Lamictalin aloitus

Meeri

Kertokaahan kokeneet, miten Lamictalin aloitus sujui? Aloituskynnys on korkea ja lääkärin mukaan mitään aloitusoireita ei pitäisi tulla... Tämä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.
Sen tiedän, että hidas aloitus ihottumariskin vuoksi kuuluu asiaan. Mutta tuliko mitään muuta? Paheniko masennusoireet, ahdistusoireet, huimausta, pyörrytystä, pahoinvointia, unettomuutta...?
Ja kauanko meni, että lääkkeen toivotut vaikutuksen näkyivät?
Vielä kiinnostaa se, että käytättekö muuta masennuslääkettä Lamictalin rinnalla masennusta estämään.

44

7377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+13

      Aloitus sujui minulla oikein hyvin. Mitään sivuoireita en saanut. Nimenomaan hiljalleen nostettiin annostusta. Nyt olen syönyt n. 6 viikkoa ja mielestäni positiivista vaikutusta alkaa tuntua.

    • Hyvä lääke

      Minullakaan ei ihme kyllä tullut mitään oireita, kun hitaasti nostetiin. Hyvä lääke ollut kaikin puolin, eikä ole mielestäni edes lisännyt ruokahalua. Masennuslääkettä en rinnalla käytä, sillä 200 mg Lamictalia (100 mg aamulla ja 100 mg illalla) on riittänyt pitämään masennuksen poissa ainakin tämän vuoden ajan, jota olen Lamictalia syönyt. 100 mg ei vielä auttanut, moneen tehoaa vasta tuo 200 mg, joten jos sait vähemmän, niin pyydä lääkäriä nostamaan määrää.

    • Valeria

      Minulla on tällä hetkellä Lamictal 100 mg mutta tarkoitus on nostaa se 200:aan. Lisäksi on Sertralin 200 mg ja yöksi Azona 200 mg. Nämä ovat vakavaan masennukseen/2-tyypin bipoon. Diagnoosi ei ole vielä selvä.
      Alkuoireina on ollut ainakin väsymys ja unettomuus.

    • Tuiskutuuli

      Ei mitään ongelmia, ei mitään sivuvaikutuksia, ei alussa eikä vieläkään parin vuoden syönnin jälkeen. Aloitettiin sääntöjen mukaan hitaasti annosta nostaen 100 100 mg asti.

      Mukana menee Voxra ja Ketipinor. Tää cocktail sopii mulle hyvin. Iltasyöminen (kylläisyyden tunteen puuttuminen vaikka söisi miten paljon...) on ainoa ongelma, johtuu ymmärtääkseni Ketipinorista.

    • Tosi hyvä lääke :)

      Ei myöskään itsellä mitään haittavaikutuksia, väsyttää kai alussa joitakin, mutta itsellä päinvastoin piristänyt niin että pitää illalla vieläkin melkein pakottaa itsensä sänkyyn :)
      Annos nykyään 200mg johon nostettiin todella hitaasti, rinnalla ei muita masennuslääkkeitä, Ketipinor menee mielialoja tasaamaan aamuin illoin lamictalin kanssa.

    • Sori pitkä teksti!

      Mulla myös alkoi hyvin, en ainakaan muista että olisi tullut sivuvaikutuksia. Tosi hitaasti nostettiin, muistaakseni aloitusannos oli 25mg. Vuorokausiannos on ollut 300mg jo nelisen vuotta.

      Mitään muita sivuoireita ei ole koko aikana ollut kuin se, että koko ajan tekisi mieli syödä jotain, mistä johtuen ikävän paljon energiaa ja elämäniloa valuu sen mielihalun kanssa taistelemiseen :( En tiedä, onko tämä mahdollista, mutta vaikka painoa ei ole sanottavasti lisää tullutkaan, niin selluliittia on, ihan joka helkutin paikkaan; siis jopa polviin! Juon paljon vettä, yritän liikkua ulkona, joogaan, välttelen roskaruokaa (parhaani mukaan)... ja silti, selluliittia tulee koko ajan lisää. Tuntuu pikku jutulta, mutta ei se yhtään naurata.

      No mutta asiaan: Lamictalin lisänä oli 4 vuotta Seronil 20mg Medipam 5mg, molemmat on/off olotilan mukaan. Nyt puolisen vuotta Seronilin tilalla on ollut Lyrica, mikä ei varsinaisesti kai masennuslääke, mutta auttaa siihenkin.

      Totuus on, että viimeksi tänään mietin, että millaistakohan elämä olisi, jos pystyisin jättämään kaikki lääkkeet pois. Tuntuu järkyttävältä, että elimistöni on täynnä kemikaaleja 24/7. Lääkärille kun olen välillä tätä ehdottanut, on se hyppinyt melkein seinille :) Hänen mukaansa saan vain luvan tottua ajatukseen, että tulen syömään Lamictalia lopun elämääni.

      Niin ja vielä: koska isosta Lamictal-annoksesta huolimatta saan tosi pahoja depisjaksoja edelleen, niin tietysti mietin että tehoaako se ollenkaan. Myös siksi olen usein miettinyt sen lopettamista. TOSIN: ennen Lamictalia kokeiltiin 5-6 eri lääkettä, ja kaikista tuli ikäviä sivuvaikutuksia. Eli parempaakaan ei taida olla.

    • Meeri

      Kiitos teille vastauksista!
      Juuri tuota unettomuutta pelkään mutta toivottavasti sitä ei tule. Onko Valeria sinulla jo uni tasoittunut?

    • Oikkunen

      Aloitin Lamictalin reilu 2 viikkoa sittten ja mitään sivuoireita ei ole ollut. Tuntuu jopa, että mielialat on jo tasaantunu huimasti, koska mulla ne on lennelly tosi rajusti laidasta toiseen ja nyt on melko normaalia ja tasasta, siis hyvässä mielessä :)
      Annosta on nostettu hiljalleen- alussa 25mg illalla, nyt 25 aamuin, illoin. Samalla lasketaan Venlafaxinin annostusta, koska tarkoitus jättää se pois. Nukkumisongelmieni takia syön myös 75mg Ketipinoria illalla.
      Ainakin oman kokemuksen mukaan suosittelen Lamictalia. Oma ja puoliskon elämä on sen myötä helpottunut :)

    • Hei,

      lääkitykseni on ollut jo neljä vuotta Lamictal (vaikuttava aine siis lamotrigiini) - Ketipinor (ketiapiini) - yhdistelmä. Olen niitä siunattuja, joille löytyi toimiva lääkitys melkein heti. Tietenkin sitä on joutunut rukkaamaan välillä ylöspäin, eivätkä syvät masennuspiikit ole helpottaneet muutoin kuin että ne ovat nopeammin ohimeneviä. Kun lisätään vielä hyvä kognitiivinen psykoterapia, olen paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Lamictal ei aiheuttanut vaikeuksia alussa, vaan Ketipinor, joka edelleen väsyttää aivan tolkuttomasti. Käytänkin sitä iltalääkkeenä, sillä se tuo mukanaan julman huimauksen. Tiedä sitten, kumman syy on hirmuinen nälkä, joskus ylensyönti ja hiipivä omenalihavuus...

      Voimia teille kaikille. Itselläni on nyt selvästi alkamassa huonompi vaihe, vaikka kaikki onkin sata kertaa paremmin kuin viisi vuotta sitten, jolloin diagnoosi oli täysin väärä, yksisuuntainen ja lääkitys sen mukainen. Yhtä helvettiä keinulaudalla.

      Kaunista kesän alkua,

      Elli

    • summer saaga

      Hei.
      Onkos täällä kellään kokemuksia jos on kertaalleen lopettanut Lamictalin ja sitten pitäis uudestaan aloittaa, pitääkö ottaa uudelleen labrat yms. kokekeet vai voiko aloittaa ihan ominpäin.? Mitään aloitusoireita mulla ei ekalla kertaa tullut. Lopetin joulukuussa kun olin ulkomailla ja vointi hyvä. Mutta vointi on nyt kuukauden ollut aika syvä depis ja ajallelin aloittaa Lamictalin uudestaan, mutta harmikseni mun oma psykiatri on ollut jo monta kuukautta sairaslomalla, enkä tiedä milloin saan seuraavan ajan.

    • Meeri

      Hei!

      Lamictalia takana viisi päivää 12,5 mg. Tässä vaiheessa pahoinvointia ja masennusoireiden lisääntymistä. Nukkuminen myös täysin lääkkeiden varassa.
      Eli en ainakaan aloitusoireitta selvinnyt. Toivotaan, että ne häipyvät ja että lääke alkaisi vaikuttaa toivotulla tavalla.
      Aiemmat kirjoitukset ainakin olivat rohkaisevia. Toivotaan parasta.

    • hieno piirre

      Jospa se apu löytyy sinullekin! Yritystä&jaksamista!!!!

    • Uudelleen aloitus

      Summer saaga kyseli tuosta uudelleen aloituksesta. En tiedä tuleeko vastaus jo myöhässä, mutta itsellä aloitettiin lami tauon jälkeen (½ vuotta) ja aloitus yhtä varovaisesti kuin ekalla kertaakin.
      Mitään haittavaikutuksia ei edelliselläkään kerralla tullut, mutta ihottumariski kuulemma on silti olemassa jos aloitetaan liian isolla annoksella, siis vaikka aiemmin olisi lääkettä syönyt ilman haittoja.

      On kyllä itselle niin täydellinen lääke etten nyt kyllä takuulla jätä enää syömättä vaikka olo olisikin välillä parempi...

      Näin kesäaikaan vaan korostuu lääkkeen piristävä vaikutus ja jossen ketipinoria ota kunnon annosta niin takuulla en nuku ennen 02-03.
      Vähäinen haittahan tuo sinänsä olisi, mutta kun valvominen ei vaan sovi itselle alkuunkaan...

    • Valeria

      Täytyy sanoa, että vasta 6 vkon jälkeen aloituksesta olen saanut nukuttua normaalisti ilman Oxaminia, jota söin viikkokausia unettomuuteen. Arvelisin, että jos on ennenkin kärsinyt unettomuudesta, voi se korostua aloituksen aikana mutta tasaantuu varmaankin kun on päästy isompaan annokseen.
      Olen myös huomannut, että aina noston yhteydessä oloni on ollut lievästi masentunut ja ahdistunut, mutta se menee ohi viimeistään viikon aikana nostosta. Myös ärtyneisyys on minulla lisääntynyt aina noston yhteydessä.

    • Bibolärvi

      Hei Meeri

      Nythän on kysymys siitä, että mitä ihminen on valmis mielenterveytensä vuoksi tekemään. Ensinnäkin, en voi tietenkään yleistää mutta lamictal on erittäin hyvin tomiva lääke kaksisuuntaisen masennukseen. Vain harva saa avun 'perinteisistä' masennuslääkkeistä, jos hän sairastaa Bipoa! Lamictalhan on epilepsialääke, jolle on löydetty erittäin toimiva vaste myös Bipon masennuskausiin. Tiedustelit kokemuksia? Jos sinulla on diagnosoitu kaksisuuntainen niin kehotan ehdottomasti kokeilemaan lamictalia. Itse kärsin vauhtikausien ohella todella pitkistä masennuskausista ja mistään perinteisestä masennuslääkkeestä ei saatu vastetta. Lamictal sekoitti pakan uudestaan, positiivisesti. Nyt menee 200mg ja ongelmahan tässä on erittäin hidas nosto hoitotasolle nyleensä aloitetaan 25mg:sta jota menee lääkäristä riippuen jopa kaksi viikkoa. Sitten 50mg kaks viikkoo. sitten 75mg kaks viikkoo. sitten 100mg kaks viikkoo. Jotkut nostavat nopeammin.minulla otettiin varman päälle. 100mg:sta nostot voivat olla jo nopeampia itselläni mentiin ylläpitoon 200mg:n viikossa. Mutta masennus hävisi. Jo noston aikana. Tiedätkin kai miksi nosto tehdään hitaasti. Kysehän on ihottumariskistä, joka on nerkrofyylistä, jos sen päästää pahaksi. Hitaalla nostolla tämä eliminoidaan ja sivuvaikutus on muutenkin erittäin harvinainen. Mutta jos noston vaiheessa ilmenee ihottumaa, jopa ihon kuoriutumista lähinnä suun, nenän ja sukupuolialueiden kohdalla, on lamictal lopetettava välittömästi ja hakeuduttava sairaalaan. En pelottele. Riski on hyvin pieni järkevällä nostolla ja tilannetta tarkkaillen. Ei psykoottisesti, koska sivuvaikutus on erittäin harvinainen. Lamictal nosti minut pitkään kestäneestä masennuksesta ja annostukseni on nyt 200mg ja haittavaikutuksia ei ole. Tasaavana menee 500mg ketipinor ja 7.5mg Abilify Uni ja rauhoittava tarvittaessa. Näin minulla. Voimia ja iloa elämään...!!!

    • lamictalista...

      Heippa!

      Minä olen syönyt Lamictalia nyt 50mg 2xpvä, eli yht 100mg päivässä kuukauden. (Aloitin kuitenkin jo pari kk sitten 25 mg:stä)
      Edelleen tuntuu masennusoireita päivittäin, lääkäri kuitenkin puhui että 100mg on yleinen taso eikä sitä siitä nosteta vaikka masennus oireet eivät loppuisikaan. Täällä kuitenkin monella käytössä 200mg! Täytyypi ehkä kysellä toiselta lääkäriltä jos kerta monella käytössä tuplaten se mitä minulla on..

    • yksi teistä

      Oletko tietoinen sivuvaikutuksista.Älä ala syömään lääkkeitä.Mene akupunktio hoitoon missä laitetaan neuloja päähän.Nämä neulat vaikuttavat mieleen.Tällä tavalla mieli rauhoittuuu ilman lääkkeitä.Masennuslääkkeet sekoittavat elimistön aivot sisä-elimet kerryttävät nestettä lihoittavat.Pyydä rauhoittavia mitkä on parempi valinta jos jotain pitää syödä.Katso netistä kiinalainen lääketiede Elina Hytönen masennus.Lue mitä se kirjoittaa.Pyrkikää KAIKKI POIS LÄÄKKEISTÄ ÄLKÄÄ TYYTYKÖ MITÄ LÄÄKÄRI SANOO.Pitää olla muukin keino kun aina lääkkeet.Suomessa syödään likaa lääkkeitä.Etsikääpä tietoa minkälainen oikeusturva teillä on.Siinä näitte ei mitään oikeutta.Lääkäri aina oikeassa.KIRJOITTAKAA LEHTEEN NETTI jos meitä alettaisi hoitaa paremmin.

      • TOINEN MEISTÄ

        KANNATAN!!!!!!!
        NEULAT AIVOIHIN ASTI!!!!!!! EI MUU AUTA!


    • Mistä ihmeestä...

      näitä kaikentietäviä maallikkolääkäreitä ja psykologeja oikein aina oikein löytyykin...
      Vaihtoehtohoidot on juu hyviä sitä en kiellä, moneen asiaan saa apua tai ainakin helpotusta akupunktiosta, vyöhyketerapiasta, jne.

      Kaksisuuntainen on kuitenkin TODELLA vakava sairaus joka hoitamattomana voi johtaa itsemurhaan ja aiheuttaa usein muutenkin vakavia haittoja niin omaan kuin toisten elämään.

      Ei lääkäri ole ainakaan omalla kohdalla koskaan pakottanut lääkkeitä ottamaan, päin vastoin on auttanut hakemaan oikeaa lääkitystä joka mahdollistaisi normaalin elämän. Vajaan vuoden olin itse ilman lääkkeitä ja tulokset eivät olleet kovin hyviä... En suosittele välttämättä kokeilemaan...

      Älkää hyvät ihmiset sen takia vaan jättäkö lääkkeitänne ottamattan että joku pelottelee niiden olevan aivomyrkkyä tms. Ja todellakaan ei pidä syödä bentsoja eli ns. rauhoittavia ainoana keinona kaksisuuntaisen hoitoon, niillä jos millä saa hyvät riippuvuudet aikaan, eivätkä todellakaan auta yksistään tämän sairauden hoidossa. Toki tarpeen vaatiessa voi pamin heittää naamariin jos oikein ahdistaa, niin itsekkin teen, varsinkin kun luen tällaisia hiuksia nostattavia tekstejä :D

    • Lamictalista

      Onkohan tämä ketju vielä voimassa?
      Itse olen syönyt Lamictalia 100 aamulla ja 200 illalla noin kymmenen vuotta ja ollut tyytyväinen. Nyt teho laskenut ja sain juuri tilalle Supriumia. Olisikohan jollain kokemuksia?

    • Lamictalit menossa

      Ikävä kuulla, että toi teho voi vuosien kuluessa laskea. itse olen vasta aloittanut lamictalin kaksisuuntaiseen ja on saatu nostettua 100mg. Ärtyneisyys on aivan älytöntä ja hermostun pikkuasioista. Harmillista, kun ei pääse töihin tässä kunnossa... Olen huomannut, että kk-kierto vaikuttaa tähän mielialaani määräävästi, joten saattaa olla että mulla on joku lievä kaksisuuntainen ja PMDD. Tuntuu välillä, että lääkärit on ihan tyhjän kanssa, itse saa itseään hoitaa ja diagnosoida. itse ehdotin, kun masennuslääke (SSRI) ei tehonnut vuosienkaan jälkeen, et olisko kaksisuuntainen. Kriteerit täyttyvät. Muutettiin lääkitys. Itse ehdotin Lamictalia. Lääkärit ei ota kuuleviin korviinsa, että olen oireeton aina kierron keskivaiheilla.... pitää nyt itse tästäkin ottaa selvää.... että mitä tää oikein on kun en istu tautikaavioihin....Onko kellään samanlaisia kokemksia, eli että PMS-oireet on ne, mitkä eniten vaivaa ja on epäilty kaksisuuntaista? Lamictalhan ei vaikuta estrogeenivaihteluihin tietenkään mitään.

      • jatkuva kiukuttelija

        Kuukostatpa todella itseltäni. Minulla todettiin add noin kuukausi sitten. Ensin kokeiltiin Voxtraa. Ärtyneisyyttä ja ahdistusta ilmestyi alle viikossa. Lääke oli pakko lopettaa. Ärtyneisyys on oire jonka takia alunperinkin lähdin tutkimuksiin jo noin vuosi sitten. Nyt vain ihmetellään mikä "tauti" aiheuttaa mitä oireita. Masennuslääkkeitä kokeiltu. Ei vaikutusta. Add lääkettä kokeilty, Ei vaikutusta. Nyt aloitettiin Lamictal ( kolme 25mg pilleriä syötynä).
        Se mikä on varmaa niin kuukautiskierto lisää ärtyneisyyttä. Hormonitasapaino pitäisi mitata mutta kun ei sitä koko ajan viitsisi lääkärissä ja labrassa juosta.
        Tuleeko älytön kiukku ja ärtynys hormoneista, add-vaikeuksien lisäämästä stressistä, olenko masentunut...?
        Ihan älytöntä arpomista koko ajan. Mulla on aivan ihana lääkäri joka vastaa sähköposteihin jopa 20.30 illalla. ( erittän outoa). Jos lääkäri ei olisi niin ihana olisin jättänyt jo leikin kesken. Kiukutellut kaikille ja ottanut kunnon viinilasillisen joka ilta rentouttamaan. Vaihtanut työpaikkaa sitä mukaan kun ihmiset alkavat "tökkiä". Eli jatkanut sitä rataa mitä olen kulkenut jo pitkän pitkän aikaa.


    • PÄÄ

      Tällä hetkellä lääkearsenaali on seuraava: Lamictal 300 mg, Ketipinor 250 mg, Sertralin 200 mg, Azona 150 mg ja verenpaineeseen Diovan 40 mg sekä Propral käsien tärinään ja sydämen tykytykseen. Masennus on pysynyt poissa siitä lähtien kun aloitin Lamictalin viime kesänä. Eli kyseessä ei ollutkaan masennus mikä oli diagnoosina 10 v. vaan kaksisuuntainen/epävakaa persoonallisuus mihin on auttanut paremmin mielialan tasaajat.

    • Toinen aloittaja

      Olisiko lisää kokemuksia?

    • Odotansitäoikeaa

      Mulle tehtiin ensin nopea nosto, jonka seurauksena sain ihan järkyttävän vesiripulin, paino putosi viikossa kuusi kiloa. Sitten Lamotrigin tauolle ja kokeiltiin jotain muuta, ei sopinut. Sitten Lamoa uudelleen, piinallisen hidas nosto jossa aina 25mg nosto ja kaksi viikkoa odottelua. Todella rasittavaa. Vältyttiin ripulilta ja annos saatii 200 mg:aan. Tätä annosta takana nyt kolmisen kuukautta, enkä huomaa auttavan. Masennus on ja pysyy, ahdistuskohtauksia edelleen paljon. Lisäksi alkanut tosi kova selkäkipu, joka voi olla sivuvaikutus, ja toki jotain muutakin. Buranaa kuluu 600-1800mg päivässä. Kuukauden päästä taas aika lääkärille, katsotaan mi uutta kokeillaan sitten...

      • lamictal ja masis

        Minulla myös lamictal 200mg eikä auttanut masennukseen millään tavalla. Rinnalle aloitettiin olanzapin pienellä 5-10mg yöksi. Se toimi, enkä käytä sitä kuin jaksoilla jolloin TODELLA masentaa! Ns. normaalijaksoilla lamictal auttaa minut ylös sängystä ja saa tekemäänkin jotain, jolloin se myös ehkäisee masennusta, mutta siis jaksoina jolloin TODELLA masentaa! se ei ainakaan minulle yksistään riitä.


    • bipo1

      Aloitin muutama kk sitten Lamictalin, annos on 300 mg päivässä. En ole huomannut mitään vaikutusta. Ei ole masennus helpottanut, mutta toisaalta sivuvaikutuksiakaan ei tullut, joten olen jatkanut käyttöä. Lisäksi on käytössä fluoksetiini ja Seroquel Prolong.

    • LamUser1

      Alkuun oli voimakasta pahoinvointia, mutta se meni aika nopeasti ohi parin viikon jälkeen. Lääke on ollut nyt käytössä n. 6 vuotta, alkuun nostettiin annokseen 200mg 200mg ja pari vuotta sitten vähennettiin puoleen 100 100. On ollu hyvä lääke, "mustia päiviä" ei oo enää ollu vuosiin ja ne astetta tummemmatkin ajat on ollu siedettäviä. Unettomat kaudet on loppunu ja jaksaa tehdä kaiken tarpeellisen (työt koti) ja on tyytyväinen normiarkeen. Foolihapollista vitamiinilisää otan varmuuden vuoksi, se muistaakseni auttoi myös tohon pahoinvointioireeseen.

    • 123123

      Onko kenellekään muulle Lamictalista tullut painajaisia kuin minulle? Ja jos tuli niin menivätkö ne ohi? Minulle tuli heti alkuun ja lääkäri lopetti lääkkeen. Nyt olen jälkikäteen miettinyt , mettä olisivatkohan ne menneet ajan kanssa ohi...jos olivatkin alkuoireita. Tiedä sitten.

      • painajaiset

        Minulla lamictal aiheutti aluksi painajaisia ja agressiivisuutta. Lääkettä kuitenkin nostettiin nostoohjelman mukaisesti. Jo muutaman viikon jälkeen painajaiset menivät ohi. Lääkäri epäili että painajaiset johtuivat siitä kun mieli ja kroppa kävi kokoajan ylikierroksilla.


      • lääkevastainen

        Minulla unet olivat n. kuukauden melkoista pyöritystä, kuin koko alitajunta olisi ammuttu haulikolla kerran vuorokaudessa päin näköä.
        Alkuunsa söin annoksen kahdessa osassa aamulla että illalla, nykyisin aamulla&päivällä mikä on tämän univillityksen poistanut.


    • Bipopää

      Mulla Lamotrigin nostettiin ensin tosi nopeasti, sain kamalan vesiripulin. Sitten se ajettiin alas ja uudelleen tosi hitaasti ylös, muistaakseni 25mg nosto kahden viikon välein, ei tullut ripulia. Nykyinen annos 300mg.

      Tykkään kun se ei väsytä, eikä tee tokkuraista oloa.

      Ainoa harmi on kova selkäkipu, joka saattaa olla tuosta, mutta toki muustakin johtuvaa. Buranaa kuluu 2-3 kertaa 600mg päivässä, eikä tämä näinkään voi jatkua.

      Onko täällä muita joilla Lamotrigin tekisi selkä- tai nivelkipuja?

    • nosto

      Minulla nostettiin lamictal annosta 50mg--->100mg. Nyt molempiin käsiin tullut noin kahden euron kokoiset ihottumat. Meneeköhän nämä ajan kanssa pois. onko kenelläkään kokemusta? Lääkäri jolta kysyin asiasta oli niin nuori ettei osannut vastata tähän. En haluaisi lopettaakkaan lääkettä. On meinaan tosi hyvä lääke!

    • lamitavi

      kyseltiin toisessa ketjussa aiheesta nii nostin luettavax

    • Rusketusraidat|
    • tk123

      En oikein muista Lamictaalista paljoakaan. Ei tullut mitään fyysisiä sivuoireita ainakaan. Se aloitettiin pienellä annoksella ja korotettiin noin kuukauden välein. Jokaisella kerralla käytiin verikokeissa. Terapeuttinen annos oli kai 250. Vaikutukset alkoivat parin viikon kuluttua.

      Sanotaan näin - se poisti itsemurhaajatukset kokonaan. Toimii siis siihen. Mutta, muisti menee. En muista ajasta mitään ja en saanut mitään aikaiseksi. Joten sen arvosana on niin ja näin koska pikku zombiks muuttuu.

    • lääkevastainen

      Aiempaa viestiketjua lukematta voin todeta että lamotrigiini on ollut paras minulle kaksisuuntaiseen kirjoitettu lääke.
      Puolisen vuotta olen syönyt, 200-300mg/vrk annostus tällä hetkellä. Tasainen olo, ahdistuksesta vain muruset jäljellä, luovuus tai persoona ei ole kaikonnut mihinkään, ei robottimaisen kylmä olo kuten monesta muusta kokeillusta lääkkeestä on tullut, tunteetkin löytyvät, tunnekirjon molemmin puolin hyvissä rajoissa!
      Ensimmäiset viikot ennen ylläpitoannoksen saavuttamistakin menivät melko kivuttomasti verraten moneen muuhun kokeiltuun lääkkeeseen, kunhan ymmärsin annoksen jakaa kahteen osaan, aamupäivälle &päivälle; illalla kun tuntui olevan mahdoton nukahtaa n. kuuteen tuntiin lääkkeen ottamisen jälkeen. Mainittavia alkuvaiheen haittavaikutuksia olivat muutaman ensimmäisen viikon jatkuneet tuntemukset tunteettomuudesta, seksuaalinen haluttomuus &haluttomuus ylipäänsä tehdä juuri mitään koska "on kiva vaikka olisi tylsäkin". Menivät nopeasti ohi, nyt parempi olla kuin vuosikymmeniin!

    • lamictal+lito

      Minullakin sujui aloitus ja nosto oikein hyvin. nosto 200mg saakka. Ei vain meinannut tehota masennukseen. Aloitettiin rinnalle lito 1200mg. Nyt on oikein hyvä olla. Ainoastaan jatkuva verikokeissa ramppaaminen on välillä puuduttavaa, mutta kyllä senkin kestää kun on hyvä olla.

      • Sissi40

        Tuliko teille mitään alkuoireita lamictalista?
        Vaikka onkin lamictal-ketju niin miten edellisellä kirjoittajalla liton aloitus sujui? Minulle suunnitellaan vaihdettavaksi juuri nämä lääkkeet ja mielelläni kuulisin toisten kokemuksia.


      • lamictal+lito
        Sissi40 kirjoitti:

        Tuliko teille mitään alkuoireita lamictalista?
        Vaikka onkin lamictal-ketju niin miten edellisellä kirjoittajalla liton aloitus sujui? Minulle suunnitellaan vaihdettavaksi juuri nämä lääkkeet ja mielelläni kuulisin toisten kokemuksia.

        Siis lamictalin aloituksesta ei tullut mitään sivuvaikutuksia aloitettiin silloin 25mg ja nostettiin hitaasti200mg saakka. Lito aloitettiin sitten kun lamictalista ei vastaavaa hyötyä ollut. Mitään haitta vaikutuksia ei kummastakaan lääkkeestä ole tullut. Päin vastoin.


    • hinkuvinku

      Mua Lamictal väsytti ihan tolkuttomasti, Viikon verran otin 25 mg päivässä kunnes lopetin.

      Mulla on rinnalla lito, joka väsyttää. Epäilen , että kombi lito-lamictal on mulle liian väsyttävä. Tuota on kokeiltu kymmenen vuotta sitten ja väsytti silloinkin. Uusi psykiatri vaan halusi minun kokeilevan lamictalia uudellee. Tämä on siis uusi sairausjakso. Olin vuosia stabiili ilman lääkitystä.

    • ei lamictalia

      Lamictal aloitettiin Abilifyn (15 mg) rinnalle vuoden alusta. Muutama päivä aloituksen jälkeen (25 mg) aloin huomata, että kasvot, erityisesti leuka, on yhtäkkiä täynnä aknenäppylää. Minulla on taipumusta akneen ja mm. lito aiheutti saman reaktion. Lisäksi olin jatkuvasti ärtyisä, jopa aggressiivinen.

      Kerroin lääkärille oireista, mutta kuulemma lamotrigiiniin ei pitäisi liittyä tällaisia sivuvaikutuksia. Lopetin lääkkeen sitten omin nokkineni. Muutaman päivän kuluttua näpyt hävisivät naamasta ja mielialakin oli "normaali". En tiedä lopetinko lääkkeen liian nopeasti, mutta olo ja ulkomuoto alkoi olla niin karsea, että en enää saanut pakotettua itseäni syömään ko. lääkettä.

      Olen normaalistikin jotenkin yliherkkä kaikille lääkkeille, Abilifyn kanssa nyt kitkutellaan kuitenkin seuraavaan lääkärikäyntiin asti.

      • 3+11

        Ei ole mitenkään ennenkuulumaton reaktio ainakaan "masennuslääkkeille". Naama alkaa kukkimaan ja kainolot hikoon kuin saunassa. Noi aineet laittaa kropan niin sekasin, että ei kannata vetää. Lääkärit harvoin tietää mitään mielialalääkkeistä yleensäkään, mikä kannattaa huomioida.


    • jeejee851

      Mahtaako tätä enään ketään lukea.. OLen käyttänyt lamictalia 2x 100mg nyt 2011 vuodesta lähtien ja lääke on ollut mulle kaikintavoin hyvä. Haittavaikutuksia en ole huomannut. Sain kilpirauhasen vaaatoiminta diagnoosin joitakin kuukausia sitten, ja siksi nyt ajattelin kokeilla olla ilman lamictalia. Ollut nyt vajaa 2 vk ottamatta, ja olo vielä ainakin hyvä. Ihan niin pirteä en ole mielestäni ollut. Katsotaan miten tässä käy, josko masis oireet johtukin rauhasesta :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2819
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      386
      2690
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2210
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    5. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      74
      1855
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1793
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1784
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1718
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1603
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1502
    Aihe