Pelkään synnytystä ja

Kotisektio?

haluaisin sektion mutta pelkään että Taysissa sitä ei saa helposti niin pitää olla jokin plan B että uskaltaisin raskautua... EML:kin lakkautettiin ja Kuopion Lasaretin sivuilta en löytänyt hinnastosta enää sektiota niin mietinkin, että yksi vaihtoehto voisi olla sektion tekeminen/teettäminen itse kotona. Onko kenelläkään tästä kokemuksia? Olen miettinyt Virossa/Keski-Euroopassakin sektiota yksityissairaalassa, että sekin voisi tietysti olla yksi vaihtoehto jos ei Taysista sektiota saa.

7

205

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • .........

   No kotona ei sectiota tehdä, se nyt on ainakin 100%:n varma juttu!!

   Miksei yksityissairaala Suomessa kelpaa?!

  • ????

   Missä yksityissairaalassa Suomessa sektion saisi?
   Lasaret Kuopio? Paljonko maksaa?

  • hei ap :)

   Mitä sinä tarkkaan ottaen pelkäät synnytyksessä? voin kertoa että synnytyksen ei tarvitse olla kivulias (siis helvetillinen) kokemus, toki pientä ihan siedettävissä olevaa kipua asiaan aina kuuluu. Esim. voit suunnitella synnytyksesi niin että lähdet sairaalaan heti kun supistukset alkaa,jolloin sinun ei tarvitse kestää järkyttävää kipua sillä sairaalassa voit heti saada jonkinlaista kivunlievitystä ja vahvat kipulääkkeetkin kuten spinaali tai epiduraalipuudutus voidaan laittaa kun kohdunsuu on vähintään 4cm auki. Synnytyksessähän kipua kokee usein ainoastaan tuossa avautumisvaiheessa johtuen siitä kohdun supistelusta, itse syntymä hetki ei ole kivulias varsinkaan silloin jos huomaat pyytää puudutuksen välilihaan, itselläni toista synnyttäessäni puudutettiin tuo väliliha ja voin kertoa että en tuntenut mitään kipua lapsen tullessa ulos, eli ainoat kokemani kivut olivat juuri avautumisvaiheessa, ja tuo puudutuksen laittokaan ei edes tuntunut, johtuen varmaan siitä että paikat on muutenkin puutuneet tuolla alhaalla kun lapsi painaa sinne niin kovasti jo tuossa vaiheessa. Ja jos käyt vaikka pelkopolilla asiasta ja toiveistasi synnytystä koskien puhumassa ja suunnitelemassa, saadaan varmasti synnytys hoidettua kohdallasi toiveidesi mukaan ja mahdollisimman kivuttomasti :) Lisäksi kannattaa tarkkaan miettiä section ja alatie synnytyksen hyviä ja huonoja puolia, esim. alatiesynnytyksestä toipuu todella paljon nopeammin, itse kävelin heti synnytettyäni suihkuun, sain pissattua yms. olo oli aikas normaali, ainoastaan turvotusta alapäässä mikä laski parissa kolmessa päivässä kun taas huonetoverini oli leikattu joten hänellä oli pissakatetri kun ei pystynyt kivuiltaan sängystä nousemaan ekaan kahteen päivään ja tämänkin jälkeen pystyi vain hiipimään hitaastii vessan/suihkun ja sängyn väliä kun kivut olivat kovat. Sectiossahan vatsalihakset joudutaan katkaisemaan josta johtuu tuo pitkä toipumisaika jolloin ei voi urheilla eikä oikeastaan nostaakkaan mitään vauvaa painavampaa lisäksi jos miettii ulkonäköä, niin sektiosta jää helpommin "vatsaa" jäljelle kuin alatiesynnytyksestä. Lisäksi myös vauvalle sillä on merkitystä synytyykö alateitse vai sektiolla Lapsen kannalta alatiesynnytyksessä on kaksi hyötyä: synnytyskanavassa keuhkot puristuvat kasaan, mikä on yksi hengityksen aktivoivista tekijöistä, ja lapseen tarttuu äidin normaalifloora, joka suojaa taudinaiheuttajilta. Eli näitä kaikkia kannattaa miettiä tarkkaan ja punnita vaihtoehtoja.

  • tyttö tuli

   Sektion saa esim. Tallinnasta. Parilla tonnilla. Ja varmaan Suomestakin, jos olet varma asiasta.

  • no hupsista vaan

   Siis juttuhan on niin, että ketään ei pakoteta alakautta synnyttämään. Jos sinä sinnikkäästi läpi raskauden ilmoitat, että haluat sektion, niin sen myös saat. Toki joudut ehkä käymään pelkopolilla ja sinua yritetään taivutella alatiesynnytykseen, mutta jos pidät pääsi, niin sektion saat, oli sairaala mikä tahansa.

   Ja sektiota ei TODELLA tehdä kenenkään kotona, se on iso alavatsan leikkaus, eikä mikään pikkuoperaatio ja vaatii leikkaussaliolosuhteet ilman muuta.

  • ...

   Pelkopolille juttelemaan vaan. Etköhän sen sektion saa, kun käyt ahkerasti pelostasi kertomassa. Itse en kyllä tuota ymmärrä. Kyllä, synnytys pelottaa minuakin, mutta enemmän minua hirvittää ajatus siitä, että vatsani leikataan auki. Olen varautunut siihen, että synnytys voi varmasti sattua ihan perkeleesti, mutta se on luontainen keino hoitaa vauva ulos kohdusta, joten sillä mennään. Kuulun niihin, joiden mielestä alakautta synnytys on se oletusarvo ja sektioon turvaudutaan vain tarpeen niin vaatiessa. Haluan lapsen ja pakettiin kuuluu se, että myös sen ponnistan ulos kehostani. Toki jos tilanne niin vaatii, niin sitten mennään sektioon, ja vaikka se kuinka ajatuksena kauhistuttaa minua, teen sen, jotta vauva saadaan terveenä ulos. Tämä on tietysti vain minun mielipiteeni, enkä mitenkään väheksy sitä, jos joku pelon takia haluaa sektion. Mene nyt kuitenkin pelkopolille juttelemaan asiasta, siellä saat varmasti paljon tietoa synnytyksestä ja siitä, olisiko sinun mahdollista saada sektio.

   • no hupsista vaan

    Samaa mieltä olen kanssasi. Minulle jouduttiin tekemään sektio, kun vauva ei mahtunutkaan ulos alakautta ja kyllä harmittaa. Olisin mielelläni synnyttänyt alakautta, koska sektio on iso leikkaus ja ottaa aikansa, että siitä parantuu, niin kuin tuossa aiemmin kirjoitin. En ole ihan varma, ymmärtääkö ap sitä, ihan jo sillä perusteella kun pohtii, voisiko joku tulla tekemään sektion kotiin... Helposti sitä sektiota ajattelee jonain pikkujuttuna, mutta sitä se ei ole. Toki turvallisimmasta päästä leikkauksia, mutta silti iso leikkaus.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   307
   9126
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   4940
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   195
   3887
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   89
   1935
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1805
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1577
  7. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   118
   1499
  8. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   126
   1244
  9. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   53
   1200
  10. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   8
   1136
  Aihe