Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

mites madeiralla

v-i-s-a

mikä on turistien määrä ja hotellien käyttöaste nyt toukokuun loppupuolella,noin silmämääräisesti ?
lentoja saaren ja mantereen väliltä oli peruttu,kai matkustajapulan takia ?
siellä olis nyt mielellään...

4

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Milloinkahan kysyjän mainitsemat peruutukset ovat tapahtuneet? Viime viikkoina lentoliikenettä Portugalissa ovat vaikeuttaneet lennonohjaajien tuntilakot, jotka ajoitetaan joillakin kriteereillä valituille viikonpäiville kriittisiin kellonaikoihin. Nämä lakot, jotka on toteutettu kolmena jaksona vuorokauden sisällä varhain aamulla. iltapäivällä ja illalla, ovat johtaneet lukuisiin lentojen peruutuksin ja lentoaikojen muutoksiin. Lakkojen syynä on kamppailu menetettyjen etujen palauttamiseksi.

      Yksittäisiä lentoja saatetaan luonnollisesti peruuttaa, jos varauksia on riittämättömästi. Funchalin ja Lissabonin väliä liikennöivät TAP ja Easyjet. Viimeksi mainittu on saanut käytöönsä Lissabonissa koko terminaali 2. Muutos tapahtui 22.3., jolloin Madeiran ja Azorien lennot siirrettiin lähteviksi ykkösterminaalista.

      Sekä Manner-Portugali että etenkin Madeira ovat voimakkaan säästökuuriin kourissa. Madeira on suosittu lomakohde mannerportugalilaisten keskuudessa. Palkkojen leikkaukset julkisella sektorilla, eläkkeiden leikkaukset ja etenkin keskiluokkaa rokottavat välittömien verojen korotukset vähentävät vapaa-ajan viettoon käytettävissä olevaa tuloa. Myös välittömät verot ovat nousseet muiden tuotteiden kuin välttämättömien elintarvikkeiden osalta. Madeiralla nousu on ollut Manner-Portugalia jyrkempi. Matkailuhalukkaata vähentää luonnollisesti myös huoli huomisesta, sillä yrityksiä menee konkurssiin päivittäin, mikä nostaa työttömyyttä. Maasta on tämän vuoden aikana lähtenyt siirtolaisiksi jo noin 60 000 ihmistä.

      Matkailijalle Madeiran ongelmat tuskin kovin merkittävästi näkyvät. Niistä kertovat lukuisat tyhjät liiketilat ja myydään, vende-se -kilvet. Vain ostajia puuttuu. Köyhyysrajan alapuolella olevien määrä on pitkälti yli 20 prosenttia. Työttömien määrä on kohonnut yli 20 000, mikä tekee runsaat 16 prosenttia työllisestä työvoimasta.

      Madeiran taloutta ovat heikentäneet paitsi Portugalin ja oma velkaantuminen ja kansainvälinen talouskriisi myös verovapaan alueen (zona franca) etujen väheneminen. Tämä on johtanut useiden kansainvälisten yritysten siirtymiseen paremmat veroedut tarjoaville verovapaille alueille.

    • ...

      Kysyjä tarkoittanee Hispanian käyttämää veruketta myös Madeiran lentosarjojensa perumiseen:

      "Olemme joutuneet perumaan kaikki lentosarjamme Azoreille, Maltalle, Pafokselle ja Hurgadaan vähäisen kysynnän vuoksi. "

    • "lentoja saaren ja mantereen väliltä oli peruttu,kai matkustajapulan takia ?" Täällä Portugalissa kysyjän ilmaisu tulkittaisiin lennoiksi Funchalin ja Manner-Portugalin välillä. Meille 'manner' on Manner-Portugali, ei koko Eurooppa.

      • v-i-s-a

        ""lentoja saaren ja mantereen väliltä oli peruttu,kai matkustajapulan takia ?" Täällä Portugalissa kysyjän ilmaisu tulkittaisiin lennoiksi Funchalin ja Manner-Portugalin välillä. Meille 'manner' on Manner-Portugali, ei koko Eurooppa."

        niin minäkin tarkoitin,manner-eurooppaa en maininnut.
        muutama päivä sitten 3/5 lennoista tuolla välillä peruttu.
        tuskin oli eikä ollutkaan kysymys hispanian kuperkeikasta :)
        lakkoilua siis.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe