Chihuahua hankkimassa, jelppiä pliide..

Apua tarvitseva :O

Eli perheen kanssa päätettiin ostaa kunnon chihu noin 800-1500 eurolla.
Tiädättekö yhtään sellast kunnon kasvattajaa/kenneliä Etelä-Suomessa?
Mihin kaikkeen on hyvä varautua, kun pentu tulee?
Sairasteleeko ne paljon?
Mihin hintaluokkaan ja mistä olette paperilliset, madotetut, rokotetut, SKL:än rek.
lääkärin tarkistamat, Eu passisilliset Chihunne saaneet. Sopiiko koira myös hieman isommalle lapselle huolehdittavaksi, vai onko niin vaikea koulutettava.
Onko jotain tiettyjä käytösongelmia, joitten koulutukseen kannattaisi perehtyä?
Sopiiko toiseksi koiraksi (Eli jonkun verran kokeneelle). Tiedättekö mitään huijari kasvattajia/kenneleitä joita olisi syytä karttaa? Kannattaako maksaa Chihusta hieman enenmmän ja taata, sillä "Kunnon Chihu"? Voisitteko kerto myös hieman kokemuksianne Chihuista ja antaa vinkkejä esim. käytösongelmiin jos niitäkin nyt sattuisi ilmenemään? Mitä kaikkea Chihulle erotyisesti kannattaisi hankkia?
Kiitos kaikille jo etukäteen vastauksesta :"D

26

947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ChiHu

      Onnea loistavasta rotuvalinnasta! Chihuahua on aivan loistava rotu ja sopii vaikka ensimmäiseksikin koiraksi. Kullan arvoista tietoa chihuahuoista, luotetavia kasvattajia, pentueita sekä muuta tarpeellista löytyy Chihuahua RY:n sivuilta http://www.chihuahua.fi/. Ehdottomasti kannattaa myös rekisteröityä http://chihuahua.cjb.net/. Foorumilla pääset lukemaan chihu ihmisten keskusteluja rodusta ja saat varmasti asiallisia vastauksia kysymyksiisi. Onnea pennun etsintään!

    • Apua tarvitseva :O

      Kiitos, tuleeko muita kommenteja? :O

      • 191

        Mene tuonne jo edelliseen mainitsemaan chihuahua.cjb.net-osoitteeseen, sieltä löydät kaikkiin kysymyksiisi vastaukset. Käytä hakua ja sivukaupalla löydät infoa sieltä.


    • Kasvattajia

      Suomalaisia chihuahua kenneleitä löytyy osoitteesta: www.chihuahuakennelit.com

    • N-B

      Suurinosa chihuahuaoista on heikkoja hermorakenteeltaan. Rotu sopii ensimmäiseksi koiraksi, mutta tarvitsee ehdottoman koulutuksen. Koira ei ole pehmolelu eikä sitä tule kohdella niin. Chihuahuan pentua tulee kannustaa pentuna sosiaaliseksi ja totuttaa sitä erilaisiin ympäristöihin. Suurimmat ongelmat ovat haukkuherkkyys ja agressiivisuus joka tulee osaksi arkuudesta ja osaksi omistajan osaamattomuudesta. Chihuahua on koira siinä missä muutkin ja tarvitsee tiukat rajat. Olen ikäväkseni nähnyt monia pieniä koiria jotka purevat. Iso koira olisi vaadittu piikille siinä ajassa missä pieni puree kymmenen kertaa. Todellakin puruteho on aivan eri näissä tapauksissa mutta se ei poislue sitä että koira ei saa purra.

      Chihujen hintaluokat määräytyvät koiran "luokan" ja sukutaulun mukaan. Jos ette tähtää näyttelyihin niin hyvin voitte ottaa halvemman pennun. Ottakaa koira kuitenkin rekisteröitynä. Itse en osaa suositella kasvattajia koska en ole piireistä ollut kiinnostunut enää pitkään aikaan. Oman viisivuotiaan koirani löysin yksityiseltä. Pentueeseen oli käytetty urosta jolla oli hyvä sukutaulu. Fide oli alunperin tarkoitus viedä näyttelyihin mutta luonne osoittautui sopimattomaksi siihen. Fide painaa n. 1,3 kg, se on todella aktiivinen koira ja rakastaa ihmisiä mutta on arka muita koiria koiraan.

      Terveydestä on ainakin mainittava hampaat, mitä pienempi koira sitä helpommin hampaat menevät huonoon kuntoon.

      • Pakko_kommentoida---

        "Suurinosa chihuahuaoista on heikkoja hermorakenteeltaan."

        Onko tähän jotain faktaa tietoa, vai pelkästään kirjoittajan mutua??

        "Suurimmat ongelmat ovat haukkuherkkyys ja agressiivisuus joka tulee osaksi arkuudesta ja osaksi omistajan osaamattomuudesta."

        Tämä pätee rotuun kuin rotuun, räköttävät, ellei niitä kouluteta. Poikeuksia toki on, mutta ei päde vain chihuihin todellakaan :)

        "Olen ikäväkseni nähnyt monia pieniä koiria jotka purevat. Iso koira olisi vaadittu piikille siinä ajassa missä pieni puree kymmenen kertaa."

        Minäkin olen ikäväkseni nähnyt sekä itse kokenut kun isompi koira puree ihmistä sekä hyökkää ja vahigoittaa pientä koiraa, tämäkin piirre siis narun päässä olevasta kiinni, että miten kouluttaa sitä piskiänsä. Isoja koiria ei valitettavasti saa piikille vaikka se puree ihmistä niin, että tulee pahaa jälkeä, saatikka että tappaa pienen koiran!!

        "Terveydestä on ainakin mainittava hampaat, mitä pienempi koira sitä helpommin hampaat menevät huonoon kuntoon."

        Jos jaksaa pestä koiran hampaat edes muutaman kerran vkossa, hampaat pysyvät paremmassa kunnossa. Eikä tuo ihan noin mene, että mitä pienempi koira, sen helpommin hampaat menevät huonoon kuntoon.


    • eitotta

      No ei todellakaan ole suurin osa chihuista heikkoja hermorakenteeltaan!
      Jotkut tosin teettävät ihan minkätasoisilla chihuilla tahansa pentuja, eli kannattaa ottaa pentu luotettavalta kasvattajalta, joka kiinnittää paljon huomiota myös luonteeseen ja terveyteen. Osa "kasvattajista" kun tekee pennut chihulla kuin chihulla.

      • N-B

        Suurinosa mitä itse olen nähnyt. Pahoittelen mikäli sanoin liian kärjistetysti!

        Sitä todella toivoisi että juurikin luonne ja terveys olisivat etusijalla yhdistelmiä päätettäessä.


    • Chihun omistaja

      Kun sinulla on netti käytettävissä. Sieltä löytyy paljon tietoa chihusta. Ns.Huijareita eli "pentutehtailijoita" on ikävä kyllä on paljon liikkeellä ! Kannattaa kysyä kennel liitosta tai cihu yhdistyksestä. Kyllä cihu tulee toimeen, myös isompienkin koirien kanssa. Itselläni oli Kultainen noutaja ja hyvin tulivat toimeen. Mutta sehän on tapauskohtaista.Lapsen vastuulle ei kannata koskaan jättää, varsinkaan chihua, koska se on iso koira pienessä koossa. Jos se on terve järkinen hellyyttä mutta myös "luonnetta" löytyy! Yleensä hinta, jos on halpa on HÄLYYTYS merkki ! Mutta ei aina ! Suomesta ostin toisen chihuni. Menin katsomaan,puitteet oli hienot. Vaan en ymmärtänyt,että hän oli ns.tarhakoira !Osoittautui luonnevikaiseksi. Kasvattaja ei ottanut vastuuta..Kannattaa laatia vaikka 2-4vk palautus oikeus. vaikka se niin kurjalta tuntuukin.Cihu on ihan normalisti koulutettava koira ! Tosin jossain asioissa, hän voi vaikka huijatakkin:)Vaatii määrätietoisuutta ! Terv. Chihun omistaja

    • Apua tarvitseva :O

      Hei,
      Pitkien etsintöjen jälkeen ja teitä kuunnellen, löysin melko lailla sopivan. Urospentu lk
      vaalea, kuuluu B-listaan ja maksaa 1300. Totta kai rek. plus madotukset ja tarkastukset ja rokotukset. Myös pentupaketti tulee mukaan...

      Eli mielipiteitä?? Onko liian kallis? Kannattaako tingata?

      • N-B

        Voisin auttaa, olisiko sähköpostiosoitetta johon voisin kirjoittaa? Sujuisi helpommin sen kautta :-)

        - Oona


    • eitotta

      1000 euroa on sopiva hinta lemmikkitasoisesta chihusta.

    • Apua tarvitseva :O

      Vaikka toisella oliskin näyttelykokemusta?
      :)

      • gdaaaaaaaaaaaaaaaaaa

        Tuo 1300€ on ihan ok hinta terveestä, virheettömästä pennusta :)

        Kannattaa mennä pentukurssille pennun saatuaan rokotukset, siitä saatte hyvän alun sen kanssa.


    • liti

      Hyvä valinta, chihu. Minulla on ollut muita koiria aikaisemmin, mutta kun sitten hankin chihun, vei se sydämen täydellisesti. Nyt niitä on jo kolme. Näitä täytyy saada aina vaan lisää, varaudu siihen. Kun sinulla on yksi, tarvitset pian toisenkin.
      Kannattaa kiinnittä huomiota emän luonteeseen.
      Minun kaikki koirani on todella ystävällisiä, kiltteja ja rakastavat kaikkia ihmisiä. Koulutuksessa olisi kyllä parantamisen varaa. Koirapuistoillaan ja sielläkin enimmäkseen menee hyvin, mitä nyt koirlla tulee välillä sanomista toisilleen, mutta menee hetkessä ohi.Vanhin koirani on on ostettu kenelistä aikuisena kodinvaihtajana, on siis ns tarhakoira, mutta, mutta silläkin ihana luonne.
      Kovasti yksi näistä pitää meteliä, on siis kova vahtimaan, aina ei sisäsiisteys toimi, mutta käyvät yöllä paperilla kylppärissä.
      Vanhimmalta on jouduttu muutaman hammas poistamaan, toisella on vähän vinksin vonksin, mutta ei se elämä haitta.
      Terveitä nämä on kaikki.
      Chihuillahan on näitä tapaamisia puistoissa, suosittelen, me ollaan menty heti kun rokotuksen on ollut kunnossa, näistä on tullut tosi sosiaalisia ja rohkeita.
      Ja niin ihania!

    • Apua tarvitseva :O

      :) Pidetäänkö niitä lähellä Helsinkiä?
      Mietin vaan, et jos jostain löytäis sopivan Chihu pennun ja se vähä kasvais niin mäkin voisin tulla sinne Chihu meetinkiin. Mut umpikuja taas!!
      Aina hinta on jtn. 1300-1500 uroksesta...
      ainakin sellaisesta, joka on "Aika" virheetön ... Ja ei sen mikään priimakaan tartte olla, mut ei mikään muotopuoli.. Minkälaisii hintoja te ootte maksanu?
      Tiädättekö mitään hyviä paikkoja mistä olette Chihunne ostaneet?
      Ihan sama onko kennel vai kasvattaja tai joku tällänen..
      Kokemuksia vaan tänne tulemaan, niin ehkä minäkin löydän oman mussukkani...

    • Iiti

      Kyllä niitä chihu-tapaamisia on Helsingissäkin. tuolta aikaisemmin mainitulta chihujen foorumilta saa paljon tietoa, myös tapaamisista.
      Mistä saa hyvän chihuan? No ei ainakaan mistään Viron pentutehtaasta.
      Keltainen pörssi pursuaa näitä 150-200€ maksavia chihuja. Niitä ei varmaan ole olemassakaan, huijaavat vaan rahat. Kyllä ne hyvät ja terveet koirat vaan maksaa. Mutta mitään takeita ei ole siitä että jos maksat vaikka 2500€ pennusta, on se sitten terve ja muotovalio, mitä tahansa voi mennä pieleen. Mutta kun koirallasi on paperit, voit olla aika varma siitä että pentu ei ole mistään tehtailusta lähtöisin.
      RAhaa vaan säästämään.
      Ja kyllä niitä hyviä pentuja voi saada halvemmallakin, kuin tuo 1300-1500. KUnhat katselee ja kyselee. Tiedän muutamia jotka ovat saaneet alle 1000e esim purentavkaisen koiran. Pieni purentavika ei koiraa haittaa, estää vain näyttelyn. Tai joku muu "vika" mikä estää näyttelyn tai jalostamisen laskee hintaa jo tuntuvasti.
      Kun menee katsomaan pentua, kannattaa kiinnittää huomiota emään, millaisessa kotiympyröissä pentu elää. Pikkupennun käytös voi valehdella aika tavalla, meillä oli kerran pentu joka oli ihan hirmuisen arka, pelkäsi sekä ihmisiä että toisia koiria. Juoksutin sitä lääkärillä ja mietittiin mikä vika siinä voisi olla, nyt kun olen pentua nähnyt on se mitä reippain, ei jälkeäkään arkuudesta.
      Eli aika arpapeliä kuitenkin koiras ostaminen on.

    • Iiti

      Kannattaa ehdottomasti käydä tällä sivustolla, siellä on tosi paljon asia a chihuhuoista.

      http://chihuahua.cjb.net/

      Sijoituskoiran hankkiminen on myös yksi vaihtoehto
      TAi jos on kiinnostunut ostamaan ns eläkeläiskoiran joltakin kasvattajalta

    • Apua tarvitseva :O

      Mutta olen kuullut paljon tästä alapurennasta.. onko se suuri haitta koiralle terveydellisessä mielessä? Voiko se parantua?
      Ja tosiaan olisiko vielä näitä muita paikkoja joista voisi Chihua katsella ? :)

      • Boooooouh........

        Alapurenta koiralla on sama mitä esim ihmisellä, eikä se elämistä haittaa, vai kuinka ;)

        Jos vähänkään viitsii selailla, niin löytää kasvattajia, mutta jos on laiska, ja pyytää vain kaiken tuotavan nenän eteen niin tässä http://keskustelu.suomi24.fi/node/10699389 ja vähän kun olisit selaillut esim. tämän palstan viestejä, niin varmasti törmäisit tähän.... Yritteliäisyyttä hyvät ihmiset, ei saa odottaa että kaikki tuodaan valmiina eteen.


    • Apua tarvitseva :O

      Nooh kyllä yritin ja löysin sattumalta todella paljon hyviä paikkoja >:D
      Eli eipä ole totta Boooouh...

    • pervens

      Suosittelen rosalago ja helmiäisen kenneltä siellä on laadukkaat rekisteröidyt ja sirutetut chihut.

      • kjkjjjkjkjk

        Toinen mainitsemistasi kasvattajasta on ns. suurkasvattaja jossa koirat eivät elä perheen keskellä ja pentuja tuotetaan aivan mielettömästi!! Ei hyvä.


    • Apua tarvitseva :O

      Kiitos :)
      Etsinnät ovat päättyneet :) Ja ihana pentumme on nyt talossa, mutta ongelmia ilmeni....
      joille avaan uuden aiheen, että saisin sitten vastauksia, koska tämä on jo melko hautautunut.

    • Apua tarvitseva :O

      Mitä tehdä Chihun yö haukkumisille?

    • ihanakesä

      Onnea perheenlisäyksestä!=) saako udella miltä kasvattajalta sydäntenmurskaajasi löysit? Yö haukkuminen on vain todennäköisesti koti ikävää, ei sen vakavampaa. Laita pennun peti sänkysi viereen ja "roikota" kättäsi pedissä pennun vierellä kun alkaa ulisemaan, pentu todennäköisesti nojaa kattäsi vasten, sillä on turvallinen olo ja nukahtaa=) Muutamana päivänä voi sinulla olla hartiat jumissa, mutta meillä ainakin nopeasti kotiutunut ja oppinut näin nukkumaan rauhallisesti=) kannattaa myös ennen nukkumaan menoa leikityttää pentua jotta uni pennulle maittaa paremmin=)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. 114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe