raskausajan pahoinvointi+lääkkeet

bbb

Minkälaisia kokemuksia teillä on pahoinvointilääkkeistä, siis teillä, jotka olette syöneet niitä? Minulla on kolme lasta ja neljättä tekisi vielä mieli. Kahdesta viimeisestä olen kärsinyt niin pahaa pahoinvointia, että en ole ollut kykeneväinen normaaliin elämään. Silloin oli vanhemmat tukena, mutta nyt he ovat sanoneet, että lapset saa riittää ja heiltä en viitsisi enää apua pyytää ja miehenkin pitää käydä töissä, eli siitäkään ei aina apua saa.

Soitin teratologiseen tietokeskukseen ja sieltä sanottiin, että on lääkkeitä, joita voi aivan turvallisin mielin syödä raskausaikana. Eli onko kokemusta?

7

6100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ondans.

      Mulla on ollut tosi rajua raskauspahoinvointia. Alku oli jatkuvan oksetuksen ja oksentamisen kanssa kamppailua, varsinkin aamuisin, mutta myös päivisin ja iltaisin, sitten sain siihen lääkket.
      Lääkäri määräsi äitipolilta mulle sellaista lääkettä, kun Zofran ja Primperan. Zofran on tosi kallista tais maksaa 60€ /10 tabl (en ole varma muistanko enää oikein!), siis omavastuu, joten lääke vaihdettiin apteekissa vastaavaan valmisteeseen, Ondansetroniin, jonka omavastuu on huokeampi. Zofran on näistä voimakkaampi ja sen pitäsi estää oksentaminen kokonaan.
      Vaikka mulla oli nämä molemmat lääkkeet päivittäisessä käytössä, oksentelin viikon parin välein aina raskausviikolle 22 asti. Sekin oli kuitenkin ISO muutos entiseen joten olin tyytyväinen.
      Joudun syömään näitä lääkkeitä koko raskauden ajan, koska muuten pahoinvointia ja oksentelua esiintyy jatkuvasti. Olen nyt rv 30. Molemmat lääkkeet imeytyy muistaakseni minusta vauvaan, valitettavasti, mutta niiden raskaudenaikaisesta käytöstä ei ole esiintynyt haittaa sikiölle. Tuskin lääkärit niitä muuten määräisivätkään. :)

      Toivottavasti lääkäri ottaa sinun raskauspahoinvointisi tosissaan, koska olen kuullut että lääkärit vaan saattaa hyssytellä, että kyllä se pahoinvointi siitä hellittää, kun viikkoja tulee lisää tms.

      Onnea yritys nro. 4 jos päädytte siihen! :)

      • bbb

        Siis syötkö päällekkäin kahta pahoinvointilääkettä sallitun annoksen? Oletko kokeillut reseptivapaata Postafenia? Mä söin sitä jonkun verran viime raskaudessa. Mulla oli aika vähän oksentelua, mutta jatkuvasti paha olo, jonka sai vain hetkeksi pois syömällä ruokaa. Onko näistä lääkkeistä ollut apua tällaiseen vaivaan? Stemetil on myös paljon käytetty lääke teratologisen tietokeskuksen mukaan.


    • Ondans.

      Lääkäri ei edes suositellut kokeiltavaksi Postafenia, koska siitä ei ole ollut minulle autopahoinvointiin apua koskaan. Söin siihenkin reseptilääkkeitä aikanaan. Tosin raskauspahoinvointini oli sitä luokkaa, että varmaan senkin takia lähdettiin kokeilemaan ensin Primperania ja myöhemmin Ondansetronia. Näiden lisäksi lääkäri määräsi minut aina välillä Somac- (en muista miten kirjoitetaan.) kuurille pariksi viikoksi tasaamaan ylävatsavaivoja, jotka johtui oksentamisesta. Sekin vähän auttoi pahimpaan pahoinvointiin.

      En syönyt/syö nytkään koko sallittua päiväannosta kumpaakaan lääkettä päällekkäin.
      Otin aamulla tämän vahvemman lääkkeen, eli Ondanin estämään oksentamisen ja päivällä sitten miedompaa Primperania pahoinvointiin. Joskus otin illalla vielä Ondanin, jos oksentaminen alkoi. Näin olen äitipolin lääkärille myös kertonut, eikä hän koskaan ole mitään asiasta sanonut.
      Nykyään otan illalla Ondansetronin ja se estää suhteellisen hyvin aamun oksentamisen, toki paha olo vähän meinaa olla, mutta se helppaa jo syömällä. Joskus joudun turvautumaan päivällä Primperaaniin, mutta onneksi se on jo tosi harvinaista.


      Molemmat lääkkeistä auttaa ainakin mulla jatkuvaan pahoinvointiin. Ondansetron estää lähes kokonaan kohdallani oksentamisen, mutta Primperanin oton jälkeen olen joutunut oksentamaan usein. Ondansetronissa on se hyvä puoli, että se on sellainen suussa sulava tabletti, joten vaikutus alkaa nopsaa.

      • bbb

        Ihanaa kuulla, että lääkkeistä saa apua tähän vaivaan. Niin tekisi vielä mieli yhtä vauvaa, mutta pelottaa se pahoinvointi, varsinkin nyt kun on jo ennestään kolme lasta hoidettavana. Mun ongelma ei ole ollut oksentaminen, vaan se jatkuva pahanolontunne, joka helpottui hetkeksi syömällä. Auttaako sinulla syöminen? Auttaako nämä lääkkeet myös pelkkään kuvotukseen/pahanolon tunteeseen?

        Jostakin pahoinvointilääkkeestä luin, että jos sitä käyttää loppuraskaudessa, niin se voi aiheuttaa vauvalle vieroitusoireita synnyttyään? Oletko sä kuullut tämmöisestä? Se ei välttämättä koskenut sinun käyttämiäsi lääkkeitä.

        Pystytkö käymään töissä tai opiskelemaan? Onko lääkäri puhunut sulle Stemetil-lääkkeestä?


    • Ondans.

      Lääkäri ei ole äitipolilla puhunut minulle Stemetil-lääkkeestä, eikä vauvan mahdollisista vieroitusoireista, koskien käyttämiäni valmisteita. Tk lääkäri luki tosin minulle jostain, että Primperan lääkitystä ei suositella raskauden viimeiselle kolmannekselle. Syytä en tiedä, eikä lääkärikään osannut siihen sanoa oikein mitään. Kysyin tästä äitipolilla ja siellä lääkäri sanoi, että voin syödä Primperania. Eihän sitä koskaan voi varmaa tietää, miten lääkkeet jotka imeytyy vauvaan, vaikuttaa lapseen hänen syntymän jälkeen, mutta käsittääkseni mahdolliset vieroitusoireet ovat aika harvinaisia. Siis tämän tyylisissä lääkkeissä...huumeet ovat asia erikseen.

      Käytän itse enemmän tätä vahvempaa lääkettä (Ondania), koska sitä ei tarvitse ottaa niin paljon kun Primperania pitäisi. Nykyään 1 tabletti iltaisin riittää hyvin aamuun ja varsinkin nyt kun päivisin pahoinvointi on hellittänyt pientä ällötystä lukuun ottamatta.

      Ondansetronia/Zofrania käytetään käsittääkseni aika usein raskauspahoinvointiin, joka kestää koko raskauden. Sitä ne äitipolilla tipassakin antaa, jos oksentelu on voimakasta tai uhkana on kuivuminen.

      En ole työelämässä, mutta täytyy kyllä sanoa, että jatkuva oksentelu ja pahoinvointi oli niin uuvuttavaa, että en olisi kyllä töihin voinut lähteä. Olisin varmasti ollut saikulla tähän asti, koska pahoinvointia on edelleen. Oksensin viimeksi rv 27, nyt alkaa rv 31.

      Sulla saattaa auttaa esim. tämä Primperan, koska onglemasi ei ole ollut oksentelu. Mulla se auttoi ainakin vähän kuvotukseen ja huonoon oloon. Sain Ondania juuri sen takia, että oksensin niin paljon ja lääke estää oksentamisen kokonaan. Mulla ei oikein pahimman pahoinvoinnin aikana auttanut syöminen. Ehkä ihan hetkeksi, mutta sitten oksensin. Oksentaminen ei tosin ollut päivittäistä enää lääkitysten aloittamisen jälkeen, joten en osaa sanoa, miten syöminen olisi auttanut myöhemmässä vaiheessa raskautta.
      En edes uskalla kuvitella, kuinka huonoon kuntoon olisin mennyt ilman näitä lääkkeitä, koska raskauspahoinvointi oli niin rajua. Tiedän, että joku oksentaa useita kertoja päivässä, minä en onneksi joutunut, joten lohduttauduin sillä että pahemminkin voisi mennä. Pahoinvoinnista johtuen minulla ei ole noussut tähän mennessä paino kun noin kilon verran, mutta onneksi vauva on hyvän kokoinen ja kasvaa normaalisti.

      Paljon tsemppiä jos lähdette yrittämään vielä vauvaa, ja toivon että saat apua jos pahoinvointisi on vastaavaa kun edellisissä raskauksissa! Hyvää kesää!
      :)

    • Anonyymi

      Aihealueet

      Raskaus
      Yleistä raskaudesta
      Onko kellään kokemuksia pahoinvointilääkkeistä??

      käyttänyt
      2007-07-29 22:19:37
      Ilmoita
      Olisin kiinnostunut odottajista, jotka ovta joutuneet käyttämään raskauspahoinvointiin lääkkeitä? Itse jouduin käyttämään stemetil nimisiä peräpuikkoja ja kun ne eivät auttaneet niin eräs nuori lääkäri määräsi minulle zofran Zydis nimistä (yleensä SYÖPÄPOTILAILLE tarkoitettu lääke)!!!!!Onko kellään kokemusta tästä lääkkeestä?

      5

      3521


      Äänestä

      Kommentoi

      Jaa
      Vastaukset
      Vanhimmat
      Anonyymi (
      Kirjaudu
      /
      Rekisteröidy
      )
      5000
      Kirjoita kommentti...
      Lähetä

      saa.
      2007-07-30 17:20:59

      reseptivapaasti multitabsin/ vitan inkivääritabletteja jotka on tarkoitettu erityisesti raskauspahoinvointiin.
      tai sitten tavalliset b6-vitamiinit, mitkä auttoivat minulla..ehkä 2pv viikossa olen iltaisin pahoinvoiva vaikka vitamiinia syönkin...parani siitä 7/7 huomattavasti.
      muista pahoinvointilääkkeistä minulla ei ole tietoa.


      Äänestä

      Kommentoi

      veitikka 1
      2007-07-30 17:57:15

      Mulla oksentelua 2 kk.Välillä niin paha että vaan oksentelin ja mikään ei pysynyt sisällä.Olin sairaalassakin.Siellä sain juuri tota Zofrania ja kotiinkin reseptin.Käytin lääkettä vain kun oksentelin koko päivän ja ei edes nesteet pysyneet sisällä.(etten kuivuisi uudelleen)mutta joku 6 tabl.koko aikana.Ensin mulle määrättiin kotiin Primerania, mutta se sai mut levottomax ja aattelemaan synkkiä mietteitä.En uskaltanut sitä enää ottaa.
      En olisi halunnut ottaa ollenkaan lääkkeitä,mutta lääkäri vannoi ettei siitä ole haittaa sikiölle ja että pahempi jos kuivun ja ei mene ravintoa vatsaani..ja olihan se ihanaakun helpotti joksikin aikaaoksentelu.


      Äänestä

      Kommentoi

      juux
      2007-07-31 20:01:36

      Millä raskausviikoilla käytit Zofrania???


      Äänestä

      Kommentoi

      veitikka 1
      2007-08-02 19:05:14

      juux kirjoitti:
      Millä raskausviikoilla käytit Zofrania???

      rv 8-13


      Äänestä

      Kommentoi


      Anonyymi
      2024-02-18 01:07:45
      UUSI

      Arka aihe ja en tiedä lukeeko näitä enään ketään. Mulle määrättiin zofran käyttöön rv4+2 Max annostus 8mg 3x/vrk. Tämä auttaa todella ja syön tällä hetkellä 4mg 3x/vrk. Nyt vk 9+1, ahdistaa ja pelottaa että aiheutan halkion lapsellemme. Olen tehnyt aiemmin 3 aborttia todella vaikean hypermesisken takia, tämän takia lääkkeet sain aikaisin ja oli valmiiksi lääkäri kontaktikin. Joten asiaa on harkittu, mutta nyt epäilyttää ja pelottaa. Onko joku syönyt läpi raskauden zofrania/ondasetronia? Aiemmin minulla siis 1 lapsi, jonka hypermesis alkoi 1,5 vk viimeisimmistä kuukautisista ja loppui ja helpotti vasta kun istukka tuli ulos.

    • Anonyymi

      Aihealueet

      Raskaus
      Yleistä raskaudesta
      Onko kellään kokemuksia pahoinvointilääkkeistä??

      käyttänyt
      2007-07-29 22:19:37
      Ilmoita
      Olisin kiinnostunut odottajista, jotka ovta joutuneet käyttämään raskauspahoinvointiin lääkkeitä? Itse jouduin käyttämään stemetil nimisiä peräpuikkoja ja kun ne eivät auttaneet niin eräs nuori lääkäri määräsi minulle zofran Zydis nimistä (yleensä SYÖPÄPOTILAILLE tarkoitettu lääke)!!!!!Onko kellään kokemusta tästä lääkkeestä?

      5

      3521


      Äänestä

      Kommentoi

      Jaa
      Vastaukset
      Vanhimmat
      Anonyymi (
      Kirjaudu
      /
      Rekisteröidy
      )
      5000
      Kirjoita kommentti...
      Lähetä

      saa.
      2007-07-30 17:20:59

      reseptivapaasti multitabsin/ vitan inkivääritabletteja jotka on tarkoitettu erityisesti raskauspahoinvointiin.
      tai sitten tavalliset b6-vitamiinit, mitkä auttoivat minulla..ehkä 2pv viikossa olen iltaisin pahoinvoiva vaikka vitamiinia syönkin...parani siitä 7/7 huomattavasti.
      muista pahoinvointilääkkeistä minulla ei ole tietoa.


      Äänestä

      Kommentoi

      veitikka 1
      2007-07-30 17:57:15

      Mulla oksentelua 2 kk.Välillä niin paha että vaan oksentelin ja mikään ei pysynyt sisällä.Olin sairaalassakin.Siellä sain juuri tota Zofrania ja kotiinkin reseptin.Käytin lääkettä vain kun oksentelin koko päivän ja ei edes nesteet pysyneet sisällä.(etten kuivuisi uudelleen)mutta joku 6 tabl.koko aikana.Ensin mulle määrättiin kotiin Primerania, mutta se sai mut levottomax ja aattelemaan synkkiä mietteitä.En uskaltanut sitä enää ottaa.
      En olisi halunnut ottaa ollenkaan lääkkeitä,mutta lääkäri vannoi ettei siitä ole haittaa sikiölle ja että pahempi jos kuivun ja ei mene ravintoa vatsaani..ja olihan se ihanaakun helpotti joksikin aikaaoksentelu.


      Äänestä

      Kommentoi

      juux
      2007-07-31 20:01:36

      Millä raskausviikoilla käytit Zofrania???


      Äänestä

      Kommentoi

      veitikka 1
      2007-08-02 19:05:14

      juux kirjoitti:
      Millä raskausviikoilla käytit Zofrania???

      rv 8-13


      Äänestä

      Kommentoi


      Anonyymi
      2024-02-18 01:07:45
      UUSI

      Arka aihe ja en tiedä lukeeko näitä enään ketään. Mulle määrättiin zofran käyttöön rv4+2 Max annostus 8mg 3x/vrk. Tämä auttaa todella ja syön tällä hetkellä 4mg 3x/vrk. Nyt vk 9+1, ahdistaa ja pelottaa että aiheutan halkion lapsellemme. Olen tehnyt aiemmin 3 aborttia todella vaikean hypermesisken takia, tämän takia lääkkeet sain aikaisin ja oli valmiiksi lääkäri kontaktikin. Joten asiaa on harkittu, mutta nyt epäilyttää ja pelottaa. Onko joku syönyt läpi raskauden zofrania/ondasetronia? Aiemmin minulla siis 1 lapsi, jonka hypermesis alkoi 1,5 vk viimeisimmistä kuukautisista ja loppui ja helpotti vasta kun istukka tuli ulos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2385
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1389
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      56
      1317
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1146
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1134
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1126
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1113
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1077
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1063
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      992
    Aihe