Vanhis, Väykkis ja Uusis - Kepun poikia 2007 - 2010

V1ts1t

Kopsasin muutaman parhaan tänne tuolta Iltalehden palstalta:

*****

Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen ja Markku Uusipaavalniemi päättivät eräänä talvipäivänä hiihtää kilpaa viidenkymmenen kilometrin ladun. Matti lähti matkaan uusilla lasikuitusuksillaan. Kuuden kilometrin kuluttua hän joutui
kuitenkin luovuttamaan, koska oli unohtanut voidella sukset. Pian Paavo ohitti hänet vanhoilla Kekkoselta lahjaksi saamillaan puisilla suksilla ja sanoi Matille: "Tervata ne sukset pitää."

Kun Paavo oli hiihtänyt muutaman kilometrin, alkoi hän ihmetellä, miksi Markkua ei näy missään. Pian jokin raketintapainen kuitenkin suhahti hänen ohitseen salamannopeasti. Paavo ehti kuitenkin havaita, että se oli jokin silmälasipäinen poplarimies. - Toden totta: Markku oli antanut herrasmiesmäisesti Matille ja Paavolle reilusti etumatkaa ja tyynen rauhallisesti sitonut molempiin jalkoihinsa 20 kiloa painaneet curlingkivet. Sitten Hän oli polkaissut pienet vauhdit ja lentänyt salamana Matin ja Paavon ohitse. Maalissa Paavo oli todennut Markulle, että kyllä Kekkonen olisi ollut Tälle kateellinen. Yömyöhällä Mattikin saapui maaliin sukset kainalossa kävellen.

*****

Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen ja Markku Uusipaavalniemi istuivat kerran joen rannalla ja päättivät ottaa mittaa toisistaan kalastajina. Matti kävi hakemassa pilkkivapansa ja onnistui jallittamaan muutaman pienen skitarin. Paavo oli taas hakenut uskollisen onkivapansa ja pyydysti siihen täkyn. Vartissa hän oli saanut saaliikseen nelikiloisen hauen. Sitten Markku suoritti (hyvin varovaisen) uimahypyn veteen ja sukelsi. Viiden minuutin kuluttua Hän saapui takaisin sinivalas pikkusormensa päässä. Matti ja Paavo sanoivat Markulle, ettei sinivalas ole kala. Markku hyppäsi veteen uudelleen ja kävi palauttamassa sinivalaan mereen. Parin minuutin kuluttua Hän saapui takaisin ja Hänellä oli molemmilla harteillaan isokokoiset valkohait, jotka Hän oli käynyt pyydystämässä Karibianmerestä - paljain käsin.

*****

Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen ja Markku Uusipaavalniemi juttelivat kerran siitä, kenellä on pisin CV. Matti aloitti kertomalla, että hänen CV:nsä veisi puolet A4-arkista. Paavo taas latasi, että hänen CV:nsä mahtuisi juuri ja juuri yhdelle A4-arkille. Sitten Markku kertoi, että Hänen CV:nsä olisi niin pitkä, että vaikka se kirjoitettaisiin mikroskooppisilla kirjaimilla A4-arkin molemmille puolille, paperia kuluisi niin paljon, ettei se mahtuisi kokonaan edes keskiverron suomalaisen omakotitalon sisälle.

*****

Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen ja Markku Uusipaavalniemi viettivät kerran lauantai-iltaa takan ääressä ja juttelivat politiikasta. Sitten he päättivät lyödä vetoa siitä, että kuka heistä kestää eniten alkoholia menemättä känniin. Matti korkkasi sixpackin ja onnistui juomaan neljä pullollista ilman näkyviä oireita. Sitten Paavo korkkasi venäläisen vodkapullon ja nautti sitä kaksi snapsilasillista laimentamattomana - hänkin ilman näkyviä oireita. Lopuksi Markku tempaisi Koskenkorvapullon auki ja joi sen tyhjäksi muutamassa sekunnissa. Matti ja Paavo kaatuivat maahan ja sammuivat, mutta Markussa ei näkynyt humalatilasta merkkiäkään.

*****

Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen ja Markku Uusipaavalniemi juttelivat kerran lukemisharrastuksistaan. Matti kertoi lukeneensa Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan yhden viikonlopun aikana. Paavo pisti hieman paremmaksi ja kertoi lukeneensa Fjodor Dostojevskin koko tuotannon pääkohdat tarkasti ja muun kursorisesti - yhden viikonlopun aikana hänkin. Sitten Markku kertoi eräänä lauantaina poikenneensa Oulunkylän kirjastoon. Hän oli käynyt hakemassa hyllyistä vuorotellen joka ainoan niteen, eikä Hänen ollut tarvinnut edes lukea niitä, vaan Hän oli vain tuijottanut ne muutamassa tunnissa läpi. Illalla, kun Hän oli palannut kotiin, oli Hän todennut: "Oli turha reissu käydä kirjastossa, koska tiesin muutenkin jo kaiken, mitä niissä kaikissa kirjoissa luki."

2

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • V1ts1t

      Vielä muutama lisää:

      *****

      Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen ja Markku Uusipaavalniemi olivat kerran hiihtolomalla eräretkellä Lapissa. Kun he olivat päässeet leiripaikalle erään järven rannalle, olivat he huomanneet, että heillä oli mukanaan vain kaksi pientä telttaa, kaksi makuupussia ja yksi tyyny. Paavo otti teltan ja makuupussin. Sitten hän kävi pystyttämässä teltan ja meni nukkumaan. Markku sanoi Matille: "Ota sinä nämä loput. Minulle riittää tämä vuorellinen takki."

      Niin Mattikin pystytti teltan, asetti tyynyn päänsä alle ja kaivautui makuupussiin. Kului puoli tuntia ja sitten Matti huuteli: "Markku, minua palelee. Sattuiko meille jäämään vielä yhtään ylimääräisiä huopia?" Markku vastasi Matille: "Valitettavasti ei, mutta annan sinulle vaatteeni, niin voit eristää teltan pohjan kylmältä." Markku heitti Matille vaatteensa ja Hänelle jäivät vain bokserit. Sitten Hän meni jäälle, otti mukavan asennon ja alkoi nukkumaan.

      Aamulla Paavo heräsi. Hän oli kuullut Matin ja Markun yöllisen keskustelun ja oli huolissaan Markun puolesta. Hän meni rannalle ja huhuili: "Markku hoi, ethän Sinä vain vilustunut yöllä?" Pian Markun pää kohosi avannosta ja Hän vastasi: "En ole nukkunut aikoihin yhtä virkistävää yötä. Olenkin uiskennellut tässä avannossa jo monta tuntia, koska kaipasinkin jo lisää viilennystä."

      *****

      Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen ja Markku Uusipaavalniemi astuivat eräänä sunnuntaina ulos kirkosta Jumalanpalveluksen päätteksi ja jäivät ovelle vielä vaihtamaan kuulumisiaan. Toivotettuaan Herran siunaukset kaikille seurakuntalaisille, päätti pastori käväistä kirkon ovella haukkaamassa happea. Sitten hän huomasi tutut kolme sankaripoliitikkoamme ja päätti samalla kysyä heiltä, mikä kullekin heistä on tärkein rukouksen teema. Matti vastasi ensin: "Minulle tärkeintä on pyytää apua epäonnisten ihmissuhdeasioideni kanssa, jotka haluaisin saada kuntoon." Sitten tuli Paavon vuoro: "Minulle tärkeintä on kiittäminen siitä, että olen tähän asti saanut elää näinkin hyvää elämää." Lopuksi tuli Markun vuoro: "Minulle tärkeintä on pitää yhteyttä Poikaani ja Pojanpoikaani sekä tuoda myös esille oma tahtoni monien tärkeiden asioiden suhteen."

      *****

      Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen ja Markku Uusipaavalniemi kävelivät kerran taajama-alueella työkalupakit kourissaan. Eräs keskustalainen kansanedustaja oli rakentamassa taloa ja saanut houkuteltua sankarimme aidanrakennushommiin tontilleen - tietenkin huippukorvausta vastaan. Keskustalainen tarvitsi aidat kaikille puolille taloaan, paitsi edustalle, jossa kasvoi pensaita. Hän oli antanut kolmikolle vapaat kädet ja sanonut, että saavat rakentaa aidat omavalintaisesta materiaalista.

      Kun sankarimme olivat saapuneet tontille, eivät he olleet päässeetkään yksimielisyyteen siitä, mistä materiaalista tekisivät aidat. Matti asettui tontin vasemmalle laidalle, otti työkalupakistaan sahan, vasaran ja nauloja. Hän päätti rakentaa aidan puusta. Paavo asettui tontin oikealle laidalle ja otti työkalupakistaan muuraustarvikkeet. Hän alkoi rakentamaan aitaa tiilistä. Markku meni keskelle takapihaa ja otti työkalupakistaan pyyhkeen ja uikkarit. Hän puki uikkarit jalkaansa, asetti pyyhkeen maahan, sulki silmänsä ja antoi Auringon ottaa Häntä. Matti ja Paavo ihmettelivät Markun puuhia, koska puoluetoveri oli kertonut asentaneensa valvontakameran, jotta voisi myöhemmin tarkastaa, kuinka hyvin työt on hoidettu.

      Viiden minuutin kuluttua Markku avasi silmänsä ja alkoi tuijottamaan jotakin. Pian tontin takarajalle lensi muutama suuri graniittilohkare ja ne näyttivät sahautuvan ja hioutuvan itsestään. Parissa minuutissa lohkareista oli muodostunut mitä hienointa graniittikiveä ja ne asettuivat tyylikkäästi aidan muotoon tontin perälle. Sitten Markku sulki silmänsä ja antoi Auringon ottaa taas itseään. Matti ja Paavo saivat aitansa valmiiksi myöhään illalla.

      *****

      Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen ja Markku Uusipaavalniemi juttelivat kerran valehtelemisesta. He esittivät toisilleen kysymyksen siitä, että onko kukaan heistä valehdellut koskaan. Asiaa kysyttiin ensin Matilta. Hän vastasi: "Valehtelin toissavuonna, etten ollut osallistunut neuvotteluihin Keskustan vaalirahoituksesta Nova Groupia edustaneiden liikemiesten kanssa." Sitten tuli Paavon vuoro: "Muistan valehdelleeni, että olin väittänyt Jukka Tarkan julkaisemaa Vladimirov-kirjeen referaattia vääräksi. - Tosin Tarkka siteerasi kirjettäni hyvin epätarkasti." Lopuksi tuli Markun vuoro: "Tärkeissä asioissa en valehtele koskaan. Tosin on sellaisia asioita, jotka minun on pakko valehdella. Minun ei esimerkiksi olisi viisasta mennä kirjoittamaan lomakkeisiin, että olen yli 13,7 miljardia vuotta vanha. - Sehän saattaisi johtaa kohdallani mitä suurimpaan ikärasismiin."

      • V1ts1t

        Saunavitsi vielä. Tämä saa olla nyt tällä erää viimeinen:

        *****

        Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen ja Markku Uusipaavalniemi lämmittivät kerran lauantai-illan ratoksi saunaa. He menivät saunaan vasta, kun se oli lämmennyt 100-asteiseksi, koska he pitivät kovista löylyistä. Saunassa Matti ehdotti, että he alkaisivat kisaamaan siitä, kuka kestäisi löylyjä parhaiten ja alkoivat lyömään löylyä kovaa. Kahden minuutin kuluttua Matille tuli liian kuuma ja hän juoksi vikkelästi ulos saunasta. Kova löylytys jatkui ja Paavo alkoi punottua viiden minuutin kuluttua sen verran, että hänenkin oli pakko hakeutua ulos saunasta. Markku jäi saunaan viimeiseksi. Koska Hänelle ei tullut kuuma vielä kymmenenkään minuutin kuluttua, päätti Hän istahtaa puoleksi tunniksi kiukaalle kivien päälle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe