Mistä kääpiövillakoira?

villakoira<3

Tietääkö joku kenellä voisi olla / olla tulossa kääpiövillakoiran pentuja suht. halvalla (katto 900€)? Mieluiten narttu, aprikoosin värinen pentu mutta sillä ei nyt niin väliä, kunhan on koira ;) Pennun ei olisi pakollista olla rekisteröity, koska emme aio sitä näyttelyissä käyttää. Kotini vieressä on metsää ja järvi, jossa koiraa voisi isompana uittaa, eli koira saisi hyvää hoitoa ja paljon liikuntaa ;)

Kiitos jos voitte auttaa! :)

26

6766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koirkoir

      En lähtisi paperitonta villista hakemaan. Rodulla on kuitenkin tiettyjä perinnöllisiä sairauksia ja esimerkiksi polviongelmia. Rekisteröidyt pennut ovat kuitenkin suunniteltuja ja vanhemmille on tehty terveystarkastukset (ja suvunkin terveydentilaa voi selvittää), joten todennäköisyys sille, että koirakin on terve, on suurempi. Ja voit olla myös varma että koira on kääpiövillakoira, eikä mikään sekoitus, jossa jonkun toisen rodun piirteet saattavatkin tulla näkyviin vasta pennun kasvaessa. Paperit eivät siis ole pelkästään näyttelyitä varten, vaan takuu, että saat sitä mitä olet ostanutkin. Rekisteröity koira huomioidaan myös vakuutuksessa ja saat koirallesi paremman vakuutuksen kuin jos se olisi paperiton. Eihän sitä vakuutusta halua ikinä käyttää, mutta pelastaa jos jotain sattuukin. Kovin vähillä rahoilla ei koiraa kannata lähteä hankkimaan sillä kuluja tulee, voitkin joutua poistattamaan hampaita pennulta (eivät kasva niinkuin pitäisi tai irtoa omia aikojaan), voi tulla silmä- tai korvaongelmia, polvileikkausta jne. ja nämä voivat helposti laittaa talouden kuralle. Esimerkiksi omalleni on tulossa tämän vuoden aikana silmäleikkaus, jonka hinta-arvio on noin 400 euroa enkä vielä tiedä miten paljon vakuutus korvaa.

      Itselläni on 2 villakoiraa ja kummatkin paperillisia eikä mitään näyttelyhaaveita ole koskaan ollutkaan. Tunnen koirien suvut ja tiedän luonteenpiirteitäkin, joten on ollut hauska vertailla sukulaisten kesken miten samanlaisia piirteitä koirissa on.

      Villakoira on kuitenkin niin hieno rotu, että ei tulisi suosia halpoja jäljennöksiä, joiden laadusta ei voi koskaan olla varma. Se, että myyjä sanoo koiran olevan terve ei ole mikään tae millekään, se, että koiralle on annettu rokotukset, ei tarkoita sitä että koira on terve. Ainoastaan tutkitusta koirasta voi sen sanoa olevan terve ja tämäkin vain niiltä osin jotka on tutkittu ja kunnon kasvattaja tutkii hyvin tarkkaan aiottujen vanhempien suvut ja pyrkii löytämään sen kaikista parhaimman yhdistelmän.

    • villakoira<3

      Olisiko jollain tiedossa kenelle olisi tulossa pentue tai on jo syntynyt pentue? ;)

    • villisdillis

      "että ei tulisi suosia halpoja jäljennöksiä"

      Maksoin villakoirastani 200 euroa, ihan aidolta vaikuttaa :)

      • hyvin menee

        sinullapa on käynyt hyvä tuuri kun menee 200 eurolla mukavasti. tutkippa vanhempien terveyslausuntoja niin voit varautua mitä tuleman pitää...sinun kyllä kannattaa varautua pikkuisiin kulunkeihin..joten alappa säästämään ettei tule yllätyksiä...hah hah


      • Anonyymi

        Mistä. Ostaisin myös


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä. Ostaisin myös

        Ole yhteyksissä rotuyhdistykseen.
        Pennut myydään jo ennen luovutusikää, ja varataan ennen astutusta.

        Voit myös katsoa jalostustietokannasta mikä kennel viellä teettää pentuja , tutkia tiedoista että koiransa ovat hyviä, ja olla yhteydessä suoraa kasvattajaan.Ja kysellä kenneleistä onko pentuja suunnitteilla.Onnea etsintään!


    • piupau :(

      Se joka ostaa halvan koiran tiedostakoon mitä siitä voi seurata!!! Itse tein tämän virheen, ostin toyvillakoira 450€. Ja nyt 2 ½ vuotta myöhemmin koira on tullut maksamaan minulle noin 3000€ lisää (eläinlääkärikuluja)! On ilmennyt ongelmia silmien kanssa, jotka lääkäri todennut vanhoiksi vammoiksi. Niistä ei vain minulle ole kerrottu. :( Lisäksi nisäkasvaimia joiden takia kaikki nisät jouduttiin leikkaamaan pois. Kolme todella isoa leikkausta.

      Pitäisi siis osata tarkastaa itse koira ennen kuin lyö rahat käteen. Minä en tätä valitettavasti osannut tehdä. Hoidatin koiran kuntoon ja nyt kaikki ok. Silla rahalla olisin kuitenkin saanut jo pari toyvillakoiraa kunnon kasvattajalta!

    • kyllästynyt pahviin

      Ostin paperillisen villakoiran mutta niinpä vain tuli 6-vuoden iässä epilepsia. Itse olen tässä pidemmän aikaa ajatellut, että seuraava saa olla sekarotuinen kunhan toinen osapuoli on minua miellyttävä rotu. Ei mikään bichon sekoitus ainakaan.
      Pentutehtailun tunnistus on kyllä vaikeaa. Tosin melkoinen tehtailija tuon toisen koirani kasvattajakin on.

      Pari muutakin koiraa on mennyt suht nuorena sairauden vuoksi. Ei pelastanut paperit sairauksilta.

      • lkjölkjölkjlk

        Olet oikeassa. Ei paperit ole tae sille, että saat terveen koiran.


    • ei sinisilmäinen

      Minulta on kuollut kolme koiraa kasvaimiin noin 7 vuotiaina. Kaikilla oli paperit. Nartut kannatta streriloida heti kun on oikea ikä. Se vähentää nisäkasvainten riskiä oli rotu sitten mitä hyvänsä tai vaikka sekarotuinen.

    • koira myynnissä

      mulla on sellane kääpiövillakoira (aprikoosi) myytävänä 500-900 e
      melkein vuoden ikäinen
      todella kiltti haukkuu joskus ja tottelee hyvin

    • berttta

      Itse ostin sekarotuisen ja on kyllä melkoisen ongelmallinen pakkaus mitä luonteeseen tulee. Tosin poikkeuksiakin on mutta itsellä kävi näin. Paperittomasta villakoirasta maksaisin korkeintaan 300e koska myös siinä luonteessakin voi tulla yllätyksiä.

      • ölklkjölkjölkjlök

        Luonne voi olla ongelma, myös vaikka olisi kuinka hienot paperit :(. Tuuri peliä koko koiran hankinta.. valitettavasti.


    • villakkonen

      "Luonne" on melko monesti vain kasvatuksen ja rajojen puutetta. Villakoira voi olla melkoisen voimakastahtoinen.

      • belller

        Meidän villakoira on taas pehmeistä pehmein. Villakoirasta juuri saa vihaisen tai mistä tahansa muusta rodusta, kovin ottein.


    • sinisillmunen

      Suurin osa näkemistäni "vihaisista" villakoirista on niitä, joille ei ole laitettu rajoja. Koira ärisee tai puree ja ihminen perääntyy.

      Meidän narttu alistaa mielellään kaikki pehmeät ja hiukankin alistuvat koirat. Se ei hätkähdä räyhääviäkään koiria vaan on erittäin itsevarma. Sille ei muut monestikaan ryttyile.
      Minulla on ollut monta koiraa.

      Kun silloin tällöin jokunen villakoirakin etsii uutta kotia kasvattajan kautta niin yleensä ohjeistuksna on, että ostajalla täytyy olla koirakokemusta tai ihan vain auktoriteettia.

      Kun ihmiset eivät saa villakoiran turkkia hoidettua niin koira viedään trimmaamoon. Trimmaajalla löytyy napakkuutta ja koira tottelee.

      • takuton lyhyt turkki

        villakoira on vihainen ja ärisee ihmisille koska koiran turkkia revitään auki takuista. alusta saakka hellästi käsitelty villakoira on juuri se lempeä ja isäntäänsä syvästi kiintynyt koira. älä kiusaa koiraasi ulkonäön vuoksi jos et pysty pitämään pidempää karvaa kunnossa. leikkaa lyhyt turkki ja hoida vähemmän. et itsekään haluaisi hiuksistasi repimistä, joten älä kiusaa koiraasi.


    • viilllis

      Villakoira luokitellaan lempeän omistajan koiraksi ja suositellaan myös ensikoiraksi. Itsellä on kaksi. Koskaan ei ole tarvinnut kovasti sanoa muusta puhumattakaan. Lempeän päättäväisesti kaikki tilanteet hoidettu. Makupaloilla helppo kouluttaa mihin vain. Urokseni tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Villakoira saattaa murista helpostikin koska on kipuherkkä koira ja ehkä myös arka. Silloin lempeät otteet ja teet koirallesi ymmärrettäväksi jotta sinuun voi joka tilanteessa luottaa. Villakoirissa on myös huonoa luonnetta johtuen siitä että huonohermoisilla koirilla teetetään pentuja koska ulkomuoto miellyttää.Trimmaajalla ei välttämättä ole napakkuutta vaan koitran olo tehdään siellä alistamalla helvetilliseksi. Usein laskevat alleen pelosta.

    • yksi kokemus ei mitä

      Usein laskevat alleen. Juu ja peikot lentelee. Monilla trimmaajilla on itsellään villakoira.
      Villakoirafoorumilla on ihmisillä kaikenlaisia ongelmia. Itselläni ei ole, koska osaan olla tarvittaessa myös napakka. Oma koirani ei ole makupaloilla neuvotteleva, ja tunnen useita muitakin koiria, joita ei namit tai leikki kiinnosta palkkausmielessä. Minulla on myös koira, joka tekee mitä vain ihan pelkästä kiittämisestä.

      Se että jollain on yks tai kaksi koiraa ei kerro sitä minkälaisia monen muun koirat on. Tutuillakin on villakoiria ja muitakin rotuja. Siellä on dominoivia koiria, hyvin koulutettuja ja kurittomia koiria. Suurin osa kurittomista, näykkivistä ja räksyttävistä koirista on vain yksinkertaisesti kurittomia.
      Tuossa on naapurissa Toko-palkittuja koiria. Kotona ne saavat käyttäytyä aivan vapaasti, eikä se ole mikään nätti näky.

      • villakoira on pop

        villakoira on älykäs koira, joka tarvitsee asiallista kohtelua. ei mikään koira nauti liiasta ihmisen läheisyydestä. kiusaantuneelta monen villakoirat näyttävät omistajan limoessa koiriaan kuin pikkulasta. siitähän niitä käytöshäiriöitä tulee. jos vielä ei ole turkinhoito hanskassa ja revitään koiraa, niin saa omistaja syyttää itseään koiran agressiivisuudesta.

        villakoirasta saa muuten oivan metsästyskaverin ja arvaatte että koira nauttii...


    • Oksettavia

      Koiraparkasi on varmasti iloton, alistettu koira jos ei koskaan palkkiota hyvästä käytöksestään saa. Tekeekö se pyyntösi ilosta riemuiten, katseella teen mitä vain haluat? Ei varmasti tee. Millainen koira, sellainen omistaja...(Ei koske kodinvaihtajia tai sairaita koiria). Oletpa yli-ihminen jos koskaan ei ole ollut koiriin liittyviä ongelmia, koska kaikilla on varmasti ollut JOKU ongelma. Koira jota kohdellaan kovasti kun se osoittaa pelkoa toista koiraa kohtaan, muuttuu juuri näin, koiraksi joka käy muiden päälle. Oiskos ollut makupaloilla totuttaminen toisiin koiriin paikallaan silloin joskus???Normaali koira ei käy alistuvan koiran kimppuun KOSKAAN.Vain sellainen jota on ojennettu väkivalloin silloin kun se on kovasti pelännyt.Oksettaa. Haluan tältä palstalta pian pois.

    • lässynlässynlää

      Kaikki koirat ei kiinnostu mistään maksapalleroista jos tulee toinen koira vaikka vastaan. Silloin pitää käyttää pakotetta. Kun koira käyttäytyy hyvin niin sitten voi kiitellä.
      Aika mustavalkoista on monilla tuo elämä ja ymmärrys, varsinkin kääpiökoirapalstalla.

      Rääkyvä koira yleensä puolustaa emäntäänsä. Eli koiran mielestä emäntä on niin reppana, että koira raukka joutuu stressaamaan ja rääkymään keuhkonsa pihalle. "älä tuu tänne, älä tuu tänne tai mä puren, räyh ja väyh. Ihan kieltämällä olen moiset touhut lopettanut jos ei namit kelpaa. Tuossa juuri kävelin neljän iloisen koiran kanssa ja yksikään ei räyhännyt kellekään vastaantulevalle, eivät myöskään pelkää, koska tietävät, että minä suojelen koiriani, eikä koirien tarvitse suojella minua.

      Koirat ne vasta väkivaltaisia ovat. Oksettaa kun ihmiset kulkee väkivaltaisten koirien kanssa ja lepertelee, noh noh elähän nyt sesse tuota että. Ja koira huutaa ja stressaa.

    • Ookoo

      Mä niin haluisin kääpiövillakoiran joka olis apriikoosin värinen

      • hae muualta

        osta kunnon paikasta, miksi täällä keskustelupalstoilla kyselet myyjiä? ei tämä mikään marketti ole. ota selvää luotettavista suomalaisista kotikenneleistä, älä tätä kautta hae sitä elämäsi koiraa.


    • Anonyymi

      Moi, Onko Sinulla kääpiövillakoira minulla ei ole Pystytkö Antaa vihjeitä Että voiko Joululahjaksi saada kiitos❤️

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      314
      3856
    2. 209
      3068
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2604
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2054
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1495
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe