Johdon assistentti ja kielet valintakoe (Haaga-Helia)

hihhiii

Onkos täällä muita huomenna, ylihuomenna tai perjantaina kyseisen koulutusohjelman valintakokeisiin menijöitä?

Oletteko jollain tavalla valmistautuneet kielikokeisiin? Itse olen vain hieman katsellut jotain sanastoja, mutta eipä se kai hirveän paljon muuta vaadikaan.
¨
Entä tiedättekö missä järjestyksessä psykologin haastattelut hoidetaan?

Itse olen ehkä eniten huolissani soveltuvuuskokeesta, kun siitä ei voi kunnolla tietää mitä se sisältää. Kuullut olen kyllä että helppoja loogisia päättely- ja laskutehtäviä, ja kysymyksiä persoonallisuudesta.

5

669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erässsssss

      Itse oli kyseisis pääsykokeis eilen. Uskon et meni hyvin! Kävin jo syksyl samoissa, mut sillon en päässy matikan takia sisälle ku mokasin sen niin pahasti. Mut nyt kyl osasin :) ! Ja soveltuvuuskokeesta ei kannata kantaa huolta!! Se on helppo!!!! Psykologin haastattelut menee siin järjestykses, kui nopee ehit kirjottaa oman nimes haastattelijan listaan:D Niitä haastattelijoita on kyl monta.

    • sala-assari

      Tein itse ruotsin kielikokeen, ja se oli tasoltaan joku yläasteen ruotsin koetta vastaava, eli helppo. Itse kirjoitin ruotsista C:n joten mikään kielitaituri en ole.

      Soveltuvuuskokeessa kostautui jos keskittyminen herpaantui, koska monessa tehtävänannossa lopputulos riippui siitä ymmärsikö tehtävän oikein, esim. "Jos A on 9, laita ruksi paikkaan X, mutta jos B on suurempi kuin 12, laita ruksi paikkaan Y". Tarkkana piti siis olla. Lisäksi perusmatematiikkaa (esim. yhtälöt, kertolaskut, prosenttilaskut) on hyvä kerrata. Mukana myös "etsi oikea numerosarja joukosta" ja "mikä on seuraava kuvio" -tyylisiä tehtäviä.

      Psykologin haastattelussa lähinnä tarkkaillaan onko hakija ymmärtynyt mihin on hakenut ja onko hakijalla realistiset käsitykset mm. koulutuksen ja tulevan työn sisällöstä sekä työllistymismahdollisuuksistaan. Tällä pyritään karsimaan unelmoijat ja "öö hain nyt johonkin" -haihattelijat pois.

      • Ggikbj

        Pääsittekö sisään? Ite oon varasijalla 14 ja haluisin tietää onko mitään mahiksia päästä sisään?? Onko kellään tietoa??


    • siis_niinku

      Harmi, kun hakijat eivät laita omia nimiään tänne. Valitsijat voisivat nimittäin tehdä omat johtopäätöksensä hakijoista, jotka kysyvät täällä umpiääliömäisiä kysymyksiä. Mene ihmeessä ko. koulun nettisivulle ja hae opiskelija- ja valintatilastot. Niissä on hyvin yksityiskohtaisesti ja - yksinkertaisesti - ilmaistu hakijoiden, valintakokeisiin osallistuneiden, varasijoilta päässeiden jne. jne. lukumäärät viime vuosina. Ja sitten voit käyttää tätä huimaa johdon assistenteilta vaadittavaa logiikkaa ja päättelytaitoa ja miettiä, jos viime vuosina on päässyt 1-3 varasijoilta, niin olisikohan tänä vuonna yllättäen mahkuja päästä varasijalta 14. Eihän se mikään mooseksen sana ole, mutta antaa hyvää osviittaa kuitenkin.

    • Miinatin

      Tulin juuri kokeista ja kirjallinen osio tuli suoraan annetusta aineistosta joten lukekaa kunnolla! Toinen osio oli 2 pakollista kielikoetta, itselläni saksa ja englanti, englantia puhun toisena kielenäni mutta oli ihan super vaikea! Yliopistotason englantia. Saksaa olen joskus opetellut niin sen tiesinkin menevän poskille mutta miinus pisteitä ei anneta joten suosittelen täyttämään jokaisen kohdan :) englannin kokeessa oli esim luetun ymmärtäminen ja saksan kokeessa piti kirjottaa essee. Jäi lyhyeksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4540
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe