Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vanhan koiran horjahtelu

Onko kokemusta

15-vuotias terrierini on alkanut horjahtelemaan tosi paljon. Aikaisemmin satunnaisesti, mutta tänään esim. lenkillä meni jo useamman kerran jalat alta. Nostaessaan jalkaa kaatuu ja jopa aivastaessaan. Myös tärisee ajoittain oudosti (kuin puistattaisi). Ruokahalu normaali eikä oksentelua.

Reilu kuukausi sitten koirallani aloitettiin sydänlääkitys lievän sivuäänen takia (Prilum 150 mg). Lääkäri mainitsi, että sivuoireena saattaa olla huimausta, joka menee kyllä kahdessa viikossa ohi. Mitään huimausta en ole lääkityksen alussa huomannut vasta nyt nämä kaatumiset.

Soitin eläinlääkäriin ja kommentit olivat aika tylyjä. Kuulemma tämän ikäisen koiran kaatuilu voi johtua munuais- maksa ym. viasta ja vaikka kasvaimesta päässä. Tiedusteltuani mistä tutkimukset yleensä aloitettiin totesi virkalija: "on toinen juttu kannattaako ylipäätään tämän ikäistä tutkia".

Nyt en uskalla viedä koiraani lääkäriin - pelkään sen olevan viimeinen reissu. Kuten toisen koirani (14 v.) jonka pitkälle oireeton nisäkasvain lähti kovaan kasvuun ja jouduin lopettamaan koirani kuukausi sitten.

Ajattelin kokeilla, että jätän nyt tuon sydänlääkkeen pois ja katson johtuneeko tuo kaatuilu siitä. Voimakkaita oireita kun tuo sydän ei ole koiralleni aiheuttanut (sivuääni oli kuulunut juuri ja juuri - lääke määrättiin varmuuden vuoksi). Tosin koira kyllä röhisee aina välillä mikä viitannee sydämeen.

Please, olisin kiitollinen kommenteista !

10

8729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Chamomilla

      Empä osaa sanoa, mikä koiraasi vaivaa, mutta kyllä ainakin itse etsisin eläinlääkärin, jolla on halua tutkia myös vanha koira eikä vain pistää koiraan viimeistä nukutuspiikkiä. Aina ei tarvitse olla mistään kovin vakavasta asiasta kysymys ja hyvässä lykyssä koiralla saattaa olla vielä monta hyvää vuotta edessä. Tiedän terrierejä jotka ovat eläneet suht´ hyväkuntoisina lähemmäs 20 vuotta.

      Toivottavasti löydät eläinlääkärin, jolle vanhatkin koirat ovat hoidon arvoisia ja koirasi vaiva selviää :).

    • koiruus

      ensin vaihtamaan eläinlääkäriä, mutta jos ei auta, niin tuon ikäinen koira on jo mielestäni tosi vanha, ja armeliainta olisi lopettaa..koska se voi todella kärsiä!!

    • Onko kokemusta

      Kävin lääkärissä ja ainakin nyt voin huokaista.
      Vanhoille koirille tulee kuulemma usein tasapainoaistin heikentyminen ja oireena sitten horjahtelu ja pään pitäminen kallellaan. Myös silmät räpsyvät kun yrittää korjata horisonttia.

      Tämä menee itsestään ohi muutamassa päivässä tai parissa viikossa. Jos ei korjaannu niin sitten kyse vakavammasta...
      Kiitos teille vastauksista

      • Onko kokemusta (alkuperäinen)

        Näin se meni kuten lääkäri epäili. 15-vuotias koirani lopetti horjahtelun. Aikaa meni reilu viikko. Eli tämä nyt ilmeisesti sitten johtuis siitä kuuloelimessä olevasta tasapainoaistista.

        Leikkii ja liikkuu normaalisti taas.

        Kiitos, kommentoitte mukavan aktiivisesti


    • Issukka

      Vanhan rouvan viikon horjahtelu johti takapään halvaantumiseen yhdessä yössä. Narttuni sai eläinlääkäriltä lempeän lähdön/muuton kultapilvelle.

      • Doggy

        Oikein teit.


    • Ice*Dog

      Voin sanoa että sinun kannattaisi varautua siihen että koirasi kuolee...älä sano etttä mä en ymmärrä. Multa on kuollut koira. Rotu: Whippet Tiedän että se on rankkaa, mutta jos haluat koirasi parasta: Päästä se pois. Sitten siintä tulee enkelikoira. Maailman kiltein ja ihanin koira: ENKELI KOIRA. Mulla on oma Enkeli koira: Lily. Oma rakas Whippetini. Se oli 13 v, jolloin päästin sen pois. Koska se oli kipeä. Sillä oli tuskia. Tässä mun kommentti, sinun päätös. Mieti mitä sanoin: MAAILMAN IHANIN ENKELIKOIRA.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe