Rippijuhlien järjestäminen

kesällä riparille

Moikka! Olen 14-vuotias nuori ja olen menossa kesällä riparille. Konfirmaatio sekä rippijuhlat pidetään 8. heinäkuuta. Kaipaisin apua mm. kutsukorttien tekemisessä. Haluan tehdä ne itse, enkä tiedä, mitä niihin tulisi kirjoittaa. Olisiko siihen neuvoja?

Sitten haluaisin tietää, onko kummi pakollinen konfirmaatiossa? Kauanko konfirmaatiotilaisuus yleensä kestää (mihin aikaan juhlat kotona voivat alkaa)?

Siinä nyt pari kysymystä :) Ehkä mieleen juolahtaa enemmänkin... Kiitos jo etukäteen vastaajille ♥

6

855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku..

      Kortin voi tehdä yksinkertaisesti sillä periaattella että mikä tapahtuma paikka (!) aika ym. tarvittavat tiedot, tai halutessaan voi vaikka runoilla kyseiset asiat ;) Ja tietysti allekirjoitus! ;)

      Mitä tarkoitat sillä että onko kummi pakollinen konfirmaatiossa? Toisissa seurakunnissa on ns. siunauskäytäntö, toisissa ei... Konfirmaatiotilaisuuden kesto riippuu esim. henkilömäärästä (montako riparilaista) yms. seikoista - mutta kyllä siihen voi varata jonkun parisen tuntia tms. ennenkuin pyytää sitten ns. pelkästään kotivieraita (ts. jos kaikki ei ole kirkossa)... tms.

      • kesällä riparille

        Tarkoitin siis sitä siunaustilaisuutta, kun kummi pyydetään siunaamaan konfirmoitava kirkon alttarille?


    • joku..

      Kuten jo kirjoitinkin, niin toisissa seurakunnissa on siunauskäytöntö (kummi siunaa alttarilla) - toisissa ei. Jos seurakunnassanne on ns. siunauskäytöntö, niin miksi et pyytäisi kummia (tai jotain muuta läheistä, jollei kummi pääse...) tekemään kyseisen toimituksen? ;)

    • kesällä riparille

      Kyllä pyydänkin :) Ajattelin vain, kun kummini on aika kiireinen, eikä hän välttämättä pääse tilaisuuteen.
      Niin sitä mietinkin, että tuleeko joku toinen sitten siihen tilaisuuteen, jos kummini ei pääse :)

    • joku..

      Mielestäni voi ihan hyvin pyytää tädin / sedän / enon kummin sijasta - jollei kummi pääse syystä tai toisesta - ei kukaan siellä alttarilla tule kyselemään että onko tämä nyt varmasti kummisi tarkistelemaan henkkareita tms ;)

    • 3 lapsen äiti

      Hei,
      ei kummi ole pakollinen. Tämä on suora lainaus seurakunnasta saamastamme kirjeestä:
      "Myös kummeille kummilapsen konfirmaatio on suuri juhla. Rippikoulu ja konfirmaatio muistuttavat kasteesta, jossa meistä on tullut seurakunnan jäseniä ja Jumalan lapsia. Kummi on ollut kastemaljan äärellä todistamassa kastetta.

      Viime vuosina Suomessa on yleistynyt tapa kutsua kummi alttarin ääreen siunaamaan kummilastaan konfirmaation yhteydessä. Olisi hienoa, jos yksi kummi jokaiselta rippilapselta voisi osallistua tähän tehtävään. Konfirmoiva pappi kutsuu konfirmoitavat sekä kummit alttarikaiteen ääreen. Pappi, nuorisotyönohjaaja ja kummi asettavat yhtä aikaa kätensä siunattavan nuoren pään päälle ja pappi lausuu siunauksen sanat. Kummi sanoo kummilapsensa nimen. Siunauksen jälkeen kummi seisoo oman nuorensa takana, kunnes koko ”alttarikaiteellinen” on siunattu. Sen jälkeen kummit voivat palata omille paikoilleen kirkkosaliin. Messu jatkuu nuorten laululla tai virrellä. Koska kyseessä ei ole esitys vaan iloinen juhla, turhan jännittämisen voi unohtaa.

      Mikäli kukaan kummeista ei pääse siunaamaan kummilastaan, tehtävän voi antaa jollekin muulle konfirmoidulle seurakunnan jäsenelle, joka on tärkeä ihminen nuoren elämässä, esimerkiksi isälle, äidille, sisarukselle tai isovanhemmalle. Nuori voi myös pyytää tehtävään leirinsä isosen. Olisi kuitenkin hyvä, että jokaisella nuorella olisi joku siunaamassa häntä".

      Mukavaa rippijuhlaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5045
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe