Asioiden jatkuva laskeminen?

GarGet

Olen lapsesta asti laskenut kaikkea, viivoja, ruutuja, lautoja, lamppuja, ikkunoita. Mitä tahansa mitä näkökentässä näkyy. Pyrin saamaan kaikesta viidellä tai kymmenellä jaollisen luvun. Jos laudoista ei sitä saa aikaan, niin lasken lautojen raot. Rappuset lasken myös aina.
Itse olen tulkinnut kyökkipsykologialla että haluan asioiden olevan järjestyksessä ja "määriteltävissä". Outoa, koska en ole perusluonteeltani siisti, eikä minua haittaa tiskit altaassa tai pyykit korissa, ym sekasotku.
Kun ahdistun, niin laskeminen tulee kiivaammaksi.
Miten tästä pääsisi eroon? Se on todella rasittavaa jo itselle.

12

2498

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yy kaa koo nee vii

      Joo, sama homma täällä. Lasken suihkussa ollessani (mielessäni) aina sataan. Sitten seitsemäänkymmeneenviiteen. Sitten viiteenkymmeneen. Sitten kahteenkymmeneenviiteen. Sitten kahteenkymmeneenviiteen ruotsiksi, saksaksi, ranskaksi ja englanniksi. Tosin usein vain ruotsiksi ja englanniksi, että vettä kuluisi vähemmän. Sitten lasken vielä viiteen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Joskus nuo ranska ja saksa, jos oikein ahdistaa. Ei tälle ole mitään järjellistä selitystä olemassa. Se pitää aina mennä noin. Aikaisemmin tämä laskeminen oli neuroottisempaa, nykyään käyn joka neljäs päivä suihkussa, mutta siihen on muut syyt kuin tämä laskeminen. En tule suihkusta pois ennen kuin nämä laskemiset on suoritettu. Ennen oli myös sellainen steriili puhdas pyyhe -rituaali - eli pyyhkeeni ei saanut koskea mihinkään "epäpuhtaaseen" materiaaliin ennen käyttöä. Siitä riesasta olen päässyt vapaaksi. Tätä asiaa ei moni ymmärrä, koska tällaiset rituaalit vievät niin paljon aikaa ja henkisiä voimavaroja. Niistä tulee sinänsä ahdistusta lisää, vaikka ne auttaa myös ahdistukseen toisaalta. Nappeja en halua syödä.

    • Hesa-Esa

      Yrittäkää lopettaa laskeminen, jos se on epämiellyttävää.

      • aku92

        Oikeesti, mee nyt vitun kusipää saatanan idiootti trolli helevetin vitun kuuseen. Ei jumalauta, jos ihminen haluaa tehdä pilaa toisten ongelmista. Oot joka vitun keskustelus vaan toistamas sitä, mitä toinen on justihin sanonu. Ja sanoin ton siks, että muutki huomais, jos ei oo jo huomannu. IP-banaanit tollaselle ja vitun ikuiset. Luulet olevas mukamas hauskaki ja varmasti saat tästä jotain lisäpontta leikkeihis, mutta pyydäMME silti, että voisit tukkia turpas.


    • Grazyyyyy

      Itselläni on sellainen pakko oire että lasken huoneessa olevat tietyt esineet ensin eli niiden lukumäärän ja sitten sen jälkeen lisään lukumäärään sisä-ja ulkotilat, vaikea selittää mut joo tiedetään, olen umpihullu! :D Teen myös samaa ihmisten kohdalla eli lasken huoneessa olevien ihmisten lukumäärän, siihen sisätila ja ulkotila ja sitten lasken vielä sillä tavalla et kuvittelen ne ihmiset ulos ja lasken ne uudestaan niiden lukumäärän ja lisään ne sisällä laskettuhin ihmisiin, jotka on molemmissa samat, eli ne ihmiset jotka ovat sisätiloissa, kuvittelen ne vielä ulos ja molempien tulokset lasken yhteen, plus ne sisä-ja ulkotilat /tilan. Sekavaa eikö? Kertokaapa rehellinen mielipiteenne; olen seinähullu varmaankin :D

    • Hesa-Esa

      Edelliselle kirjoittajalle sanon, että yritä lopettaa se laskeminen, jos se on epämiellyttävää.

      • Grazyyyyy

        Ja sulle mä sanon vitun trolli: painu vittuun tältä palstalta!!!


      • Ei tuollaiset vastaukset paljon auta, jos siinä on joku mielenhäiriö tai omatunto juttu mukana. Siis meissä jotka laskemme turhia. Minulla on vaikea kuunnella mitä ihmiset sanoo keskusteluissa esimerkiksi koska lasken jotain, että se tärkeempi asia menee ohi.


    • Olin luullossa että olen ainut maailmassa joka on tällainen. :o Monta kertaa huomaan että taas yritän laskea lattialaattoja vessoissa. Niitä jotka muodostavat kolmiokuvioita, Yksi plus kaksi on kolme, plus kolme on kuusi, plus neljä on kymmenen, plus viisi on viisitoista. Ahaa! biljardipöydän pallomäärä! ... plus kuusi...? ai niin, kaksikymmentäyksi, plus seitsemän on kaksikymmentäkahdeksan... Voi ei, en tarvi tätä tehdä se on ajantuhlausta.
      Näin tulee hyvin usein ajateltu. Koulussa olin huono matematiikassa ja olen huono laskemaan nytkin. Välillä lasken puuosat yhteen jotka ovat ikkunoissa, yksi kaksi kolme neljä, toinen lasi, viisi kuusi seitsemän kahdeksan... Turha homma!
      Mistä se johtuu?

      • Mitäääöh

        Mun täytyy laskee ihan kaikki mitä vaan näkökentästä tai kuvista löytyy. Ja jos on vaikka 5 jotakin juttua ja sitten yks samanlainen, mutta vähän isompi tai erivärinen, ajattelen sillee et viisi plus yksi eli kuusi. Ja sitte lasken sen saman jutun uudestaan ja tätä tapahtuu koko ajan, nytkin mun piti laskee että montako kommenttia tässä keskustelussa on ja montako riviä kussakin kommentissa on tekstiä ja sitten vielä laskea kaikki yhteen.

        Ja mulla on toi sama, että oon aina ollu todella huono matikass. En tajuu mistä tää johtuu enkä vaa voi lopettaa


    • kumma höpöttäjä

      Mikähän minua vaivaa ?
      Kun olen esim lenkillä, puhun itsekseni koko ajan tai lasken yy kaa koo...ihan satoihin ja tuhansiin asti. Kuvittelen että ne numerot ovat esim päiviä tai euroja.
      Puhun muutenkin koko ajan yksin ollessani itselleni ja jos en puhu, niin hyräilen. Kerran sanoin itelleni ääneen " Nyt turpa kii". Heti seuraavas hetkes aloin sit laskea yy kaa koo. Puhun myös ihmisten ilmoilla ja minua katsotaan pitkään välillä. No, ihmekös tuo.

    • routalempi pekka

      Hyvin jännä sana tuo laskeminen, jännästi laskeminen, laskea, laskin siitä tulee monta sanaa, hyvin jännää! Aika jännää minun elämäni tosiaan on sillä jännä on muuten aika jännä juttu, sillä siinä on monta n:nnää, hyvin jännää!

    • Kalkulaattori

      Mun kaverini haluaa aina tietää kuinka monta mitäkin on. Mut hän ei itse laske vaan tivaa tietoja esimerkiks minulta. Itse hän ei ota selvää. Mun pitäis tietää tai tutkia vastaus vaik siihen kuinka monta erillistä "lamppua" on parvekkeen jouluvaloissa ja varsinkin siinä kymmenen metriä pitkässä valosarjassa. Pitäis osata vastata kuinka monta piparia on kaupan pakkauksessa, montako parkkiruutua on kaupungissa torin ympärillä (lukemattomia), kuinka monta kertaa olen käynyt naapurikaupungissa (satoja) jne...
      Kyse ei ole matemaattisesta leikkimisestä (hän itse ei osaa laskea oikein mitään) ja vaik jotain osaiskin hänen keskittymiskyvyllään ei pysty "kiireeltään" kuin aloittamaan jonkun laskutoimituksen niin hän jo hermostuu/turhautuu. Minun sit pitäis kaiken aikaa olla laskemassa kaikkea ihan turhaa - kysymyksiä sataa toisinaan solkenaan, niin etten aina pysty keskittymään omiin tekemisiini. Kysymykset eivät useinkaan edes liity mitenkään siihen hetkeen tai paikkaan jossa olemme, niitä vaan pursuaa. Kun johonkin asiaan annan vastauksen, on uusi kysymys jo valmiina eikä hän viiden sekunnin kuluttua muista mikä oli vastaukseni äsken esittämäänsä kysymykseen. Aivan kuin vastaus ei lainkaan olisi edes kiinnostanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5949
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1795
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe