n. 1000 euroa maksava puoliautomaatti haulikko reserviläislajei

iskearias

Hei

Olen juuri aloittamassa harrastusta ja ajattelin hankkia ensimmäisen aseen. Olen ajatellut että olisi järkevintä säästää ja ostaa kerralla kunnollinen ase. Yksitellen ostaisi n. 1500-2000 budjetilla aseen järjestyksessä haulikko-kivääri-pistooli. Pistooli nyt maksaisi jonkun 600.

Ongelma on sinänsä koominen, opiskelut kesken ja rahat olisivat muusta pois. Nyt vain hoputtelen hankintoja, koska varmaan tulee lupiin taas muutoksia ja jää ensimmäinen ase kohta ostamatta. Onko luvissa jokin säilyminen? Eli jos ostan jonkun halpis Baikalin ensimmäiseksi ja myöhemmin ostan kunnon aseen, pitääkö minun hankkia uudelleen aselupa jos vain uusi ase tulee tilalle? Tietysti lakimuutokset eivät tule voimaan kovin nopeasti ja voisin seurata tuleeko muutoksia ja sitten laittaa hakemuksen/hakemukset eteenpäin.

Itse asiaan, jos säästäisin niin ostaisin n. 1500€ hintaisen puoliautomaatin. Olen ajatellut BENELLI m2 ComforTech. http://www.aseliikerantanen.fi/DowebEasyCMS/?Page=BenelliPuoliautomaattiHaulikot2 Siinä olisi luotettava, kevyt ja nopea haulikko, mitä sanotte?

Jos pitää nopeammin ostaa niin ostan jonkun 500€ ei puoliautomaatin paskaputken, ei niillä kisoissa pärjää. Onko ehdotuksia?

6

3188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauko käyhkä

      Asetta hommatessa et hae poliisilaitokselta mitään "yleislupaa" haulikolle, vaan hankkimis- eli ostoluvan tietyn tyyppiselle aseelle (esim. haulikko, itselataava kertatuli, kaliberi 12/76). Ja kyllä, jokaiselle aseelle pitää hakea erikseen tuo ko. lupa, ja maksaa 75 euron lupamaksu. Myönnetty ostolupa on voimassa kuusi kuukautta, eli sinulla on luvan saamisen jälkeen puoli vuotta aikaa valkata itsellesi (ja lupaehdoille) sopiva ase. Kun ase on hankittu ja paperit myyjän ja sinun osaltasi täytetty, käyt poliisilaitoksella esittämässä hankitun aseen joko ajanvarauksella tai tiettynä ennalta määrättynä asetarkastuspäivänä (selvitä tämä oman paikkakunnan poliisilaitoksen nettisivuilta).

      Itse en ole reserviäisammuntoja hirveästi harrastellut, mutta uskoisin että siinä pärjää hyvin myös halvemmalla aseella. Hyvin monet käyttävät reserviläis- tai practical ammunnoissa pumppuhaulikkoa, joiden lähtöhinta on jo uutena monesti tuon mainitsemasi 500 euron kieppeissä.

    • iskearias

      Kiitos vastauksesta!

      Ostan ensinnäiseksi aseeksi jonkun 500-700 maksavan pumppuhaulikon. Ei halvalla saa toimivaa puoliautomaattia, luultavasti.

      • Halpispyssyä kehiin

        Halvalla saat kyllä hyvän puoliautomaatin, esimerkiksi Hantaurus myy Yildizin puoliautomaattia 350€:n hintaan, itselläni on moinen ollut 2v käytössä eikä metsästystilanteissa ole tullut lataushäiriöitä kertaakaan ja riistaa on pudonnut.

        Mutta jos meinaat reserviläislajeihin hankkia haulikon, niin oikea väline on pumppu lyhyellä piipulla. Metsästyspiiput on hankalan pitkiä ja puoliautomaatin pienempi kapasitettii hankaloittaa toimintaa muutenkin. Eli reserviläislajeihin ehdottomasti pumppu lyhyellä piipulla.

        metsästyksessä sitten valinta on kiinni mieltymyksistä ja kukkorosta.


    • ressuampuja

      Jos meinaat aloitella "reserviläislajeja", ei ole mitään syytä ostaa haulikkoa ensimmäiseksi, vaan pikemminkin kannattaa aloittaa kivääristä, jos aseet on pakko ostaa yksitellen. Mitä tarkoitat reserviläislajeilla? SRA:ta vai esim. palvelusammuntoja?

      Kaiken reserviläisammunnan, oli se sitten SRA:ta tai palveluammuntoja, perustana on kuitenkin kivääriammunta, ja kiväärillä esim. SRA:ssa ammutaan ylivoimaisesti suurin laukausmäärä.

      Jos sinulla ei ole aiempaa harrastuneisuutta, et edes saa lupaa pistooliin aivan äkkiseltään. Kivääriin saa sentään hieman helpommin, mutta ei siihenkään aivan "pystymetsästä" hakemalla.

      Haulikko kannattaa hankkia vasta viimeiseksi. Sitä tarvitaan "reserviläislajeissa" lähinnä SRA-kisoissa ja silloinkin vain kun on kyse "3 gun"-kisoista, joissa ammutaan kaikilla kolmella aseella. Läheskään kaikissa kisoissa ei ammuta.

      Pumppuhaulikko voi olla hyvä, jos on todella harjaantunut sen käyttöön. Kuitenkin stressaavassa kisatilanteessa voi helposti käydä niin, että latausliike jää vajaaksi eikä patruuna mene pesään. Käytännössä kisoissa parhaat ajat ammuttaneen poikkeuksetta puoliautomaatilla.

      On ihan höpöpuhetta, että puoliautomaatin ongelmana olisi pienempi kapasiteetti. Puolareihin saa aivan samanlaisia tuubinjatkeita kuin pumppuihinkin. Liian lyhyttä piippua ei kannata hankkia; jatkomakasiini tuo joka tapauksessa pituutta lisää aseeseen.

      Hyvä valinta voi olla esimerkiksi juuri Benelli M2 Comfortech 26" piipulla ja siihen Nordic Componentsin 7 jatkotuubi, jolla kapasiteetiksi saadaan 10 1.

    • SRA:ta v:sta -04

      Tuosta stressaavassa kilpailutilanteessa tuleva vajaa latausliike on pilannut monet suoritukset jopa kokeneemmilta ampujilta. Itsellekin on monesti niin käynyt. SRA on muutenkin stressilaji, jopa sen harjoittelu. Siinä ei auta jatkomakasiinitkaan kun ei meinaa hermot kestää. Usein kisat ovat sellaista hermoraunioitten sähellystä.

    • No huh huh

      Kannattaisko lopettaa jos ei se sähellys ole kahdeksassa loppunut?
      Hermoraunioksi ei kannata hankkiutua yhen harrastuksen takia, itsellä näköjään on vähän viileämpi pää kun ei toi nyt oikeasti ole edes mikään paha laji jos harjoittelee tarpeeksi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2599
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      207
      2353
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2272
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      179
      1771
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe