WLAN ei skulaa

Wintoosa sux

Eli onkelma on seuraavanlainen:

Siirsin vanhan pöytäkoneen uuden tieltä olkkariin, noin 8 metrin päähän tukiasemasta. Vanhassa koneessa on sisäänrakennettu wlan, joka on kuitenkin täys susi. Ei löydä kuin vahingossa langattoman verkon ja silloinkin se toimii todella h-i-t-a-a-s-t-i.

Päätin sitten ostaa Netwjork nimisen wlan-tikun verkkokaupasta. Sitä ei vaan saa kirveelläkään toimimaan vanhan koneen Vistassa. Asennuslevykeessä on vain wizard-ohjelma, ei mitään yksittäistä ajuria. Netwjorkin valmistajan sivua ei ole ilmeisesti olemassakaan.

Olen ottanut koneen sisäisen wlanin laitteiston hallinnasta kokonaan pois, mutta tikun asentaminen laittaa sen aina päälle uudestaan. BIOSista olen laittanut LANin pois päältä, mutta se ei vaikuta wlaniin, sillä vain verkkokortti katoaa. Olen moneen kertaan asentanut softan pelkällä ajurilla ja softalla, mutta mikään ei auta. Se saa#¤%n sisäinen WLAn menee vaan kokoajan päälle ja laitehallinnassa tikku vaatii ajuria jota ei mistään saa, kun ei tiedä valmistajaa ja cd ei sisällä siis kuin vain wizardin.

Ilmeisesti tähän 4 vuotta vanhaan HP Pavillioniin ei saa toimivaa wlan-tikkua millään toimimaan sen sisäisen wlanin takia. Eivät varmaan huoli tikkua takaisin verkkokauppaankaan kun olen sen pakkauksen avannut. V%¤"u!

6

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmmmmm :(

      Jos kivee välissä paljon, voi olla singnaali kysymys

      Kyllä verkkokauppa huolii yleensä nätisti tavaraa takasi, vähän kuin gigantikin..

      Osta mokkula jossa on oikea antennipiiska.

      Tätä ennen voi lada koneellesi http://www.metageek.net/products/inssider/
      ohjelman jolla katsoa singnaalitaso ja sen tasaisuus..
      huom -70 on sellainen toimivuusraja....
      -40 olis ihan hyvä.

      • wlan-tikku from hell

        Eipä ole muuta kuin ilmaa välissä. On tossa 10 metrinen piuhakin, mutta ei viittis laittaa menemään pitkin lattiaa. On tollanen petokin lemmikinä joka tykkää joskus nakerrella johtoja.

        Eikä se yhteys nyt niin tärkee ole siinä varakoneessa. Joskus olis vaan kiva olla useampi ihminen himassa netissä samaan aikaan.

        Kyllä mä luulen, että kyseessä on vaan laiteristiriita joka ei nyt vaan ratkea. Pitäs tietää aika spesiaalijuttuja, jotta sais sen tikun toimimaan. Kaksi usbi-wlania ei vaan sovi samaan koneeseen yhtäaikaa. Se sisänen kun on myös usb vaikka siellä sisällä onkin.

        Pitää maanantaina yrittää käydä palauttamassa tää tikku sinne verkkokauppaan. Taidan vaihtaa sen muistitikkuun, jos se niille vaan sopii.


    • takkari

      Kokeile wlan-tikkuasi siinä uudessa koneessa. Testimielessä...

      Mikset ostanut läppäriä toiseksi koneeksi? Oisit jättäny tornikoneen piuhan päähän ja läppäri on helpompi "piilottaa" olohuoneessa.

      • wlantikku from hell

        No, ei se mitään hyödytä toimiiko se uudessa koneessa. Voihan sitä kokeilla. Siinä on vaan se juttu, että se tikun asennus tilttas koneen niin pahasti, että piti sammuttaa koneen virta, enkä viitis tehä sitä samaa tälle uudelle koneelle.

        Ostin uuden pöytäkoneen siksi koska tällä tulee pelattuakin. Enkä diggaa läppäreistä muutenkaan. Ja tuo olkkarin telkkarikin on ihan yes näyttönä.

        Pitää nyt vielä tänään yrittää saada tuota tikkua toimimaan ja huomenna palautan sen verkkokauppaan ja sanon, että ajuri ei vaan toimi tuossa vanhassa koneessa. Antavat mulle toimivan ajurin, jonka voin sitten asentaa laitehallinnan kautta tai sitten antavat rahat takaisin. Sitä ajuriahan ei pysty asentamaan manuaalisesti vaan pelkästään sen cd:n wizardin kautta, joka on mun mielestä ihan persiistä. Eikös ajurin ole yleensä niitä inf. tiedostoja ja sellaista ei wintoosalle löydy siltä mukana tulleelta cd:ltä. Ja kun valmistaja ilmoitetaan tuntemattomaksi, niin aika vaikeeta ettiä sitä ajuria netistäkään.


      • wlantikku from hell

        Kokeilin pojan läppärissä ja hyvin toimi. Tein ihan niinkuin pöytäkoneessa, eli poistin sisäisen wlanin laitehallinassa päältä ja asensin tikun. Kaikki meni niin kuin pitääkin. Kun teen saman pöytäkoneella niin kone tilttaa juuri ennen uudelleen käynnisymistä ja se on sitten siinä.

        Ilmeisesti kyseessä on kahden usbi wlan- laitteen ristiriita kuten arvelinkin. No, täytyy vielä etsiä se wlanlaite sieltä koneen uumenista ja vetää siitä vaikka piuha irti. Se on vissiin pultattu ruuveilla koneen kylkeen. En kyllä muista sitä siellä nähneeni, taitaa olla vaan vähän piilossa. Läysin laitteen tiedot joissa näkyy se sisäinen wlan. Tuossa:

        http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01221037&lc=en&cc=fi&destPage=document&dlc=fi&product=3634723#N616


    • wlan tikku from hell

      Raportoin taas sen verran, että laitteen oma wlan meni päälle kun puolivahingossa käänsin sen kohti tukiasemaa. Avasin koneen, mutta en löytänyt sitä wlan ohjainta sieltä sisältä. Hyvittavaksi asian tekee vielä sekin, että en saanut sitä wlania käyntiin uudelleen vaikka kone oli kohti tukiasemaa. On se sitten hienoa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3151
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      109
      2569
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      381
      2477
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2065
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1887
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      172
      1309
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1297
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      980
    Aihe