Vegaanina pääsee erikoistehtäviin-?

kasvis-valio-yksilö

Tämä on ihan asia mikä kannattaa huomioida kun menee armeijaan. Nimittäin vegaanina (kasvissyöjänä) saa erityiskohtelua.

Menin kesällä 2010 Niinisaloon armeijaan. Tulohaastattelussa mainitsin olevani vegaani. "Asia selvä" todettiin janimi laitettiin ylös. Kun pääsimme kasarmille ja menin määrättyyn tupaani paikalla ollut alikersantti käski minun siirtyä eritupaan (parakkiin) mikä sijaitsi vähän kauempana. Siellä oli lisäkseni 9 muuta alokasta, siis meitä oli yhteensä 10. Kohta selvisi että me kaikki olimme kasvissyöjiä.

Meitä ei tuli kouluttamaan alikersantti, sekä luutnantti. Luutnantti vaikutti aluksi ihan mukavalta. Luutnantti kertoi, että meidät oli valittu eritupaan siksi koska olimme kasvissyöjä, ja siitä on maastossa etua.

Ruokalassa saimme normaalia kasvisruokaa. Se vähän häiritsi kun meille oli varattu oma pöytä sinne. Pöydän päälle asetetussa varauslapussa luki "Erikoisjoukot"

No metsä leirit alkoivat Luutnantti "Pade" kuten me häntä kutsuimme oli mukana. Leirillä alkoi sitten ruokailu mutta meitä vegaaneja ei päästetty syömään, kerrottiin, että kasvisruokaa ei ole tarjolla, joten nyt alkaa erikoiskoulutus.

Luutnantti "Pade" oli virittänyt nuotion ja siihen padan. Padassa porisi vesi ja meidän käskettiin lisätä sinne maasta löytyviä puun juuria, jäkälää, lehtiä ym. Ainut mauste mikä siihen keitokseen tuli oli suola.

Luutnatti käski meidät noin puolentunnin kuluttua syömään ja kaikkien kenttäpakki täyttyi tuosta liemestä. Se oli hirveän makuista, ihan kamalaa. Mutta pakko oli syödä. Luutnantti "Pade" ei keittoon kajonnut.

No se oli vain sellainen lyhyt yhdenpäivän koulutus missä mm. tetsattiin ym ja illaksi pääsimme omaan tupaamme.

Siinä vaiheessa meidän vatsamme alkoivat vääntää. Tuli ihan hirbeän paha olo. Ripuli lensi ja jotkut meistä oksensi, mutta Luutnantti "Pade" ei antanut kenenkään mennä sairastuvalle.

Siinä mentiin sitten vatsa hellänä nukkumaan. Nukuimme huonosti kun vatsa kiersi ja piti vähänväliä käydä ripuloimassa tai oksentamassa. Jotkut meistä saivat myös kuumetta. Yö meni jotenkuten sairastellessa...

Aamulla ennen herätystä heräsin siihen kun joku käveli tuvassa taskulampun kanssa. Se oli Luutnatti "Pade". Sitten se laittoi valot päälle ja alkoi karjua " Ylös s**tanan höllyp*rse kasvissyöjä loiset. Madot S*atana!" "Luulitteko tosiaan olevanne jotain V*tun erikoisjoukkoa??? Te olette pohjasakkaa s*atana!" Minä vedän sitä turpaan joka tästä lähtien kieltäytyy syömästä lihaa!" Sitten luutnantti "Pade" poistui.

Aamulla saimme syödä ihan kaurapuuroa, mutta päivällä tilanne muuttui. "erikoisjoukot- varauskyltti" oli poissa. Luutnantti "Pade" tuli pöytäämme tuoden höyrystettyjä makkaroita ja pakotti syömään. Osa meistä ei kestänyt, joku alkoi itkeä. Luutnatti "Pade" oli vain kovana ja pakotti syömään. Myöhemmin meidät siirrettiin kasarmille ihan tavallisiin tupiin.

Tämä riitti minulle häivyin armeijjasta sivariin. Tein luutnantti "Padesta" valituksen. En tiedä miten "paden" kävi. Ilmoitin myös tapauksesta medialle. Kyllä se juttu ohimenne mainittiinkin iltapäivälehden sivuilla. Jutussa todettiin vain, että puolustusvoimat tutkii asiaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012060315661484_uu.shtml


Jos olet kasvissyöjä älä mene armeijaan.

8

3378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paska laitos

      Kuulostaa tyypilliseltä intin touhulta. Omana aikanani siellä mm. VMTL-miehiä simputettiin rangaistukseksi siitä, että heillä oli jokin vamma tai sairaus. Oletusarvo oli se, että vemppaaja oli aina vain pinnari. Itseänikin rangaistiin siitä, kun en uskaltanut kuumeisena lähteä raskaaseen talviharjoitukseen, vaan menin varuskuntasairaalaan. Olisi varmaan pitänyt lähteä hakemaan joku sydänlihaksentulehdus tms.

    • hahahjahahah

      Miksi olla vegaani?

      Miksi mainita sitä?

      Jättää sitten sellasen syömättä, mikä ei maistu, näin ei ainakaan tee itsestään "erityistapausta".

      Sitä voi sitten kysyä, että miksi menitte moiseen touhuun. Ei kukaan pakota teitä syömään tuollaista, vaikka se tositilanteessa voisikin olla ainoa vaihtoehto, en ole vielä ennen kuullut tuollaista kuitenkaan kirjaimellisesti koulutettavan.

      Puolustusvoimatkin voi haastaa oikeuteen.

      Jos olet kasvissyöjä, mene armeijaan, mutta älä mainitse siitä, ja opettele syömään muutakin kuin pelkkiä kasviksia.

      Itse en ole koskaan syönyt kalaa, koska en tiedä olenko sille allerginen, suurin osa lähipiiristäni on, mutta en siitä tee sen suurempaa numeroa. Jätän vain kalan syömättä.

    • vegetaistelija

      Trolli. Ensinnäkin vegaani ja kasvissyöjä (=vegetaristi) ovat kaksi eri asiaa.

      Kas kun minulle ovat Niinisalossa syöttäneet ihan kunnon kasvisruokaa niin kasarmilla kuin metsässäkin.

      • ploploploploplop

        Mitens ammunnoissa? Hernepyssyllä ja porkkanat korvissa?
        Kaasunaamaria ei tarvii kun laittaa nenänreikiin herneenpalot!
        Onhan tuosta kai etua ja halpuutusta varusteissa.


    • sndlnlsfdngln

      Sanon tämän ihan kaikella ystävyydellä, enkä tahdo mollata kenenkään vakaumusta, mutta kannattaako kaikesta tehdä itselleen niin vaikeaa?

      Ymmärrän jos on allerginen ruoka-aineille ja silloinhan on pakkokin olla syömättä sellaista ruokaa, mutta onko tuo puhtaaseen elämäntapaan tai etiikkaan perustuva ruokavalio järkevä jossain puolustusvoimien kaltaisessa instanssissa, jossa omaan ruokavalioonsa voi vaikuttaa käytännössä olemattoman vähän.

      Kasvissyönti onnistuu siviilissä ihan ilman ongelmia, mutta armeijassa kannattaisi totutella syömään kaikenlaisia ruokia. Erityisesti metsäleireillä jossa tarvitaan energiaa.

    • RoutaAskel

      Tarinasi kuulostaa niin pahasti sadulta, että ei voi muuta kuin nauraa.

    • Itse olin Niinisalossa vuonna 1977. Olin jo silloin vegaani, vaikka sitä sanaa ei Suomessa vielä tunnettu.
      Aloittaessa ilmoitin, että en syö kuin kasviksia, en mitään eläinkuntaan kuuluvaa.
      Minua uhkailtiin niin vääpelin kuin lääkärinkin taholta, mutta ilmoitin, että on 2 vaihtoehtoa, joko tarjoavat minulle sopivaa ruokaa tai saavat nälkälakkolaisen.
      Toisesta päivästä alkaen sain vegaania ruokaa ja alokasajan jälkeen pääsin keittiöpalvelukseen.
      Minulla oli oma hylly kylmähuoneessa, jossa oli mm. minulle varattuja ylimääräisiä täysmehuja, vegaania margariinia yms.
      Käytännössä tein omien tehtävieni (salin kattaus) lisäksi lähinnä päivittäin itse omat ruokani.
      En joutunut isompiin harjotuksiin (Lappiin) eikä muutenkaan mihinkään kovin vaativiin hommiin ja muutenkin keittiöhommat olivat helpommasta päästä varuskunnassa.

    • Höyrymakkara

      Kyllä toisinkin voi käydä. Minun aikana palveluskenkinä käytettiin nahkasaappaita, sekä nahkaista miehistövyötä ja "sipulisäkki"reppua nahkaisilla viillekkeillä. Kun ilmoitin että en täysvegaanina voi näitä, plus useita muitakaan, varusesineitä käyttää niin komppanianpäällikkö ja pataljoonan komentaja totesivat etteihän sitä tosiaan voi paljain jaloin ja housut kintuissa palvella, tavaroita muovikassissa kantaen. Neuvottelivat sitten sotilasläänin komentajan kanssa joka olikin järkimies ja tulos oli että todettiin meikäläinen asiansa rohkeasti esittäväksi nohevaksi taistelijaksi ja kotiuttivat saman tien reservin vänrikkinä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe