SWTOR; Hieno peli.

PalkkionMetsästäjä

Star Wars; The Old Republic on Mass Effect 3:n jälkeen iskenyt kovaa, joten lähden varauksetta suosittelemaan peliä kaikille Dragon Age ja Mass effect pelisarjojen ystäville.

Peli on siis Star Wars maailmaan sijoittuva MMORPG, sijoittuen aikaan noin 4000 vuotta ennen elokuvien tapahtumia. Sithien (voiman pimeä puoli) keisarikunta on juuri onnistunut rökittämään Tasavallan ja Jedit hurjassa sodassa ja sitä seurannut rauha, pelin aikainen "Kylmä sota", on oikeastaan vain tulitauko, molempien puolien kerätessä voimia ja armeijoita tulevaa sotaa varten samalla käyttäen kaikkia mahdollisia likaisia keinoja vihollisen heikentämiseksi.

Vierailtavia planeettoja on tusinan verran ja lisäksi saman verran erillisiä, muilla tavoin tavoitettavia kohteita, kuten Flashpointteja.

Tähän maailmaan pelaaja saapuu jollakin 8 perushahmoluokasta;

Hahmoluokkia on 4 Voiman valoisalle- ja 4 pimeälle puolelle ja ne jakautuvat kokolailla tasavahvoiksi pareiksi eli jokaisella on vastaava toisella puolella. Kun hahmo saavuttaa tason 10, hän valitsee lisäksi erikoistumisensa kahdesta vaihtoehdosta, esim Palkkion metsästäjästä tule "Teknikaali" (Powertech) tai "Palkkasoturi" (Mercenary).

Nänä ohjaavat perushahmoa tiettyyn suuntaan; Sith Inkvisiittori voi esimerkiksi erikoistua "Näkijäksi" (Sage) ja saada parantavia kykyjä sekä pitkän matkan voima taitoja, kuten salamaniskuja tai "Salamurhaajaksi" (Asassin), joka käyttää voimaa stealth tekniikoiden hiomiseen ja käyttää kaksiteräistä valomiekaa. Kumpikin saa yhä tasoja alkuperäisiin Inkvisiittori taitoihinsa.

Taistelujärjestelmä tulee selkäytimestä jokaiselle Dragon Age 2:ta tai Mass Effect 3:a pelanneille, tosin näiden pelien veteraaneille huomautettakoon, että pelissä ei luonnollisesti ole "pause" toimintoa, joka oli taktikoinnin suola noissa peleissä. Näyttävyydessä liikkeet ovat lähinnä Dragon Age 2:ta, hyppyineen ja miekaniskujen kaarineen.

Yksinkertaistettuna hahmo liikkuu reaaliajassa, mutta voi tehdä toimintoja, hyökkäykset mukaan luettuna vain niin usein, kuin hyökkäyksen "cool down", eli käyttönopeus sallii. Lisäksi jotkin hyökkäykset ja taidot vievät hetken käynnistyä. Kaiken kaikkiaan taktinen ja nopea taistelusysteemi joka taipuu kohtuullisesti MMORPG:n tarpeisiin. Jos jostakin valittaisi, niin taitojen määrän nopeasta kasvusta. Jo tasolla 20 pikanäppäinvalikko täysin customoituna ja laajennettuna joidenkin taitojen käynnistäminen tarkoittaa niiden pikakuvakkeiden sohimista hiirellä näytön laidalta keskellä taistelua.

7

337

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • PalkkionMetsästäjä

   YKSINPELI (huom, hivenen juonta sivuavia tekstejä, spoilerivaroitus)

   Useimmista MMORPG:stä poiketen SWTOR tarjoaa laajan yksinpelin. Ja kun sanotaan laaja, tarkoitetaan, että peli on Guinnessin ennätysten kirjassa puhtaalla ääninäyttelyn määrällä. Siellä on noin 300 näyttelijää vetänyt yhteensä yli 200'000 repliikkiä ääninäyttelemistä pelin eri hahmoille, eli jos haluat kuulla jokaisen keskustelupätkän, varaa aikaa ainakin pari vuotta.

   Jokaisella pelin hahmoluokalla (8) on oma yksilöllinen tarinansa, jonka jokaisen pelaamiseen menee ainakin 40 tuntia. Hahmot aloittavat 4 eri planeetalta (2 luokkaa jokaisella), mutta muuten hahmoseikkailut kulkevat samoilla planeetoilla saman puolen edustajien kanssa.

   Esimerkiksi palkkionmetsästäjä ja keisarillinen agentti aloittavat samalla planeetalla ja jopa tavoittelevat saman hahmon, Nem'ro Huttin, suosiota, mutta sekä tarina että tehtävät ovat tyysti erilaisia. Siinä missä Palkkionmetsästäjä yrittää päästä Nem'ron suosioon saadakseen sponsorin Palkkionmetsästäjien kisaan "Suureen Metsästykseen" ja yrittää todistaa olevansa kovin palkkionmetsästäjä koko planeetalla, keisarillinen agentti yrittää peitehenkilöllisyyden turvin kääntää Huttien rikolliskartellia enemmän Keisarikunnalle myönteiseksi ja etsii mm. salakuuntelulaitteita sviitistään.

   Jokaisella planeetalla on lisäksi omia tehtävä ketjujaan ja taso- ja aluekohtaisia yksittäistehtäviä. Lisäksi tulevat salaiset alueet, lore-objectit ja datacronit, tietopankit, joita voi löytää joka planeetalta kaikkein vaikeapääsyisimmistä paikoista. Ja Maailmojen loppuviholliset, joiden tahkoamiseen menee jo ryhmältäkin tovi. Kokonaisen planeetan puhkipelaaminen vie ainakin 20 tuntia. Lisänä vielä H2 , H4 ja Alue tehtävät, mutta niistä enemmän moninpelissä.

   Ensimmäisellä planeetalla jokaisen luokan pelaaja saa myös ensimmäisen seuralaisen (companion), joka seuraa pelaajaa taisteluihin ja kehittyy pelaajan mukana.

   Seuralaisten kiintymys (affection) muuttuu seuralaisten ollessa mukana keskusteluissa ja valintatilanteissa seuralaisen omien mieltymysten mukaan (joku on oikeamielinen ja toinen vihaa heikkoutta tai pitää rahasta) Jokaisella hahmoluokalla on omat mahdolliset seuralaiset, jotka matkaavat pelaajan mukana (tosin vain yksi kerrallaan voi olla aktiivinen taistelussa ja keskusteluissa). Kiintymysarvon noustessa jokaiselle seuralaiselle avautuu keskusteluja, jotka lopulta avaavat seuralaisen yksilöllisen seikkailuketjun. Lisäksi tuttuun Bioware tyyliin tarpeeksi korkean kiintymysarvon omaavan vastakkaisen sukupuolen edustajan voi iskeä romanttisessa mielessä.

   Yksinpeli on loistava. Ääninäyttely, viholliset, tarinat... Kaikki ovat viimeisen päälle miettyjä ja hiottuja. Pelattava ei lopu kesken ja jokaisen hahmoluokan oma tarina samoista paikoista huolimatta erillainen ja yllättävä. Jokaisella luokalla on omat vihollisensa ja omat tukijoukkonsa ja tavoitteensa, jotka eivät ole riippuvaisia toisten pelaajien tekemisistä.

   Toisen planeetan lopussa jokainen pelaaja saa oman aluksen ja vapauden matkustaa minne haluaa.

   Aluksella pelaaja voi myös ryhtyä avaruustaisteluihin, jotka ovat myös yksinpelejä. Yksinkertaiset putkilennettävät avaruustaistelut, jossa ammuskellaan siellä täällä lentäviä vihollisia ja näkyviin lipuvien suurempien alusten tykkitoneja ja suoja generaattoreja, ovat silloin tällöin pelattuna viihdyttävä, yksinkertainen "Shoot'em up" alipeli, mutta pientä kokemuspistemäärää ja joitakin "Laivasto" palkintoja lukuunottamatta niillä ei sen kummempaa tekemistä ole itse pelin kanssa. Ei siitä kyllä mitään harmiakaan ole, joten ei avaruustaistelusta sen enempää.

   • PeluriM1977

    Joo, ei kiinnosta nettiroolipelit. Pelaan konsolilla muutenkin, joten jos ei tuota konsolille tule niin ei kiitos.


   • Swtor

    Huomautus! Avaruustaistelut Swtorissa perustuvat alkuperäisen Star Wars trilogian avaruustaisteluihin, eli ne tekevät alkuperäiselle star warsille kunniaa.


  • PalkkionMetsästäjä

   MONINPELI

   SWTOR on kuitenkin MMORPG, joten missä tahansa, joitakin varattuja alueita lukuunottamatta, voi törmätä toisiin pelaajiin joiden kanssa jutella tai muodostaa ryhmiä tai jopa kiltoja.

   PVE, eli co-op muodot, joissa pelaajat toimivat yhdessä.

   Useimmat ryhmät muodostetaan planeettakohtaisten monenpelaajan tehtävien, eli H2 ja H4, sekä AREA tehtävien ratkaisemiseksi. Näitä on jokaisella planeetalla ja korkeammalla tasolla ne voi luonnollisesti läpäistä yksin tai seuralaisen kanssa, mutta jos hahmon taso vastaa planeetan keskitasoa, on parempi liittyä ryhmään ennenkuin yrittää niitä (H2 =kaksi henkilöä suositus, H4 on 4 ja AREA on sama kuin H4, mutta sitä ei voi saada tehtävänä, vaan se on löydettävä kartalta etsimällä). Muutoin H ja AREA tehtävät vastaavat täysin yksinpelitehtäviä keskustelujen moraalisten valintojen ja palkintojen osalta.

   Tälläisiä tehtäviä ovat myös maailmojen "Loppu Vastustajat", (World Boss - hirviöt), joita on lähes jokaisella planeetalla. Näiden otusten kaataminen ei ole ihan helppoa, koska usein puhutaan 50-100 kertaa planeetan keskitasonpelaajan kestopisteiden määrästä. Niiden metsästämisestä saa kuitenkin erikoispalkintoja.

   Varsinaiset PVE muodot ovat kuitenkin Flashpointit ja Operations, eli erilliset paikat, joihin pelaajaryhmä matkustaa. Tällöin koko "maailma" on yhden ryhmän käytössä ja sisältää omat keskustelunsa, moraaliset valintansa ym. Nämä voi pelata sekä hard- että normaali tasolla. Flashpointeja on tusinan verran ja lisäksi muutama erillinen Keisarikunnan ja Tasavallan puolelle, tarkoitettuna 4:lle pelaajalle. Operaatiot ovat 8-16 pelaajalle ja todella laajoja.

   PVP, eli pelaajat vastaan pelaajat.

   PVP onnistuu missä tahansa, jos haastat jonkun kaksintaisteluun, ja joillakin severeillä (PvP ja RP-PvP) myös vastakkaisen ryhmittämän jäsenten välillä.

   Todelliset PvP alueet ovat kuitenkin Warzonet. Nämä ovat alueita, joihin liittymällä pääsee mätkimään toisia pelaajia. Ne ovat jaettu Keisarikunta vs Tasavalta joukkueisiin, paitsi Hutt Ball, jossa joukkueet ovat sekaisin. Kaikki Warzonet sisältävät voittoehtoja, eli saavutuksia, jotka puolen on tehtävä voittaakseen.

   PVP on nopeaa ja taktista. Usein pienikin yhteistoiminta riittää muuttamaan voimasuhteet omaksi hyväksi ja Warzone PVP palkinnot ovat kohtuullisia. Jonkin verran napinaa on kuulunut "hahmojen epätasapainosta", mutta itse olen kokeillut useita ja pelityyliä vaihtamalla jokainen hahmo mielestäni pärjää kyllä.

  • rolfnano

   Ostin itse SWTOR:in melkein heti julkaisun jälkeen, ostin peliaikaa, pelasin vähän aikaa ja petyin pahasti. Olen aiemmin pelannut WoWia ja Riftiä.

   Ensinnäkin SWTOR on MMORPG mutta suurimman osan ajasta teet tehtäviä yksinäsi, ne käyvät tylsäksi aloituspaikan jälkeen pikkuhiljaa ( Mielestäni)

   Pelissä oli tosi vähän raideja ja flashpointteihin pääsy liian hankalaa.

   PVP oli yhtä paskaa koska aina kun painaa abilityä niin tulee semmonen 1 sekunnin viive. Se oli niin unbalanced.. En tiedä onko muuttunut vai ei.

   Ja varsinkin se häiritsi että peli pakottaa sinut tekemään tehtävät kun taas WoWissa voit levelata instanceilla pelkästään, paitsi alkulevut.

   Nämä olivat minun mielipiteet silloin, mutta enpä ole liki puoleen vuoteen pelannut niin en tiedä onko muuttunut.

  • Pettynyt SWTORiin

   Samoilla linjoilla rolfnanon kanssa, pelasin itekkin heti julkasun jälkeen.
   Joo oli ihan hyvä singleplayer...anteeksi mmorpg.
   Yhden hahmon puursin max lvl ja suht hyville kamoille, pari alttia puoleenväliin ja pari alle niin sai enemmän tuntumaa tarinoista ja muutenki pelin mailmasta.
   Ois voinu olla hyvä, floppas. Liian yli-hypetetty muutenki.
   Jos korjaavat bugit ja poistavat kuukausimaksut, saatan joskus pelatakkin loput stoorit päätökseen.

  • Waaaaau

   http://www.youtube.com/watch?v=kdB_0-l7_I8

   Katsokaa tämä video!

   Näette millainen on Swtor! Hyvän musiikin kera! (En ole videon tekijä. Ihastuin vain siihen tutkiessani youtubea.)

   Moooreeeee pleaaaase!

   Ps. Toi Jedi mestari tuossa pätkässä on aikas seksikäs mimmi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   681
   5985
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   731
   5827
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   309
   3849
  4. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   3482
  5. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   310
   2837
  6. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   365
   2656
  7. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   235
   1922
  8. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   207
   1630
  9. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   64
   1509
  Aihe