Lapsilisät tulojen mukaan

Sole3

Miten on mahdollista, että tässä säästämisen ja leikkaamisen viidakossa on yksi alue, johon ei kajota - lapsilisät? Jokaiseen pienimpääkin tukee vaikuttaa saajan tulotaso, mutta lapsilisiä on vara jakaa ilman kontrollia kaikille. JOs todella halutaan säästää, niin lapsilisien myöntämisen perusteita tulee muuttaa ja jakaa ne tulojen perusteella tai asettaa tuloraja, jonka jälkeen niitä ei makseta lainkaan. Mitä ihmettä tekevät mm miljonäärit enää lapsilisillä - eivät yhtään mitää. Valtio säästäisi huomattavia summia, jos systeemiä muutettaisiin.

8

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • daaaaaaaaaaa

      Jokanen on omat rahas hankkinu ! Ja jokaselle samat etuudet lapsilisissä! Köyhät kyykkyy!!!

      • lapsilästpois

        mitä se tähän liitty onko hankkinut itse vai ei. Mutta miksi min ja muden veronmaksajien pitäisi maksaa tälle "hankkijalle" lisää. Hankkikoon itse edelleen.
        Istutkin varmaan kovin kyykyssa mikäli nimimerkkiäsi noudatat.


    • niinpä.

      Kerrankin aloitus, josta voin olla samaa mieltä: en minäkään ymmärrä, että miksi lapsilisiä maksetaan tulotasosta riippumatta. Eihän ne tietysti suuria ole, mutta ei tänä päivänä pitäisi enää yrittää nojata johonkin kivikautiseen ajatukseen,että lapsilisä kuuluisi samansuuruisena kaikille tulotasoon katsomatta.

      Varmaan kun esimerkiksi pienituloisilla voi monilla olla niinkin, että he joutuvat käyttämään varmaankin alunperin lapsen harrastuksiin ja vaatemehoihin jne. tarkoitettuja lapsille itselleen kuuluvia lapsilisiä ihan perheen arkiruokamenoihinkin ja laskujen maksuun, niin voiko kertakaikkiaan siinä tilanteessa olla moraalisesti oikein, että ne monet joilla tulotaso korkeampi, voivat laittaa lapsilisät kasvamaan vaikka korkoa säästötileille, mistä lapsi saa sitten 18- vuotiaana kivan potin vaikka opiskeluja varten, siinä missä joku toinen lapsi ei hyödy lapsilisistään aina välttämättä senttiäkään itse? Ja kun lapsilisät eivät ole "aikuisten tukia" aikuisten menoihin, vaan ihan oikeasti ajatus siinä on, että ne rahat ovat lasten, että voivat harrastaa vaikka futista tai jääkiekkoa tai ostaa viulun tai pianon tai jotakin.

      Naurettavan tekohurskas tämä suomalainen yhteiskunta, joka yhä pitää kiinni siitä vääristyneestä fantasiastaan, etä muka valtaosa kansasta olisi niin hyvintoimeentulevia, että muka jotkut lapsilisät olisivat pikkuhilirimpsis - raha, joka tuo vain iloa arkeen perheellisillä, tuloihin katsomatta. Ehkä joskus hyvinvointivaltion aikana 1980- luvulla olikin, mutta nykyään tää Suomi on vähän toisenlainen yhteiskunta, missä on tarkoituksenmukaisesti yritetty palailla säätyläis- ja luokka-ajatteluun.

      Toinen asia, mistä varmaan ei "korrektiuden" nimissä saisi mainita, mutta josta manitsen silti, on fakta, että monet koyhät perheet elävät lapsillaan, eli nykyisin suuri lapsilauma ei kaikissa tapauksissa aina ja välttämättä, enää ole osoitus ihmisten halusta suurperheellisyyyteen, vaan siitä, että lapsiperheiden tuet ovat niin laveat, että mahdollisesti - kärjistäen rumasti, sori joo - osa jotkut kohta ehkä jo synnyttelevätkin sen mukaan...

      Ja onko se oikein, että mikäli jossakin suuri lapsilukumäärä, että lapsilisät kasvavat lapsilukumäärän mukaan, eikä siten että sama summa jokaisesta lapsesta, mikä olisi oikeudenmukaista? Missä ihan oikeasti neanderthalin ajalla tää maa Suomi elää. Kukaan monta lasta ja suurperheen aidosti haluava tuskin jättäisi lapsia tekemättä, vaikka lapsilisää ei maksettaisi ollenkaan, kuin vaikkapa kahdesta ensimmäisestä lapsesta.

      Miljonäärit ja miljardöörit taas eivät todellakaan tarvitse lapsilisiä, joskin onhan sellainen todettu tilastoissakin, että maksettujen lapsilisien määrä kansantaloudessa on sen verran pieni, että vaikka lapsilisien määriä rajoitettaisiin tulotason mukaan, ei valtio hyötyisi erityisen merkittävästi. Eipä hyödykään, mutta miten jos siihen yhdistetään jotkut muut sangen mehevät perhetukietuudet, joita kaikki hyvätuloiset eivät tarvitsisi niitäkään, mutta ottavat kyllä kermat päältä, jos ilmaiseksi tyrkytetään.

    • terveisiä eduskuntaa

      joo.mut prempi ehdotus ja enemmän säästävä valtion menoja on muuttaa
      lapsilisien maksuja näin
      1 lapsesta 150e
      jos tekee toisen lapsen niin toisesta saa 50e ja ensimmäisen
      putoaa 100 euroon.
      kolmannen lapsen lisä olis 20e ja toisen putoaa 30 euroon
      ja ensimmäisen 50 euroon.
      neljännen lapsen syntymän jälkeen ensimmäisen ja toisen lapsen lapsilisän
      maksu loppuu.
      5 lapsen jälkeen ei makseta enää ollenkaan lapsilisiä.
      ps:yhteiskunnan varoja säästyy satoja miljoonia

      • Historian oppitunti

        Ihan oikeasti lapsilisiä ei ole alun perin tarkoitettu juuri lapsille, vaan koko perheen kuluihin. Lapsilisä maksetaan tavallisesti äidille, ja äidillä on oikeus päättää lapsilisien käytöstä. Joskus 1970-luvulla pankit markkinoivat käsityksen, että lapsilisät on säästettävä lasten tileillä ja että ne kuuluisivat lapsille. Vanhempia, jotka eivät näin pystyneet tekemään alettiin pitää huonoina vanhempina.
        Nyt kyllä koko lapsilisäjärjestelmän saisi jo lopettaa, sillä niin monin tavoin perheitä tuetaan muuten.


    • lapsilästpois

      Olen kanssasi samaa mieltä. Kirjotin juuri samasta aiheesta tänne ja huomasin viestisi.Kyllä se vaan taitaa olla niin, että kun on kyseeesä rikkaillekkin jaettava etu
      ei siitä kauheaa mölyä pidetä, että heille se ei kuuluisi.Kun taas ,joku opiskelija tekee muutaman euron yli tietyn tulorajan niin valtio perii instrumin kautta rahoja.

    • lapsilästpois

      Tämän piti tulla tänne. vastasin väärään ketjuun.Olen kanssasi samaa mieltä. Kirjotin juuri samasta aiheesta tänne ja huomasin viestisi.Kyllä se vaan taitaa olla niin, että kun on kyseeesä rikkaillekkin jaettava etu
      ei siitä kauheaa mölyä pidetä, että heille se ei kuuluisi.Kun taas ,joku opiskelija tekee muutaman euron yli tietyn tulorajan niin valtio perii instrumin kautta rahoja.

    • Maksumies

      Minä taas en ymmärrä miksi suomen pitää maksaa lapslisiä ulkomaalaiselle joka asuu esim. Virossa. Käy suomessa tekemässä meidän töitä, vie tilipussinsa mennessään Viroo. Suomen valtio maksaa viä tämmöisen lapsille lapslisät, vaikka heppu ei maksa suomeen veroja.

      Ono tää joku Eu-päätös, vai miksi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe