Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Elvis oli ainutlaatuinen

Mr Goldman

Tässä yksi todiste lisää:

"I suppose you'd had to call him a lyric baritone, although with exceptional high notes and unexpectedly rich low ones. But what is more important about Elvis Presley is not his vocal range, nor how high, or low it extends, but where its center of gravity is. By that measure, Elvis was all at once a tenor, a baritone and a bass, the most unusual voice I've ever heard"

- Gregory Sandows, Music Professor at Columbia University, published in "The Village Voice".

Musiikin ammattilaisen kommentti jonka jälkeen kenenkään täällä on turha yrittää todistella muuta. Elvis oli ja on omaa luokkaansa halusipa sitä tai ei.

12

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ole

      Asiantuntijalausuntosi todistavat jälleen kerran vahvasti omaa osaamattomuuttasi.

      Taidemusiikin rinnalla Pelvis ei ole yhtään mitään.

      • Mr Goldman

        Onko kyseessä minun lausuntoni? Opettele vihdoin ymmärtämään lukemasi pls.


    • uniikkikukko

      Niin, oliko Elvis tosiaan niin ainutlaatuinen, siis niin ainutlaatuinen, että se sulkee tehokkaasti tien kaikelta popin ulkopuoliselta musiikki-ilmaisulta?

      Ihanko tosiaan niin ainutlaatuinen?

      • Mr Goldman

        Vokalistina ainutlaatuinen, muustahan tuossa ei ole kirjoitettu vai onko?


    • Poro Tallinnasta

      Varsinaisen lyyrisen baritonin (Dmitri Hvorostovsky) mielipide Elviksestä:

      "Actually, if he had trained he might have been a great singer."

      • Mr Goldman

        Yksi wannabe-Elvis-tenori nyt ei vaakakupissa paljoa paina... lisää:

        "The young Elvis Presley, without any doubt."
        Top New Zealand opera star and soprano Kiri Te Kanawa's answer to UK show-host Michael Parkinson ( who probably expected her to name Luciano Pavarotti, or Maria Callas), when asked whose was the greatest voice she had ever heard (as published in Blabbermouth.net, 3 January 2007)

        "I don't really think Elvis' voice was significantly lower than those of any other baritones. The color of the voice and the sense of warmth and richness of tone gave the sense that the voice was much deeper. Elvis, in fact, did not force his lower register, comfortable as he was with it, which in turn gave the impression that it was lower than those of other baritones."
        - Brian Gilbertson, world famous voice teacher, explaining the deepness of Elvis' lower registry.

        "His was the one voice I wish to have had, of all those emanating from singers in the popular music field". Placido Domingo, from Spain, in an interview given to "Hola" Magazine (Spanish version), as published in June of 1994

        "I grew up playing sports and listening to Elvis Presley, whose music I favored, along with that of Pat Boone; in fact, when an opera singer came on the "Ed Sullivan Show", I'd think 'Turn this off,'" Samuel Ramey, the world's top bass baritone, as told to "Opera News", and published in ENotes.Com

        "Presley was very classically orientated with his voice, and diction, and very sincere and wanting to get everything perfect" Welsh world renowned bass-baritone Bryn Terfel, citing one of the reasons why Elvis is the only soloist whose music he listens in his iPod, as told to NYT's Classical Music critic Vivien Schweitzer, and published on that paper on November 10, 2007

        Ammattilaisten kommentteja maailman parhaasta äänestä, asiassa ei siis ole mitään epäselvää.


    • lisävinkki

      Kuinka joku voisi julistaa jostain äänestä tyyliin "maailman paras"...mihin ylipäätään tarvitset ammattilaisten näkemyksiä tässä? Tuskin sentään uskottelet itsellesikään, että ammattilaisten enemmistö pitäisi popkurkkua maailman parhaana äänenä ja/tai laulajana?

      Epäselväksi jää varmasti pysyvästi maailman parhaan äänen haltija, joka tapauksessa.

      Suosittelisin kuuntelemaan myös joitain lied -laulajia (noin esimerkiksi) siten, että perehdyt edes joihinkin yksittäisiin äänitteisiin. Perehtymisellä tarkoitam tietysti sen asteista kuuntelua, että sisäistät materiaalin riittävän perusteellisesti, ihan siinä missä Elviksenkin Sunit, comebackit, Memphis -sessiot (1969) jne. Tämähän ei tietenkään tarkoita sitä, että sinun pitäisi kääntyä "toiseen leiriin", mutta se antaa väistämättä (lisä)perspektiiviä asian tarkasteluun. Toistaiseksi et ole perehtynyt pintaa syvemmälle mihinkään säveltaiteen ilmaisuun, se paljastuu kirjoituksistasi.

      Maailman parhaan laulajan julistaminen (kuinka mielekäs dilemma?) vaatisi todellakin myös popin ulkopuolisen materiaalin tuntemusta ainakin joiltain osin. Tällä tarkoitetaan musiikin aluetta, jolla absoluuttinen osaaminen on korkeimmalla tasolla - siis sillä, jolla operointi ei perustu vain ja yksinomaan intuitiiviseen suunnistamiseen, joka taas popissa toimii parhaiten.

    • GM

      "Kuinka joku voisi julistaa jostain äänestä tyyliin "maailman paras"...mihin ylipäätään tarvitset ammattilaisten näkemyksiä tässä? Tuskin sentään uskottelet itsellesikään, että ammattilaisten enemmistö pitäisi popkurkkua maailman parhaana äänenä ja/tai laulajana?"

      Näkemyksiä tarvitaan esim. siihen että täällä seikkailevat "asiantuntijatkin" heräävät huomaamaan että ehkä Elvis oli sittenkin omassa luokassaan verrattuna mihin tahansa artistiin. Ammattilaisten enemmistöstä en tietääkseni ole maininnut kertaakaan.

      Lied-laulajiakin on kuultu. Elviksen tapauksessa on vain vielä se yksi piste iin päälle: tunteiden välittäminen äänensä kautta missä häntä parempaa ei ole ollut eikä tule.

    • Dhommi

      "Ammattilaisten enemmistöstä en tietääkseni ole maininnut kertaakaan."

      Miksi sitten julistat ammattilaisten yksittäislausuntoihin perustuen ja niistä 'varmuutesi' saaden noita 'kiistattomia faktoja'? Lupaatko perua Elvis-uskosi heti kun kerätään suurempi määrä ammattilaisia joiden mielestä Elvistä parempia laulajia on olemassa?

      "Lied-laulajiakin on kuultu."

      Luettele heidät. Tämä ei ole mahdottomia pyydetty. Olet kuunnellut lied-laulajia - nimeä heidät. Täysin helppo tehtävä.

      "Elviksen tapauksessa on vain vielä se yksi piste iin päälle: tunteiden välittäminen äänensä kautta missä häntä parempaa ei ole ollut eikä tule."

      Täysin utopiaa. Tunteita välittää äänensä kautta loputon litannia merkittäviä laulajia.

      Kaiken todellinen huippu ja piste ii:n päälle on tuo viimeinen sanasi "parempaa ei ole ollut eikä tule", joka todistaa miten oudossa maailmassa elät.

      Jos sovitaan että Elvis onkin maailman kaikista paras, niin mistä sinä voisit sen tietää ettei parempaa tule? Onko se johonkin kirjoitettu? Eikö tuo nyt viimeistään ole aika hölmöä uskontoa sinulta?

      • GM

        Jaha, Dhommi löysi tiensä tännekin. En halua sinulta yhtään mitään enkä myöskään vastaa teksteihisi nyt tai myöhemmin.


    • ...ohikulkija...

      Mikset vastaisi hänen viesteihinsä, menitkö kenties sanattomaksi? Ei kai se ole kehittävää, että jättää vastaamatta...kai sinäkin haluat vielä kehittyä, vaikka parhaan olet löytänytkin?

      • GM

        Aika tyhmä kysymys kun tietää (no, sinä et varmaankaan tiennyt...) miten ko. nimimerkki on saastuttanut Beatles-palstaa. Eiköhän riitä että Dhommi messuaa siellä.

        Kehittyminen on toki jatkuvaa mutta se on omaehtoista ja itse valittuja polkuja pitkin ilman ulkopuolisten tyrkyttämiä vaikutteita


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe