Tarpeellista tietoa Riiasta hakusessa!

^^1985^^

Olen lähdössä ensimmäistä kertaa Riiaan, kertokaa kaikki tarpeellinen ja vähän tarpeettomampikin tieto. Kiitos.

9

491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sankari matkalle

      Voi ,voi ! Tietoa olisi niin paljon ,että täällä ei palstatila riittäisi. Riika on erittäin mielenkiintoinen kaupunki. Sen historia on kiehtova myös.
      Suosittelisin lukemaan kirjan:Sankarimatkailijan Riika. Siitä saat jo hyvän alun tiedonhankinnallesi. Sen verran voin kertoa itse ,että Riika on todella hyvä kesämatkailukohde. Siellä on varsin viihtyisää iltaelämää sekä vanhassa kaupungissa ,että uudemman keskustan yökerhoissa. Tai siis iltaelämä aukioilla ja terasseilla loppuu puolen yön aikoihin ,mutta jatkuu sisätiloissa aamukuuteen ,jossain jopa kahdeksaan.
      Riika on kesällä myös erittäin kaunis kaupunki lukuisten puistojensa ja hienon arkkitehtuurinsa ansiosta.Riiassa kannattaa viettää vähintään neljä päivää ,mieluummin enemmänkin ,koska kesäaikana on ehdottomasti vietettävä Aikaa myös meren rannalla. Turistit suuntaavat junalla Jurmalaan ,jonne lippu maksaa n.Latin suuntaansa. Junalla voi asemalta lähteä myös toiseenkin suuntaan ,joka vie Vecakin rannoille.
      Jurmalan hiekkarannoille ei juuri löydy vertaa kovin läheltä. 33 km pitkä tasainen ranta ja puhdas vesi. Virvoiketelttoja löytyy muutaman sadan metrin välein ja aurinkotuoleja vuokrataan aika edulliseen hintaan.
      Mutta lue nyt se opus ,josta kerroin niin tiedät lisää. Tilaa sellainen ,vaikka nettikirjakaupasta ,jos et jaksa kirjastosta etsiä.

    • B Van Hooks

      Itse ehdotan, että ajelet julkisilla pitkin kaupunkia ja tutustut muuhunkin kuin tähän kauniiseen kultaiseen kuoreen keskustassa. Tutustu kuitenkin myös keskustaan kaikkine upeine nähtävyyksineen. Kiertelemällä keskustan ulkopuolella saat hyvää kontrastia kokonaisuuteen ja todellisemman, ennen muuta aidomman kuvan elämästä. Täällä on kiehtovia torialueita, vaikuttavia lähiöitä ja monta vuosisataa käsi kädessä rappiosta loistoon. Art Nouveau -arkkitehtuuri on jotain todella kaunista, Jurmalan ja Vecakin rannat parempia kuin eteläisen Euroopan biitsit.
      Riian vanhakaupunkin on enemmän tai vähemmän täynnä ulkoterasseja, ja varmasti löydät mieleisen. Käy myös Riian suurella kauppatorialueella. Siellä menee äkkiä tunti jos toinenkin.
      Vilkaise www.rigatours.net ja www.skytravel.me -sivustot. Melko hyvin tietoa myös suomeksi. Niin, ja tuo aiemmassa viestissä mainittu kirja on hyvä!

    • Sankari matkalle
    • Vielä jotain uutta.

      http://www.youtube.com/watch?v=JSn4qsRHtjE&feature=player_detailpage
      Riiasta löytyy kasvitieteellinen puutarha toispualtjokkee ,mutta ehkä vielä mielenkiintoisempi saattaa olla mahtava alppiruusumetsä Babitessa ,joka tulee vastaan Jurmalaan päin mennessä junalla. Babitella on oma juna-asemansa. Sieltä ei varmasti ole pitkä matka tähän metsään. Alppiruusujen paras kukkimisaika on siellä juuri nyt.

    • justersone

      RIGA THIS WEEK on hyvä tietolähde

    • Riiassa käynyt

      Riiassa parasta on puistossa kävely ja vanhassa kaupungissa fiilistely. Mitään minuuttiaikataulua museoineen en lähtisi järjestämään. Hinnat ravintoloissa ja kaupoissa ovat aikalailla Suomen luokkaa, joten millekkään edulliselle ostosmatkalle ei sinne kannata lähteä. "Mustan kissan talo" ja mustapäiden talo kannattaa köydä katsastamassa. Se ns. katujunakin oli ihan hauska kokemus :)

    • käyty on

      "Hinnat ravintoloissa ja kaupoissa ovat aikalailla Suomen luokkaa"

      Ravintoloiden hinnat ovat kyllä aina käydessämme olleet reilusti alle Suomen hintojen.

      Tietenkin jos tuntee Suomesta vain halvimpien kebab-pizzerioiden hinnat, niin voihan ne Suomen ja Riian hinnat tuntua samalta.

    • Riganieki

      No joo, hintojen suhteen olen kyllä jokseenkin eri mieltä. Juuri Suomessa piipahtaneena voin sanoa, että kyllä se hintataso pomppasi silmille jo Tallinna-Helsinki lautoilta lähtien, jos siis vertaa ruokailun hintoja Riian vastaaviin. Varmasti jostain syrjemmältä ja pienemmällä paikkakunnalla Suomessa on edullisempaa, mutta verrataan siinä tapauksessa vastaavaan sijaintiin täällä Latviassa, ja ero on entistäkin suurempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5146
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1887
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1578
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1206
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe