Kumpi ja kampi tappeli, kumpi voitti??

Rantatyttöö

Niin, siis kertokaa mielipiteenne kumpi olisi lomamatkamme määränpää; Split vai Dubrovnik? Ensimmäinen reissu Kroatiaan edessä :)

Olemme 30-vee pariskunta, toivomme lomalta rantaelämää ja rentoutumista. Myös shoppailumahdollisuudet pitäisi olla sekä reilu ravintolatarjonta. Yökerhoja tai clubeja emme kaipaa, mutta kapakka-tyyppisiä illanvietto paikkoja saisi löytyä. Nähtävyydet aina plussaa! Tämä kaikki pitäisi löytyä samasta paikasta. Matkustamme elokuussa jolloin tietysti on pahin ryysis kaikkialla, mutta ajankohdalle emme voi mitään.. Tuleeko mieleen muita paikkoja Kroatiassa?

Suuret kiitokset avustanne!

nim. Rantatyttö

19

1981

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mausole

      Hei!

      Täälläkin kaivattaisiin tietoja. Suunnilleen samat toiveet meilläkin. Lennettäisiin syyskuun alussa Splitiin ja aikaa n. 10 päivää? Missäs sitä lomansa viettäisi? Haluttais käydä katsastamassa myös Dubrovnik ja sitten myös rentoutua jossain missä ois mahdollisimman hyvät rannat ja hyvää ruokaa eikä ihan kuollut paikka:)

      Eli mitä suosittelette;

      1) Majoitus Splitissä, päiväretkiä saarille esim. Hvar ja yhden yön reissu Dubrovnikiin.

      2) Hvar (6yötä) -Dubrovnik (1 yö) - Split (2 yötä). (Kulkeeko Hvar-Dubrovnik välillä lautta, onko helppo siirtyä?)

      3) joku muu?

      Entä Makarska Riviera, onko liikaa turisteja pienellä alueella?

    • Oi ihana Kroatia

      Hei! Palasimme pari päivää sitten Splitistä ja viime vuonna tuli tehtyä reissu Dubrovnikiin.

      Olimme Splitissä kolme yötä, mikä oli meille hieman liikaa. Nähtävyydet tuli kierrettyä aika nopeasti. Kävimme myös hotellimme lähimmillä rannoilla, yksi hiekkaranta ja loput kivisiä rantoja. Vaihtoehtona voisi olla ottaa majoitus Splitin edustalla olevilta saarilta ja tehdä sieltä esim päiväretki Splitiin. Kävimme kaupungin suurimmassa ostoskeskuksessa ja tarttui sieltä jotain mukaankin :)

      Dubrovnikissa olimme viikon ja teimme yhden päiväretken Mostariin. Rannat oli mielestäni hienompia, vaikka olikin sellaisia pikkukivirantoja. Mielestämme Dubrovnik oli lämminhenkisempi kuin Split. . Dubrovnikissa on Srd-vuori, mistä on hieno näkymä vanhaan kaupunkiin. En tiedä onko Dubrovnikissa ostoskeskusta, aika meni rannalla löhöilyyn.. Molemmat reissut on tehty toukokuussa joten mikään paikka ei tietenkään ollut ihan täynnä..

    • RMS77

      SPLIT vastaan DUBROVNIK

      Ei Kroatiassa ole missään juuri mitään shoppailu mahdollisuuksia (Zagrebissa ehkä?). Dubrovnik on viisikertaa parempi vierailu/lomailu-kohde kuin Split (katsoipa melkein miltä kantilta tahansa). Ainoa hyvä puoli Splitissä on, että sieltä pääsee helposti pois= laivoilla Kroatian saarille. Kaikkea muuta kaipaamaanne Dubrovnikista löytyy. Parhaimmat rannat on mielestäni joko Cavtatissa tai sitten Dubrovnikin pohjoispuolella olevan Lapadin niemimaan pohjoisrannalla (Valamar Clubin kohdalla). Molempiin pääsee paikallis-bussilla ja rannat on ilmaisia.

      nimimerkillä: yhdeksän kertaa Kroatiassa lomaillut

    • makuasioita

      Itse pitää tietää minne haluaa. Dubrovnik on nykyään venäläisetn valloittama.

      • 7 kertaa Dubrovnikis

        Aivan, itse pitää päättää mitä haluaa. Ja Dubrovnikista sen verran, että se ei kyllä ole venäläisten valloittama, vaan italialaisten.


    • Matkus

      Samaa mieltä kuin edelliset, vaikken ole Dubrovnikissa käynytkään:) Split on hyvin perinteinen turistirysä-rantakaupunki, jossa ei kannata montaa päivää käyttää. Laivat sieltä kulkevat hyvin saaristoon ja ovat edullisia/halpoja. 10pv reissulla ehditte hyvin koluta rannikkoa (makarskan rivieraa) sekä lähisaaria, välimatkat eivät ole pitkiä. Saarilla on kauniita rantoja, hyviä ravintoloita ja siihen aikaan, myös paljon väkeä. Esim. Brac-saarella löytyy sekä täyteenammuttu valkohiekkainen golden horn (Zlatni Rat) että rauhallisempia pieniä kyliä, lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan.

      Eniten Kroatian matkoilla on yllättänyt tuo välimatkojen lyhyys, kotisuomesta käsin karttaa katsellessa kun ei tule mieleen että monet paikat ovat vain 50 km säteellä toisistaan. Ja joo, on niitä pidempiäkin matkoja. Autonvuokraus on muuten sielläkin helppoa.

    • kiinnstunut ekakerta

      onko splitissä ostospaikkoja? jostain luin että kroatialaiset ovat yleensä pukeutuneet tyylikkäästi. pärjääkö siellä spiltissa lomalainen lomakamppeissa esim illalla kun menee ruokailemaan vai pitäiskö olla "ykkösissä"?

    • Relaajat

      Meillä oli lento SPlitiin. Olimme Omkrig Kornjiissa, jossa on todella hyvät, kristallinkirkkaat uimavedet (ranta kivikkoinen ja vaatii uimakengät), voi tehdä omatoimisen päiväretken Splitiin ja päiväretken lähisaarille (21 e/hlö sisältäen yhden aterian ja viinin) sekä omatoimitutustumisen bussilla Trogiriin... Sen enempää kulttuuria tai nähtävyyksiä emme kaivanneet. Asuimme booking.comin kautta varatussa ihanassa Villa Naranciassa, parveke merelle ja nautimme lähiravintoloissa herkullisia ruokia.
      Jos on todellisen lepoloman tarpeessa, niin suosittelen lämpimästi.

    • kroatiasta terkku

      Split omasta mielestä....pääse saaristollkine esim.Hvariin ja sen pitä ehdottomasti nähdä...muuten monipuolisempi ,vaikka Dubrovnikilla on omat ominaisuudet historiallisena kaupungina. jompikumpi on hyvää valinta..
      T. Suomessa asuva kroatialainen..hyvää kesää:)))

    • kesällä kroatiaan

      Osaisitko kertoa kun olen menossa heinäkuussa trogiriin kannattaako varata majoitus nytten vai etsiä sitten sieltä paikan päältä. toki ciovon saarikin käy mainiosti. jooja oon kyylly myös että okrug gronjissa on tosi hyvät rannat.

      • Moi!
        Kuuden eri Dalmatia-reissun (kestoltaan 1-3 vko/kerta) perusteella seuraavia huomioita, vinkkejä:
        Split itsessään on mielestäni 3 vrk:n / 2 yön kohde. Sieltä kannattaa tehdä päivä-/iltaretki Trogiriin - ehdottomasti! Trogi itsessään jaksaa viehättää vaikka kuinka pitkään - se vanha kaupunki vaan on niin idyllinen ja hyvätunnelmainen. Rantabulevardi lyhyempi kuin Splitissa, mutta paljon kivempi, koska siinä on elämää ja komeita aluksia ihmeteltäväksi.

        Dubrovnik tarjoaa paljon, ja sitä enemmän mitä enemmän itse on kiinnostunut sen historiasta. Kyllä sielläkin tietty voi hieman "kyllästyä" - jos nyt lomalla ylipäätään mihinkään kyllästyy, sitähän ollaan rentoutumassa.

        Saaria ei saa missata, ei missään nimessä. Split paras lähtöpaikka. Hvar on upea ja antaa paljon. Kauempana Vis - siellä Komiza ja Vis -kohteina - tsekkaa molemmat; makeet tiet puolelta toiselle. Brac - iso, paljon pieniä kohteita. Milna - jes! Vuokraa mopo ja kiertele - käy Bol:n rannalla - Dalmatian makein ranta - tosin ruuhkainen, tietty. Korcula - ah, se vanha kaupunki! Katu-kujataidetta, lauluryhmiä kiviholveissa, käytävillä, safkaa, kompakti ja makee.
        Hvar silti suosikkini. Iltadrinkki ylhäällä linnoituksessa - mikä maisema - et unohda sitä koskaan! Hvarissa jos olette useamman yön - jota suosittelen lämpimästi - ottakaa taksivene joku ilta, ja ajakaa läheiseen Palmizanin saareen. Siellä on hieno pinevenesatama (aina täysi) ja länsirannalla kolme hyvää ravintolaa aivan ison ja suositun ankkurilahden varrella. Erittäin tunnelmallinen ja kaunis paikka kun aurinko laskee - ja safka on hyvää. Suosittelen hiiligrillissä muhinutta lammasta!

        Eli - valitkaa yksi/kaksi tukikohtaa ja kierrelkää! Mutta muista - ihastut ja tulet tuonne palaamaan, joten älkää ahnehtiko kaikkea kerralla - ottakaa iisisti, pysähtykää, istukaa ja ihmetelkää, tutustukaa paikallisiin - pääskää sisään ilmapiiriin!

        Ja jos haluutte purjehtimaan, pankaa viestiä. Siellä sitä taas ollaan heinäkuussa 14.7. alkaen ;)
        -J


    • Kohta Kroatiaan

      Moi!

      Mielenkiintoinen topikki.

      Täällä myös kolmekymppinen pariskunta ja olemme lähdössä 14.7. Kroatiaan 10 päiväksi (ensimmäinen kerta). Lennot ovat Splitiin (meno-paluu). Samalla ajatuksella lähdössä kuin aiheen aloittaja. Hetken tuumailun jälkeen päädyimme näkemään molemmat kaupungit, mutta pitämään päätukipaikkana Splitiä. Kiva lukea täältä konkareiden kokemuksia alueesta ja kohdevinkkejä. Purjehdus alueella on varmasti upeaa! Paljon kiinnostavaa tuntuisi olevan, mutta liikaakaan ei saisi ahnehtia yhdelle reissulle ettei loma ole yhtä muuttamista hotellista toiseen.
      Vaihtoehtoja oli monia, mutta olemme päätyneet alustavasti seuraavaan aikatauluun(melkein lukkoon lyöty):

      Split: kaksi yötä / vaihtoehtoisesti alkoi kiinnostamaan jos aloittaisi reissun Trogirista

      Split-Dubrovnik: Kulkuvälinettä emme ole päättäneet, mutta lautta on liian hidas, joten käytännössä se olisi kai vuokra-auto tai bussi.

      Dubrovnik: kaksi yötä

      Dubrovnik-Split: Vuokra-auto tai bussi

      Split: kuusi yötä. Kaupunkiin ja lähirantoihin tutustumista. Täältä päiväreissuja saariin, ainakin Bracin saarelle (Bol) ja myös Hvarin saari kiinnostaa. Täältä sitten myös Trogiriin, mikäli emme sitten aloita matkaa sieltä. Ehkä Makarska olisi myös kiva kohde.

      Muutamia kysymyksiä konkareille:

      Splitissä vai Trogirissa kaksi ensimmäistä yötä?

      Vuokra-auto vai bussi siirtymisiin?

      Onko Hvar town liian kaukana päiväkohteeksi? Onko tosiaan niin, että täältä ei lähde lauttoja Splitiin kuin aamulla ja päivällä? Lähteekö iltalautat vain Stari Gradista?

      Muita päiväkohdevinkkejä?

      Vinkkejä tai mitä tahansa muuta mitä tulee mieleen?

      Kiitos teille, jotka ehditte vielä vastaamaan ennen lomaamme!

      • Moi!
        Noh, kaikki lukijat ovat varmaan jo oivaltaneet, että itse olen Trogir-fani :)
        Minä alottaisin Trogirista ihan sen vuoksi, että se on kompakti ja "lämmin". Sen ikään kuin ottaa haltuunsa nopeasti, koska etäisyydet pieniä ja silti samalla alueella paljon aitoa Kroatiaa ja myös paikallisia - ei siis pelkästään turisteja.

        En osaa siirtymisistä sanoa. Jos taksiin turvaudutte, kannattaa sopia hinta etukäteen - varmuuden vuoksi. Bussit ovat ihan jees, ja tietty tosi halpoja. Ite tykkään busseista, koska siinä on lähellä sitä oikeaa elämää ja näkee ihmisiä.

        Ei päivä riitä Hvariin (Town) koska siellä pitää olla illalla kun valot syttyy, elämä alkaa rantarafloissa ja kujilla on tunnelmallista hämyä. Ja se näkymä linnoitukselta alas satama-altaaseen jossa huviveneiden ja jahtien valot - se on hieno!
        -J


    • Akiantti

      Rijekan seudulta eilen palannut...

      Hotellien sijaan voi kokeilla adrialin.fi, sieltä saattaa löytyä sipivia "apartman"eja viikkoa lyhyemmällekin ajalle - halvemmalla kuin hotelli, tuota kautta asuimme viikon. JA samalla tulee tutustuttua paikallisten elämään paremmin.

      Vuokratkaa auto, tosin näyttää kalliilta Splitissä, 50€/vrk (Ljubiksessa(SLO) oli alle 20€/vrk).

      Itse suosittelisin myös Omis'ia, 20(?) km Splitistä itään, kuulemma hiekkarantoja. Olen käynyt kaupungilla vain iltareissun.

      Roomalaisten areenan rauniot ja kirkkojen raunioita Splitistä pohjoiseen,3-4km, Solin, suosittelen.

      Krka:n kansallispuistossa kävisin, jos sattuisin sielläpäin uudelleen kulkemaan. Siellä on mahdollista uidakin (taitaa olla "virkistävää" kun vesi tulee vuorten sisästä, alkulämpö 7 astetta, mutta varmaan ehtii lämmetä ennen järviä
      ).
      http://www.jadrolinija.hr -sivuston aikataulut Split - Stari Grad näyttävät parin tunnin vuoroväliä aamusta myöhäiseen iltaan. Matka-aika 2h.

      Kalliorannoilla kannattaa olla piikinkestävät uimatossut. Merisiiliin astuminen pilaa kuulemma taatusti loppuloman! Hiekka/pikkukivirannoilla niitä ei ole.

      Teillä on aika iso haarukka. Itse olemme tarastaneet koko entisen Jugoslavian rantaa n150km pätkissä. Nyt Makarskan ja Dubiksen väli on enää katsomatta, sen voisi tehdä viinistään kuuluisan Peljesacin jostakin paikasta käsin.

      Jäätteköhän koukkuun?

    • Diocletian

      Palasimme 14.7 ihanasta Kroatiasta.
      Tämä oli kolmas reissumme sinne. Ensimmäinen oli kuusi vuotta sitten Makarska Rivieralle (Baska Voda). Silloin ihastuimme maahan, upeisiin maisemiin ja turkoosiin veteen.
      Viime vuonna vierailimme Rovinjssa, joka oli aivan upea ja tunnelmallinen kaupunki.

      Nyt lensimme Splitiin ja ensimmäiset 4 yötä olimme Trogirissa (http://apartments-buble.com/). Henkilökunta oli todella ystävällistä ja huone oli siisti. Rannalle oli hieman matkaa mutta muuten sijainti oli mainio. Mielestämme 2 yötä tässä kohteessa olisi riittänyt meille.
      Seuraavaksi menimme busilla Spilttiin ja sieltä lautalla Hvarin saarelle.
      (http://www.islandhvar.com/accommodation/kresic) Siellä korkeuserot ovat isot, joten kunto pysyi tallella tallustellessa rantaan ja hotskun väliä. Satamassa oli upeita jahteja iltaisin ja iltaelämä oli vilkasta muutenkin. Taksiveneillä vierailimme lähisaarilla viettämässä rantaelämää. Vierailimme vahingossa myös nudistirannalla...
      Neljän yön jälkeen siirryttiin katamaraanilla (1 h) Splittiin ja siellä vietettiin viimeiset 3 päivää ja yötä. Majoituimme aivan ihanaan pieneen hotelliin ihan vanhan kaupungin ytimessä (http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g295370-d1553143-Reviews-Diocletian_s_Rooms-Split_Split_Dalmatia_County_Dalmatia.html). Parvekkeelta oli hulppeat näkymät suoraan katedraalin suuntaan. Splitissä olisimme viettäneet muutaman päivän vielä lisääkin. Pieniä tunnelmallisia pubeja löytyi pikkukaduilta ja parhaat ravintolat koettiin hieman sivummalla.
      Ihanaa matkaa kaikille Kroatiaan suuntaaville!

    • Hvar!

      Hei ja kiitos paljon viesteistänne!

      Matka on nyt varattu ja päiviä elokuuhun lasketaan.. Splitin kautta suuntana Hvar ja siellä tarkoitus olla 5 päivää. Tosi paljon ihmiset kehuu tuota Hvaria, niin onhan se pakko itselläkin nähdä! En sillä etteikö Kroatiassa olisi paljon muitakin kauniita kohteita, mutta jostain täytyy aloittaa ;)

      "Sun Seilorin" suosittelema taksivenematka Palmizanin saareen herätti mielenkiinnon. Sinne pitää ehdottomasti joku ilta suunnata! Mielellään kiertelemme paikkoja omin päin ja skootterin vuokraus olisi varmaan järkevää. Minkä hintaista hupia Hvarilla on esim. tuo taksiveneellä ajelu ja skootterin vuokraus? Jos tiedätte kauniita rantoja tai muita käymisen arvoisia kivoja paikkoja Hvarilla, mihin voisi skootterilla huristella, niin vinkatkaa :)

      Vielä semmonen, että EIHÄN passin tarvi olla voimassa puolta vuotta matkan jälkeen...? Jossain keskustelussa näin sanotaan ja toisessa taas kumotaan koko juttu. Tuntuu vähän oudolta jos pitää alkaa uusimaan 02/13 vanhaksi menevä passport..

    • Moi
      Tultiin just tuolta - oltiin siis kaksi viikkoa purjehtien Dalmatian alueella.
      Tällä kertaa jätettiin Hvar Town kokonaan väliin ja oltiin sen sijaan Stari Gradissa.

      Yllätys oli melkoiinen kun paikan kaikki laituri- ja poijupaikat olivat saapuessamma jo varattuna. Noh, laituroiduttiin sitten paikallisen uimalan kupeeseen.
      Stari Grad on selvästi "kasvanut" parissa vuodessa - eli sinne on tullut paljon pikku putiikkeja sekä ravintoloita lisää - eli rantakadulta kujia pitkin aina vaan pidemmälle - ja kivaa tarjontaa riittää. Kuten Hvar Townikin, niin Stari Grad "elää iltaisin". Siellä on muuten todella mainio pikku viinakauppa (vierassatamasta 50 m eteenpäin rantaa pitkin) - monemoista itse titputettua grappaa yms - ja hommaan kuuluu, että kaikkia laatuja maistellaan ensin ennen ostopäätöstä.
      Jos viet oman tyhjän pullon mukaasi saat hieman edukkaammin. Paikalliset ostivat aina tuon 1½ - 2 litran muovipullon täyteen :)

      Eli Stari Grad on kiva paikka - varsinkin iltaisin.

      Ja sitten Havrin saaren itäpäässä on uusin bongauksemme - Sucuraj.
      Pieni mesta - mutta aito ja idyllinen. Sinne taitaa Townista olla maanteitse joku vajaa 60 km matkaa mutta suositellaan. Ja kävelkää kärjen majakalle - huomaatte mainion rantatietien (siis pohjoisrantaa....) Sitä tuli lenkkeiltyä pitkälle, ja se vaan jatku ja jatku.... Eteläpuolella on beach, mutta ei hiekkaranta. Sieltäkin lähtee rantatie. Tykättiin - koska on pieni mesta. Vierasveneita mahtuu joku 10 vaan. Apartmentos löytyy. Rafloja viitisen, aikankin kaksi minimarkettia. Sieltä lähtee yhteysalus Ston, jolla pääsee sitten eteenpäin....

    • joutsen5688

      Hvar

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe