne vielä esim VISA:lla tai vastaavalla tavalla, niin saat rahasi takaisin varmasti ilmoittamalla vain, että moinen matka ei ole toteutunut.

      Ja sitäpaitsi aina omatoimimatka ei tule edullisemmaksi kuin pakettimatka esim AM:ltä tvstaavalta.
      Meidän pariskunta kun maksoi 5 pv:n Madeiran matkasta enemmän kuin osa muusta seurueestamme samaisessa hotellissa oli maksanut 7 pv:n AM-matkastaan...

      eli voi säästää tai sitten ei säästä...

      • Visa vinkuu

        Rahojen "hukkaaminen" virman mennessä nurin vaihtelee, jos valitsee hotellin mikä veloittaa vasta paikan päällä, niin ei pitäisi rahojen mennä luotosta (jos se menee nurin esim. viikkoa paria ennen matkaa). Eli käytäntöjä veloituksesta on erilaisia.
        Lentovirmoilla taas "visa vinkuu" heti varauksen ja lipunkirjoituksen myötä. Mutta en luottaisi rahojen takaisin saamiseen joka tapauksessa ja kaikkien luottokortin myöntäjien tapauksessa.
        Lennoissa voi riskiä pienentää pyrkimällä siihen että saisi kaikkien saman suunnan lennot "samalle lipulle" ja muussa tapauksessa vaihtoihin reilusti aikaa, jolloin ensimmäisen lennon yleisemmät myöhästymiset eivät sotke seuraavaa. Lentojen vapaata valintaa haittaa taas yleinen käytäntö hinnoitella meno-paluuliput edukkaammin kuin irtomatkat.


    • Azorien autonomisen halllinnon omistaman lentoyhtiön SATA:n toimitusjohtaja on juuri kertonut azorilaiselle radioasemalle antamassaan haastattelussa, että yhtiön lennot Kööpeehaminaan kerran viikossa jatkuvat lokakuun jälkeenkin, ts. SATA lentää nyt Ponta Delgadasta Kööpenhaminaan ympäri vuoden. Samalla yhtiö lisää lentoja välillä Ponta Delgada - Porto niin että se lentää Portoon joka päivä.

    • ei potuta enää!!!

      Täällä ollaan Ponta Delgadassa. Lento Solresorin kautta Arlandasta - ja hinnat on melkoisen paljon halvemmat. Tosin kun laskee lennot Turusta ja hotelliyöpymisen, niin aika samoihin vetää, tosin Solresor jää viieläkin kyllä halvemmaksi. JA maksoimme Hispanian matkat visalla, ja saimme rahat takaisin samana päivänä kun lähdimme tänne. Eilen kävelimme kraaterin reunaa 11 km Sete Cidadekseen ja ilma oli upea.

    • Pete1

      Olimme Azoreille ja saimme hyvät lennot hotellipaketin Matka-Atlaksesta. Edullisemmaksi tuli siihen, että kaikki olisi erikseen ostettuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe