Kuinka paljon teidän miehet ottaa hoitovastuuta?

ÄitiäVäsyttää.com

Mä alan olemaan pian aika loppu, tuntuu kuin olisin yh! Meillä pian 5kk vanha pikku mies ja koko tämän ajan ollaan menty seuraavasti: Mies tekee töitä 8-16, 16-17 harrastuksissa, tulee kotiin n. 17.10 ja on siitä edespäin tietokoneella ilta kahdeksaan jonka jälkeen menee suihkuun ja n. klo 20.15 on 45min pojan kanssa, jotta minä saan oman vapaa-aikani. Taas klo. 21 alan pojalle iltatoimia ja saan nukkumaan n.klo 22- 22.30..

Yöt on aika tuskaisia, poika syö kaksi-kolme kertaa yössä, ja heräilee muuten vaan ähinään ja puhinaan vielä toiset kaksi- kolme kertaa.
Päiväunia nukkuu max. 3 tuntia päivässä, lyhyissä erissä.

Mies siis poitsun kanssa 45min päivässä!

Onko tää ihan normaalia? En tarkoita että miehen pitäisi heti ovelta ottaa poika syliin ja painelisin omiin menoihin. Vaan sen 4 tuntia illasta kun meillä olis sitä yhteistä aikaa niin oltaisiin koko perhe yhdessä, leikittäisiin pojan kanssa yms. Edes pari tuntia.. Ja että myös mies silloin kun on kotona niin olisi jonkin näköisessä vastuussa pojasta.. Jos esim. herää päikyiltä itkemään niin ei tule kuuloonkaan että mies menisi pojan ottamaan oma-aloitteisesti, tai kun minulle tulee puhelu ja poika itkee niin ei mies senkään ajan poikaa pidä, siis jos tämä sijoittuu siihen 17.10- 20.15 välille kun on hänen vapaa-aikaa!!

Viikonloput ei juuri tämän parempia.. :S

Mies sitä mieltä että omaa aikaa saan varmasti tarpeeksi päivässä kun poika nukkuu päikkäreitä. Niin, sen 20-30min, enhän siinä ajassa ole ehtinyt edes ruokaa tekemään, saati syömään, saati vielä oikeesti viettää vähän "vapaata"..

Huoh, liian pitkä, hieman sekavaa, en tiedä tuliko tästä mun pointti selville?! :D

38

2141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meillä näin

      Onpa ikävä tilanne. :( Puhuitteko asiasta ennen vauvan syntymää? Siis siitä, miten hoitovastuu jaetaan? Meillä on reilun kuukauden ikäinen vauva ja mies hoitaa lasta vähintään yhtä paljon, kuin minä. Hän työskentelee kotona, joten auttaa päivänkin aikana sen, minkä voi. Viikonloppuisin mies hoitaa esim. osan röyhtäytyksistä ja vauvan itkuista öisin. Imetän, joten sitä hän ei ihan voi hoitaa... :) Vaipat mies vaihtaa kyllä useammin, kuin minä. Eli meillä mies osallistuu todella paljon ja minulle jää useampi hetki päivässä "omaa aikaa". Töiden jälkeen hän usein menee lapsen kanssa vaunulenkille, jotta voin rauhassa tehdä, mitä haluan.

      Sanoisin, että kannattaa miehen kanssa todella keskustella tuosta asiasta ja tehdä selväksi, kuinka toivoisit teidän viettävän enemmän aikaa perheenä ja toivoisit hänen hoitavan vauvaa hieman enemmän, jotta sinäkin saisit omaa aikaa.

      • ÄitiäVäsyttää.com

        Teillä kuulostaa asiat olevan todella ihanasti! :) Juuri tuollaista yhteispeliä toivoisin meillekkin! :)

        Kyllä mä raskaus aikana, muistaakseni jo suunnittelu vaiheessa, sanoin että hänen pitää näitä "harrastuksiaan" vähentää kun lapsi tulee ja mies silloin sanoi että lapsi ei saa estää harrastuksia(tietokonepelit?! :D). Ne ovat hänen henkireikänsä jotta tätä ankeaa arkea jaksaa. Mutta lupaa illalla kyllä lapsen kanssa aina jonkin aikaa olla. Tässä jokin aika sitten poika alkoi vierastamaan isäänsä jolloin mies todella pelästyi ja skarppasi hetken aikaa, mutta on taas palannut vanhoihin tapoihinsa..

        Tiedän että pitäisi keskustella, mutta jotenkin toivoisin että se meidän tai edes pojan kanssa oleminen tulisi häneltä jotenkin itsestään jolloin se olisi hänen omasta tahdostaan eikä vain mun "pakottamana".


      • meillä näin
        ÄitiäVäsyttää.com kirjoitti:

        Teillä kuulostaa asiat olevan todella ihanasti! :) Juuri tuollaista yhteispeliä toivoisin meillekkin! :)

        Kyllä mä raskaus aikana, muistaakseni jo suunnittelu vaiheessa, sanoin että hänen pitää näitä "harrastuksiaan" vähentää kun lapsi tulee ja mies silloin sanoi että lapsi ei saa estää harrastuksia(tietokonepelit?! :D). Ne ovat hänen henkireikänsä jotta tätä ankeaa arkea jaksaa. Mutta lupaa illalla kyllä lapsen kanssa aina jonkin aikaa olla. Tässä jokin aika sitten poika alkoi vierastamaan isäänsä jolloin mies todella pelästyi ja skarppasi hetken aikaa, mutta on taas palannut vanhoihin tapoihinsa..

        Tiedän että pitäisi keskustella, mutta jotenkin toivoisin että se meidän tai edes pojan kanssa oleminen tulisi häneltä jotenkin itsestään jolloin se olisi hänen omasta tahdostaan eikä vain mun "pakottamana".

        Joo, ymmärrän, että noiden asioiden toivoisi tulevan luonnostaan. Toisaalta tilanne on ehkä ollut vähän odotettavissa, jos hän jo raskausaikana on torjunut ajatuksen omien harrastustensa karsimisesta. Ja toisaalta taas ymmärrän, että sitä toivoo, että jos kuitenkin jotenkin mies tajuaisi ja heräisi sitten, kun vauva on syntynyt. Mitä jos yrittäisit keskustella asiasta hänen kanssaan mahdollisimman rauhallisesti? Sillä lailla, ettet kovin syyllistäisi, vaan puhuisit omasta jaksamisestasi ja kysyisit, voisiko hän aluksi vähentää "omaa aikaansa" vaikkapa vain puoli tuntia niin, että olisi pojan kanssa reilun tunnin iltaisin? Sen ei luulisi olevan aivan toivottoman paljon. Kyllähän sun lisäksi kannattaa sanoa rehellisesti, että olet aika poikki ja kaipaisit edes välillä hyviä yöunia. Siihenkin voisit ehdottaa, että jos vaikka vain yksi yö viikossa olisi enemmän miehen kontolla? Se yksi yö olisi jo sulle varmasti tosi kiva, kun tietäisit, että saat silloin kunnolla nukkua.

        Tsemppiä kovasti tilanteeseen, toivotaan, että pojan kasvaessa ja alkaessa ottaa yhä enemmän kontaktia ympärillään oleviin ihmisiin miehesikin kiinnostuisi lapsen kanssa olemisesta entistä enemmän. :)


    • dfafafbgfgg

      Moikka!

      Neuvoisin sinua puhumaan miehesi kanssa asiasta.Minua niin ärsyttää välillä lukea näitä palstoja siitä miten väsyneitä äidit oikeesti on lapsenhoidosta ja varsinkin,jos itse joutuu suurimman osan työstä tehdä yksin.Miehet voisivat joskus oikeesti tajuta asian laidan...lapsenhoito ei tosiaankaan ole mitään helppoa hommaa ja mikään päivä ei ole koskaan samanlainen.Huonoja ja hyviä päiviä mahtuu päiviin ja välillä toki mielialat vaihtelee pikkuisella kiukusta nauruun.Miehet vähättelevät että on lapsenhoito helppoa,oothan sä kotona muksun kanssa. Mutta se ei tosiaan ole näin!!! nainen on lapsessaan kiinni koko ajan,ei pysty tekemään paljoa mitään kiireettömänä.Paitsi nyt toki pakolliset arkiset jutut käydä suihkussa yms..
      Itse saannut miehelleni puhuttua,että osallistuu saman verran hoitoon,kun minäkin.Arkisin nyt ei yösyöttöihin herää,enkä myöskään vaadi sitä,koska mieheni herää viiden aikaan joka arkipäivä töihin.Ilalla töistä tultuaan auttaa lapsen hoidossa ja päästää mut heti kotiin tultua pienelle paussille ja lähtee iltaisin muksun kanssa rattailla ulos,että saan tehdä mitä haluan,vaikka vain nukkua jos siltä tuntuu..päästää mut välillä viikonloppuna tai arkisin puuhailemaan omiani...kaikki asiat on sovinnoin tehtyjä.
      Puheles miehellesi,että sinulla on elämää ja sinä et ole joutunut luopumaan mistään vanhasta,minä olen luopunut kaikesta,vapaa-ajasta,elämästä, yms... sinun on saatava itse ansaittu vapaa-aika,.että jaksat taas hoitaa sinun pienokaista.Se ei ole tosiaankaan koskaan omaa vapaa-aikaa jos olet kotosalla ja teet omia juttujasi silloin,kun pikkarainen unillaan, tai menet jonnekkin pikkuinen kärryssä,ei ole vapautta.

    • samma häär

      Täällä saman ongelman kanssa pelataan. Mies päivä töissä jossa todella liukuva työ aika 7-15.30???jos pääsee lähtemään silloin. alussa hoiti lasta todella hyvin ja jopa ennemän kuin minä. Nykyään tyttö ei edes suostu olemaan isänsä kanssa ilman huutoa ja kiukuttelua??? Isä jo sanonutkin että ei viitsi enää edes yrittää kun aina vaan huutaa. Eilen kävin omissa harrastuksissani puolitoista tuntia ja koko sen ajan oli tyttö huutanut isänsä kanssa kunnes nukahti. Eli tilanne on mennyt nyt siihen että kohta en voi enää edes lähteä mihinkään, kun isä ei suostu ottamaan lasta kun se vaan huutaa. Siinä milessä tämä on erillainen tapaus että minulla mies hoitaisi kyllä mutta lapsi ei jostain syystä hyväksy isäänsä kun on minun kanssa päivät. Toivottavasti muutosta tulee kun tyttö kasvaa.=)

    • ÄitiäVäsyttää.com

      Niin, varmasti pitää keskustella, ei toi putkiaivo muuten mitää hokaa! :)
      Mutta musta tuntuu etten pysty tekemään sitä kovin hyvässä hengessä, koska oon vaan niin lopen väsynyt ja kyllästynyt tähän tilanteeseen niin pakko siirtää tätä keskustelua viikonlopun yli, koska vkl parit juhlat joissa en halua olla naama norsun piipillä.

      Mutta kiva kuulla miten muilla päivät menee miesten tultua kotiin. Jotenkin saanut varmuutta siihen että uskallan ja saan vaatia myös itselleni aikaa! :)


      Olisko teillä vaan joku vaihe menossa?! Varmasti miehestä turhauttavaa kun haluisi olla tytsyn kanssa, mutta tyttö vaan itkee! :( Mutta isi ja tytär voisi kaveerata aluksi siten että tyttö "turvassa" sun sylissä ja isä sen kanssa siinä jotain hölmöilee, niin jos tyttö siinä yhtäkkii tajuiskin että eihän toi kaveri ookkaan yhtään kummempi! :)

    • ...

      Hyvä ystäväni kertoi, kuinka hänen miehensä on kerran hoitanut heidän lastaan (oisko ollut silloin 4-5 kk) kahdeksan tuntia putkeen yksin. Oli ollut mies kuulemma ihan poikki, kun vaimo oli palannut kotiin. :) Ystäväni oli sitten siihen todennut, että hän tekee tuon saman joka päivä. Siinä luulis olevan yksi keino, jolla mies oppii arvostamaan vaimoaan. :)

    • hrehge

      Minä olen todennut, että se pitää vain ottaa ja kirjaimellisesti antaa se vastuu sille miehelle, jos meinaa, että jotain tapahtuu. Siis muksu syliin ja korvat tukkoon ja omiin hommiin tai mikä parempi, ovi kiinni ja ulos talosta. Annettava lapsen huutaa, kunnes isä menee hakemaan tai käydä sanomassa, että pitäsköhän sun tehdä jotain... Ehkä se aika helposti lipsahtaa siihen, että kun se äidille on helpompaa niin se vastuu sitten siirtyy äidille. Meillä myös on tämmöinen tää kakkonen, ettei ala millekään isän kanssa. Onneksi nyt pikkuhiljaa helpottaa, kun neitiä kiinnostaa muukin kuin tissi 24/7 :D Mutta ei se mies voi vaatia, ettei hänen harrastuksiinsa saa puuttua, mutta sinun täytyy kyllä tinkiä omastasi. Sitten se aika on jaettava jotenkin puoliksi, niin että sinustakin tuntuu reilulle. Tai sitten sinun on hyväksyttävä se ajatus, että olet kahden lapsen äiti ja teet kaikki heidän hyväkseen ja tyydyt kohtaloosi.
      Tuo pelaaminen on vain niin veeeemäinen harrastus, kun on kotona, muttei käytettävissä :(

    • äiti ja neiti 7kk

      Hei kaikki äidit! Meillä on kanssa samanlainen tilanne. Mies ajaa rekkaa työkseen eli on useamman päivän välillä poissa. Useammin kuitenkin 10-16h kerrallaan vuorokaudessa, sitten kotona nukkuu jos yön ollut töissä. Välillä on yli 10h ihan kotona ja hereillä. Minulle jää silti kaikki kotihommat pyykit, ruuanlaitto ja koiran ulkoilutus. Mies kerkiää olla tytön kanssa ehkä pari tuntia aina kun on kotona...todellakin tuntuu yh-äidin elämältä. Lapsen syntymän jälkeen oli aika paljon tietokoneella vaan koska vauva vaan nukkui ja söi. Väsyttää ihteäkin välillä kun joutuu vielä koiran ulkoilutukset yms hoitamaan yksin. Tuntuu että kolme "lasta" olisi vauva, koira ja mies..huoh Onko täällä muita rekkamiesten vaimoja? Miten teillä hoidetaan parisuhdetta kiireen keskellä?

      • ¤ellu¤

        Minunkin mies tekee putkeen 2 vrk töitä, mutta sen jälkeen on 4 vrk vapaalla, tosin nyt opiskelee työn ohella eli kotona vietettäviä vapaita on vähemmän. 4. lapsi syntyi toukokuun lopulla ja jäi sitten kesälomalle. Huolehtii kyllä vanhemmat lapset, kun on kotona, mutta vauvan hoito on jäänyt täysin minun vastuulle. Ja sitten kun hänellä on omia menoja hoidan tietysti kaikki lapset ja se tuntuu tällä hetkellä todella haastavalta. Minun äiti ottaa n. kerran viikossa yhden vanhemmista lapsista yökylään, tämä helpottaa arkea mukavasti. Parisuhdetta hoidetaan illalla kun lapset nukkuu: syödään jotain hyvää, katellaan elokuvaa, jutellaan ja seksiäkin on suunnitelmissa.


    • zonna

      Ole onnellinen, että saat päivässä edes tuon 45 min omaa aikaa..
      mulla mies töissä klo 9-17, ja lähtee töihin bussilla jo ennen 8..
      eli teen päivän aikana kaiken.. päivittäin vaihtaa vaan 2-4 vaippaa töiden jälkeen jonka jälkeen lykkää aina takas mulle.
      Mule jää syöttäminen, ruuan teko/pakastaminen/pussitus/syöttö, pullojen pesu, tuttien pesu, silmien/korvien puhdistus, kynsien leikkaus, lääkkeet, pukeminen, kylvetys, juttelu jne..

    • mietteliäs..

      hei!
      No minä hoidan käytännössä kaksi lasta yksin..
      esikoinen 3v toinen 4kk ja mies on muualla töissä ja kun kotona on
      niin minä teen pesut,syötöt,vaipat yms..eli kaikki,esikoisenki iltapesut
      yms..teen minä sekä hoidan kodin.Joskus jos pyydä niin tekee mieskin
      jotakin,mutta olen väsynyt pyytämään joten teen mieluummin itse mitä
      että kuuluu kohta.Esikoisen aikana mies vaihto vaippojakin ja kylvetti
      toisen aikana on kylvettänyt,nykyään senkin teen minä,aluksi vaihto myös vaippoja.
      Onhan se väsyttävää kun itse joutuu kaiken tekemään eli oikeastaan kuin oisi yh äiti vaik mies onkin.Mutta kyllä sen huomaa mies aikoinaan miten lapset on äidin lapsia eikä viihdy isin kanssa.Kai sitä pitäisi vaatia mieheltä,mutta itse en jaksa,teen itse se taåppahtuu sitten nopeanpaakin minulta:)olisihan se kiva ku olisi omaakin aikaa joskus ja tuntuu et ei sitä jaksa hirveesti sitten seksiäkään harrastaa kun on väsynyt nii haluu nukkua kun iltasin vihdoin sängyyn pääsee.

    • mietteliäs...

      oho nyt kyl meni unohtu äskeisestä että kyllä mies hoitaa lapsia
      viik,loppusin aamusin jos oon tosi uupunut nii syöttää ja hoitaa ja antaa
      esikoiselle aamupalaa ja esikoista käyttää suihkussa sekä pesee hampaat
      mut jos kakka tulee vauvalla nii sit tuo sen minulle et pesen,pesee jos pyydän mut puhd,pyyhkeillä ei halua pestä hanan alla,johtuuko sit et ei luota itseesä vaikko
      onko se asento huono pikälle miehelle:)mut enimmäkseen minä hoidan kaiken ja aina minä teen ruuan ja siivoan.

    • mutsikas

      ZONNA; ei kai siitä 45minuutista silti tarvitse onnellinen olla vaikka sulla ei ole sitäkään. Eiköhän ap myös hoida koko taloutta yksin, jos yhtään oikein ymmärsin. Kyllä miehen pitäisi vieläkin enemmän lapsen kanssa auttaa jos on kotona klo. 17 eteenpäin eikä muuta tärkeämpää tekemistä ole kuin koneella istuminen..

    • Victoria83

      Meillä mies käy töissä tulee kotiin ja katsoo telkkaria. Viikonloppuision dokaa; kotona tai muuaalla. Ei osallistu kotitöihin eikä lastenhoitoon. On vaihtanut ehkä 10 vaippaa ikinä ja lapsi on nyt 7kk.

      Minä ilmoitin etten enään jaksa yksin kaiken tehdä. Koska olen yksin joutunut suoriutumaan kaikesta niin minä kevennän työmäärää ja muutan lapsen kanssa pois. Ei tarvitse enään siivota, tiskata ja pyykätä äijän perään...

      Nyt sitten yhtäkkiä luvataan auttaa ja osallistua. Luvataan lopettaa dokaamiinen jne Just joo. Kyllähän se kivaa olisi jos perhe ehjänä pysyisi mutta en kyllä tuohon enään lankea. Jos ei ole tähän mennessä kiinnostanut niin ei siiten enään tarvitsekaan kiinnostua.

    • ghkjgkj

      Täällä on vähän samaa. Lapsi kohta vuoden ja isä ei ole juurikaan hoitanut lasta tai ym. Ja mulla vapaata on joo silloin kun lapsi on päiväunilla. Mut en sitä vapaaksi voi sanoa koska silloin on muuta tekimistä siivousta, pyykinpesua ym. Siis joo tottakai mies hoitaa lasta hetken sen ajan kun käyn nopsaa kaupas max.30min tai ssen aikaa kun käyn suihkussa. Muuten lapsen hoito on mun tehtävä. Ja tietty lisäks kodinhoito (siivous, roskat, pyykinpesu, ruuanteko, lakanoiden vaihto.. ym)

      Ja parasta on se että kohta toinen tulossa.. Jos ei sitten ala mies lapsia hoitaa paremmin niin ei auta muu kun lähtee kävelemään.

      Ja lapselle vuoden aikana mies on vaihtanut vaipat 3kertaa.. ikinä ei oo yöllä heränny syöttää.. tai edes heränny lapsen kanssa aamulla.. tai ei vieny sitä kylpyyn.. eikä syöttäny koskaan.

      Et olkaa te kiitollisia kellä on mies joka hoitaa......!

      • yks onnellinen

        "Et olkaa te kiitollisia kellä on mies joka hoitaa...". No, tokihan olen kiitollinen, että olen valinnut sellaisen puolison, joka jakaa minun kanssani paitsi arjen ilot, myös ne vaativammat puolet ja sitten ne tylsät kotityöt yms. Mutta mutta: niin kuin psykologit sanovat, arjen roolit paitsi annetaan, ne myös otetaan. Tarkoittaen siis, että vaikka mies ei itsenäisesti tee mitään, niin tähän yhtälöön sisältyy myös se, että vaimo ottaa sen roolin, että hän tekee, eikä aktiivisesti vaadi muuta. Eli pientä marttyyrin vikaa usein on vaimoissa, valitetaan vaan, että kun mies ei tee mitään, mutta eihän sen tarvitse, kun vaimo kerran tekee! Ei se mitään sattumaa ole, että meillä kotityöt jaetaan ja mies auttaa lastenhoidossa, asiasta on sovittu, enkä minä ala tekemään miehen puolesta niitä juttuja, mitkä on hänelle sovittu tehtäviksi. Tottakai näistä joustetaan puolin ja toisin, mutta noin pääpiirteittäin meillä pidetään kiinni siitä, että kumpikin hoitaa sovitut asiat, eikä lipsu. Toimii erittäin hyvin, eikä meillä riidellä kotitöistä itse asiassa koskaan.


      • SDFGB

        MINKÄ IHMEEN TAKIA TEIT TUOLLASELLE MIEHELLE VIELÄ TOISEN LAPSEN? EN VOI YMMÄRTÄÄ SINUA!!


    • Victoria83

      On aika vaikeaa vaatia toista tekemään kun toinen ei suostu. En minä kumminkaan voi jättää lasta syöttämättä kakat housuissa odottamaan että mies saisi aikaiseksi auttaa....

      • yks onnellinen

        En tarkoittanut sitä. Tarkoitin, että ei se meno nyt yhtäkkiä ole voinut tuollaiseksi muuttua: että ennen lapsia on hoidettu kaikki yhdessä ja yhtäkkiä lapsen tullen mies ei tee mitään. Kyllä ne tekemisen kaavat tulee jostain aiemmasta, siinä on vain ehkä se, että naiset mielellään ajattelevat, että "kyllä se mies sitten osallistuu, kun lapsi syntyy". No, ei se yleensä mene niin. Sitä paitsi, sinähän oletkin nyt päättänyt, että saa riittää ja nostan sinulle hattua siitä. Liian monet vain elävät koko elämänsä valittaen, miten mies ei tee mitään. Ja kuulostaahan se kieltämättä aika pahalta, että sinä pyydät apua ja mies ei suostu tekemään. Mikä se sellainen liitto on? Ei ainakaan liitto, jossa puhalletaan yhteen hiileen ja halutaan yhdessä saada arki toimimaan.

        Ps. Toki lapsen tarpeista pitää huolehtia, mutta ne kotityöt voit kyllä jättää tekemättä. Ilmoitat vaan, että nyt riittää ja sinä et niitä tiskejä laita. Jätät vaan ihan tyynesti laittamatta ja ostat itsellesi vaikka kertakäyttölautasia. Ihmettelen, jos ei mies jossain vaiheessa ala toimia.


    • Victoria83

      Kyllä mies osallistui kotitöihin ennen lapsen syntymää. Me oltiin molemmat palkkatyössä ja kotityöt meni kutakuinkin tasan. Lapsen synnyttyä ja minun jäätyä kotiin mies sanoi ettei hänen kuulu osallistua koska hän käy töissä ja minä olen vain kotona.

      On se miehen logiikka kyllä hieno. Hän tekee töitä 40h/vko ja hänellä on kaksi vapaapäivää viikossa. Minä en sitten ilmeisesti tarvitse ikinä tukea enkä apua kotitöissä eikä lapsenhoidossa. On kyllä valtavan uuvuttavaa tehdä kaiken yksin samalla kun katsoo kun toinen vetää lonkkaa ja kaljaa sohvalla.

      Nyt onkin jo pirteämpi ja positiivisempi mieli kun tietää että kohta ei tarvitse enään kun lapsesta huolehtia. Ei tarvitse enään pelätä milloin äijä lähtee dokaamaan ja suuttuu kun en lähde heti käskyn tultua sitä kotiin hakemaan...

      • Äiti ja neiti 7kk

        Milloin äidit saavat sen kaksi päiväisen "vapaan"..? Äidit tekevät joka päivä joka tunti työtä, periaatteessa samaa työtä mitä päiväkodin lastenhoitajat, paitsi niillä on vapaa-aikaa edes se kaks päivää.. Mitä tapahtuu sitten kun äiti menee takaisin työelämään ja lapsi päivähoitoon, jääkö vielä kotityöt pelkästään äidille?
        Silloinhan on sama tilanne kun miehillä, että ollaan töissä päivä,sitten haluaa kotona rentoutua..miksei miehet voi vaan rentoutua perheen parissa eikä aina omissa jutuissa..

        Naisten avunpyyntö kuulostaa miehistä nalkuttamiselta..kun sitä toistaa/pyytää monta kertaa, eihän kukaan sitä halua siksi ne kotityöt tulee sitten hoidettua itse, kun tietää että saa kauan odottaa kunnes joku asia tulee tehdyksi.


    • mietteliäs..

      Edellinen kirjottaja on kyllä kirjottanut asiaa..
      se on totta,miehet kun tulee töistä oli se sit 8-12h
      mut ku tulevat kotia nii voivat unohtaa työ asiat ja rentoutua
      kotona on ruoka,puhdas koti,puhtaat sänkyvaatteet sekä
      puhtaat vaatteet yleensäkkin,no mutta me äidit emme voi
      jättää töitä tekemättä,lasten hoitoa on ympärivuorokauden
      ja heti jos asiasta mainitsee että olen väsynyt se tulkitaan nalkutukseksi
      ja et mieshän sen rahan kotia tuo.tottakai sitä arvostetaan et mies käy
      töissä,mutta voisi nekin arvostaa sitä että emäntä hoitaa kaiken kotona
      jos lapset sairastaa yms..nii äiti valvoo,äiti vie lääkäriin äiti hoivaa äiti
      tekee siltikin ruuat yms..askareet,sitten miehet kyllä on myös vailla seksiäkin
      oon sanonutkin miehelleni et vaihetaan osia,mie meen töihin ja hän hoitas
      kaiken mitä minä,tiedän et yks päivä niin olisi jo ihan poikki,mut sit näkisi et ei kotona äitinä oleminen ole mitään laiskana olemista.Itse en enää kolmatta lasta tee,toisen tein siksi koska rakastan lapsia niin paljon ja hoidan ne itse jos on pakko.Mieheni on kyl hyvä isä sinäsä et kyl nyt kuiteskin jonku verran hoitaa,ärsyttää vaan ku joutuu pyytämään ja sanomaan mitä tehä,mut mieheni ei juopottele,ei kule missään jne..mut netissä istuu illat ja tv-tä katselee kun minä teen iltaaskareet eli iltapalat ja pesut ja nukutukset.Kaippa moni mies aattelee et ennenvanhaankin nainen on hoitanu lapset ja kodin ja mies työn.

    • teräsäiti

      Täällä puhutaan kieltämättä aikas paljon oikeeta asiaa..Miehet on miehiä heillä on putkiaivot,ei ne tajua jos nainen vain nalkuttaa asioista,pitää itse uskaltaa avata suuunsa ja kertoa miten asian koet..keskustelua kehiin!!! vaikka miehet ovatkin suurimmaksi osaksi töissä ja äidit jää kotiin hoitamaan lasta/lapsia,niin se on tosiaankin täysipäivästä hommaa ja vielä kotiaskareet siihen päälle.Me naiset teemme tuplasti enempi töitä,kun mies on sen normi päivän,eli 8-9h töissä..ja yleinmiten on vielä viikonloppu vapaa.
      Äidit ei saa vapautta luistaa lapsenhoidosta tai nauttia vapaa-päivästä,kun tosi harvoin...
      Meillä oli myös alussa tosi vaikeaa,mutta pikku hiljaa olen saannut mieheni tajuamaan,että ei tää kotona oleminen laosen kanssa ole tosiaankaan mitään iisiä hommaa.Meille sattui sellainen tilanne tossa muutama kuukausi takaperin,että avopuolison piti jäädä yhdeksi päiväksi muksun kanssa kahden sen normi 8tunniksi,tulin kotiin ja mies sanoikin,että en enään sinua vähättele kovaahan tämä homma on ja asenne sen jälkeen muuttui minua kohtaan ihan erinlaiseksi.
      Ja mäkätti myös siitä,että nää "kaks nukkuu paljon enempi kuin minä" hän herää joka päivä klo:5 ja tulee kotiin 16-17 aikaan,viikonloput useimmiten vapaat...sanoin vain,että ei tämä uni jos äiti nukkuu ole samanlaista kuin teidän miesten nukkumanne uni,koska naisilla on äidinvaistot ja ainaskin mulla tosi vaikeeta nukahtaa,jos muksu kieriskelee sängyssä.Nukahdan vasta sitten,kun pikkuinen nyytti nukkuu...ja joskus tosi vaikeeta nukahtaa sikeeseen uneen samassa huoneessa missä lapsikin nukkuu.Itse nukun välillä olohuoneen sohvalla päiväuneni,että saan nukutuksi lataantuvaa unta ja kerätä voimia.
      Itkuhälytin siis on,että joku ei ala vetelee johtopäätöksiä laiminlyömisestä.

      Elikkäs näiden minun esimerkkien tarkoitus oli kertoa,että ei ne miehen osaa asettua naisten tossuihin,eikä tunnetusti osaa tehdä kahta asiaa samaan aikaan...myöskään miehet ei kestä naisten nalkutusta,jotenkas kannattaa yrittää puhua ihan kärsivällisesti miehen kanssa asioista,jotka painavat mieltä. Ei miehet tiedä,ellet itse kerro miten koet asian.Tai sitten ihan mies kokeilemaan samanlaista päivää kun sinä teet,eiköhän ääni kellossa muutu ja asenne sinua kohtaan.
      Ei meillä äideillä ole vapaata melkeinpä ollenkaan,me olemme työnahertajia ja huolehdimme kaikesta äidinvaistojemme avulla ja hoivaamme.
      Lapsentulo on kummiskin kahden ihmisen luomus,eli yhdessä sen olemme tehneet ja yhdessä sen hoidamme.Näin sen pitäisi mennä..eikä miesten luiskahtaa kun koirat veräjästä.

      Me joudumme luopumaan kaikesta elämästä lapsen tulon elämään, ei ole vapaa-aikaa kun tosi harvoin,kehomme muuttuu,kannamme lasta,syötämme, jäämme poes työstä,ystäville ei jää samanlailla aikaa kuin ennen lasten syntymää,tai harrastuksiin yms..tämä on kanssa hyvä pointti sanoa sellaiselle miehelle,joka ei osallistu lapsenhoitoon sinun kanssasi,

      Toivottavasti tästä pohdinnasta ja esimerkeistäni olisi teille muut äitit apua miestenne kanssa.
      Paljon jaksamista! me olemme ne työnahertajat:)

      • ei putkiaivoja

        Ihan hyvää asiaa kirjoitat, mutta mun on pakko silti tarttua tuohon, kun yleistät kaikki miehet putkiaivoiksi ja ties miksi muuksi... :) Ei ne kaikki nimittäin ole sellaisia. Monet on, mutta ei kaikki. Mun miehelle ei tarvitse nalkuttaa ja hän ymmärtää kyllä varsin vähästä, mistä kenkä puristaa. Mutta meillä on kyllä koko ajan ollut parisuhde, jossa keskustellaan todella paljon, joten riidat on todella vähissä, kun asiat selvitetään, ennen kuin ne paisuvat. No, pääasia, että jokainen löytää omassa parisuhteessaan sen parhaan tavan toimia ja selvittää asiat.


    • teräsäiti

      Noh ei ollut käsitys olla yleisellä kanalla,ei kaikki sellaisia ole,mutta perustelin sen takia ja yleistin,koska tässä nyt sattuu olemaan aikas moni putkiaivo tässä keskustelussa ja ainahan ihmisiin mahtuu poikkeuksia naisissa ja myös miehissä.
      Aina jaksetaan takertua johinkin tiettyyn sanaan näissä palstakeskustelussa. Jos luit oikein ajatuksen kanssa,en vihaa miehiä enkä pidä niitä sellaisina kaikkia, kuten oma avopuolisoni tajusi asioita,kun keskustelimme ne halki puhuen lävitse ja myös kokemuksen kautta,kun mies joutu 8 tuntia olemaan lapsen kanssa kahden.Hyvä näin:) nyt tajuaa,että ei äitiys ole helppo lysti.

      • ei putkiaivoja

        No kyllä mä ajatuksella luin ja just sen takia olikin pakko kommentoida. :) Jos vastaavasti kirjoitettaisiin naisista, niin mehän saataisiin kohtaus, että miten voitte yleistää noin! Sen takia oli pakko vähän puolustaa miehiäkin, enkä mä mihinkään tiettyyn sanaan takertunut. Mun mielestä vaan ei ole näissäkään keskusteluissa pakko yleistää, vaan voi ihan hyvin muotoilla asian siten, ettei kokonainen sukupuoli leimaannu tekstin perusteella tietynlaiseksi. Ja anteeksi, jos se oli pilkunviilausta, mä en vaan pidä yleistämisestä, koska arvostan miehiä ja varsinkin oman mieheni keskustelu- ja kommuninkointikykyä. Siksi inhottaa joka kerta, kun joku sanoo miehiä putkiaivoiksi.


    • Äiti ja neiti 7kk

      Sanoin omalle miehelleni että yritä itse olla 12h tuntia päivässä vauvan kanssa (kun se vielä itkee usein, kolmas hammas nimittäin jo tulossa), niin heti sano ettei kyllä jaksais päivääkään. En kyllä usko että mitään kotihommia olis sillä aikaa tehnyt jos itse olisin edes muutaman tunnin poissa. Varmaan nukuttais vauvan ja siks ajaks menis tietokoneelle...mikä voi oikeesti olla tärkeämpää.. Monta kertaa olen sanonu että petaisi edes oman puolen sängystä, ettei minun tarvii sitäkin vielä tehdä..eipä tuo ole vieläkään pedannut..huoh, varsinkin vielä vauvan ollessa tosi pieni kaikki tuo oli ylimääräistä hommaa minulle.

    • teräsäiti

      Ei putkiaivoja.Pahoittelen nyt että yleisesti kirjoitin ja yleistin liikaaa....ei ollut tarkoitus tehdä sinulle pahaa oloa sen takia,kun kutsuin miehiä putkiaivoiksi.
      Mutta pakko vielä sillein sanoa,että itsellä osunut kohdalle vain sellaisia miehiä ennen kuin löysin nykyisen avomiehen,jonka kanssa voi keskustella ja puhua kaikesta ja auttaa,niin paljon kotitöissä ja muksun hoitamisessa omien voimavarojensa kanssa töiden päälle.
      Välillä on vain tosi vaikeaa kirjoittaa tekstiä siten,että ei tule väärinkäsityksiä,ei tekstiin saa sellaista tunnetta kuin ihmiset puhuvat toisilleen kasvotusten ja näkee puhuessaan toisen eleet ja äänensävyn.

    • välillä töihin

      Mulla on tähän ihan yksinkertainen ratkaisu. Äiti töihin ja isä välillä vanhempain- tai hoitovapaalle. Siinä tuulettuu molempien ajatukset hyvin ja isäkin saa olla oikeasti lapsen kanssa eikä vain äidin pikkuapulaisena

    • teräsäiti

      Ihan hyvä pointti tuo....pitäisi ottaa käytäntöön.Taloudellisesti ainaskin meillä on niin,että minulla on huonommat tulot töissä,että järkevintä ite olla poies hoitovapaalla.Itse en ole koko vuotta hoitovapaalla enään,menen töihin ens vuoden elokuussa...taloudellisesti kannattavampaa,kuin hoitovapaan raha tippuu huimasti alas ja tulee olemaan tiukempaa rahan kanssa.

      • välillä töihin

        Katsokaa nyt ainakin se, että isät pitävät se vanhempain isäosuuden eli sen 6 viikkoa. Meillä ainakin miehen tulot olivat silloin 70 % normaalista ja kun siihen laskee, että verotus on kevyempää tuolta ajalta ja lisäksi tulivat minun tuloni, niin mitään tulonmenetyksiä ei ollut. 6 viikossa isä saa jo hyvän käsityksen siitä, millaista kotona olevan vanhemman arki on, niin hyvässä kuin pahassakin. Jostain kumman syystä isät käyttävät tätä mahdollisuutta kovin vähän.


    • minäpä vaan...

      No meillä ainain alusta asti näyttää siltä, että kyllä se vaan minä olen, joka vauvan luokse menee, kun se itkee, ei mies mene koskaan ilman että pyytää.. Vauva toki vasta 2vko ikäinen, mutta tuskin se tästä miksikään muuttuu... Vauvan isä on isyyslomalla ja käy normaalisti lähes joka päivä harrastuksissaan, joissa on 2-3h, vauvaa hän on tämän 2vko aikana vahtinut kahtena kertana 1-2h per kerta, kun itse olen joutunut käymään lääkärissä, muuten pääasiassa minä hoidan vauvan, ok, no on mies sen verran sentään pitänyt vauvalle seuraa että olen joskus päässyt suihkuun ja saanut syödä jotain...

      • edellinen kirjoittaj

        Niin ja piti vielä lisätä, että noina kertoina kun hän vauvan kanssa on joutunut olemaan, tulee hän aina erittäin kireälle päälle ja kiukuttelee minulle, kun vauva on itkenyt/kitissyt... Ei suoraan sanottuna mukavalta tunnu! Itse kuitenkin valvon kaikki yöt vauvan rytmin mukaan ja saan nukuttua yöllä ehkä yhteensä 4h ja päivisin en joskus ollenkaan, koska vauva vaatii huomiota, eikä oikein nuku ollenkaan päikkäreitä kunnolla...


    • ffsdgsg

      Joskus on hyvä kysyä mieheltä että onko kummallakin samat oikeudet ?

      Me olemme pitäneet parisuhteessa ja vauvanhoidossa tasa-arvosta kiinni, koska ei ole olemassa mitään miesten ja naisten erioikeuksia eikä vain miehille tai naisille kuuluvia tehtäviä.
      Meillä molemmat siivoaa ja molemmilla on omaa aikaa tyyliin " sinä haluat mennä tänään johonkin, minä menen sitten huomenna " tai toisinpäin.

      Pyydän teitä jotka ootte ihan väsyjä pitämään kiinni omasta elämästänne ja oikeuksistanne. Ei ole miehen yksinoikeus pitää omaa aikaa. Kerran lapsi on yhdessä saatu, niin yhdessä sitä hoidetaan.

      • samu

        omasta hyvinvoinnista täytyy tosiaan pitää huoli! jos miehestä ei oikeasti ole hoitajaksi syystä tai toisesta niin lapsen kummi tms tunniksi pariksi esim kerran viikossa paikalle. tuntuu vähältä ehkä, mutta vastaava järjestely on minulle valtava henkireikä kun hoidan lastani (4,5 kk) yksin.
        jo se, että saa mennä yksin rauhassa kauppaan tuntuu hyvältä, samalla reissulla kahvilassa rauhassa juotu kahvikuppi ja ihana leivos kruunaa vapaan :)

        itse kannatan ja olen toteuttanut myös taktiikkaa, että kun mies on unohtanut että hänenkin kuuluisi jotain tehdä, niin menen ja topakasti tyrkkään askareen hänelle -tyyliin tossa on sulle pyykkikori, mees peseen sä ne välillä. pyykkikorin voi korvata myös vaipanvaihtoa kaipaavalla lapsella ;)


    • _keiju_

      Minä en meinaa alistua tuollaiseen kohteluun.. Kun tämä taapero syntyy meille, niin se on sata varma että mieskin osallistuu vauvan hoitoon siinä missä minäkin. En meinaa pyytää tai käskeä, vaan annan tajuta sen ihan ite. Kun mies tulee töistä, niin kyllä, meinaan nakata muksun hälle ja painua pihalle tai kaverin luo tai vaikka salille.

      Töissä on kuitenkin lakisääteiset kahvi ja ruoka tauot, eikö? Onko kotona olevilla äideillä mahdollisesti niitäkään koskaan? Ei... ainoa ruoka jonka lämpinänä voit syödä on jäätelö :)

      Mikäli tämä järjestely ei passaa miehekkeelle, niin painun töihin ja jääköön mies kotiin. Sen vanhempainvapaan kun voi nykyisin pitää kumpi vain. Omasta hyvinvoinnista se parisuhde ja vanhemmuus lähtee. Jos koko ajan tietoisesti laiminlyö omaa hyvinvointiaan, ei hyvä heilu.

      Olen ehkä itsekäs, mutta kukapa muukaan sitä omaa itseään miettii kuin vain itse :)

    • Nurjamieli

      Ihan sama juttu meillä. Mies on tietokoneella sängyssä koko illan töistä tultuaan, iltapuuron syöttää kun teen sen valmiiksi ja lukee yhden sadun. Muuten kirjoituksesi kuulostaa ihan samalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe