E-sky Belt CP II RTF 2,4Ghz

kokemusta ei ole

Onkohan alottelijalle liian vaikea kopteri lentää? tuli nimittäin ostettua kyseinen vehje ja nyt en tiijä uskaltaako edes kokeilla =DD tuntuu muut kopterit olevan jotenki liian pieniä toiminta säteeltää...

9

441

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiiän vähän

      Suosittelen ensin simulaattoria varsinki helikopterille, koska se on aika painava riippuu tietenkin mallista, mutta jos sinulla jo lähetin niin osta semmone liitinjohto n. 5-20€ mutta yleensä 10€ se tietokoneesee ja lataa fms simulaattori netistä se on ilmanen. Ite alotin just harrastaa lennokeilla saa nähä minkälaine ensimmäine lento on:)

    • tiiän vähän

      Suosittelen ensin simulaattoria varsinki helikopterille, koska se on aika painava riippuu tietenkin mallista, mutta jos sinulla jo lähetin niin osta semmone liitinjohto n. 5-20€ mutta yleensä 10€ se tietokoneesee ja lataa fms simulaattori netistä se on ilmanen. Ite alotin just harrastaa lennokeilla saa nähä minkälaine ensimmäine lento on:)

    • Neuvoja..

      Aika hankalan kopterin olet valinnut. Ainakin jos on ihan ensimmäinen kopterisi. 6 kanavaiset eli muuttuvalapakulmaiset kopterit ovat sieltä kaikkein vaikeimmasta päästä lentää, eikä beltti ole niistäkään se helpoin vaihtoehto.
      Pikemminkin päinvastoin, koska beltti on sieltä halvimmasta päästä ja siinä on lukuisia miinuksia.

      En tiedä mikä on taustasi rc:ssä, mutta tämän luokan kopterit vaativat huomattavan määrän opettelua, niin lentämisen kuin korjaamisen ja säätöjen osalta. Suosittelen tutustumista kopterit.net sivustoon ja kopterit wikiin, sieltä löytyy parhaiten neuvoja ja tietoa. Ilman huomattavaa ajan käyttöä ja omistautumista et tule onnistumaan. Ja ilman simulaattoritreeniä useimmat ensilennot tämän luokan koptereilla kestävät ummikoilla noin 20 sekuntia.

      Beltin huonoin puoli on sen mukana tuleva radio. Se ei ole säädettävä, etkä siten pysty säätämään konetta helpommaksi lentää. Koska beltti on rtf:nä säädetty 3D lentoon, on sen valmiit säädöt suhteellisen surkeat aloittelijan leijutusharjoituksiin. Toinen huono puoli on sen halpa gyro, joka saattaa toimia tai sitten ei.. Tuon radiosysteemin päivitystä ohjelmoitavaan suosittelen kuitenkin pikimmiten jos aiot beltillä opetella lentämään. Helpottaa huomattavasti koneen säätöä ja lennon opettelua. Esky radiosta myös puuttuu throttle holdi eli kytkin joka katkaisee moottorista virrat oli tikut miten tahansa. Se on aika olennainen osa radioa turvallisuuden kannalta.

      Suosittelen siis myös simulaattoria, mieluiten hyvää sellaista sillä esim. tuo alla mainittu fms on koptereiden kohdalla niin epärealistinen ettei sillä juuri mitään tee. Parempi ilmaissimu on HelisimRc, mutta paras vaihtoehto on Phoenix, jonka hinta on satasen pintaan. Se voi tuntua kalliilta, mutta siinä on paljon erilaisia koneita, ilmaiset päivitykset ja hyvä jälleenmyyntiarvo. Jos phoenixin pistää kopterit.netissä myyntiin, siitä pääsee eroon tunnissa eikä takkiin tule kuin parikymppiä. Tuossa simussa on vaan se ongelma ettei niitä tietääkseni saa tuon beltin radion kanssa toimimaan, ainakaan helposti. Siinä kun on kopterin lentoon vaadittavat kanavamiksit päällä, jotka sekoittavat simun. Ne pitäisi siis saada pois päältä, enkä tiedä onko se mahdollista..

      Mitä muuten tarkoitat tuolla tomintasäteellä? Yleensä noilla 2,4Ghz vehkeillä on kopterista riippumatta täysin riittävä kantama, ja mitä kokoon tulee niin pienuudessa on etunsa. Kuten se ettei kopteri mene tuhannen päreiksi osuessaan mihinkään heinänkortta kovempaan. Eikä korjaaminen maksa 50 euroa aina kun osut johonkin..

      Siinä nyt on "vähän" neuvoja. Kopterit ovat vaikea ja monimutkainen laji, josta on hankala kirjoittaa lyhyesti. Harrastajilta saa varmasti apua kun kysyy, ja periaatteessa kuka tahansa voi niitä oppia lentämään jos aika, rahat ja hermot riittävät. Se vaan vaatii sen verran panostusta, että lopetusprosentti on aika suuri.

      Vielä yksi juttu: tämän kokoluokan kopteri on jo aikamoinen sirkkeli, joten ole varovainen ettet päädy tikattavaksi. Itseä tai ketään muutakaan päin lentäminen ei ole suositeltavaa, joten harjoituspaikka on syytä valita huolella. Se ei ole sisäkone, ja suosittelen tutustumista radion ominaisuuksiin ettei käy vahinkoa esim. idle up kytkimen kanssa..

    • kokemusta ei ole

      kiitti tiedoista... nii kokemusta ei oo minkäännäkösestä lentävästä vehkeestä =D sen simulaattori kaapelin laitoin tilaukseen eli sillä nyt aluksi kokeilen... saanähä uskaltaako millon sitte kokeilla koneella juu en kyllä sisällä aatellu kokeilla sitä.. nii siitä toimintasäteestä aattelin että kun noita myytävii kattelee ni kantomatka on jotain 20-30m tuntuu aika lyhyeltä matkalta juu täytyy yrittää pitää ittesä yhessä osassa. Kiitos tosipaljo tiedoista tiiän ainaki mitä odottaa... saanähä jääkö harrastus siihe kun se lentää seinää, puuhun tai johonki muuhu =D

    • Rc lebakko

      Ensimmäisen helikopterin hankintaa kannattaa miettiä harkiten ja kannattaa harjoitella simulaattorilla ennenkuin oikealla rc kopterilla lähtee kokeilemaan.
      Se vasta harmittaakin, kun ilman mitään kokemusta helikopterin lennätyksestä kokeilee lennätystä ja jos helikopteri karkaakin hallinnasta tai kaatuu, niin silloin siinä palaa aina euroja ja harmitus voi olla niin suuri, että luopuu koko hienosta harrastuksesta heti alkuunsa.
      Ensilennolle paras sää on tuuleton, koska tuuli vaikeuttaa helikopterin hallintaa.
      Jos paikkakunnallasi on lennokkikerho tai helikopteri harrastaja, niin kannattaa käydä tutustumassa, varsinkin jos siellä on helikopteri harrastajia.
      He kyllä mielellään antavat hyviä neuvoja, auttavat harrastuksessa ja heiltä saa apua myös helikopterin säätämisessä.
      Vaikka hankkisi RTF helikopteripaketin eli lentovalmiin helikopterin, niin niitä joutuu säätämään, että helikopterin saisi lentämään kunnolla.

      Kuten täällä on jo tullutkin esille, niin mainitsemasi kopteri on aloittelijalle vaikeasti hallittava kopteri, joten kannattaa valita jokin toinen malli.
      Aloittelijalle suositellaan isokoisempaa helikopteria, kuin pientä, kevyttä ja kiikkerää helikopteria.
      Isokokoisempi helikopteri on vakaampi ja tuulikaan ei sitä heiluttele niin helposti.

      Uudempaa tekniikkaa näyttää nyt ilmestyneen näihin rc-helikoptereihin.
      Uutta niissä on tämä lennon vakautus järjestelmä FLYBARLESS.
      On myös 4 lapaisiakin helikoptereita, mutta en osaa sanoa ovatko ne vakaampia, kuin perinteiset 2 lapaiset helikopterit.
      Sähköhelikopteri on aloittelijalle miellyttävämpi valinta, kuin polttomoottorihelikopteri kahdestakin syystä.
      Ei ole moottorin käynnistys ja säätömurheita, eikä myöskään meluongelmia.

      Walkera 4F180 Quad Bladed helikopteri vaikuttaa stabiililta ja hienolta rc sähköhelikopterilta, jossa on harjaton moottori.
      Houkuttaisi myöskin nämä rc helikopterit.
      Rc lennokkeja ja rc autoja olen enimmäkseen harrastanut.

      • Rc lebakko

        Kyllä näissä oikeissa ja vakavasti otettavissa rc helikoptereissa löytyy toiminta sädettä riittävästi eli kauemmas, kuin silmällä pystyy sitä helikopteria havaitsemaan ja jos lennättää sen kauemmas, niin silloin helikopterin tulee yleensä tontiin.
        Ne on nämä infrapuna ohjauksella toimivat leluhelikopterit, joilla kantomatka on muutaman kymmenen metriä.
        Oikeilla rc lähettimillä luvataan 1,5 kilometrin kantomatkoja, joka on jo niin paljon, ettei enää erota lennokkia.

        Tuohon 3D lennätykseen, se on senverran vaativaa, että kannattaa sitä harjoitella simulaattorilla ja kun helikopterin hallinta sujuu.
        Hurjia liikkeitä helikopterilla pystyy tekemään, kun asialla on kokenut lennättäjä, mutta kyllä siinä helikopteri on entinen, jos se maahan törmää.


    • kokemusta ei ole

      jaaha nyt se vaihtui sitten art-tech falcon 400 seen kun ei tota belttii kuulemma löytynykkää varastosta tai siihe ois menny aikaa ja ei varaosia kuulemma oo niin paljon kun falconii saatavilla... onkohan millain kopteri kyseessä? ohjain on efly 6bii 2,4 GHz onko käypä vai mitä ootten mieltä?? netist ei paljo löytyn noin nopeesti etittynä paljoo tietoo falconista... englanti on vähä hataralla pohjalla ni noi enkun kieliset sivut ei oikee houkuttele nii edelleekää ei oo kokemusta näistä koptereista...

    • markus finland

      why the copter does not fly up

    • 8+9=17

      Itselläni oli joskus 11 vuotiaana radio-ohjattava helikopteri, joka maksoi noin 30e. Oli se alussa vaikea lentää ja kolaroin tosi paljon. Jossain vaiheessa sen tekniikan hiffas ja sit osasin lentää ja se oli tosi kivaa sillon. Nykyään se lojuu jossain laatikossa ja yhden kerran yritin sitä käynnistää mutta se sitten oli jo kuollut. Lopetin kai sen takia koska se oli tylsää, olin silloin vasta pieni, ja nyt tiedän että on olemassa sellaisia yli 500e hintaluokkaa maksavia helikoptereita, joten ei se suinkaan ole tylsää. Mutta suosittelen aluksi sellaista halpis romua joka voi maksaa jopa alle 20-15e. Air Hogs merkkinen oli mun lelu sillon, sieltä sitten ostelemaan harjoitus-koptereita! Aloitan jossain vaiheessa nyt itse lentää lennokkeja. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      429
      1906
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      198
      1583
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1441
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      179
      1423
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1066
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      1040
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      976
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      120
      968
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      95
      937
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      906
    Aihe