Ampuja aiheutti paniikin ostoskeskuksessa Torontossa

Teorianerous

Helsingin Sanomien verkkolehti kertoo 3.6.2012

”Torontossa Kanadassa yksi ihminen on kuollut ja seitsemän haavoittunut ammuskelussa ostoskeskuksessa. Ampujan etsintöjä on jatkettu läpi yön.

Poliisi arvelee, että ampuja tunsi surmaamansa 25-vuotiaan miehen. Yksi loukkaantuneista on 13-vuotias poika.

Ammuskelu tapahtui lauantaina iltakuudelta kaupungin keskustassa turistienkin suosimassa Eaton Centre -kauppakeskuksessa. Väkijoukossa puhkesi paniikki, ja ihmiset pakkautuivat uloskäyntien luokse.

Kanadassa on tiukemmat aselait ja vähemmän ampuma-aserikoksia kuin Yhdysvalloissa. Ammuskelut julkisilla paikoilla myös ovat Kanadassa melko harvinaisia.”

Näin Kanadassakin, vaikka aselait ovat aivan muuta kuin eteläisessä naapurissa. Olisikohan asepappi Jussi Halla-ahon tasapainoepistola toiminut tässä tapauksessa? Siis, jos muilla ihmisillä olisi ollut aseet mukana, ei kyseinen pyssymies olisi pystynyt tekemään järjetöntä tekoaan? Mitä mieltä olet?

3

75

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jkjas12

   Jos paikallinen lainsäädäntö olisi mahdollistanut aseellisen itsepuolustuksen ja suojeluaseen kantamisen, niin ei olisi tullut paniikkia, eikä ampujan toiminta olisi jatkunut.

   Huomatkaa, eteläinen naapurimme Viro, jossa aseen hyväksytty hankkimisperuste on itsepuolustus, siellä ei satu ammuskeluja. Sama Israelissa, Texasin osavaltiossa Usa:ssa ja monessa muussa maassa, jossa ihmisellä on oikeus puolustautua.

   Miksi Suomessa ei saa puolustaa itseään?

  • räyhtö

   Mitähän kiinassa on tapahtunut jossa 1200 miljoonaa ihmistä, koska kukkahattu-paskahattu-tädit alkaa kytätä kiinan tapahtumia jos löytyisi jotain asevastaista uutisoitavaa. Raiskaukset, puukotukset, pahoinpitelyt, kidutukset, rattijuoppojen tekemät tapot on kukkahattu- paskahattu tätien mielestä hyväksyttäviä,pelkkä lasten nallipyssy on kukkahattu-paskahattu tätien mielestä kamala.

  • Uno Hiironen

   Ajattelepa nero-räyhtö, jos joku heittelisi banaaneilla väkeä ostarilla? Yksi kuolisi ja seitsemän haavoittuisi sekä paniikki olisi hirmuinen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   676
   2622
  2. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   98
   1912
  3. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   41
   1746
  4. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   314
   1673
  5. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1342
  6. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   94
   1168
  7. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   81
   1046
  8. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   42
   1023
  9. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   78
   1003
  Aihe