Minkä merkkistä autoa et uskaltaisi ostaa?

Tahtoo tietää.

Ranskalaiset ovat aina jakaneet mielipiteitä. Entä Korealaiset, novatko ne niin hyviä kun sanotaan?
Kun vertaa autoja on Toyota kymmenen vuotta vanhana tuplasti kalliimpi kuin esim. Fiat, Renault tai Chrysler. Ovatko nämä tosiaan halpoja surkeutensa takia?

Saab meni konkurrsiin ja Volvo lähti Kiinaan. uskaltaako Volvoa lähi vuosina enää ostaa, kun kiinalaisuuden takia meni uskottavuus? Laskeeko hinta niin paljon tulevina vuosina, että kiinalaisuus unohtuu?

Japanilaiset autot ovat aina niittäneet luottamusta kestävyydellään, mutta onko niissä sittenkin paljon eroa?
Toyota on omasta mielestäni parempi verrattuna esim. Mazdaan. Suzukia, Subarua, Nissania eikä Mitsubishiä minulla ei ole ikinä ollut, eikä ne jostain syystä ole koskaan houkutelleetkaan, vaikka ovat selvästi halvempia.

46

942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Diieesseell

      Hiljattain tehtiin tutkimus, jonka mukaan käytettynä autonsa ostaneet olivat tyytyväisimpiä niihin merkkeihin, joista ei käytettynä tarvitse maksaa hunajaa.
      Pienemmällä rahalla sai uudemman ja turvallisemman ja varustellumman auton.
      Näin siis käytettyjen ostajat.
      Uutena kaikissa on takuu ja toimivat kyllä riittävän varmasti. Pelko pois!
      Sinuna miettisin myös sitä, millaisesta autosta pidät. Siis ihan itse. Mitä on mukava ja helppo ajaa?Missä hyvät tilat. Jne, jne.

    • tietämättömät lapset

      Aasialaisperäistä auto en uskalla ostaa, sillä ne ovat poikkeuksetta masentavia ajaa.
      Ja pikku vinkki tietämättömälle aloittajalle, Volvo on nykyään todella vankalla pohjalla ja rahaa riittää suunnitteluun ja autot valmistetaan edelleen Euroopassa.

      • Larsson Åland

        Höpö,hopö.Aasialaiset autot voittaa Euroautot 10-1.


    • &"¤"#!%!!/!

      Ensimmäinen vastaus aloittajan aiheeseen asiallinen, mutta jo toinen vastaus paljastaa suoli24:n palstalle kirjoittelevan tyhmyyden.

      • Rekisteröintipakko

        Tähän tämä aina menee. Siksi kannatankin pakollista rekisteröitymistä.


      • 23
        Rekisteröintipakko kirjoitti:

        Tähän tämä aina menee. Siksi kannatankin pakollista rekisteröitymistä.

        Kannatan myös pakollista rekisteröitymista ainakin autopalstoille, siivoaisi edes jonkin verran joutavaa kiirjoittelua asiallisiksi tarkoitetuilta (???) palstoilta pois.


    • Tadadaa

      Itse en erityisesti katso merkkiä, vaan enemmänkin sitä minkälainen malli on kyseessä, koska jos valitsen esim. Opel Calibran niin voin olla varma että sitä on revitelty ja paljon, kun taas jos valitsen Toyota Corollan niin voi olla että sitä ei ole huollettu riittävästi. Siksipä itselläni valinta on itselläni osunut tähän mennessä Alfa Romeoon, koska ne eivät päädy kaikille, tästä syystä seuraavaksi autoksi on tähtäimessä Alfan lisäksi mm. Lexus ja Saab. Ennakkoluulonhan tuo hiukan perustuu, mutta kenelläpä ei :P
      Niin ja ehkä jos nyt joku auto pitää valita mikä jäisi kauppaan niin ehkä tietyt BMW:n automaattivaihteiset.

      • wertyujhgf

        Taidat olla ns. humoristi. Onhan autossa huoltokirja.


      • Tadadaa
        wertyujhgf kirjoitti:

        Taidat olla ns. humoristi. Onhan autossa huoltokirja.

        Ei se kaikkea kerro... Pitää osata itse tutkia koko auto.


    • Tätä en

      Kyllähän Skoda jää meikäläiseltä kauppaan. Sillä on päämarkkina-alue niin toisenlainen, suunniteltu itä-euroopan vaatimattomiin kuljetustarpeisiin.

    • Valinnat

      en uskaltaisi ostaa Volkkaria tai korealaisia autoja, Saksalaisia tai Japanilaisia en voisi ostaa ihan vaan alkuperämaan takia ja kalliin hinnan jolle ei ole mitään katetta. Lisäksi kauppaan jää ranskalaiset ja ruotsalaiset autot.

      • tiukka on seula

        Mitäs sulle jää, jenkit ja fiat?

        seat ja skodahan on käytännössä volkkareita. ja dacia romanianranskalainen.


    • *** USA CAR's ***

      MÄ EN LUOTTAIS: ranskalaisiin, korealaisiin, kiinalaisiin ja sen tyyppisistä maista tulevia autoja. MÄ LUOTAN: ehdottomasti Amerikkalaisiin. MÄ LUOTAN JONKU VERRAN: saksalaisiin (paitsi opel), japanilaisiin (en kaikkiin)......... =)

    • Sepi._

      Niitä merkkejä, joihin ei oikein usko edes valmistaja. Eli suomeksi niitä, joilla on vain kahden vuoden takuu. Tämä ratkaisee valinnan.

    • realisti ostaja

      Toyotaa en uskaltaisi ostaa. Peruste: maailmanennätysluokan takaisinkutsut laatuvikojen takia, USA:N kongressin edessä itkeskelevä toimitusjohtaja.

    • 987654we

      Ei niissä nyt niin paljon ole eroa. Kaikki Japanilaiset ovat kymmenen parhaan joukossa, mitä laatuun tulee.

    • BMW 320dA -09

      Niin,en nyt tiedä onko olemassa aivan tolkuttoman paskoja autoja.Kaiipa ne jokainen nyt jotain kestää uutena tai vähän käytettyinä.Enemmän taitaa olla kyse siitä minkälaisen mielikuvat meille luodaan,minkä kokee omakseen ja mitä autolta haluaa.

      Itse arvostan tyylikästä ulkonäköä,tehokkuutta ja hyvää ajotuntumaa tiestä.Sitä varten olen päätynyt bemareihin.Auto mitä en ostaisi missään nimessä on Skoda,Kia ja Hyundai.Nämä merkit ovat tehneet ihmeellisen nousun suurella markkinoilla,tiputtamalla hinnan sellaiseksi että jokaisella on varaa uuteen autoon ja jakamalla takuita(tosin,mitä ne oikeasti kattaa,mene ja tiedä).
      Ei siinä sinällään mitään,ei vain herätä kauheasti luottamusta,eikä toisaalta sovi siihen mitä haen autolta.

    • Jättäisin kauppaan VAG-konsernin TSI/DSG-yhdistelmät.

      • NeverVag

        Kauppaan jää kaikki Vag-autot, merkistä ja moottorista riippumatta. Uutena ylihinnoiteltuja ja yliarvostettuja. Käyettynä todella ylihinnoiteltuja ja yliarvostettuja.


    • Uno Mirafiori

      En niin katso merkkiä, vaan mallia. Jokaisella merkillä on niitä malleja jotka kestää keskimääräistä huonommin, esim. tietty moottori, vaihteisto. opelista en pidä, joten en sitä osta ( mielikuva). Japsinkaan ei ole pitkään aikaan houkutelleet, ei tunnu mun autoilta. Pösöstä on ollut kaikenlaisia juttuja liikkeellä, varsinkin 407:sta. Mutta ei ranskalaiset pelota muuten , meillä on vanha ja paljon ajettu Citroën kakkosautona joka toimittaa tehtävänsä moitetta

    • toipotta

      Toiloota, toipotta, toyota ja kaikki samaa sukua olevat jatkuvasti huollettavat ruostekasat.

    • EX-Audisti

      Audi, Skoda, VW, Seat.

    • subbemies75

      Tämä on vain minun mielipide, mutta en lähtisi ikinä ostamaan Renaulttia, Peugeottia, puhumattakaan Daciasta. On toi dacian 19 000e sellainen summa rahaa, josta en ihan luopuisi jonkun vikaalttiin auton takia, johon täytyy alkaa ostamaan osia heti takuuajan jläkeen. Mutta tämä siis on minun mielipide...

    • automiemies

      Volvoa en ostaisi koska aika moni kusipää ajaa volvolla ja en automerkin takia haluaisi leimautua. On toinenkin syy, ne ovat kalliita suhteessa siihen mitä rahalla saa ja ajettavuuskaan ei ole Kiaa kummempi.

      Samoin kaikki Dodget ja Chryslerit jättäisin veke, ihan vaan arvonalenemisen takia.

      Ooppeli on taasen niin vaatimaton muuten, kuin työrukkanen jolla ei voi tehdä töitä.

      Kaikko volkkarit jättäisin pois, paitsi ehkä jotkut seatit, niissä audikonsernin hintalaatu lienee parhaimmillaan. Tosin paskojahan nekin ovat ajaa, volvon luokkaa.

    • EI ENÄÄ euro / japsi

      Olen omistanut euro ja japski autoja useita, mutta nyt mulla on jo toinen jenkki kaara ja en enää muunmaalaisiin vaihda. USA auto on viattomin ja hauska ajella, eikä työmatkatkaan enään harmita. Kyllä jos joku jenkkiautoja haukkuu ja vieroksuu, niin hän ei todellakaan tiedä niistä mitään muuta kuin hevosmiesten juttuja.

    • YEAH !

      MINÄKÄÄN EN OSTA ENÄÄ KUN JENKKEJÄ. JOS NE SATTUU KULUTTAMAAN VÄHÄN ENEMPI, NIIN MITÄ VÄLIÄ KUN MUKAVUUDESSA HAKKAA MUUT.

    • JENKIT PARHAITA

      Sama täällä, minä suhasin Ladoilla, japsi ja euro autoloilla ja pidin etenkin japseja parhaina kaikin puolin ja olin ennen tyypillinen kommunistisen kasvatuksen ja aivopesun läpikäynyt jenkki autojen vihaaja. Mutta sitten eräälle pohjoisen reissulle lähdettiin kaverini kanssa hänen jenkillään ja siitä hänen autovalinnastaan en kyllä tosiaankaan ensin ilahtunut, vaan taisin sen auton haukkua heti sinne alimpaan loukkoon. Eipä siinä kauaa menty kun aloin ihmetellä vakaata ja hiljaista menoa sekä jenkkihän osoittautui vielä uskomattoman hauskaksi ja lämpimäksi autoksi. Kun vielä kaveri suostutteli minut ratin taakse, niin en siltä paikalta olis sitten helposti raaskinut lähteäkkään. Ei auttanut kun viedä japsi vaihtoon ja jenkki tilalle, Buick Electra STW ja voi sitä ajamisen helppoutta ja riemua. Siitä on jo parikymmentä vuotta aikaa ja nyt kolmas jenkki menossa, enkä muunmaalaisilla enää ajele.

    • autonero

      En ostaisi Toyotaa, Nissania, Subarua, Daewoota, Kiaa, Hyundaita, Renaultia, Peugeotia, Audia, Seatia, Opelia, Saabia, Ladaa, UAZia, KaMaZia enkä Hupmobilea.

    • vooorti rules

      1.Citroen
      2.Fiat
      3.Renault

      Italialaiset ja ranskalaiset tehköön pitsoja ja patonkeja.

      • klasn3nw

        Kaikki autot ovat varsin vähävikaisia. Tutkitusti. Se, mikä kannattaa pitää mielessä, on mahdollisten; siis mahdollisten vikojen korjaamisen kalleus.
        Missään autoissa ei vikojen todennäköisyys ensimmäisen viiden vuoden aikana ole suuri.
        Jos käy huono tuuri, niin takuuajan jälkeen joutuu itse jotakin maksamaan. Edellä mainituilla merkeillä ei ole todettu kallita vikoja.

        Vai osaako joku muuta kertoa?


      • ruosteen merkki
        klasn3nw kirjoitti:

        Kaikki autot ovat varsin vähävikaisia. Tutkitusti. Se, mikä kannattaa pitää mielessä, on mahdollisten; siis mahdollisten vikojen korjaamisen kalleus.
        Missään autoissa ei vikojen todennäköisyys ensimmäisen viiden vuoden aikana ole suuri.
        Jos käy huono tuuri, niin takuuajan jälkeen joutuu itse jotakin maksamaan. Edellä mainituilla merkeillä ei ole todettu kallita vikoja.

        Vai osaako joku muuta kertoa?

        Ei kalliita vikoja...

        Jep. Mätivä kori ja 7 v/170 tkm ajettuna porsiva moottori. Lienee molemmat halpoja korjata, kun Fix Or Repair Daily -autoa tyrkytetään.


    • Llorelein

      Kia, Toyota, Mazda, Chevrolet, Hyundai, Opel, Nissan, Mitsubishi, Volvo, Fiat, Citroen, Peugeot ---- ei piisaisi uskallus ostaa omalla rahalla

    • Elektroniikkainssi.

      En halua autoa jossa on mikroprosessoriohjattuja toimintoja, koska ne ovat herkkiä vikaantumaan ja tekevät autoista hengenvaarallisia ottaessaan kontrollin pois kuljettajalta.

    • Sakreaes

      Kia, Hyundai, Daewoo, Daihtatsu, Fiat, Skoda, Chrysler, Citroen, Renault, Peugeot, Dacia, Opel, Chervolet ja Ford.

      Näitä en ostaisi, vaikka halvalla saisin!

    • mökös

      japanialaisen merkkistä. Uskoisin että tylsityisin liikaa, ja viiltäisin ranteet auki.

    • NN68

      Lada, Toyota ja Fiat ovat huonoimpia. Ja vanhat Chrysleritpoislukien tosi vanhat klassikot.

    • Mazda on hyvä

      Toyota/WW.

    • Saku.

      Kyllä näkee taas vastauksista että mettään mennään ja pahasti.Kolmas Hyundai menossa eikä huolettomampaa automerkkiä ole.Siis ihan oikeasti.Hyundai Sonata antaa tasaisen kyydin ja on vapaa lastentaudeista.Erittäin hyvin tehty auto.

    • Skodaa en

      kehtaisi ostaa.

    • Minä en...

      ...ainakaan uskaltaisi ostaa Toyotaa ja muitakaan kauko-idän merkkejä, ovat kaikki jotenkin niin heppoisen oloisia, liian usein huollettavia sekä kuolettavan tylsästi muotoiltuja ropposia.

    • Toyotaa

      Toyotaa. Auto ihan normi kottero, mutta tojojengi hiukan hurahtanutta.

    • Euroopan

      Mitään eurooppalaista autoa -myöskään Euroopassa tehtyä japsia- en uskaltaisi ostaa myyntiliikkeistä ja/tai nettikaupasta. Made in Japan -tekstin pitää näkyä huoltokirjassa ja sarjanumerossa (JT1,JM1, JH1, JN1 JS1, JL1 jne.). Esim. Euroopassa tehdyt Toyotat ovat romua Takaokan tehtaisiin verrattuna.

    • 3.00

      Kai kaikki nyt tietää että kannattaa välttää Ranskalaisia ja Italialaisia autoja
      koska ovat sekunda tuoteita, ja onneksi Venäläisten autojen myynti loppui.

    • RangeOver

      En pystyisi ostaa Tojoa ainakaan, jotenkin tulisi tuulipukumainen ja impotentti olo.
      Samaa tekisi Skoda ja Nissan.

    • EX-Audisti

      Audi.
      Ei kestä Suomen olosuhteissa, olematon takuu, arvo romahtaa eniten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      125
      1968
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      207
      1631
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      54
      1306
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      111
      1209
    5. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1208
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      102
      1035
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      920
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      866
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      837
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      791
    Aihe