Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

KUNTALIITOS PURETTAVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pohjanmaa kohta kouv

No nyt kun tuo edellinen keskustelu liitoksesta on täynnä tarvitsee aloittaa uusi.

Ja paljonhan tuo on typerä liitos on keskustelua antanut, suurin osa vastaan.

Kohtahan kuntia ei juuri ole kun olemme yhtä samaa kuntaa.

Silti halinolsita johtoa ole vähenetty yhdestäkään kunasta päin vastoin, sen seitsämän ihmistä toimittaa samaa virkaa eri nimikkeellä.

Näin meillä säästetään.

232

1297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuskin puretaan

      Pitkähän tuo edellinen palsta oli. Loppua kohti alkoi ne muutamat liitoksen puolustajat sieltäkin häviämään. Lähinnä oli enää tätä häirikkö osastoa.

      Eihän enää pitkään aikaa kaupunginjohtajan lisäksi paljon näitä puolustajia ole löytynyt.

      Tosi alkaa nämä liitoksen huonouden ymmärtävätkin väsymään. Heille tulee apaattinen väsymys. Sillä pelihän on menetetty. Tuskin liitosta koskaan puretaan. Ja tuskin koskaan sen täydellisestä katastrofista tullaan ketään tilille vaatimaan.

      Tuo olisi mielenkiintoista tietää, mikä aikoinaan muutti Elinmäen valtuutettujen ajatukset kuntaliitoksesta.

      • erkkimerkki1

        Ehkä niillä on elämää niillä puolustajilla ja muutenkin on välillä kiva tulla katsomaan ja nauramaan miten te käytätte elämänne siihen että saa olla katkera :D


    • Oisko takin kääntöä

      Hups, miten tässä nyt näin kävi. Uusi kuntauudistus oli hallituksen mielestä tärkeä saada nopeasti voimaan. Mutta kas kummaa kun tuli YLE:n gallupit puolueiden kannatuksesta. Niin ei sen nopea voimaan tulo enää ollutkaan esimerkiksi Kataiselle niin tärkeä,

      Siihenhän me ei uskota että tulevilla kuntavaaleilla olisi ollut mitään osuutta. Eihän?

    • On mitä on

      Eipä tuolla uudella kuntauudistus systeemillä ole enää meille väliä.

      Tortut on jo housuissa.

    • Rahanteko politiik

      "Hups, miten tässä nyt näin kävi."

      Tuo oli muuten huvittava käänne kiirelliseksikin mainitun uuden kuntauudistuksen toimeenpanossa, kun tuli uudet gallupit.

      Totta kai jokainen ymmärtää että tietyt tahot haluavat saada kuntauudistuksen myötä, kun etsitään säästöjä, siitä oman osansa.

      Monta asiaa ulkoistetaan "säästö" nimikkeellä. Vaikka se tulee lähes aina paljonkin kalliimmaksi. Toki siitä hyötyy tämä ulkopuolinen joka hoitaa. Otetaan yhtenä esimerkkinä vaikka koulujen lopettaminen ja siitä kuvittellut säästöt. Kuitenkin kunnalle tulee niiden myötä melko suuret kuljetuskustannukset oppilaiden kuljetuksista. Ja monta vastaavaa, hyvin läpinäkyvää rahansiirtoa.

      Samoin suuremmasta kunnassa on helpompi jonkun tietyn tahon laajentaa aluettaan, jolla on ollut jo pienemmässä kunnassa jonkilainen monopoli johonkin palveluun tai rakentamiseen.

      Nyt sitten kun huomattiin uudet kannatuslukemat. Niin katsottiin paremmaksi antaakin näiden kiirellisten päätösten mennäkin kuntavaalien yli. Mutta se on varmaa, että loppuenlopuksi suomalaiset tulee tuosta maksamaan. Asia viedää väkisin jollain tavalla.

      Niillä päätäjillä jotka asiaa ajavat, on hyvänä esimerkinä Kouvola, jossa homma toimii kuten he haluavat. Rahaa menee kunnalta paljon enemmän, mutta heidän mielestä oikeaan laariin.

      • MIKSI NÄIN!!!!!!!!!

        Asiaa. Mutta tuossa ja monessa vastaavassa aina vaalien aikaan jostain syystä se ei näy tuloksessa.

        Onko sitten että ihmiset ei ymmärrä, vai mistä?


      • siksi näin.........
        MIKSI NÄIN!!!!!!!!! kirjoitti:

        Asiaa. Mutta tuossa ja monessa vastaavassa aina vaalien aikaan jostain syystä se ei näy tuloksessa.

        Onko sitten että ihmiset ei ymmärrä, vai mistä?

        Kyllä ihmiset ymmärtää. Mutta äänestys päätöksellä ei ole vaikutusta.

        Aivan sama miten äänestää, ja miten luule ehdokkaansa ajattelavan.

        Oli sitten kyse kuntaliitoksesta. vanhustenhoidosta tai sairaalan rakentamisen järjellisestä päätöksestä. Paikallisen "mafian" valta ja voima jyllää, kuten he haluavat.

        Jossain tilanteessa tyhjää äänestäminen on kannanotto. Mutta jos esimerkiksi hallituksen puheenjohtaja yrittää pimittää kantansa ja äänestää tyhjää. Ja tyhjää äänetämisensä selitää sillä että tulos oli jo selvä, niin siitä jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä.


    • KOSKA MITOITETAAN???

      Kouvolan päättäjien työt?

      Kyllä henkilö kunnan töitä ollaan mitoitamassa joka kuukausi ja lyömässä lisää alueita ja töitä.

      Mutta pomo puolelle palkataan vaan lisää henkilöstöä uusilla nimityksillä jotka hoitvat samoja hommia kuitenkin.

      Oiskohan kohta lakon paikka???

    • NO NÄIN!!!!!!!!!!!!!
    • NIINPÄ NIIN........

      Taitaa olla ensinmäinen viisas ajatus tai huomio Laukkasen suusta. No niinhän se viinikin paranee kun vanhenee. Mutta annetaan nyt tuosta miehelle plussaa.

      Mutta muutenhan tuo kaikki on ollut jo kauan selvää tavallisella maalaisjärjellä ajattelevalle ja hiukan huomioita tehden.

      Tosin ei mikään muutu. Valtion johto, kunnan johto ja ne jotka tästä jotenkin hyötyvät ovat edelleen sitä mieltä että tässä on tulevaisuus. Maksoi mitä maksoi, ja vaikka menee ihmisten elämä hankalammaksi, mitäs siitä.

    • Nyt viimeistään barr

      Laukkasen lausuntoja: Hänen mukaansa vahvan peruskunnan piti vahvistaa kunnan taloutta ja saada aikaan parempia palveluja.
      Laukkanen harmitteli, että kävikin päinvastoin.

      Ei kai kukaan tosissaan muuta uskonut?

    • Oisko kiristetty

      "Hänen mukaansa vahvan peruskunnan piti vahvistaa kunnan taloutta ja saada aikaan parempia palveluja. "

      Tuota samaa se muuan maksettu herra Riepula julisti kaikissa vanhoissa kunnissa ja niiden sen aikaisllie valtuustoille.

      Tuohan tässä kovasti ihmetyttää, miten on mahdollista aikoinaan että kuntien valtuustoissa oli niin tyhmää joukkoa. Kun kuitenkin selvästi suurin osa asukkaista jotka asiaa pohti ymmärsi asian oieka laidan.

    • Puretaan liitokset

      Todistettu tosi asia on että liitokset ei ole kannattavia, eikä ne toimi kansalaisten hyväksi.

      EU:n ja Euron osalla kävi samoin. Taisi olla lähes ainoa poliitikko Timo Soini joka sanoi jo vuosia sitten että EU ja Euro ei ole suomalaisten hyväksi. Samoin sanoin että Kreikka tulee meille vielä kalliiksi. Samoin Soini ennen viime vaaleja oli ehdottomasti sitä mieltä, että Suomen pitää ainakin irtautua Eurosta.

      Muut poliitikot, etenkin sen aikaisen hallituksen johtohahmot pitivät sitä mahdottomana ja heidän mukaan se vasta kalliiksi tulisikin. No nyt kun näyttää kaikki menevän perseelleen, niin samojen poliitikkojen mielestä ei tuo Eurosta eroaminen tulisikaan niin kalliiksi.

      Sitä vaan tulee pohdittua, että mikä ihmeen hinku on näihin liitoksiin. Puhutaan sitten kuntia tai valtioita koskevia. Etenkin kun suurin osa ymmärtää että ne ei toimi ja tulevat kalliiksi. Lisäksi kummassakin tapauksessa on muutkin huonot puolensa. EU:n myötä tulee koko ajan uusia jopa naurettavia säädöksiä ja vastaavia. Kuntaliitoksen myötä kaikki palvelut häviää.

      Ennen seuraavia kuntavaaleja olisi hyvä jos paikallinen sanomalehti laittaisi listan niistä jotka aikoinaan äänesti kuntaliitoksen puolesta. Olisi ihan hyvä palauttaa ihmisten mieliin ketkä ovat vastuussa tästä täydellisestä mokasta.

      Jopa Kokoomus on ymmärtänyt että kansalaiset jo tajuavat kuntaliitosten huonouden, ja eivät enää pidäkkään kuntauudistusta kiireellisenä. Laittoi gallupit Kataisen miettimään asioita ja tulevia kuntavaaleja. Noin ne ajatukset ja "hyvään" pakkottaminen muuttuu.

    • Kokkarit menneisyyte

      Sillähän ei vielä ole suurta painoarvoa, mutta Kokoomus teki oman (HEH) päätöksensä että kuntaliitoksissa unohdetaan työntekijöille viiden vuoden koskemattomuus. Taitaisi tulla tuollaisella ajatusmaailmalla monelle nyky kunnalle pelastus. Tuo viiden vuoden koskemattomuushan on ollut ja oli täälläkin kynnyskysymys. Tuskin ilman tuota olisi missään pois lukien vanha Kouvola, äänestetty kuntaliitoksen puolesta.

      Mutta Kokoomushan on yhtä kaukana palkansaajista, kun maa auringosta. Toki tyhmiä typeryksiä löytyy liikakin jotka äänestävät Kokoomusta, eikä ymmärrä mistään mitään. Toisille on vaan niin kiva samaistaa itsensä johonkin Jorma Ollilaan.

      Kouvolan kohdalla tuo viiden vuoden koskemattomuus työntekijöitä kohtaan toimii hyvin, ajatellen kaupungin työntekijöitä. Ikä jakautuma on sellainen, että koko ajan jää paljon ihmisiä eläkkeelle. Ennemmin tulee pulaa työntekijöistä.

    • HURRAA,HURRAA,HURRAA

      KOLMINKERTAINEN HURRAAHUUTO NIILLE JOTKA MENIVÄT JA PÄÄTTIVÄT KUNTALIITOKSESTA.

    • Hurraat huudettu

      No mikäs tässä kuntaliitoksessa kiusaa. Kun katsoo äänestystuloksia, niin mehän(tai ainakin yllätävän suuri osa) nimenomaan haluamme esimerkiksi Kokoomuksen pysyvän vallankahvassa.

      Nythän mennään juuri kuten äänestäjät haluaa. Toki se tulee hiukan kalliiksi kaikkine lopettamisineen, ulkoistamisineen ja konsultteineen. Mutta juuri kansan tahdon mukaan. Näinhän demokratia toimii. Ja tähän ei voi vaikuttaa kun äänestyskopissa.

      Toki eihän ne pelkästään Kokoomukseen kuuluneet jotka päättivät kuntaliitoksesta. Mutta kai näillä muillakikin oli "syynsä". Toivottavasti joskus vielä tunnontuskissaan kertovat ne syyt. Nimittäin jos ei nyt viimeistään tunne mitään pistoa sydämmessään kuntaliitos päätöksestä, niin aika tunteeton täytyy olla.

    • Kouvolan talous

      Hoitaako nämä kouvolan rahoista päättävät myös omat raha asiansa yhtä huonosti?
      Varmaan on velkaa ja laskut maksamatta!?
      Eihän tuossa ole mitään järkeä noissa rahojen käytössä.

      Mites tämä kuntaliitos?

      Laukkanen alotti, no Lakka yhty ja yritti korjata ja mollata nyt sitten laukkasen kirjotusta.
      Ettei vaan ollut Lakka kovaan ääneen huutamassa liitoksen puoleen.

      No nyt sinne sotki vielä tyhjänpäiväisellä kirjoituksella itse nyyperikin itsensä.

      NAURETTAVAA,

      SEURAAVAN TAULAPÄÄN KIRJOITUSTA ODOTELLESSA.

    • IHANAA PÄÄTTÄÄ!!!!!!

      "Lakka yhty ja yritti korjata ja mollata nyt sitten laukkasen kirjotusta.
      Ettei vaan ollut Lakka kovaan ääneen huutamassa liitoksen puoleen."

      Varmasti en muista. Mutta Lakka taisi äänestää kuntaliitoksen puolesta. On varmasti yksi niitä jota on helppo viedä haluttuun suuntaan.

      "No nyt sinne sotki vielä tyhjänpäiväisellä kirjoituksella itse nyyperikin itsensä."

      Nyberg oli aikanaan julkisuudessa esiintyneistä ehkä kovin paikkallispoliitikko joka ajoi kuntaliitosta. Hän itse vielä luuli että saa jonkun merkittävän toimen, kuten hallituksen tai valtuuston puheenjohtajan paikan palkkioksi. Mutta hänet jo silloin laskettiin rasitteeksi, kun tiedettiin mitä liitoksesta seuraa, ja aletaan ymmärtämään laajemmin seuraukset. Ja Jukkka sai mennä. Se ilmeisesti oli kova paikka.

      Nyt hän on myöhemmin monesti moittinut kuntaliitoksen seurauksia. Miksiköhän ei nuo aikanaan tulleet hänelle mieleen, kun ne tuli suurimmalle osalle muita. Taisi olla tuo vallanhimo joka vei silloin voiton. Eikä ymmärtänyt, että oli hyväksikäytetty. Nyt sitten moittii liitosta, eikä muista että itse oli yksi sen pää arkkitehti julkisuudessa.

      "SEURAAVAN TAULAPÄÄN KIRJOITUSTA ODOTELLESSA. "

      Eiköhän noita kirjoituksia tule vielä lisää. Luulisin että moni liitoksen puolesta päättänyt höynäytetty yrittää kiilottaa kilpeään. Ja varmasti vielä ajan myötä saamme lukea, miten ihmeessä tuollainen päätös tehtiin.

    • Kuka yleensä päättää

      Meillä veronmaksajilla ja palvelujen käyttäjillä ei ole minkäänlaista oikeusturvaa. Nyt esimerkiksi tässä kuntaliitos asiassa ei ketään laiteta vastuuseen. Vaikka verot ja maksut nousee, kun taas palvelut vähenee ainakin reuna alueilla.

      Vaikka ei nyt ketään vankilaan laitettaisikaan. Niin odottaisi joltain taholta jonkilaista kyselyä näiltä liitoksen päättäjiltä, ja perusteluja heidän valinnalleen. Jotenkin tuntuu että suurin osa kuntaliitoksen päätäjistä ei lopulta tehnyt omaa päätöstä, vaan siihen pystyi joku ulkopuolinen vaikuttamaan. Ja siitä taas voisi tehdä omat tutkimukset.

    • herättää kysymyksiä?

      "Meillä veronmaksajilla ja palvelujen käyttäjillä ei ole minkäänlaista oikeusturvaa. Nyt esimerkiksi tässä kuntaliitos asiassa ei ketään laiteta vastuuseen."

      No ei varmasti ole tuota oikeusturvaa. Maan tapaanhan kuuluu, että se joka osaa olla häikäilemätön ja vaikka jää siitä kiinni. Niin seuraavissa vaaleissa saa äänivyöryn. Esimerkkinä nyt vaikka Kauko Juhantalo.

      Suomalaiset on jossain mielessä aika lampaita ja tyhmiä. Lampaita(tosin tyhmiäkin) siinä mielessä, että vaikka niiltä viedään politiikan hyväveli systeemillä rahat ja palvelut, niin ei muuta naama virneeseen. Taas tuo tyhmyys paljastuu sinä, kun joku jää jostain kiinni, niin ei muuta kun äänivyöry seuraavissa vaaleissa. Kuten tuo Juhantalo, Jätteenmäki ja monta muuta.

      Kuntaliitoksesta paljastuu aika paljon kun Googlettaa haulla: kouvolan kuntaliitos. Sieltä kun lukee, niin ei tiedä nauraako vai itkeekö. Sieltä löytyy esimerkiksi aivan käsittämättömia kuntaliitoksen puolesta puhujia, ja miten perustein. No ne siinä mielessä ymmärtää kun ei oikein nuo kansanedustajan hommatkaan onnistunut. Mutta niitä kun lukee ajan ja ajatuksen kanssa, niin tajuaa sitten nyt ainakin viimeistään, mihin on jouduttu.

    • Touhu alkaa kyrsimää

      Vanha Kouvola oli kuralla joka alueella. On sitten puhe talouden hoidosta tai jostain asioiden suunnittelusta ja niiden toimeenpanosta. Nyt siitä sitten kärsitään isolla joukolla.

      Kuusalaisena tietysti risoo tämän tivolin maksaminen. Mutta kun katsoo tuota viimeisimmän liikenneympyrän tekoa ja valmistusta. Niin ei tiedä itkisikö vai nauraisi. Samoista kohdin kaivetaan, peitetään ja taas samasta kohtaa kaivetaan uudestaan.

      Tuo liikkenneympyrän teko on kai kohta kestänyt vuoden. Entisen Kuusankosken aikana se olisi ollut jo aikoja sitten valmis. Hyvä ettei kuluneen asvaltin pääle jo olisi joutunut vetämään uuden pinnan.

      Mutta kun nyt olemme saanet riesaksemme tuo vanhan Kouvolan herraskaiset jotka ei osaa ja ymmärrä mistään mitään. Eikö heillä mennyt sen manskin kusirännin umpeen laiton suunnitelussa vuosia, ja joutuivat vielä tukeutumaan siinä konsultin apuun. Kun asia olisi terveellä maalaisjärjellä ollut hoidettavissa viikossa. Ja vielä aivan pilkka hintaan siihen nähden mitä se nyt ilmeisesti maksoi Tosin en ole manskilla käynyt, tiedä vaikka vieläkin olisi asia kesken. No tuskin sentään. Jos olisi niin johan se pääsisi ennätystenkirjaan.

    • tää on niin

      hyvä velijärjestelmää koko kouvola.

      ja rahat tähän kaupungin kirstusta.

      ja kun se on syöty tyhjäksi onkin jo eläkkeelle jäännin aika,niin ei koirat paljon perää

      hauku kun ei oo enää virassa.

      seuraava virassa oleva ei keksi enää muuta kuin ottaa sen veronmaksajilta. ja vanha

      joka

      monta vuotta virassa tyri raha asiat osaamattomuudellaan

      tätä se on ollut ja on tulevaisuudessakin, mutta vain vähän varovaisemmin.

    • tää on todella perse

      Tuosta Kuusaan liikenne ympyrästä. Jos samat suunnittelijat ja työnjohto olisi rakentamassa tuota uutta kauppakeskus Veturia. Niin taitaisi mennä muutama sukupolvi ennenkuin se valmistuisi. Samoin pari sukupolvea jotain konsultti perheyhtiötä. Kustannuksista nyt puhumattakaan.

      Nyt olisi kaikkein parasta, että palattaisinn vanhoihin kuntarajoihin. Ja jos siltä tuntuisi, niin alettaisiin mietettimään uusia kuntaliitoksia. Pois lukien tuo vanha Kouvola ja sen mukana tulevat murheet ja maksut. Antaa niiden painia omine ruiskumestareineen ja neuvoksineen ihan itsekseen.

      Itsekin olen kuullut ihan tavalliselta kansalaiselta joka asuu tuolla ratapihan tuntumassa. Että tämä kuntaliitos oli loistava ja välttämätön. Kun sitten kyselin mitä hän ajattelee näiden reuna alueiden palveluista. Tämä oli hänen mielestään heidänkin eduksi. Kustannuksia en sitten enää viitsinyt ottaa edes puheeksi. Tietääkseni ei tunne kaupunginjohtajaa henkilökohtaisesti, vaikka kommenteista voisi päätellä toisin.

    • Yks kaks

      Kuntaliitosta ei saada purettua, mutta hyvä on muistaa, ketkä kuntaliitosta ajoivat keinoista ja kuntalaisten mielipiteistä välittämättä. Vuoden 2004 kuntavaalien yhteydessä suoritettiin kirjallinen kysely, johon vastasi noin 2.800 kuusankoskelaista äänestäjää.

      Kyselyn yksi tulos oli se, että kuntaliitosta Kouvolan kanssa kannatti vain 7 % vastanneista. Noin 70 % kannatti itsenäistä Kuusankoskea. Kuntaliitos Valkealan kanssa sai 11 prosentin kannatuksen.

      Tämän kyselyn tulokset vaiettiin, koska ne eivät vastanneet silloisen kaupunginjohtajan ja luottamushenkilöjohdon pyrkimyksiä.

    • Hys,hys, Ei saa ääne

      "Kyselyn yksi tulos oli se, että kuntaliitosta Kouvolan kanssa kannatti vain 7 % vastanneista. Noin 70 % kannatti itsenäistä Kuusankoskea. Kuntaliitos Valkealan kanssa sai 11 prosentin kannatuksen.

      Tämän kyselyn tulokset vaiettiin, koska ne eivät vastanneet silloisen kaupunginjohtajan ja luottamushenkilöjohdon pyrkimyksiä."

      Jos noin asiat meni, niin kai tuosta voisi jo jotain asiantynkää saada paikallinen sanomalehtikin tässä tilanteessa. Tosin tuntuu, että heille on kaupunginohtajan sana ainoa totuus. Joka tunnetusti on mielenkiintoinen. Joitakin vuosia sitten tuli ohjelmassa Suomi express Lamminmäen haastattelu kuntaliitoksesta. Toimittaja kysyi jo silloin kaikkia näitä asioita, mitkä järki ihminen tajusi menevän tässä perselleen. Toistuva vastaus oli, että tuo on mielenkiitoinen kysymys. Silloin ainakin minulta meni viimeinen usko hänen kykyihinsä ja haluunsa ajatella meitä tavallisia veronmaksajiia ja palveluiden käyttäjiä

      Nyt olisi oikea aika jotenkin hiukan hiillostaa näitä kuntaliitoksen päättäjiä. Tämä jotenkin tuntuu aika typerältä, että nyt ihmetellään talouden rohmahtamista ja palveluiden häviämistä. Mutta kukaan ei oikeasti kysele, että ketkä olivat tästä päättämässä, ja millä ajatusmaailmalla. Siis tarkoitan, että oikeasti olivat tätä liitosta ajamassa. Toki viimeinen vastuu kuuluu jokaisen entisten kuntien valtuutetuille. Mutta heistä taisi suurin osa olla vain hiiriä, ja tekivät kuten käskettiin.

      • Näe höpinän läpi

        Jos tuo on totta. Tulos äänestyksestä noin ja se vaiettu. Silloinhan on tapahtunut demokratiassa menettelytapavirhe ja oikaistava on asia. Eikö Kouvolan runsaslukuisessa virkamiesyläportaassa ole lakimiehiäkin. Viran puolesta jo olisi palkkaa nauttivan kaupungin lakimiehen tutkittava juttu ja ajettava asia, kentues syyte paikallaan?

        Mitä siihen tulee, että "nyt ovat päättäjätkin huomanneet", ja niin poispäin, että huono idea oli liitos. Oma hyvä asemansa säilyy ja pysyy. Huomannette vaalien lähestyvän. Nämä puheet ovat ajan merkkejä vain.


    • Paikallinen lehti??

      KOUVOLAN SANOMAT!!

      No se nimen omaan on paikallinen lehti.

      lehti kirjoittaa juuri niinkuin ,se edukkaaksi näkee kouvolan kannalta asioista.

      Eli onko myös hyvävelijärjestelmä mukana myös tässä?

      Vai onko toimitajilla,vähä löröt housuissa jos kirjoittaa negatiivisesti ja niinkuin asiat todellisuudessa on.

      Eli kirjoitukset edelleen vanhasta kouvolasta ja sen asioista.

      No lehti yleensäkkin nykyään täynnä mainoksia,ja joku viitsii vielä maksaa ja tilata mainoksia.

    • Nyberg katuu

      Pakko sanoa että alkaa naurattamaan tämä vallanhimo. Jukka Nyberg oli ajamassa isolla sydämmellä ja halulla kuntaliitosta. Häneen luotti kuntaliitoksen puuhamiehet jotka itse halusivat pysyä taka alalla. Ilmeiseti myös supattivat kaikkea peetä Jukan tulevaisuudesta Samoin ostomies Riepula vei häntä kun märkää hanskaa.

      Hän oli täysin varma jostain suuresta luottamustoimesta uudessa kaupungissa itselleen. Mutta kuinka kävikään. Jukka oli tehnyt hänelle suunntellun tehtävänsä, ja sai mennä.

      Tämä kaikki kun oli tapahtunut niin mies alkoi itsekkin kirjoitella tiuhaan tahtiin epäkohdista jotka liitos toi. Jostain syystä ei puhunut ennen liitosta näistä, vaikka jokainen ymmärsi näin tapahtuvan. Varmasti ymmärsi Nyberg itsekkin. Nyt kun tapetilla on kaupungin työntekijöiden lopputilit. Niin hänen mielestää siinä liikutaan vaarallisilla vesillä.

      Uskallan veikata että hänen kauttaan saamme vielä kuulla tosiasioita kuntaliitoksesta ja sen synnystä. Miehellä on niin paljon varmasti katkeruutta, kun ei tullutkaan niitä tehtäviä mistä oli unelmoinut ja oli valmis sen takia uhraamaan ihmisten verorahoja ja palveluja hirvittävällä laajudella..

    • ja me maksetaan

      Googlettamalla Esko Riepuka löytyy kaikkea mielnkiintoista. Vaikka esimerkiksi: http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20379-esko-riepulan-poliittiset-paljastukset-despoottinen-johtaja.

      Tuosta vaikka kohta: "Esko Riepula itse ei ole mikään pulmunen politiikassa. Hänet tiedetään despoottisena rehtorina ja kunnallispolitiikkona sekä oman yritystoiminnan arveluttavien hankintojen tekijänä. Demareiden sisällä kulkee myös jyrkkä kahtiajako Riepulan ja muiden paikallispolitiikkojen välillä.

      Rehtorina ollessaan Riepula pisti myös koko kaupungin kunnallispolitiikan hyrskyn myrskyn Kokoomuksen tuella.

    • Ajatellakin saa.....

      Jotenkin ihmetyttää tämä puhe ja into antaa kaupungin työntekijöille potkuja kuntaliitoksen ja sen myötä tulleen huonon taloudellisen tilanteen vuoksi. Monen puheista jää sellainen kuva, että kuntaliitoksen myötä olisi tullut juuri noiden palkkakustanuksien vuoksi persnettoa talouteen.

      Mutta eihän nuo palkkakustanukset ole mitenkään kasvaneet, ehkä päinvastoin. Jossain radio ohjelmassa puhuttiin kuinka kaupungilta jää kokoajan kiihtyvään tahtiin työntekijöitä eläkkeelle. Samassa ohjelmassa mainittiin että ikärakenne on sellainen, että hyvinkin pian joudutaan ottamaan uusia työntekijöitä.

      Itse en ole kaupungilla töissä. Mutta jotenkin tuntuu jo vainoharhaiseltä tuo, miten etsitään säästöjä tässä epäonnistuneessa tilanteessa. Pitäähän palvelut ja huolto pelata, eikä ne toimi ilman niitä hoitavia henkilöitä. Vaikka kokoajan kaikki palvelut vähenee, niin eihän kaikkia voi kokonaan lopettaa. Toivottavasti kaupunginjohtaja ja muu johto edes sen ymmärtää.

      • simppeliä

        "Toivottavasti kaupunginjohtaja ja muu johto edes sen ymmärtää."

        Ehkä ymmärtää, ehkä ei. Saatta jopa olla että se joka ymmärtää, niin toivoo ettei muut ymmärrä.


    • 16+9

      Jollain taas saatta suurin murhe olla, että koska suurin osa asukkaista alkaa ymmärtämään.

    • Unohdetaan vaalit

      "Tämän kyselyn tulokset vaiettiin, koska ne eivät vastanneet silloisen kaupunginjohtajan ja luottamushenkilöjohdon pyrkimyksiä."

      Tuollaisilla kyseilyillä on hiukan huono maine, tehtiin ne sitten missä yhteisössä tahansa. Jos tulos on kyselyn laatijoiden mielen mukainen, niin heidän on mukava sitten vedota tuohon enemmistön mielipiteeseen. Mutta kun puhuvat kyselysta, niin päinvastaisessa tapauksessa vähättelevät. Että no se oli vaan sellainen kysely jolle ei voi laittaa niin suurta painoarvoa.

      Mutta silti ihmettelen että tuossa kyseisessä tapauksessa ei noussut suurtakaan hälyä silloin. Kun silloinen Kuusankosken valtuusto päätti liitoksesta jolla oli vain tuo 7% kannatus. No tuo kertoo juuri sen että kansalaisilla jotka verorahoin pitää kuntia pystyssa, ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa asioihin ainakaan tällä seudulla, jotka "isot pojat" on jo päättäneet.

      Samalla tavallahan tuo sairaala hanke on etenemässä. Joko ihmiset ovat täällä täysin nössöjä lampaita tai sitten asioista hyötyvät täysin härskejä. Toki silloin on helppo olla härski, kun huomaa että nämä voisi vaikka taluttaa kaasukammioon, eikä olisi minkäänlaista vastustusta.

    • Voihan hörhöt

      Tässä ketjussa ilmeisesti suurin osa on Kuusankoskelta jotka haluavat kuntaliitoksen purkamista tai ainakin ovat sitä vastaan. Mutta kun lukee näitä Kuusankosken mielipide ketjuja niin tulee mieleen, että tässä itse haluaa päästä Kuusankoskesta irti eikä olla samassa kaupungissa. Paikkahan on täynnä mopolla kaahaavia rikollisia ja täyspäiväisiä toisten kyttääjiä. Samoin kun asioiden oikeille uomille saamiseksi ei haluta muita keinoja kun käyttää nyrkkiä tai jotain kättä pitempää. Jos ei muuta niin vaikka jalkajousta.

    • mopo?

      sekä on sinun suurin ongelma kuusankoskella tai jonkun omankäden oikeus?
      se onkin ehkä parempi että "yrität" päästä eroon kuusankoskesta
      mikset muuten pääsee?
      enkä ole täällä nähnyt elämisestä sen suurempia ongelmia kuin suomen muissakaan kaupungeissa.
      samaa se on joka paikassa.
      vai pystytkö sanomaan kaupungin missä ei ole mopoja,tappeluja,ym epä sosiaalista elämää?

    • Voihan hörhöt

      "vai pystytkö sanomaan kaupungin missä ei ole mopoja,tappeluja,ym epä sosiaalista elämää? "

      No ehkä olet lukenut näitä vuodatuksia ketjusta toiseen. Toki varmasti tiedät enemmän kun minä, eli onko kyseessä jonkun yhden kylähullun pahanolon purkaus. Yhteiskunna pitäisi sellaiset ottaa ajoissa huostaan, ennen kuin käy jotain ikävää. Tuntuu olevan aika uhkaavia jo nuo vuodatukset.

    • kuitenkin kirjoitit

      "Paikkahan on täynnä mopolla kaahaavia rikollisia ja täyspäiväisiä toisten kyttääjiä."

      "Samoin kun asioiden oikeille uomille saamiseksi ei haluta muita keinoja kun käyttää nyrkkiä tai jotain kättä pitempää. Jos ei muuta niin vaikka jalkajousta. "

      Joten siintä johtopäätökset

      Olen lukenut,mutta en ymmärrä millä lailla nämä liittyvät kunta liitokseen?

      • Kuusaa on jees

        Taisi tarkoittaa että hän haluaa Kuusankosken ulos tästä uudesta kaupungista, kun se tuo hänen mielestään sille huonoa mainetta.

        Minä Kuusalaisena olen hänen kanssaa samaa mieltä että olisi parasta ollut jättää koko kuntaliitos tekemättä. Tosin syyt ei ole samat.


      • Yhteensattuma?
        Kuusaa on jees kirjoitti:

        Taisi tarkoittaa että hän haluaa Kuusankosken ulos tästä uudesta kaupungista, kun se tuo hänen mielestään sille huonoa mainetta.

        Minä Kuusalaisena olen hänen kanssaa samaa mieltä että olisi parasta ollut jättää koko kuntaliitos tekemättä. Tosin syyt ei ole samat.

        Kyllä pikku-Kouvolan entiset virkamiehet ja heidän hengenheimolaisensa ovat uuden Kouvolan aikana yrittäneet lakkauttaa Kuusankoskelta lähes kaikki palvelut. Esimerkiksi terveydenhuollon palveluverkkosuunnitelma olisi lakkauttanut Kuusankoskelta kunnalliset lääkäri- ja hammaslääkäripalvelut. Kuusankoskelaiset luottamushenkilöt saivat kuitenkin estettyä suunnitelman hyväksymisen tältä osin.

        Vielä on edessä Pohjois-Kymen sairaalan tulevaisuus. Sairaanhoito-oppilaitos on jo tyhjentynyt. Kaupunginhallituksen kuusankoskelainen puheenjohtaja oli hyväksymässä oppilaitoksen lopetuksen, jonka pikku-Kouvolan porukka oli aikoinaan sopinut kotkalaisten kanssa.

        Kyyti on ollut kuusankoskelaisille kylmää uudessa Kymijoen kaupungissa.


    • kuusaa erilleen

      Puretaan liitos. kuusankoski jää mopohulikaanineen. toisten kyttääjien, kylähullujen, terassi jalakjousi terroristien, voikkaan pikkupussihousugangsterien ja kaiken muiden mitkä ei kuulu normaaliin elämään, saa aivan jäädä mielellään yksikseen.

      Jos aivan rehellisesti sanon niin nuo onko niitä sitten pari vai useampi, jotka eivät ole itse pystyneet kasvattamaan lapsiaan jos niitä edes niillä niitä on ovat yhteisön kun yhteisön häpeäpilkkuja. Siis jotka ovat asiassa kun asiassa sitä mieltä ettei naapurin lapsista ole kun haittaa. Toki pitää laki olla esimerkiksi mopolla ajelioillakin, ja saada sitä rikkovat vastuuseen. Mutta näillä palstoilla sitä kyttäävät ja asian ulostuonnit kaikkine heidän mielestään sopivine ratkaisuineen ei kyllä kuulu normaalin ja terveen ihmisen ajattelutapaan.

      Eli puretaan kuntaliitos.

    • Vanha kouvola irti

      muista kunnista.

      antaa sen suosia kiina juttuja,maahanmuuttajia,epäsosiaalisia asuin alueita (lehtomäki,eskolanmäki,viitakumpu ym.)
      Sekä Sotkenut kaikien muidenkin kuntien asiat,hyvävelijärjestelmällään.
      Täältähän kouvola kuppaa kaikien muidenkin kuntien maat,sekä puuston.

      Mitä tarvitsemme mitä vanhalla kouvolalla on tai oli??

      Mitäs nykyinen uusi kouvola mainostaa että sillä on

      Kaikki asiat muista vanhoista kunnista.

    • Puretaan koko p´´ka

      Tosihan on että kaikki asiat menee aivan perselleen uudessa suurkunnassa. No toki meni vanhassa Kouvolassa ennenkin tai siis suurimman osalta perseelleen, tokihan aina joku taho hyötyi.

      Nyt kuntaliitoksen jälkeen talous on mennyt yli äänen nopeudella alaspäin. On tullut aivan käsittämättömiä päätöksiä sairaalan paikasta jalkakäytävien hoitoon. Onko tänne tosiaan kasaantunut kaikki tollot päättäjät.

      Tuo nyt oli sitten kaikista läpinäkyvin möläytys tuosta jalkakäytävien hoidon saamisesta tasapuoliseksi. Ensiksikin ne ovat yleisiä kulkuväyliä, ei kenenkään yksittäisen kiinteistön tai perheen omia. Jostain maalla asuvasta tukikeisarista se saattaa tuntua tasapuoliselta kun itseä ei koske ja voi jopa hyötyä kun kaupunki siinä säästäisi muutaman tonnin.

      Surkuhupaisan tuosta jalkakäytävä asiasta tekee se että ilmeisesti samat naamat jotka nyt yrittää saada ihmisille kohtuutonta haittaa, niin ilmekkään värähtämättä lahjoitti k-ryhmälle teiden rakenteluun monia miljoonia. Mutta kun hyvä veli systeemit toimii niin päättäjät ovat jopa valmiit näivettämään samalla Kouvolan keskustan kun kaikki liikkeet ja palvelut he ohjaavat verorahoilla muualle.

      Kaikille oli ollut parasta entiset kunnat. Päättäjät olisivat olleet alueellla asuvia ja osasivat ajatella asioita toisella tavalla kun monesti se kosketti myös heitä itseään. Nyt kun joku peltoeinari pääsee päättämään asutuskeskusten asioista niin heidät tuntien ensin on kateus ja sitten pohditaan miten itse hyötyisi kokonaisuudesta. Eihän heitä tuokaan kiusaa onko kaupat jossain keskustassa vai sivummalla, laitetaan kylän uudet tuki farmarimersut jonoon lähdetään puolityhjillä autoilla kauppaan.

    • Sergei Varakas

      Liitoshan on mahtava asia kaikiile ei tarvitse toimia missään pikkuympyröissa, on paljon helpompi hoitaa bisneksiä ja asioita kun on iso alue. Voi samassa paikkaa sopia asioista laajemmin. Minä Suomen kommunistisenkokoomuksen jäsenenä olen erittäin tyytyväinen nykypolitiikan suuntaan. Tulee vanhat ajat entisessä kotimaassa mieleen.

      Kaikilla on ruokaa kukaan ei kuole nälkään ja töitäkin olisi varmasti kaikille, mutta vielä jotkut nirsoilevat ja valittavat ettei mene noin huonopalkkaiseen työhön. Työ kun työ kyllä yhteiskunta lopulta pitää huolen. Sehän pitää ymmärtää ettei kaikki voi olla rikkaita ja hoitaa bisneksiä. Tämä jo kauan aikaa sitten ymmärrettiin entisessä kotimaassani ja kaikki oli tyytyväisiä. No toki silloinkin joukossa oli muutama isänmaan petturi jotka eivät ymmärtäneet omaa ja muiden hyvää, mutta oppivat aika nopeasti asian kun isänmaan toverit laittoivat heitä opasti.

      Suuressa yhteisössä on helpompi hoitaa ja päättää isommassa mittakaavassa esimerkiksi rakentamisesta ja vastaavasta. Tämä on suuri helpotus esimerkiksi juuri rakennusalalla voi helposit hoitaa samojen tahojen kanssa asiat suuremmalla alueella. Säästyy aika ja rahaa. Suomessa maanviljelys rehottaa kukoistuksessaan, tilalliset tekevät pitkää päivää läpi vuoden nurisematta ja ovat tyytyväisiä oloonsa.

      Kaikki kun vaan ymmärtäisivät tämä kaiken hyvän ja positiivisen suunnan mihin puolueeni kansallinenkommunistinenkokoomus Suomea ajaa.

    • porukassa liikaa

      kusettaj1a.
      Niitä on liian monta,nyt tässä kuntaliitoksessa.
      Kuka hyöty ja mitä.

      suurin osa ei saannut paljon luvatusta edes vähäkään,päinvastoin.
      monelta on otettu.
      ja tässäkö pitäisi olla kiitollinen, se on turha tänäpäivänä nöyristelle kenenkään tai minkään edessä.jos omasta edusta on kysymys.
      samalla mitalla takaisin ja vielä vähän enemmän.

    • Tää oli hieno

      juttu.
      Voisko nyt kouvolan liittää vaikka suomeen.
      ai no sehän on ja sen takia kouvolasta nyt viedään kaikki pois.
      Eli miten se nyt meni kalikka kapsahti omaan ........................................

      Tää on hieno juttu,turha kouvolan päättäjien itkeä että on aina kärsivänä osapuolena.
      Nää muut kunnathan ei ole myöskään ollut!!??
      Kyllä sen poliisilaitoksen voi viedä vaikka imatralle tai lappeenrantaan.
      siellä sitä enempi tarvitsee kun on lähempänä rajaa.

    • huutonaurua

      Olen havaitsevani lievää katkeruutta tyhjämielisesssä ihmisessä? Olenko oikeassa :D

      Tää on parempi kun kauniit ja rohkeat. Tapahtuu vaan vähemmän :D

      • niin niin niin

        mitä sie meinasit.

        sorry, ootkin keskuslaitokselta


    • Mitähän seuraavaksi

      Jokainehan voi alkaa miettimään mitä hyvaa on kuntaliitoksen jälkeen tapahtunut, vai onko sittenkään mitään hyvää. Faktaa on ainakin se että se ei tuonut sinällänsä mitään säästöjä, päinvastoin kokoajan tullee tummempia pilviä taivaalle ja koko ajan puhutaan että pitäisi löytää lisää säästöjä. Tosin ei noin laskelmatkaan tunnut oikein pitävän paikkaansa, aamulla saa aina lukea lehdestä, että mikä on uusin ja tuorein "todellisuus".

      Kuntaliitoksen myötä kerrotiin kaikkien palveluiden parantuvan ihmisten asioimisen tulevan helpommaksi kun ollaan suurempi kunta tai kaupunki. Vaikka alusta lähtien kaikki asiat alkoi huononemaan ainakin niillä jotka asuvat hiukan kauempana Kouvolan keskustasta. Kaupunginjohtaja kyllä jonkin aikaa yritti työnsä ja virkansa puolesta toisin väittää mutta on ilmeisesti jo huomannut kuinka naurettavia nuo kommentit on.

      Nyt kun alkaa olla jo pikku paniikki päällä niin alkaa kuuluumaan aivan ihmeellisiä jopa naurettavia päätöksiä ja etenkin niiden perusteluja. No tietysti tämä jalkakäytävien hoidon siirtäminen tonttien omistajille nyt uusimpana. Teknisenlautakunnan jäsen kertoi sanomalehdessä että olivat joutuneet laittamaan vastakkain jalkakäytävien hoidon ja kouluruokailun kun säästöjä etsittiin. Samalla mainitsi että siinä tilanteessa joutui miettimään elämisen ja olemisen arvoja, ja siksi tämä jalkakäytävä säästö vei voiton.

      Kun lukee teknisenlautakunnan kokouksen pöytäkirjaa niin siellä mainitaan jotenkin näin että jos kaupunki todella haluaa oikeita säästöjä, pitää luopua jalkakäytävien hoidosta. Lehdessä tämä lautakunnan varapuheenjohtaja mainitsi myös että kyse on asioiden saamisesta tasapuoliseksi, ei tarkentanut sen enempää.

      No tuosta jalkakäytäväien hoitö asiasta ei tule juuri minkäänlaisia säästöjä sen jokainen ymmärtää. Sen takia ei voi yhtään työkonetta vähentää, ei se niin suuri vähennys ole noiden kulkuväylien hoidossa, tätä nyt ei vaan oikein voi asianomaiset tahot ääneen sanoa.

      Sehän on tietysti selvää että talous on kuralla kuntaliitoksen myötä ja noita säästöjä pitää miettiä. Mutta miten taas asiat menee, nämä samat veijarit teknisessälautakunnassa ovat myontäneet hyvin toimeen tulevan kauppaketjun uusien ideoiden avustamiseen yli 10 miljoona euroa, siis yli 10 miljoona euroa. Nyt joku omakoti asuja joutuu koko talven auraamaan, viemään pois lumen ja sorittamaan tonttinsa kohdalla olevan jalkakäytävän jota hän ei ole välttämättä edes siihen halunnut. Hänet velvoitetaan koko talvi hoitamaan sitä oli sitten töissä, lomalla, sairaana tai matkoilla. Tästä kaikesta tulee kaupungille jolla koneet ja tekijät valmiina hänen tonttinsa kohdalta ehkä joku 200- 500 euron säästö vuodessa.

      Tuon kaiken aikaan saamiseksi teknisenlautakunnan varapuheenjohtaja haastattelunsa mukaan on useita vuosia joutunut miettiimään miten saisi asia näin tasapuoliseksi. Kun kaupunki oli kuitenkin valmis törsäämään jonkin kauppaketjun ideaan tässä tilanteessa järjettomän summan, niin ei voi kun ihmetellä

      No nyt näiden päättäjien suosiolla, avustuksella ja avokätisyydellä lähiseudun keskuksisia häviää kauppoja ja palveluita pois, sieltä missä asuu suuri joukko ihmisiä.

      En tiedä miten muualla Suomessa on tapahtunut kuntaliitosten myötä mutta täällä on vauhti pelottavan järkyttävää. Vanhustehoito on kohta aivan retuperällä ja maksaa asianomaisille maltaita. Sairaanhoito mene kokoajan alamäkeä, hoitoon pääsy on vaikeaa ja kun ei oikein tiedä millä kielellä tulisi hoitotilanteessa toimeen.

      Päättäjät kaupunginjohtajaa myöten vaan toistelee että mielenkiintoinen asia, mutta kuntaliitoksen tuoman hyödyn seurauksena täällä on tulevaisuudessa kaikki paremmin kun muualla.

      • Hyvin menee!!!!!!!!!

        Ei aina kaikki päätökset kaikkia tyydytä, sille ei voi mitään. Minä ainakin uskon päättäjiä ja kaupuhginjohtajaa, kyllä ne tietää mitä tekee. Pitää vaan jokaisen itse ajatella missä asuu jos joku asia tuntuu vaikeata, niin älä muuta laitaseudulle tai jalkakäytävän rasittamalle tontille. Helppoa kun osaa ajatela ja toimia.


      • Kun osaa....
        Hyvin menee!!!!!!!!! kirjoitti:

        Ei aina kaikki päätökset kaikkia tyydytä, sille ei voi mitään. Minä ainakin uskon päättäjiä ja kaupuhginjohtajaa, kyllä ne tietää mitä tekee. Pitää vaan jokaisen itse ajatella missä asuu jos joku asia tuntuu vaikeata, niin älä muuta laitaseudulle tai jalkakäytävän rasittamalle tontille. Helppoa kun osaa ajatela ja toimia.

        Vielä kun hommaat jonkun firman, oli se sitten rakennusfirma tai mikä hiukan suurempi vaan, ja sen jälkeen junailet itsesi kaupuhgin luottamustoimiin niin johan on ihme jos ei tällä seudulla sinulla mene hyvin. Neuvoksi vielä että kun asioista päätetään niin aina loppullisen päätöksen tekovaiheessa ilmoitat suureen ääneen että olet jäävi päättämään asiasta etkä ota osaa päätöksen tekoon kun olet niin tarkka niissä asioissa. Se menee kun häkä kansaan joka ei ymmärrä että asiat on jo käsitelty ja valmisteltu kuten myös oman ryhmän kohdalta päätetty.

        Annan vielä toisen neuvon kun yrität kaikin keinoin olla ilmoittamatta jossain asiassa kantaasi jos se on yleisen edun ja järkipäätöksen vastainen. Jos äänestys näyttää selvältä niin äänestät tyhjää ja jos joku tomppeli toimittaja nyt sattuu kysymään syytä tuohon, niin aivan härskisti sanot että mitä sitä nyt mielipidettään ilmoittaa kun äänestystulos oli jo aivan selvä.

        Mutta muista että tämä vaan onnistuu meillä Suur-Kouvostoliitossa. Muualla saatat joutua ahtaalle ja jopa päästä iltapäivälehtien palstoille.


    • Sergei Varakas

      Noo jotkut asiat saattaa tuntua että mennäänkö nyt moraalin ja kaikkien asetusten mukaan. Mutta kuitenkin ne on loppuen lopuksi oman seudun ja paikallisten ihmisten hyväksi kaikki päätökset. Ei pidä olla kateellinen jos joku menestyy ja saa rahaa, joillekin lankeaaa taas toisenlainen mutta kuitenkin hyvä tulevaisuus, on työtä ja ruokaa mitä syödä kun on ahkera.

      Täällä ehkä joudutaan näistä hyvissä päätöksissä vielä hiukan harkitsemaan miten ne hoidetaan. Entisessä kotimaassani asiat oli siltä osin paremmalla tolalla, pystyttiin nopeasit ja tehokkaasti asiat päättämään. Kun vaan täälläkin kansa osaa vieläkin kuuliaisemmin äänestää kommunististakokoomuspuoletta niin asiat alkaa selkiytymään ja saadaan kunnolla pyörät pyörimään.

    • Rauha Köyhä

      " Kun vaan täälläkin kansa osaa vieläkin kuuliaisemmin äänestää kommunististakokoomuspuoletta niin asiat alkaa selkiytymään ja saadaan kunnolla pyörät pyörimään."

      Juu nythän se suuri johtajanne keksi loistavan idean, no keksi ja keksi kaikkihan sen tietää että puhuu EK äänitorvena. Eli nyt pitäisi työelämmässä tehdä aluksi useampi vuosi alle alan minimipalkan kun ei kuitenkaan työpanos ole heti riittävä.

      Jotenkin Kataiselle ei tullut oma asema mieleen että hänkin on pääministerinä ensinmäisiä vuosia. Mutta kun joutuu olemaan jonkun äänitorvena, niin ei enää edes ymmärrä itse mitä sanoo.

      Tuo kommunistinenkokoomus on hyvin sattuva nimi. Ei muuta kun kaikki Kataisen lisäksi jotka ei voi tai osaa itse asioita ajatella niin äänet sinne vaan.

      EU ja Kouvostoliitto. Kun tosiaan halutaan asiat perseelleen tieten tahtoen niin nyt pitäisi sitten kai saada yhteys joihinkin pieniin vihreisiin miehiin ja taas tehdä vähän laajempi unioni ja tuhota kaikki loputkin kun alkuun on päästy. Siinä sitä olisi vähän pienemällä kun isomallakin poliitikolla mitettimistä mikä laitetaan käytettävän valuutan nimeksi. Suomen kommunistinenkokoomus esittäisi varmasti nimeksi kataista, mutta arvelen ettei se oikein muiden mieleen kapsahtaisi.

    • Ja taas mennään

      Kuntaliitos heti purkuun, eikä hullumpi idea EU:n osaltakaan.

      Kuntaliitos on katasrofi monelle pienituloiselle johon väkisin tulevat leikkaukset iskevät, oli sitten kyse pakkolomasta tai veronkorotuksesta. Samoin se on ollut monelle sivumalla asuvalle pelkkä haitta, maksaa saa palveluista mutta ne vaan menee koko ajan kauemmaksi.

      Nykyisen kunnan johto kaupunginjohtajaa, hallitusta, vaaltuustoa luottamushenkilöitä ja valmistelevia virkamiehiä myöten on lähes kokonaan aivan surkeita.

      Uskallan veikata että ennekuin lumet on maassa niin joku fiksu keksii ratkaisun tähän ääliö touhuun, eli palkataan konsultti.

    • Sergei Varakas

      Puolueeni kommunistisenkokoomuksen johtaja puhuu suuria ja oikeita ajatuksia. Enhän minäkään kun aloin entisessä kotimaassani liiketominnan heti ensinmäisenä vuonna saanut miljoonaa kasaan. Vaatii aikansa opetella asiat, samaahan puolueeni johtaja tarkoitti järkevässä puheessaan. Toki on myös sanottava että joidenkin järjestöjen johtomiehet tämän ymmärtävät, ja taisivat jo päivää ennen johtajaamme mainita ohimenen asiasta.

      Etenkin nyt kun Kouvolan kaupungin budjetti on mennyt pahasti miinukselle hoidettaessa ihmisten hyvin vointia niin täällä juuri on yhteisen hyvän takia ilman muuta palkansaajien tingittävä ansioistaan. Aikoinaan entisessä kotimaassani kun valtiolla meni huonosti niin kansalaiset lainasivat sille rahaa satoja miljardeja, ja tietysti joskus kun aika on hyvä saavat ne takaisin. Siitä olisi täälläkin hyvä ottaa mallia.

      Nyt kaikista parhainta tälle seudulle olisi että kunnalisvero pudotettaisiin suurituloisilta johonkin 1-2 prosenttiin. Tuo maksaisi itsensä moninketaisesti takaisin kun tänne alkaisi virrata uutta yritystoimintaa ja seutu alkaisi virkistyä. Entisen Kouvolan alue oli pinta alaltaan jo liian pieni, mutta nyt löytyy maata ja tilaa. Tänne varmasti tulisi entisestä kotimaastani paljon ihmisiä tekemään yritystoimintaa ja luomaan työllisyyttä kun vaan maltetaan pitää työnhinta realistisen matalana. Samoin arvelisin että entisen kotimaani itä naapurista tulevan pelastajia tälle seudulle kun asiat hoidetaan oikein.

      Uskon että tämän varmasti kaupungin johto tietää ja ymmärtää, kun vaan saavat asiat hoidettua sen mukaan. Jotkut ääriliikkeet eivät jostain syystä halua alueen menestyvän.

    • Vähiin käy

      No nyt sitte Kuusankosken keskustasta lähtee se parempi apteekki. Jossa oli nopeampi asioda, kuten myös nopeampi palvelu ja ennenkaikkea Suomen kielellä mikä on merkittävä asia kun puhutaan sairauksien ja lääkkeiden oikein ymmärtämisestä.

      Tiedä sitten onko kuntaliitoksella tähän mitään syytä, vai saiko vaan K-ketjun liiketilat viemään voiton nykyisistä. Ja samalla hävisi Kuusaalta apteekkien päivystys.

    • Kauppa kannattaa

      " vai saiko vaan K-ketjun liiketilat viemään voiton nykyisistä"

      No taitaa ne tilat vielä kuulua Keskolle mutta laitettu jo myyntiin vaikka eivät ole ihan valmiina. Ehkä suuniteltu ehkä ei, ja onko ostajat jo olleet kokoajan valmiina. Mutta varmistettiin että Keskon helppo saada parin saunaillan jälkeen Kouvostoliiton verorahoja kymmeniä miljoonia hankkeeseen. No meillähän on varaa. Vai onko, no aamulla taas luemme lehdestä uusimman tilanteen. Se kun tämän uuden kaupungin systeemeissä tuntuu vaihtuvan jo yhden kahvitunnin aikana, onkohan siitä oikeasti kukaan lopulta selvillä.

    • Aina kuusaalainen

      Toi apteekkki asia kieltämättä kirvelee. Oli helppo ja nopea siellä kävästä. Samoin tuosta hoono Suomesta on hiukan huonoa kokemusta, mutta onneksi osasin itse ottaa selvää.

      Toki epäilen että asiaa on kyselty useammalta apteekilta, enkä ihmettele valintaa. Parhaanhan he tietysti haluavat ja jotenkin luulen että tämä toinen laski että nyt saavat markkinat kun arvasivat että kyminkulman apteekki kuitenkin sinne joka tapauksessa menee.

      Sinänsä kyllä olisi kaikkein parasta jos vanha kunnon Kuusankoski olisi säilynyt. Henkilökohtaisesti olen hyvin varautunut esimerkiksi uuden kaupungin hallituksen puheenjohtajan toimiin ja yhteyksiin. Antaa huonon kuvan jos ei sano mielipidettään(minkä tosin kaikki tietää), ja selittää käytäytymistään että kun äänestys tulos oli jo selvä. Samoin tämä oman jääviyden korostaminen ja sen tärkeyden hänelle. Minä ainakin luulen että asiat ei tule puskasta hallituksellekaan vaan niitä on jo pohdittu ja valmisteltu. Itse asiassa naurettavan läpinäkyvä hurskastelu tai sitten minä en ymmärrä asioista mitään.

      • Nesteessä

        Onhan Kouvolan kaupunginhallituksen nykyinen puheenjohtaja saanut ajettua oman rakennusliikkeensä asioita ihan hyvin, vaikka onkin monessa asiassa jäävi päättämään.


    • synkältä näyttää

      Kyllähän Kuusankoski on näitä häviäjiä tässä liitoksessa. Ollaan sitten mitä mieltä tahansa puolueista, mutta nyt kun tuli tuolta perämettistä kepulaisia ja manskin kokkarit sotkee ja ajamaan omia jopa henkilökohtaisia etujaan, niin näinhän tässä kävi. Kaikin puolin huono ratkaisu laajemminkin.

    • Petteri R.

      Nyt tulevissa kuntavaaleissa demareitten pitäisi profiloitua ja avoimesti myöntää, että heitä on kusetettu kuntien yhdistysmisselvityksessä, jossa heille luvattiin 30 valtuustopaikkaa uudessa suur-Kouvolan valtuustossa. Toveri Riepulan ennusteet menivät tältä osin pahasti pieleen. Nyt pitäisi löytää uusi luotettavampi emeritius proffa, joka takaisi noin 40 prosentin kannatuksen tulevissa uuden Kouvolan vuoden 2012 kuntavaaleissa.

    • persaukisia ollaan

      Kun kuntaliitosta aikoinaa ajettiin väkisin läpi niin yksi kovimpia puuhamiehiä löytyi Kuusankosken demareista, mikä sitten sokaisi hänet. No tietysti luvatut luottamustoimet tulevassa suuressa kaupungissa ja vallanhimo. Mutta kuten nyt tiedämme hän oli pelkäästään hyväksikäytetty, Siis huijattiini ja ei tullut niitä "taivaspaikkoja". Myöhemmin on itsekkin asian ymmärtänyt ja järki palannut, ainakin tälläisen kuvan saa kun lukee Kouvolan-sanomien yleisönosastoa.

      Tämä toveri Riepula onkin sitten varsinainen velikulta, senhän jo paljastaa tämä netin ihmeellinen maailma kun etsii. Hän oli tämän pienen piirin tarkoin harkiitu ja etsitty "selvitysmies" joka ajoi liitosta. Hänen kohdallaan vielä pystyttiin mainostamaan jos mitäkin titteliä ja yliopistoa ja näin saatin vaaltuustojen päät sekaisin ja katsomaan ylöspäin viisaan luentoja.

      Tämä selvitysmies paasasi valtuustoille vain yksipuolisesti asiaa ja sen ihanuuttaa, ja pelotteli kaikella pahalla jos nyt ei liitosta tehdä. Näille sen aikaisten kuntien valtuuteluille ei annettu minkäänlaista infoa asian toisesta puolesta, eikä heille kukaan käynyt sitä puolta selvittämässä. Tuosta nurjasta puolesta oli jo tehty tutkimusia vuosikymmeniä aikaisemmin. Peli oli härskiä.

      Muuhun Suomeen verraten asian räikeyden täällä ymmärtää kun alkaa miettimään että miksi täällä ei annettu ihmisten ääneestää asiasta. No ei tietenkään annettu, kun suurin osa ihmistä ymmärsi mihin ollaan menoosa, ja tiesi tilanteen mikä nyt on tulevan nopeasti. Täytyi olla aika pihalla asioista jos jollekin meni esimerkiksi palveluiden parantuminen lupaukset läpi.

      Talous on kuralla mutta Kuusankoskelaisena senkin arvasi, tulee systeemiin liikaa näitä näitä Kokoomuksen ja Kepun oman edun tavoittelijoita, jotka saavat tahtonsa läpi kun seudultta ei valitettavasti löydy luottamustehtäviin paljon henkilöitä joilla olisi resursseja ajatella näin suuren kunnan asioita. Mutta näinhän tämä pieni omaetuparasetu ryhmä asian ajattelikin.

      Samoin tuo että tässä joskus aikaiseminkin ilmoitettiin että talous ja rahatilanne näyttää sitä ja hetken päästä se taas on aivan toista. Kaikki tuo antaa hyvin epäluottevan kuvan ja vie uskottavuuden kuten tunteen että peli on rehellistä. Jotenkin tulee väkisin mieleen Italia ja Silvio Berlusconi, mitä puoluesuuntaa sitten edustaakaan.

    • Voi tätä menoa

      Ilta-sanomista:

      "Keskustan Tiilikainen moitti hallitusta vanhusten pettämisestä"

      "Erityisen kovaa kritiikkiä Tiilikainen kohdistaa SDP:n puheenjohtajaan valtiovarainministeri Jutta Urpilaiseen."

      "Näistä peruspalveluihin kohdistuvista leikkauksista kärsivät eniten vanhukset, sairaat ja lapset."

      "Tiilikainen vaati myös tietää, milloin keskustan vaatima omaishoidon tuen verottomuus toteutetaan."

      Mitähän mieltä tämä Tiilikainen on kansallisista maataloustuki rahoista. Nehän alkaa jo mennä samaan sarjaan kun Kreikan ihmeellisten tukien ihmettely. EU maksaa EU:n alueella maatalouteen tukia jotta se pystyy tulemaan toimeen ja jatkuvuus on turvattu.

      Suomen valtio vanhasta muistista jakaa maatalouteen kansallista tukea yli miljardin vuodessa, esimerkiksi Ruotsi ei senttiäkään. Kaupassa ruotsalainen maito on 10% halvempaa kun suomalainen maito. Keväällä ruotsalaiaet uudet perunat oli yli 50% halvempia kun kotimaiset.

      Tuo kaikki vaan kertoo mitä Kepun politiikka saa aikaan suomalaisessa kansantaloudessa ja ihmisten tasavertaisuutta ajatellen.

      Tiilikainen moittii vanhusten pettämisestä. Tuolla kansallisella älyttömällä ökytuella palkkaisi 15 000 uutta henkilöä tuohon vanhusten ja sairaiden hoitoon. Tai sitten jos valtio jakaisi tuon summan kunnille asukasluvun mukaan, niin Kouvolakin olisi kuivilla.

      Eikä Kokoomus ole yhtään parempi ajatellen kansantaloutta ja ostovoiman ymmärrystä tulevaisuuden kannalta. Työnantajien edustaja vaati sovittujen palkankorotusten ja muidenkin etujen unohtamista. Ei mennyt montaa tuntia kun Katainen alkoi kuuluttamaan samaa, ainakin palkkojen osalta. Ei edes ymmärtänyt että vaatimuksensa koskisi myös häntä itseään, tosin ei tietysti pahemmin noissa palkoissa haittaisi jos ei olisi ahne porvari.

      Paikallisesti tulee mieleen tuo jalkakäytävien hoidon asia. Lautakunassa oli kepulainen jota asia haittasi ja kiusasi vuosia, ja tuli siihen tulokseen että jos asiaan ei saada muutosta niin sitten viedään nuorilta kouluruokailu. Toinen kepulainen teki asiasta aloitteen, kolmas kepulainen kannatti sitä. Muut taisi olla huuli pyöreänä että mitä tapahtuu. No ei ainakaan säästöjä. Mutta kai sitten joku Kepun tupailtojen hurmiossa tehty ehdotus saatiin aikaan.

    • ja meno jatkuu

      Tiedä sitten onko hyvä vai huono kun tämän tyylisissä asioissa etenkin Suomessa ei tunneta sanaa vastuu, eli joku vastuu teoista ja lupauksista. Etenkin tuo konsultointi ja nämä kaiken maailman selvitysmiehet voi sanoa mitä vaan ja osa tilauksesta rahaa vastaan sanoo mitä tilaaja haluaa.

      Itse poliitikan puolella Suomessa ei edes ymmärretä koko sanaa nimeltä vastuu.

      • Ei tarvitse

        herrojen nykyään vastata teoistaan.
        Se on jo laissa.


    • kokkelis kepulis

      "Tuolla kansallisella älyttömällä ökytuella palkkaisi 15 000 uutta henkilöä tuohon vanhusten ja sairaiden hoitoon"

      Katainen paljasti nyt omat arvonsa kun olisi ollut helppo löytää rahaa. Hän valitsi mielummin maatiloille uudet ökymaasturit ja pulleat pankkitilit sairaidenhoidon kustannuksella.

    • HETI!!!!!!!!!!!!!!!!

      Kuusankoski ilman muuta omaksi kunnaksi yksin tai sitten Jaalan kanssa yhdessä. Noista nyt meitäkin koskevia päätöksiä tekemään päässeistä peltopettereistä ja rakennusreinoista on päästävä kauas. No ainakin kuntarajan taakse.

    • t:KikkiHiiri

      Hieno asia tämä yhdistyminen. En ole tavannut vielä ketään kuka olisi vastustanut sitä palstahäirikön lisäksi.

      • Tutulta tuntuu

        Ootko se joka tossa edellissä ketjussa samasta aiheesta, yksin samanlaisilla höpinöillä häiriköi.


      • t:KikkiHiiri
        Tutulta tuntuu kirjoitti:

        Ootko se joka tossa edellissä ketjussa samasta aiheesta, yksin samanlaisilla höpinöillä häiriköi.

        Miksi sanot että häiriköin? Olenhan kuitenkin oikeassa tässäkin.


      • Tutulta tuntuu
        t:KikkiHiiri kirjoitti:

        Miksi sanot että häiriköin? Olenhan kuitenkin oikeassa tässäkin.

        Varnistin vaan, että oletko tämä ainoa näillä palstoilla joka ketjusta toiseen yksin jaksaa puolustaa kuntaliitosta. Jaksamista valitsemallasi tiellä.


      • T:Kikki Hiiri
        Tutulta tuntuu kirjoitti:

        Varnistin vaan, että oletko tämä ainoa näillä palstoilla joka ketjusta toiseen yksin jaksaa puolustaa kuntaliitosta. Jaksamista valitsemallasi tiellä.

        Vai... olisiko kuitenkin niin että oletkin ainoa joka jaksaa palstalta toiselle valittaa liitoksesta ;)

        Hauskaa iltaa sinullekin silti. Vaikka harmittaisikin :)


    • Häiriökö

      sulla korvien välissä

      "En ole tavannut vielä ketään kuka olisi vastustanut sitä palstahäirikön lisäksi. "

      Olet niistä numero 1

      Ei sinua ole kukaan pyytänyt näitä sivuja lukemaan,en ole ainakaan huomannut sellaista ilmoitusta.

      Toiseksi en ole huomannut että jos uteilijaisuuttasi nyt näitä luet,niin ei ole käsketty komentoimaan, jonnin joutavilla mielipiteilläsi.

      • t:KikkiHiiri

        Olet väärässä, en ole vastustanut kuntaliitosta. Kannatan sitä.

        Huomaan että vain kielteinen asenne onkin se jonka hyväksyt, ilmankos ympärilläsi pyörii niin paljon samojen mielipiteiden omaavia henkilöitä.

        Ymmärsitkö muuten että veit koko vuosien jankutukselta pohjan myöntämällä että kaikki muut mielipiteet on jonninjoutavia. Eli keskustelua ei ole voinutkaan syntyä muutenkun negatiivisessa mielessä :D

        Kuulostat ihan kommunistilta.


    • ois kiva tietää

      Oli nyt kuntaliitos lopulta sitä tai tätä, niin asukkaana ja veronmaksajana haluaisin tietoa nyt tästä taloustilanteesta. Että miten tai miksi on tultu tähän pisteeseen, jotenkin tuntuu että jotain tietoa pantataan, vai onko minulta mennyt joku tarkempi selvitys ohi.

      • Aika karu selli

        Tässä elettiin pari kolme vuotta Tykkimäki-hengessä: hauskaa olla pittää ja rahat eivät lopu. Mutta kyllä ne kuitenkin näyttävät loppuvan.

        Uuden Kouvolan juhlat on nyt sitten juhlittu. Moottoriurheilukeskusta ei tule. Myöskään ei taida tulla 100 miljoonan euron Ratamo-keskusta eikä ammatiilisen koulutuksen kampusta. Pikku-Kouvolan visiot ovat kokemassa haaksirikon. Eikä pääministeri Katainenkaan tee oloa paremmaksi siirtämällä hätäkeskuksen sekä hovi- ja hallinto-oikeuden kotikuntansa Siilinjärven naapuriin Kuopioon.


      • aaaaaaaaaaaaaaaaas
        Aika karu selli kirjoitti:

        Tässä elettiin pari kolme vuotta Tykkimäki-hengessä: hauskaa olla pittää ja rahat eivät lopu. Mutta kyllä ne kuitenkin näyttävät loppuvan.

        Uuden Kouvolan juhlat on nyt sitten juhlittu. Moottoriurheilukeskusta ei tule. Myöskään ei taida tulla 100 miljoonan euron Ratamo-keskusta eikä ammatiilisen koulutuksen kampusta. Pikku-Kouvolan visiot ovat kokemassa haaksirikon. Eikä pääministeri Katainenkaan tee oloa paremmaksi siirtämällä hätäkeskuksen sekä hovi- ja hallinto-oikeuden kotikuntansa Siilinjärven naapuriin Kuopioon.

        Istuin tilaisuudessa jossa Lamminmäki sanoi ennen yhdistymistä, että kaupungit ja kunnat käyttävät rahojaan kun viimeistä päivää ennen yhdistymistä. Eli, jokainen yhdistynyt kunta hassasi rahansa ennenkuin oltiin yhtä suurta Kouvolaa. Miten tästä voi syyttää yhdistynyttä kaupunkia?

        Ja joo, kyllä ne tuhlasi. Vaikka sitten herrojen palkkoihin niin käytti kuitenkin.


    • puuinno pelastaa

      asemakylän,tosin miljoonat taitaa hävitä parempiin taskuihin.

    • Kaik menee pepulleen

      Manskin kokkareista ja normaalien veronmaksajien asioista päättävistä kepuleista päästävä mahdollisimman nopeasti, muuten ihmisten asiat ja elämä on täysin kuralla melko nopeasti.

      Toivotaan että kuntavaaleissa ei ihmiset enää tyri.

    • luulis yrittävän

      Eiköhän se kaupunginjohtajakin luultavasti veturissa hymyillyt suu virneessä niissä avajaisissa mitkä oli ennen rahvasta. Anteeksi nyt niille tuo rahvas sana jotka ovat aimemminkin käyneet City- marketissa sen takia kun siellä ei näy niin paljon tuulipuku kansaa.

      Minun mielestä tuon kaupunginjohtajan nyt pitäisi kertoa että mistä tuo noin suuri vaje ykskaks ilmaantu, kun tuota karsimista ja palveluiden poistamistakin on tehty.

      • Yks kaks

        Taitaa tulla apulaiskaupunginjohtajan exeltaulukosta. Kertoimet taitavat olla pielessä.


    • ois kiva tietää

      Kunnallisvaalien ehdokkaille pitää laittaa näihin vaalikoneisiin kysymys mitä mieltä ovat kuntaliitoksesta. Ja voihan sitä lehtien palstoilla muutenkin kysyä ja vaatia kunnon vastausta. Ei miitään liirum laarum, vaan onko kuntaliitos ollut heidän mielestää hyvä vai huono ratkaisu. Samoin olisivatko he valmiitt ajamaan jotenkin tätä kuntaliitos asiaa uudestaan toisenlaiseen ratkaisuun.

      • sunkiusaaja

        Eli ilmeisesti päädyttiin siihen että kuntaliitos on loistava asia. Case closed. Jatketaan elämää


      • Otan osaa, oikeasti
        sunkiusaaja kirjoitti:

        Eli ilmeisesti päädyttiin siihen että kuntaliitos on loistava asia. Case closed. Jatketaan elämää

        Näkyy olevan erikoinen asenne ketjusta riippumatta. Sanoisin että voihan Hikki Miiri. Mutta huvinsa ja olonsa kaikilla siltä miltä tuntuu.


      • sunkiusaaja
        Otan osaa, oikeasti kirjoitti:

        Näkyy olevan erikoinen asenne ketjusta riippumatta. Sanoisin että voihan Hikki Miiri. Mutta huvinsa ja olonsa kaikilla siltä miltä tuntuu.

        Ota vaan osaa, ei se siitä muutu. Kuntaliitos on ja pysyy, toiset menee eteenpäin ja toiset jää imemään kyykyssä peukaloa.

        Täällä on aivan turha aloittaa sadatta keskustelua siitä miten yksittäiset kunnat olisi olleet vielä enemmän suossa, sillä perusvalittajat kun eivät vaan hakua nähdä asioiden toista puolta. Kun on päätetty että on kurjaa niin kurjaahan sitten on vaikka miten paistaisi aurinko.

        Täällä jaksetaan jauhaa puiden kaadosta ja yms. jotka tehdään kuntaliitoksen vuoksi? Voi elämän kevät sentään...

        "No nyt sitte Kuusankosken keskustasta lähtee se parempi apteekki. Jossa oli nopeampi asioda, kuten myös nopeampi palvelu ja ennenkaikkea Suomen kielellä mikä on merkittävä asia kun puhutaan sairauksien ja lääkkeiden oikein ymmärtämisestä."

        Niin? Oisit käyny siellä niin useasti että se olisi kannattanut.

        Pari viestiä taaksepäin oltiin pahoillaan kun kaupunginjohtaja hymyili kauppakeskuksen avajaisissa!


      • sunsäälijä
        sunkiusaaja kirjoitti:

        Ota vaan osaa, ei se siitä muutu. Kuntaliitos on ja pysyy, toiset menee eteenpäin ja toiset jää imemään kyykyssä peukaloa.

        Täällä on aivan turha aloittaa sadatta keskustelua siitä miten yksittäiset kunnat olisi olleet vielä enemmän suossa, sillä perusvalittajat kun eivät vaan hakua nähdä asioiden toista puolta. Kun on päätetty että on kurjaa niin kurjaahan sitten on vaikka miten paistaisi aurinko.

        Täällä jaksetaan jauhaa puiden kaadosta ja yms. jotka tehdään kuntaliitoksen vuoksi? Voi elämän kevät sentään...

        "No nyt sitte Kuusankosken keskustasta lähtee se parempi apteekki. Jossa oli nopeampi asioda, kuten myös nopeampi palvelu ja ennenkaikkea Suomen kielellä mikä on merkittävä asia kun puhutaan sairauksien ja lääkkeiden oikein ymmärtämisestä."

        Niin? Oisit käyny siellä niin useasti että se olisi kannattanut.

        Pari viestiä taaksepäin oltiin pahoillaan kun kaupunginjohtaja hymyili kauppakeskuksen avajaisissa!

        "Kun on päätetty että on kurjaa niin kurjaahan sitten on vaikka miten paistaisi aurinko."

        Otan osaa oikeasti, mutta minkäs voit ajatusmaailmallesi vai onko sittenkin oma lehmä ojassa.


      • sunkiusaaja
        sunsäälijä kirjoitti:

        "Kun on päätetty että on kurjaa niin kurjaahan sitten on vaikka miten paistaisi aurinko."

        Otan osaa oikeasti, mutta minkäs voit ajatusmaailmallesi vai onko sittenkin oma lehmä ojassa.

        Noniin, menihän se siihen "oma lehmä ojassa" argumenttiin. Siihen on aina hyvä vedota kun joku onkin eri mieltä kun sinä.


      • sunsäälijä
        sunkiusaaja kirjoitti:

        Noniin, menihän se siihen "oma lehmä ojassa" argumenttiin. Siihen on aina hyvä vedota kun joku onkin eri mieltä kun sinä.

        "Siihen on aina hyvä vedota kun joku onkin eri mieltä kun sinä."

        Heh, mutta mihin sinä vetoat kun lähes kaikki on on eri mieltä kun sinä, kuten olet jo varmasti itsekin huomioinut.


      • sunkiusaaja
        sunsäälijä kirjoitti:

        "Siihen on aina hyvä vedota kun joku onkin eri mieltä kun sinä."

        Heh, mutta mihin sinä vetoat kun lähes kaikki on on eri mieltä kun sinä, kuten olet jo varmasti itsekin huomioinut.

        Lähes kaikki on sinä=yksi ja sama säätäjä ja valittaja.

        Tähän pätee sanonta ettei sikojen kanssa viitsi tapella, ne tykkää paskaantua.
        Olet kervisen kavereita tai kervinen ite.

        Ainahan voi huutaa ja kertoa kuinka kaikki menee perseelleen, tosin samalla voi olla esittämättä mitään rakentavaa siihen tilalle ja nautiskella suosiosta.

        Kuinkas ennen liitosta olikaan. Voit katsoa perustelut tuosta, http://www.kouvola.fi/material/attachments/5nm088taz/tiedotteet/69cAEQDPK/Audipro_raportti_20122486-4-10263.pdf
        Sieltä näkee esim. kuntien velat ja varat, sieltä näkee että se paljon puhuttu hallinto kutistui vajaa 18 prosenttia tässä rytinässä.

        No mutta kerro toki miten kuntaliitos lisäsi kuluja.


    • runk runk runk

      Juu samaa mieltä mitä sitä nyt paikallisia kiinnostavia isompia asioita menee kyselee. Minä olen taas kiinnostumut tietämään ehdokkaiden ajatuksia minkäläisiä kukkia pitäisi kesällä laittaa yleisille paikoille, samoin kun mitä mieltä he ovat Syyrian tilanteesta ja miten aikovat asiaan puuttua näissä kummassakin asiassa.

      Toki päätökseeni näissä kunnallisvaaleissa vaikuttaa ehdokkaan mielipide uudesta Mannerheim elokuvasta.

      Aivan typerää mennä ehdokailta kysekee jostain kuntaliitoksesta tai sairaalan paikasta, joku järki pitää olla.

    • Näin on

      eihän ne ressukat osaa sanoa mitään niistä asioista.
      No minä olen sitä mieltä että olenkin tätä mieltä ja en minä osaakaan sanoa mitä mieltä sitä oikeastaan ollaankaan. kun äiti on laittanut kotona perunamuusia.

      Täysin diibadaapa juttuja näiltä onnettomilta mitää saamatomilta ressukoilta ,mitä sinne nyt pitäis äänestää.

      Äänestetään niitä eläkeläisiä, NE SENTÄÄ AJAVAT OMIA ETUJAAN SINNE.

      NE OVAT SAANNEET KURALLE TÄMÄN VALTION JO TÄHÄN MENNESSÄ JA AHNEET OVAT VIELÄ ELÄKKEELÄKIN VIEMÄSSÄ KAIKEN.

      NIITÄ SINNE PITÄÄ ÄÄNESTÄÄ, ONHAN NE OSANNEET KUPATA KAIKKI EDUTKIN AIKOINAAN TYÖELÄMÄ AIKANA ITSELLEEN

    • knur knur

      JOS KIRJOITAN ISOILLA KIRJAIMILLA NIIN NE USKOVAT ETTÄ MEITÄ ON MONTA VASTUSTAJAA!!!!

    • on vai

      no monta teitä on.

    • Hoh hoijaa ja kiusaa

      Mikä pirun yksinpuhelu täällä on käynnissä?

      Siis siirtykö se moponudisti täänne?

    • Ketään en kiusaa

      "Tähän pätee sanonta ettei sikojen kanssa viitsi tapella, ne tykkää paskaantua.
      Olet kervisen kavereita tai kervinen ite.

      Ainahan voi huutaa ja kertoa kuinka kaikki menee perseelleen, tosin samalla voi olla esittämättä mitään rakentavaa siihen tilalle ja nautiskella suosiosta."

      No jopas on kommentti.

      Oiskohan rakentavaa esimerkiksi alkaa hoitaa asioita järkiperäisesti ja asiallisesti koko kuntalaisia ajatellen. Kaupunginjohtaja antoi jo sginaalin että perseelleen menee ja painoi itse paniikki nappulaa ja yrittää paeta kunnialisesti.

      Jotenkin tuntuu että kaikki missä yritetään säästää ja sitä silmällä pitäen järkeistää menee vaan kallimaksi. Sairaiden ja vanhusten hoitohan on jo lähtenyt kunnolla lapasesta, nyt nämä tilataksit jossa voi kuljettaa potilaita maakulla ajaa kaiket päivät pitkin kaupunkia ja siirtää samoja henkilöitä viikonkin sisällä paikasta toiseen. Siitä on tullut melkoinen ruletti kun etsitään sopivaa paikka jollekin sen vuoksi kun hoitopaikat muuttuu päivittäin sairasosastosta hoivapaikaksi ja siitä kuntotuspaikaksi ja sen jälkeen miksä lien.

      Samalla pystytään tekemään yhdellä päätöksellä sairaista toipilaita tai kuntoutuvia. Henkilökunta ei enää pysty paneutumaan johonkin henkilöön ja tuntemaan hänen tarpeitaan kun "asiakas" tuodaan osastolle niin melkein saman tien jo toinen auto hurahtaa pihaan hakemaan häntä toiseen paikkaan.

      Jotenkin saman suuntaiselta tuntuu tuo koulujen lopettaminen, kyllä ne oppilaat tarvitsevat tilat, opetuksen ja kaiken muunkin siellä uudessa koulussakin. Ei ne sielläkään ole ilmaista. Koulukuljetukset lisääntyy valtavasti ja sekin maksaa, samoin monella koululaisella koulupäivä pitenee paljon mutta siitä ei ainakaan päättäjät ole huolissaan eihän se heitä ja heidän omia harrastuksiaasn haittaa.

      Ainoat jotka näistä hyötyy on paikalliset kuljetuksista vastaavat yrittäjät. Liikkuvat kuulemma jo aluesairaalaan osastoilla kun kotonaan ja pelkän puhelisoiton perusteella löytävät hetkessä oikean vuoteen luokse.

      Lehdessä kun päättäjiltä kysyttiin mistä kaupunki voisi nyt tässä tilanteessa säästää niin kaikki vastasivat ettei ainakaan sairaan ja vanhustehoidosta. Yksi ainoa ja jos oikein muistan niin taisi olla kansanedustaja lisäsi että tietysti jos niistä saadaan säästöä järkeistämällä. Eiköhän tämä "järkeitämisen tie" jo ole nähty.

      • Sunkiusaaja

        Niin, Ne tarttee tilat, yhdessä koulussa, ei monessa. Se tuo säästöä.

        kuulemma, kuulemma.... kuulemma tapahtuu kaikenlaista, voisi olla jotain eksaktia tietoa eikä kuulemma tietoa.

        Lue siitä raportista, siellä näet miten veloissa kunnat ja kaupungit oli Valkealaa lukuunottamatta ennen liitosta. Ne ois jo Kreikan tapaan konkassa yksinään.

        "Oiskohan rakentavaa esimerkiksi alkaa hoitaa asioita järkiperäisesti ja asiallisesti koko kuntalaisia ajatellen."
        Eli kuinka? Jokaiselle oma hammaslääkäri vai joka kortteliin lumenlakaisija? Miksei, sulla varmaan on rahaa niiden palkkoihin?

        Sen tilataksin pörrääminen on kun heittäs nakin porttikongiin koko kuvassa.


      • Ketään en kiusaa
        Sunkiusaaja kirjoitti:

        Niin, Ne tarttee tilat, yhdessä koulussa, ei monessa. Se tuo säästöä.

        kuulemma, kuulemma.... kuulemma tapahtuu kaikenlaista, voisi olla jotain eksaktia tietoa eikä kuulemma tietoa.

        Lue siitä raportista, siellä näet miten veloissa kunnat ja kaupungit oli Valkealaa lukuunottamatta ennen liitosta. Ne ois jo Kreikan tapaan konkassa yksinään.

        "Oiskohan rakentavaa esimerkiksi alkaa hoitaa asioita järkiperäisesti ja asiallisesti koko kuntalaisia ajatellen."
        Eli kuinka? Jokaiselle oma hammaslääkäri vai joka kortteliin lumenlakaisija? Miksei, sulla varmaan on rahaa niiden palkkoihin?

        Sen tilataksin pörrääminen on kun heittäs nakin porttikongiin koko kuvassa.

        "kuulemma, kuulemma.... kuulemma tapahtuu kaikenlaista,"

        Siis mitä kuulemma tapahtuu?

        "Lue siitä raportista, siellä näet miten veloissa kunnat ja kaupungit oli Valkealaa lukuunottamatta ennen liitosta. Ne ois jo Kreikan tapaan konkassa yksinään."

        Mistä hiton raportista, onko se taas näitä kuuluisia konsulteilta "tilattuja". Jokainehan on jo vuosikymmeniä voinut lukea miten liitokset vaikuttavat, yhtenä esimerkinä vaikka tuo: http://www.vatt.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/news_3190_id/61;jsessionid=BA6BE6434EFF6A464680627ACEBD26D3

        Jos et jaksa tuota etsiä tai muita vastaavia niin muutama lainaus

        "Kuntaliitokset eivät ole pienentäneet kuntien menoja
        01.10.2003

        Vuosina 1970-1982 tapahtuneet kuntien yhdistymiset eivät pienentäneet kuntien kokonaiskäyttömenoja. Menot päinvastoin kasvoivat yhdistyneissä kunnissa nopeammin kuin vertailu-ryhmässä"

        "Mitään näyttöä tähän mennessä tehtyjen liitosten aikaansaamasta tehokkuuden kasvusta ei kuitenkaan ole; kuntaliitosten jälkeen kuntien asukaskohtaiset menot ovat pikemminkin kasvaneet kuin pienentyneet."

        Sekin on varmaa että vaikka entisillä kunnilla olisi ollut vaikeuksia niin nyt on menty todella lujaa alas päin, sitä ei voi kukaan kieltää.

        "Sen tilataksin pörrääminen on kun heittäs nakin porttikongiin koko kuvassa."

        No jos sinulla on tuollaista oikeaa tietoa niin sitä en pysty tietopohjalta kumoamaan. Mutta sen tiedän varmasti että nämä sairaat ja vanhukset tästä kärsivät, kuten hoitohenkilökunta jotka ehtivät hiukan tutustua ihmisen taustaan papereista niin samantien taas tuleekin tilalle uusi potilas. Samoin kun miten ihmisiä voidaan jossain kokouksessa muuttaa sairaista terveiksi ja hiukan hoivaa tai kuntousta vaativiksi.


      • sunkiusaaja
        Ketään en kiusaa kirjoitti:

        "kuulemma, kuulemma.... kuulemma tapahtuu kaikenlaista,"

        Siis mitä kuulemma tapahtuu?

        "Lue siitä raportista, siellä näet miten veloissa kunnat ja kaupungit oli Valkealaa lukuunottamatta ennen liitosta. Ne ois jo Kreikan tapaan konkassa yksinään."

        Mistä hiton raportista, onko se taas näitä kuuluisia konsulteilta "tilattuja". Jokainehan on jo vuosikymmeniä voinut lukea miten liitokset vaikuttavat, yhtenä esimerkinä vaikka tuo: http://www.vatt.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/news_3190_id/61;jsessionid=BA6BE6434EFF6A464680627ACEBD26D3

        Jos et jaksa tuota etsiä tai muita vastaavia niin muutama lainaus

        "Kuntaliitokset eivät ole pienentäneet kuntien menoja
        01.10.2003

        Vuosina 1970-1982 tapahtuneet kuntien yhdistymiset eivät pienentäneet kuntien kokonaiskäyttömenoja. Menot päinvastoin kasvoivat yhdistyneissä kunnissa nopeammin kuin vertailu-ryhmässä"

        "Mitään näyttöä tähän mennessä tehtyjen liitosten aikaansaamasta tehokkuuden kasvusta ei kuitenkaan ole; kuntaliitosten jälkeen kuntien asukaskohtaiset menot ovat pikemminkin kasvaneet kuin pienentyneet."

        Sekin on varmaa että vaikka entisillä kunnilla olisi ollut vaikeuksia niin nyt on menty todella lujaa alas päin, sitä ei voi kukaan kieltää.

        "Sen tilataksin pörrääminen on kun heittäs nakin porttikongiin koko kuvassa."

        No jos sinulla on tuollaista oikeaa tietoa niin sitä en pysty tietopohjalta kumoamaan. Mutta sen tiedän varmasti että nämä sairaat ja vanhukset tästä kärsivät, kuten hoitohenkilökunta jotka ehtivät hiukan tutustua ihmisen taustaan papereista niin samantien taas tuleekin tilalle uusi potilas. Samoin kun miten ihmisiä voidaan jossain kokouksessa muuttaa sairaista terveiksi ja hiukan hoivaa tai kuntousta vaativiksi.

        Vertaat 1970-1982 vuosiin. Hyvät on vertailut! :D

        No tuossakin raportissa oli "uudempaa" tietoa:

        "1990-luvun liitoskuntien menot ovat useammassakin menoluokassa ennen liitosta selvästi vertailukuntia ja kaikkien kuntien keskiarvoa korkeammat ja laskevat vertailukuntien tasolle liitoksen jälkeen. Siirtyminen kustannusperusteisesta laskennalliseen valtionosuusjärjestelmään lienee lisännyt kuntien kannustimia karsia kustannuksia."


    • tiedetty juttu

      Valitettavasti näihän siinä käy kun tehdään kuntaliitos ja aletaan karsia ja järkeistää palveluja. Eli palvelut huononee ja rahaa palaa jopa enenmmän kun ennen.

    • Ei voi olla totta

      "esimerkinä vaikka tuo"

      Kun tuon ja muutamia muita vastaavia luki niin ei voi kun ihmetellä että millä tiedoilla vai painostuksilla saatiin kuntaliitos aikaiseksi.

      Nyt vaalien alla pitää saada näiltä jotka olivat päättämässä liitoksesta järkeviä vastauksia siihen että miksi toimivat asiassa aikanaan kuten toimivat. Hyssyttelyn aika on ohi. Kun näköjään tietoa oli jo silloin pilvin pimein että ei missään tapauksessa näillä leveysasteilla kannata tehdä tälläistä kuntaliitosta.

      • sunkiusaaja

        Sama vastaus kun aiemmin,...

        "1990-luvun liitoskuntien menot ovat useammassakin menoluokassa ennen liitosta selvästi vertailukuntia ja kaikkien kuntien keskiarvoa korkeammat ja laskevat vertailukuntien tasolle liitoksen jälkeen. Siirtyminen kustannusperusteisesta laskennalliseen valtionosuusjärjestelmään lienee lisännyt kuntien kannustimia karsia kustannuksia."

        Ja tuo oli omasta raportistasi. "Uutta" tietoa.


    • Ihana Kouvostoliitto

      Jokainen hiukan asioita seuraava ei mene kaikenmaailman jo naurettaviin selityksiin. Nyt kaupungin talous on täydellisessä syöksyssä vaikka jo niitä "säästöjä" on tehty suurimmalla kädellä näistä perinteisistä ryhmistä sairaat, vanhukset ja nuoret.

      Nyt alkaa olla eväät syoty ja pitäisi saada infoa että mistä tämä kiihtyvä syöksykierre johtuu. Nyt ei vielä olla konkurssissa mutta tällä vauhdilla se ei ole kaukana ja tämä kaikki alkoi juuri kuntaliitoksen ja sen myötä tulleiden "säästöjen" sivuseurauksena ja tätä ei voi kukaan kieltää. Kun se on faktaa eikä mitään musta tuntuu tältä.

      Vaalikonetta kun lukee niin ei voi kun nauraa. Moni ehdokas on kuntaliitoksen puolella, toki siksin että moni on ollut sitä päättämässä, mutta kuitenkin taas lähes kaikki ovat sitä mieltä että sairaiden ja vanhustenhoidosta ei saa tinkiä kuten myös ovat vastaan nykyistä politiikkaa koulujen suhteen ja muistakin säästoistä. Koulujen kohdallahan on valtion puolelta ohjeita pienentää kouluokkien kokoa.

      Eli täällä tehdään kaikki perseellee että menee asiat vielä enemmän perseelleen, mutta kukaan ei osaa sanoa mistä tämä äkillinen halittsematon syöksykierre johtuu.

      • Sunkiusaaja

        Talous syöksyy. Vähemmän kun erillisten kuntien.


    • Olivatko laiskoja

      Johan muutama paikallinen kunnallispolitiikko ja taisi yksi valtakunnanpolitiikassakin ollut, on ihmetellyt että eihän tässä näin pitänyt käyvän.

      No näin kävi ja näin sen tiesi käyvänkin. Mutta aikoinaan valtuutetut saivat tältä maksetulta selvitysmieheltä vain yksipuolista painostusta ja siksi moni on ihmetellyt että miksei valtuutetuilla ollut oma aloitteisuutta ottaa asioista selvää. Vaikka asia nyt juntattiin miten juntattiin niin olisi luullut oleva kiinnostusta asian tiimoilta muutenkin kun juuri vain niissä muutamassa tilaisuudessa mihin heidät oli kutsuttu.

      • Sunkiusaaja

        Älä narise. Kerro miten asiat on tehty väärin. Kerro miten ne korjataan. Yleistät, puhut juuri niitä "ennen oli paremmin" mantroja. Kerro miten nyt on huonommin kun se että itsenäiset kunnat oli menossa konkkaan?

        Anna niitä virallisia tutkittuja tuloksia, älä itse sorru olettamuksiin ja mielikuviin. Edellisen kerran sentään yritit. Löysit -70 luvun kommentteja ettei kuntia pidä yhdistää. Me emme enää elä -70 luvulla.

        Älä viitsi kertoa että talous syöksyy, kerro kuinka se pysäytetään!
        Pelkkää paskaa sun löpinät.


      • Olivatko laiskoja
        Sunkiusaaja kirjoitti:

        Älä narise. Kerro miten asiat on tehty väärin. Kerro miten ne korjataan. Yleistät, puhut juuri niitä "ennen oli paremmin" mantroja. Kerro miten nyt on huonommin kun se että itsenäiset kunnat oli menossa konkkaan?

        Anna niitä virallisia tutkittuja tuloksia, älä itse sorru olettamuksiin ja mielikuviin. Edellisen kerran sentään yritit. Löysit -70 luvun kommentteja ettei kuntia pidä yhdistää. Me emme enää elä -70 luvulla.

        Älä viitsi kertoa että talous syöksyy, kerro kuinka se pysäytetään!
        Pelkkää paskaa sun löpinät.

        " Löysit -70 luvun kommentteja ettei kuntia pidä yhdistää."

        Tuota, mitähän höpiset minun -70 luvun kommenteista. Onkohan sinulla nyt joku pakkomielle tai ongelma?

        "Älä viitsi kertoa että talous syöksyy, kerro kuinka se pysäytetään!
        Pelkkää ****** sun löpinät. "

        Kerroinko tuollaistakin?
        Toki tuo syöksy pitää paikkansa ja uutisoinnn mukaan nopeutuu.


      • Olivatko laiskoja
        Sunkiusaaja kirjoitti:

        Älä narise. Kerro miten asiat on tehty väärin. Kerro miten ne korjataan. Yleistät, puhut juuri niitä "ennen oli paremmin" mantroja. Kerro miten nyt on huonommin kun se että itsenäiset kunnat oli menossa konkkaan?

        Anna niitä virallisia tutkittuja tuloksia, älä itse sorru olettamuksiin ja mielikuviin. Edellisen kerran sentään yritit. Löysit -70 luvun kommentteja ettei kuntia pidä yhdistää. Me emme enää elä -70 luvulla.

        Älä viitsi kertoa että talous syöksyy, kerro kuinka se pysäytetään!
        Pelkkää paskaa sun löpinät.

        "Anna niitä virallisia tutkittuja tuloksia, älä itse sorru olettamuksiin ja mielikuviin."

        Juu en sorru. Ainakin yksi virallinen tulos en tiedä nyt kuinka tutkittu, on kaupunginhallituksen käsittelyssä ensi viikolla. Jos kuulut tuohon hallitukseen, niin lueppas se ihan piruuttasi vaikka et siihen uskoiskaan tai halua uskoa.

        Tuonne ylöspäin kun lukee niin on sinulla ainakin kova hinku väittää että hyvin menee. Siitä vaan tuli tuo mieleen että saatat jopa kuulua tuohom kaupungihallitukseen tai sen taustajoukkoihin.

        "Älä narise. Kerro miten asiat on tehty väärin."

        Tuo onkin kiinnostava kysymys ilman nariinaakin, ja tuo mitä on tehty väärin kiinnostaa moniakin kun vaan joku osaisi ja uskaltaisi siihen vastata. Varmasti joku tietää, ehkä sinä mutta se on taas toinen kysymys kenellä enää tässä tilanteessa on uskallusta sitä sanoa ääneen. Se on ainakin on varmaa että kaupunginjohtaja katsoi olevan viimeinen tilaisuus paeta ja yrittää saada muita töitä ennekuin kupla paljastuu. Vai oletko jotenkin kuullut hänen kommentoineen miksi talous yhtä äkkiä näin romahti.


      • sunkiusaaja
        Olivatko laiskoja kirjoitti:

        "Anna niitä virallisia tutkittuja tuloksia, älä itse sorru olettamuksiin ja mielikuviin."

        Juu en sorru. Ainakin yksi virallinen tulos en tiedä nyt kuinka tutkittu, on kaupunginhallituksen käsittelyssä ensi viikolla. Jos kuulut tuohon hallitukseen, niin lueppas se ihan piruuttasi vaikka et siihen uskoiskaan tai halua uskoa.

        Tuonne ylöspäin kun lukee niin on sinulla ainakin kova hinku väittää että hyvin menee. Siitä vaan tuli tuo mieleen että saatat jopa kuulua tuohom kaupungihallitukseen tai sen taustajoukkoihin.

        "Älä narise. Kerro miten asiat on tehty väärin."

        Tuo onkin kiinnostava kysymys ilman nariinaakin, ja tuo mitä on tehty väärin kiinnostaa moniakin kun vaan joku osaisi ja uskaltaisi siihen vastata. Varmasti joku tietää, ehkä sinä mutta se on taas toinen kysymys kenellä enää tässä tilanteessa on uskallusta sitä sanoa ääneen. Se on ainakin on varmaa että kaupunginjohtaja katsoi olevan viimeinen tilaisuus paeta ja yrittää saada muita töitä ennekuin kupla paljastuu. Vai oletko jotenkin kuullut hänen kommentoineen miksi talous yhtä äkkiä näin romahti.

        Taidatin olla poliitikko, kun noinkin pitkän tekstin taas sait aikaiseksi vastaamatta mihinkään. On ilmeisen vaikea kertoa todellisia asioita, ympäripyöreiden valitusten sijaan.


      • Sunkiusaaja
        sunkiusaaja kirjoitti:

        Taidatin olla poliitikko, kun noinkin pitkän tekstin taas sait aikaiseksi vastaamatta mihinkään. On ilmeisen vaikea kertoa todellisia asioita, ympäripyöreiden valitusten sijaan.

        Lisään vielä:

        Tiedät kaupunginhallituksesta jne.
        Jätät vastaamatta kysymyksiin.
        väheksyt muiden ajatuksia.
        Sekoitat totuutta, epäilyksiä ja huhuja, disinformaatioksi.

        Olen kohtalaisen varma että olet poliitikko joka ajaa omia etuja sekoittamalla asioita tarkoituksella.


    • Olivatko laiskoja

      "On ilmeisen vaikea kertoa todellisia asioita, ympäripyöreiden valitusten sijaan. "

      Tuo kertoi kaiken.

      "Olen kohtalaisen varma että olet poliitikko joka ajaa omia etuja sekoittamalla asioita tarkoituksella."

      Toi oli taas viikon paras.

      Mutta sovitaan sinun mieliksi että nyt menee loistavasti, ja talous on rakkettimaisessa nousussa. Pienen ajan kuluttua tai jopa nopeammin palvelut palaa ennalleen tai ilmeisesti paranee sellaiseen huippuun että muualla ollaan kateellisia.

      Sanon vielä mieliksesi että kuntaliitos oli parasta mitä täällä on voinut tapahtua ihmisten hyvinvoinnin ja elämän hyväksi. Minäkin jo ymmärsin että Kouvolan Sanomien uutinen talouden syöksykierteestä oli ankka. Pahoittelen että olen ymmärtänyt asiat väärin. Ymmärsin senkin juuri että kaupunginjohtaja katsoi että on saanut asiat kukoistukseen ja on valmis uusiin haasteisiin.

      Kaikkea hyvää sinulle tulevissa kunnallisvaaleissa vaikka vaalikoneessa jäitkin viimeisen kolmen joukkoon. Mutta pääasia on että uskot tai ainakin haluat saadaa muut uskomaan että olet oikella asialla.

      Nyt annan sinun taas keskittyä tuonne mopediosastolle.

      • Sunkiusaaja

        No... älä nyt suutu. Saahan sitä poliitikko olla. Ajattelin vaan että se olisi sinulle noloa kun niin kovasti sitä osastoa haukut. Vai jäitkö itse sinne viimeisen kolmen joukkoon viime vaaleissa? ;) Ja lisäksi, en ole vaaleissa ehdokkaana. Oletko sinä tällä kertaa?

        Tämä keskustelu on ollut "kuntaliitos purettava" keskustelu. Kuntaliitoksella ei ole ollut merkitystä tilanteen huononemiseen.


    • kiusattuja ollaa

      Kuusankosken ei olisi koskaan pitänyt liittyä Kouvolaan.

      Se on pahinta mitä kuusankoskelaisille on tapahtunut sitten sotien.

      Näitä palstoja kun lukee niin entisen kouvolan alueelta leviää kaikki paha, kähmintä ja oman edun tavoittelu. Siinä ei paljon armoa anneta kunnan ja sen asukkaiden taloudelle.

      • Kuusaalainenkane

        Siirryit siis tänne valittamaan. No minä olen kuusaalainen enkä yhtään pahoillani yhdistymisestä.


    • kiusattuja ollaa

      Siis mistä siirryin?

      Mutta edelleen olen sitä mieltä että tämä liitos ei ollut hyvä edes taloudellisesti. Itseäni ei ainakaan juuri nyt suuremmin haittaa muut asiat kuten palvelut ja vastaavat, mutta varmasti niistäkin on monelle tullut harmia ja haittaa.

      Kukaan ei pystyy vedenpitävästi esittämään että kuntaliitoksesta olisi ollut hyötyä taloudellisesti ja paremmin palveluin tavalliselle rivikansalaiselle. Siksi minun silmissä esimerkiksi kaupunginjohtajan uskottavuus on mennyt, kun pokerina puhuu puutaheinää.

    • No nyt se on.

      Huomattu jo muuallakin!!

      Tälle meidän Virkkuselle se edelleen on mailman hienoin juttu.

      Kauankohan akka jaksaa hakata päätä puuhun ja uskoo totuuden.

      Yksikään kunta ei ole säätöä tuonut tämän jälkeen,päin vastoin kaikki on mennyt huonompaan suuntaan ja velkaa on tullut vain lisää.

      Kun tämä on loppuun käyty,Virkkunen on jo niin loppu että eroaa.

    • YhteinenKouvola

      Ihana asia että olemme yhtä. Tykkään todella.

    • harvinaisentyhmämies

      Löpöhöpöpölöhölö

    • suuruudenhullumies

      Eihän se ole suurkouvola vaan suurVoikkaa,Voikkaa suureksi!

    • rahat tai henki

      Kuntaliitoksen myötä tullut taloudellinen tilanne ihmetyttää, miten se saatiin aikaan. Nyt ollaan koko uuden kaupungin alueella paniikissa poltamassa työntekijöitä loppuun. Mopo on karannut täysin käsistä, pikkupomot on paniikissa ja oman etunsa nimissä ovat menneet täysin sekaisin ja luulevat että yksi ihminen pystyy siihen minkä aijemmin teki viisi henkilöä.

      No sairaslomat ja loppuunpalamiset lisääntyy. Kun nyt tietoisesti ihmiset ajetaan loppuun niin ilman muuta pitää saada kyseisten työtehtävien uudet suunnitelmat tehneet vastuuseen. Eletäänhän sentään sivistysvaltiossa eikä missään Kiinassa tai Intiassa.

      Ja miten ihmeessä yleensä laitetaan kaupungin työntekijät vastuuseen ja maksamaan kunnan päättäjien hölmöilyt ja suhmuilut. Ja vielä kun ei se mene edes tasapuolisesti kaupungin työntekijöidenkään kesken.

      Samoin tuo rakentamispuoli on menossa täysin perseelleen kuten arveltiin kun vanhan Kouvolan mafia saa lisää reviiriä. Tämän päivän Kouvolan Sanomissa on sairaalan osalta järkevä kirjoitus yleisönosastolla miksi sairaala ei pidä sinne suolle upottaa. Siinä on selviä faktoja muunkin osalta kun pelkän suon. Joka noita faktoja tosissaan yrittää murtaa niin väkisin tulee epäilys että oma lehmä on ojassa ja ei ole ihan puhtaat jauhot pussissa.

      Mutta se on varmaa että tässä tivolissa iäkkäämmät työntekijät palaa loppuun melko nopeasti. Tietysti vanhan paikallisen kaavan mukaan tästä kärsivät taloudellisesti ja hoidon heikentymisenä sairaat ja vanhukset. Kyllä on ihana tämä suuri ja mahtava.

    • 4XEläköön

      Nelnikertainen eläköön huuto;Riepulalle, kuntaliitokselle, sairaalan upottamiselle suohon ja pakkolomille jotka kaatavat lopullisesti talouden(kaupingilta ja pienituloisilta).

    • eläköön eläköön

      eläköön,eläköön.
      Missä Riepula?
      Kannellaan sitä kultatuolissa pitkin kouvolaa,ja heitellää porukalla ilmaan.
      Voittaja on Riepula.
      Tämän kaiken voi tehdä Kaupunginhallitus ja ne yritykset jotka kouvolan kaupunki elättää. Voivat sponsoroida ruuat ja juomat vielä kertaalleen koko porukalle.
      Sinne saavat tulla myös vanhat entisen kouvolan kaupungin ku5ettajat. Eli isoimmat firmat.Nimiä mainitsematta.

    • suruliputus

      Kun näkyy olevan liput salossa niin tuli siitä mieleen että pitäisi olla yksi sellainenkin päivä että kaikkien entisten kuntien alueella pois lukien vanha Kouvola olisi suruliputus.

    • eläköön kaukana

      Vaikka ei tietysti vanhan Kouvolan ulkopuolisilla kunnilla voi sanoa menneen ruhtinaallisestl mutta kuntaliitoksen myötä heilläkin romahti.

      Ainut oikea ratkaisu olisi nopeasti purkaa liitos ja alkaa vaikka nostetun veroprosentin avuin nostamaan kuntien asiat takaisin kohdalleen. Toki olisi oikeudenmukaista että vanha Kouvola laitettaisiin maksamaan liitoskorvauksia muille.

      Kaupungin työtekijät nyt laitetaan maksumiehiksi tässä viimeisessä yrityksessä, pakkolomilla ja ylisuurilla työtaakoilla. Valtakunnalisesti kun puhutaan eläkeiän nostolla ja työolojen parantamisesta ihmisten jaksamiseksi. Niin täällä ihanassa uudessa Kouvolassa tehdään(yllätys yllätys) juuri päinvastoin, ihmisten työ taakkaa nostetaan yli kaiken järjenvastaisen.

      Pakkolomathan on jo todettu epäonnistuneeksi ratkaisuksi siinä kärsii työläisten ja kaupungin talous, olisi melkoinen ihme jos niitä ei peruta. Toki sopisi nykymenoon vaikka tiedetään että perselleen menee niin annetaan mennä.

      Tuo työtaakan nosto on vakava juttu, johan ennen kuntaliitosta tapahtui tuota kiristystä, mutta nyt se on saanut aivan uudet mittasuhteet. Näiltä pikkupomoilta on lähtenyt se viimeinenkin järjenjuoksu, joissain paikoissa vitsaillaan että menee jo yli naisenlokiikankin. Asia on vakava sillä se alkaa käydä jo työntekijöiden henkisen ja fyysisen terveyden päälle.

    • eläkeikä ylös

      Jos oikein ymmärsin kahden naisen keskustelun kaupassa niin aika härskiksi on mennyt kaupungilla tuo työn suuunnittelu. Oli kuulemma suoraan sanottu liian vanhaksi kun ei kerkiä tarpeeksi.

    • pitäs saada stoppi

      Kouvolan sanomien nettisivuilla on keskustelu Ratamosta ja siinä Kokoomuksen Jari Larikka on sitä mieltä että ei pidä jatkaa hajautettua palveluverkostoa, eli siis karrikoiden kaikki vanhan Kouvolan ulkopuoliset palvelut pitää lopettaa. No niinhän on koko ajan tehtykin.

      Tuo keskustelu on aika mielenkiintoinen Kouvokan sanomien nettisivustolla. Nämä suolle rakenuksen haluavat tekevät hyökkäysen täydeltä laidalta Persuja vastaan kuitenkaan pystymättä esittämään yhtään edes mutu tuntumalta mitä se suohon upottaminen tulisi maksamaan nyt, puhumattakaan mitä kustannuksia tuolle paikalle rakentaminen toisi tulevaisuudessa.

      No vieväthän nuo Kouvolan kokkarit sen sairaalan väkisin sinne suolle on niillä niin paljon pelissä bisneksien kautta nyt ja tulevaisuutta ajatellen.

    • Tyytyväinenasuja

      No? Jokos olet saanut kuntaliitoksen purettua?
      Onneksi tuli liitos, se on parasta mitä meille on tapahtunut.

      • onnea vaan

        "Onneksi tuli liitos, se on parasta mitä meille on tapahtunut."

        No teillä ei sitten ilmeisesti ole paljon tapahtumia ollut. Mutta sehän on parasta kun itsellä on hyvä olo.


      • onnea minultakin
        onnea vaan kirjoitti:

        "Onneksi tuli liitos, se on parasta mitä meille on tapahtunut."

        No teillä ei sitten ilmeisesti ole paljon tapahtumia ollut. Mutta sehän on parasta kun itsellä on hyvä olo.

        niinpä kun on itse tyytyväinen niin hyvä olo vaikka ei mistään mitään ymmärrä, toiset joskus suotta tuollaisia säälii ja surkuttelee, kun on sopivasti pihalla niin hänellä itsellä kuitenkin hyvä olo ja ei tuskia eikä murheita, toki osaksi oikeaan osuneesta lääkityksestä.


      • mietippäsitä
        onnea minultakin kirjoitti:

        niinpä kun on itse tyytyväinen niin hyvä olo vaikka ei mistään mitään ymmärrä, toiset joskus suotta tuollaisia säälii ja surkuttelee, kun on sopivasti pihalla niin hänellä itsellä kuitenkin hyvä olo ja ei tuskia eikä murheita, toki osaksi oikeaan osuneesta lääkityksestä.

        Eli jos kuntalaiset on tyytyväisiä liitokseen niin he ovat kaikki väärässä? Sitäkö tahdoit sanoa? Oletko koskaan miettinyt, että jos kaikki muut tuntuu oleva väärässä, se saattaakin olla oikeasti toisella tavalla.


      • Kuka on tyytyväinen
        mietippäsitä kirjoitti:

        Eli jos kuntalaiset on tyytyväisiä liitokseen niin he ovat kaikki väärässä? Sitäkö tahdoit sanoa? Oletko koskaan miettinyt, että jos kaikki muut tuntuu oleva väärässä, se saattaakin olla oikeasti toisella tavalla.

        nimiä esille!!

        Kaikkien nimet jotka ovat tyytyväisiä haluaisin ne tietää.


      • Minä!
        Kuka on tyytyväinen kirjoitti:

        nimiä esille!!

        Kaikkien nimet jotka ovat tyytyväisiä haluaisin ne tietää.

        Kyllä minusta on näin parasta tästähän kaikki hyötyy kun voidaan karsia turhia juttuja joka niemestä ja notkosta. Sopivalla mittakaavalla palveluja tehdään tänne kaupungin keskustaan. Ei nykypäivänä voi kukaan valittaa matkoista tai muista, tänne on joka suunnasta kunnon tiet.

        Ei kai kukaan voi olla pahoillaan kun kunnan yhteisiä varoja säästetään. Miten jotkut voi olla tälläisen aivan järjellisen kehityksen vastaan laittajia, otetaan nyt vaikka esimerkisi tämä uusi sairaala tottakai sen pitää olla lähellä kaupungin kekustaa, pitäähän sinne sujuvasti päästä. Mutta kaikki eivät valitettavasti tälläistä ymmärrä tai ei halua ymmärtää.


      • yksityinenihminen
        Kuka on tyytyväinen kirjoitti:

        nimiä esille!!

        Kaikkien nimet jotka ovat tyytyväisiä haluaisin ne tietää.

        Minä olen tyytynäinen. Nimeä en tällä paskapalstalla julkaise.


      • yksityinenihminen
        Kuka on tyytyväinen kirjoitti:

        nimiä esille!!

        Kaikkien nimet jotka ovat tyytyväisiä haluaisin ne tietää.

        Ryhdy sinä nyt sitten kertomaan tyytymättömien nimiä, vaikka ensiksi sellaisten jotka ei ole julkisuudessa. Sinullehan tuo ei ilmeisesti ole ongelma kun sitä julistat.


      • timpan jalas nauloja
        onnea minultakin kirjoitti:

        niinpä kun on itse tyytyväinen niin hyvä olo vaikka ei mistään mitään ymmärrä, toiset joskus suotta tuollaisia säälii ja surkuttelee, kun on sopivasti pihalla niin hänellä itsellä kuitenkin hyvä olo ja ei tuskia eikä murheita, toki osaksi oikeaan osuneesta lääkityksestä.

        Tämä OLI hyvä paikka kunnes Virran pojan isäukolla lurahti muutama tippa k*sta joukkoon sitä tehdessään, niin ollen Timo nai k*selle haisevan muijan ja asuu mamin luona josta leijaa koiran virtsan haju... Muuten täällä pystyy olemaan kiertää mörkölinjan timpan kaukaa tunnistaa vanhasta rumasta ja halvasta opel omegan romusta ja hajusta...
        ja nyt itkee täällä vielä entisen h*oranpenikan t-kyynäräisen perään.

        yhyy yhyy!


    • Juu`hyvin menee

      Se on hieno juttu tuo kuntaliitos!
      Se on muotia ja muodinmukana se on kuntienkin mentävä.
      Ei saa paikalleen makaamaan,tai jää siihen itseensä kiinni.
      Näin on Kouvolassakin tapahtunut,ei jää porukka saveen makaamaan vaan muuttaa pois.
      Hienoa liikehdintää.Ihmisen pitää elää ja katsoa mailmaa,ja muuttaa.
      Harmi vaan kun kukaan ei muuta Kouvolaan.
      Niille riittä kova vauhtinen OHI AJO,ja sekin ohitustiellä.
      Siinä sitä on päätäjille pureskeltavaa.
      Vai muka vetonauloja. Voisi sanoa että Veturikin on Venäläisille kuin nupinaula.
      Eli nähty on ja ei tarvitse toista kertaa tulla katsomaan.

    • Näköjään menee

      Kouvola Sanomien tämän päivän pääkirjoituksesta luettua:Kuntaliitosten onnistumisen kannalta olisi nopeasti tehtävä lakimuutos. Viiden vuoden irtisanomissuoja liitoskuntien työntekijöille on kestämätön.

      Nyt ei oikein tuota ymmärrä, alkaa mennä tuo Kokoomuksen touhu jo härskin läpinäkyväksi ja päästävät siinä sivussa sammakoita suustaan vai onko tuo jo noin ylimielistä. Nythän Katainenkin kylmästi junaili verorahoista rahaa yhtiöiden johtajien lisäpalkitsemiseen kuten samoin kaverilleen tuon 700 000 €.

      • Päättäkää jo!

        No mikäs tuossa on ongelma? Eikös se ole ollut teidän persujen peruslähtökohta että ihmiset pitää saada pois töistä kaupungilta, työttömäksi. Nytkö se onkin huonoa että purettaisiin 5 vuotissuoja?


    • mdn1

      Koko Kouvolan seudun kuntaliitos saatetaan joskus tulevaisuudessa purkaa mutta ei koskaan Kuusankosken ja Kouvolan osalta. Kuusankoski ja Kouvola ovat kuin Kotka ja Karhula tai kuin Lappeenranta ja Lauritsala.

      Tämä liitos on tältä osin on tullut jäädäkseen. Sen sijaan, jokin Valkeala tai Elimäki saattavat lähteä tästä Kouvostoliitosta jossain vaiheessa pois. Aika näyttää.

      • ratapiha takapihalle

        Muusta en tiedä mutta parasta olisi jos päästäisiin tuosta jota jotkut luulivat vanhoissa kartoissa tahraksi oli se niin pieni piste kartalla. Eli kaikille tuon tahran ulkopuolisille olisi parasta päästä siitä ja sen punakokkareista, saisivat ihan keskenään ruiskutella omia hämäriä itsekeskeisiä touhujaan.

        Tosin olen ollut huomaavinani että jostain syystä tuon ratapihan ulkopuolella oleilevat Kepulaiset ei laita pahakseen tätä "hirmuhallintoa".


    • Killeriä

      Kyllä rakennusneuvosta harmittaa, mikäli Jatke/Lemminkäinen ei saa rakennettavaksi suurta 200 miljoonan euron Ratamokeskusta Ruskeasuolle. Muunmuassa sen takia kuntaliitosta rakennusneuvos oli etunenässä väsäämässä. Kaikki eivät sitä silloin 2007 - 2008 vielä ymmärtäneet. Sen verran härskiä peli on ollut.

      • ai tällänen juoni

        No oishan se pitänyt arvata.
        Sama vanha veijari ,joka jo aikoinaan vei miljoonia kaupungilta.


      • ai jaa
        ai tällänen juoni kirjoitti:

        No oishan se pitänyt arvata.
        Sama vanha veijari ,joka jo aikoinaan vei miljoonia kaupungilta.

        En siis epäile tuota, mutta miten?

        Liittyykkö tämä entisen kaupunginhallituksen puheenjohtaja asiaan kun sitä tuolla kaduilla ja toreilla kuiskitaan. Toki muistan hänen hiukan oudon äänestys käyttäytymisen ja sen selittelyn Ratamon paikasta päätettäessä. Tai kun luulivat siitä päättävänsä.


    • Tiesittekö että?

      Tulosvastuu merkitsee monissa nykysovellutuksissaan järjenkäyttökieltoa.

    • no kaikki tietää

      Pääasia on että rehelliset veroja maksavat pääsevät tuosta Larikasta ja sitä ohjaavista eroon. Jos ei muuten ole asiaa ymmärtänyt niin sairaala asia valaisee jo tyhmempiäkin. Tämähän jo alkaa olla vanhan Kouvolan ulkopuolella asuville olla rasittavaa ja eihän nuo ihmiset tunnu suurimmalta osalta siellä ratapihallakaan olevan tyytyväisiä järjettömin pakkolomin ja konsultti armejioineen

      Kouvola-Sanomissa on jo pariin kertaan ollut kyselty kansalaisilta sairaalan osalta ja vieläkin Larikan jengi haukkuu heitä jotka ajattelevat järjellä. Liian läpinäkyvää touhua, toki asiaan perehtyneet sen jo muutenkin tietävät.

      Nyt olisi jo viimein aika saada jotain kommenttia niiltä jotka aikanaan päättivät liitoksesta. Ja ennen kaikkea niiltä jotka äänestävät jotain Larikkaa ja Suomelaa. Suomelahan teki itsestään aika naurettavan sairaala päätöksen myötä, tosin itsekkin ymmärsi asian ja hiukan vetäytyi tai ilmeisesti laitettiin vilttiketjuun Kouvolan Kokoomuksen puolesta. Mutta mieshän oli jo pakotettukin siivivirkansa puolesta toimimaan kuten toimi.

    • niinpä niin

      Sitten oli sairaalan vuoro.

    • Mitähän seuraavaksi

      Osaisikohan kukaan arvella tai tietää.

    • Helppo vastata

      Psykiatrinen sairaalahan se seuraavaksi lähtee kun puhutaan isommista systeemeistä. Valtuustohan samalla päätti tuon kun päätti uuden sairaalan paikasta. Toki siihen menee aikaa eihän tuo uusi sairaala ainakaan viiden vuoden sisään valmistu.

      • MÄKIHYPPÄÄJÄ

        ainut hyvä tuossa paikassa on että näkee iltamäenlaskut ilmaseksi mikäli saa yhen makuupaikan ikkunan vierestä.käytävillä kuitenkin makuutetaan ratamossakin.
        ja kouvola varmaan alkaa peittämään ikkunoita jotka ovat palomäelle päin jos potilas ei osta lippua.
        larinoojewits vaihtoon.


    • Koska siellä

      on mäkeä hypätty?
      Kaupunki maksaa,valot palaa ja rahaa annetaan kunnostukseen.
      Mutta missä mäki kisat?

      No kun se on KOUVOLAS ,täytyyhän siellä mäkikin olla keskustassa kuin isossa kaupungissa.

    • Lähenee,lähenee

      Vuosi 2013 loppuaan
      Missä muutokset !!!???
      Kaikki pitäisi olla hyvin.
      Kunta elinvoimainen?
      No kysykää vaikka Virkulalta.
      Taikka tutkikaa Ripulan tekemää tutkielmaa.

      • eisevielälopu

        Meillä taitaa olla eri kalenteri, tai olet väärällä sivulla.


      • Almanakka kakka
        eisevielälopu kirjoitti:

        Meillä taitaa olla eri kalenteri, tai olet väärällä sivulla.

        Ja taas näitä!!!
        Luetko yleensäkkin kuinka paljon?
        Ymmärrätkö mitä luet?


        "lähenee,lähenee"

        Kyllä se lähenee päivä päivältä loppuaan.
        Vai onko aika pysähtynyt kohdallasi , niin kuin järjenjuksu?


    • Kaikki loppuu

      Voihan Riepula, siitä tämä kaikki alkoi.

    • Hyödyllistäkö?

      Osaako kukaan kertoa mitä minä Kuusankoskelaisena olen hyötynyt tai tulen tulevaisuudessa hyötymään tehdystä kuntaliitoksesta.

    • Saunaillat

      Kaikki alkoi rakennusneuvoksen saunailloista, joissa myös kuusankoskelaisia keskeisiä valtuutettuja syötettiin ja juotettiin. Ja tietenkin - näin jälkeenpäin ymmärtäen - kusetettiin perusteellisesti. Putkipinnoitustehtaan hanke ei suinkaan ole ollut ainoa kusetus. Kuntaliitos oli mittasuhteiltaan aivan toista.

    • kateus tuossakin

      "Putkipinnoitustehtaan hanke ei suinkaan ole ollut ainoa kusetus"

      Se muuten ei ollut mikään kusetus, siinä ei enää tämä yhtiö jonka piti alkaa pinnoittaa voinut odottaa kun valitus kierre oli kestänyt pari vuotta ja päätä ei näkynyt. Ja arvaappa minkä sen aikaisen kaupngin puolelta tuota valitusrumbaa pidettiin yllä.

    • sormet ristissä

      Onneks on kesä ja kaikki Kouvolan keskustan paikallispolitiikan pikku poliitikot on ryyppäämässä, no syksyllä pääsevat taas oleellisen ja sitä hiukset pystyssä odotetaan. Mitähän ihmeen hämmästyttävän hienoa he taas keksivät.

      • äänestäkään oikein

        Miten sinne niin pienelle alueelle on voinut pesiytyä vain minä itse ajattelulla olevia noin paljon kun siellä nyt on.

        Vanha Kouvolahan jo aikanaan pääsi otsikoihin ja ajankohtaisohjelmiin talousongelmineen ja sitä myöten täysin typerin päättäjineen. Nyt pitää tuo äänestäjien ymmärtää että vanhan Kouvolan alueelta ei yksikertaisesti löydy sellaisia päättäjiä jotka osaavat ajatella tai pystyvät itsenäisesti ajatteleemaan asioita.

        Jopa muualla asuvat Kokoomukselaiset näkyvät tekevä hiukan pesäeroa tuohon vanhan Kouvolan junttakokoomukseen. Näkyy Kokoomus juntta sieltä ujuttaneen lonkeronsa demaririntamaankin. Vihreät on tietysti täysin vietävissä siellä ei paljon tuo järjenkukka ole koskaan ollut nähtävissä, niitä viedään kun litran mittaa tai sitten ovat näitä rikollisia kuten kettutytöt ja vastaavat yhteiskunnan lakien ja säädösten mukaan elämiseen mahdottomat tapaukset.


      • Höpöhöpöpöpö
        äänestäkään oikein kirjoitti:

        Miten sinne niin pienelle alueelle on voinut pesiytyä vain minä itse ajattelulla olevia noin paljon kun siellä nyt on.

        Vanha Kouvolahan jo aikanaan pääsi otsikoihin ja ajankohtaisohjelmiin talousongelmineen ja sitä myöten täysin typerin päättäjineen. Nyt pitää tuo äänestäjien ymmärtää että vanhan Kouvolan alueelta ei yksikertaisesti löydy sellaisia päättäjiä jotka osaavat ajatella tai pystyvät itsenäisesti ajatteleemaan asioita.

        Jopa muualla asuvat Kokoomukselaiset näkyvät tekevä hiukan pesäeroa tuohon vanhan Kouvolan junttakokoomukseen. Näkyy Kokoomus juntta sieltä ujuttaneen lonkeronsa demaririntamaankin. Vihreät on tietysti täysin vietävissä siellä ei paljon tuo järjenkukka ole koskaan ollut nähtävissä, niitä viedään kun litran mittaa tai sitten ovat näitä rikollisia kuten kettutytöt ja vastaavat yhteiskunnan lakien ja säädösten mukaan elämiseen mahdottomat tapaukset.

        Taisi vaan olla niin, että Kouvola oli se kaupunki jolla meni edes jollain lailla - Kokoomuksen ansioista. Sen ovat myöntäneet jo paatuneimmatkin Kouvolan demarit.


    • kymenlaakso1

      Kylä kouvola takasin ja köhät paperikapunkit erillee muista. Kouvola olis pärjannut yksinkiin.

      • voi voi

        Asia on juuri toisin jossain ajankohtaisohjelmassa käsiteltiin Suomen kolmea surkeinta kuntaa talouden ja asioiden hoidon suhteen, vanha pikkikouvola kuului siihen sakkiin että se siitä.


    • hyväliitos!

      Kovasti uhosti edellisessäkin ketjussa että kohta se tapahtuu. Mitään ei ole vuosiin tapahtunut, eikä tapahdu.

      • herätys

        "Mitään ei ole vuosiin tapahtunut, eikä tapahdu."

        Ai ei ole tapahtunut oletkohan ollut viiden vuoden talviunilla?


      • hyväliitos!
        herätys kirjoitti:

        "Mitään ei ole vuosiin tapahtunut, eikä tapahdu."

        Ai ei ole tapahtunut oletkohan ollut viiden vuoden talviunilla?

        Onko kunnat eronneet kuten povasit? Liitos on tuonut pelkkää hyvää, myöntäisit sen itsekin ja jatkaisit elämääsi.


      • ohan täällä tapahtun

        vaikka mitä. täähän hajoaa koko ISO KOUVOLA. Leviää niinkuin kura....pa..ska käsiin.


      • herätys
        hyväliitos! kirjoitti:

        Onko kunnat eronneet kuten povasit? Liitos on tuonut pelkkää hyvää, myöntäisit sen itsekin ja jatkaisit elämääsi.

        Tuota, mistä minun povauksesta nyt oikein puhut ilmeisesti taitaa mennä jo sulla itsellä asiat yli hilseen.


    • hahhaahhaa

      missä asut,vai oletko kentien Virkusen ukko tai jokin sukulainen?
      Hullu oli liitos niinkuin tuntuu olevan liitäjätkin.
      Mutta hulluin on tuo eduskunnan kuntien liittäjä. Sehän on pihalla kuin ........................ housut nilkoissa.

      • työ

        missään nimessä kuntaliitosta ei kannata purkaa,siitä on suurta hyötyä kaikille.


    • Valtuutettu.

      Ei tarvitse enää purkaa kuntien liitosta.
      Kouvola on kupannut lähikunnatkin peri katoon.
      Tämä nyt niin ISO Kouvola hajoaa joka tapauksessa ja tule menemään ensimäisenä kaupunkina Suomessa konkurssiin.

      Ja nämä nykyiset kaupungin päättäjät tulevat kuppaamaan itselleen vielä kivat eläkerahat.
      Ja kun tämä kaupungin talous on imetty kuiviin ja saatu siihen malliin vastuuttomilla päätöksillä.

      Onkin aika jäädä eläkkeelle, ja jättää kuin koira pas..kansa toisille hoidettavaksi.

      Vieläkö äänestämme samat ,vielä kerran valtuustoon.

      KYLLÄ!!!!

      • ihannormi

        Tietenkin. Koitat haukkuu mut karavaani kulkee.


    • liitto

      Ei oikein vakuuttanut toi tutkimus joka tehtiin liitoskunnista,kaikilla vaikeuksia taloutensa kanssa.

      • Ei hyvä

        No eihän millään kunnalla tietysti hyvin mennyt mutta liitymällä tuohon ratapihan mafiaan muut kunnat teki omalta osaltaan päätöksen taloudellisesta itsemurhasta kuten seutunsa työpaikoista luopumisen. Omillaan tai liitoksilla ilman tuota kyläpahasta olisi talous ollut paremmin hoidettavissa vai voiko joku muka esittää että tuo entisillä kartoilla näkynyt pieni pläntti olisi muiden pelastus.

        Huonoa on tetysti sekin että ovat niin itsekeskeisiä minä itse ihmisiä, mikä taas kasvattaa kustannuksia kuten huomattu. Tuntuu kaikki säästötoimet heidän mielestään vaan koskevan muita ei heitä itseään, pientäkin säätöä manski seudulle niin alkaa sellainen parkuminen kun viimeistä leipäpalaa vietäisiin kädestä. Pari tuttua on sitä mieltä ettei heidän mielpiteensä mene Kouvolan Sanomien nettisivuilla läpi mutta noita manskin klaanin härskejäkin tarinoita tulee näkyviin.


    • hyvä näinkin

      Ei tätä liitosta enää pureta vaikka miten valitetaan,koitetaan vaan kestää

      • Ei pureta ei

        Mut nyt hajoaa koko kunta/kaupunki.
        T'ää on konkassa kohta.
        Mut Lamminmäki pääsee eläkkeelle hieromaan kyr......sä


    • perusjuntti

      Kyllähän nämä liitokset sellaisia tahtoo olla että' vähänkin syrjemmästä ensimmäisenä lakkautetaan koulu, ja sen jälkeen sinne ei muuta kukaan lapsiperhe enää.

      • melkosta menoa

        Niin tekeehän nuo muutama paikallinen poliitikko itsestään täysin naurettavia jokeri korttineen ja muussa keskustan kiimassaan, sairaaksihan tuo on mennyt kuten suurin osa on havainnutkin.

        Pahinta tietysti on tuo tuossa kun ne tuo kustannuksia siitä huolimatta vaikka ne tuntuu naurattavan kaikkia. Mutta eiköhän taas kohta tule ihmeen ihania miljoonia tuottavia ratkaisuja.


    • uskossa hyvä elää

      Nyt ehkä kannattaa äänestää tätä Koivistoa ja hänen mukaansa ajattelevia naisdemareita. Tuolla saadaan ehkä loppu tuolle kaikki keskustaan ajattelulle.

      Nythän kaikissa päätöksissä asiat menee ihan pepulleen eikä edes demareilta löydy intoa ajatella asioita. Tuo Koivisto ja nuo naiset todennäköisesti osaisi ajatella asioita oikein ja heidän ansiostaa Ratamo unohdettaisiin ja rakenettaisiin tarvittava asianmukainen sairaala sairaalanmäelle. Koivisto täteineen kun ensi vaaleissa edustaa Kokoomusta meidän kaikkien tukea ja turvaa.

      Taitaa tulla Persuille ja Demareille sellainen vaalitappio että putoavat puoluekartalta.

      Larikkakin fiksuna miehenä menee varmasti tuohon järkevään sairaala ratkaisuun.

      Kuntaliitos on parasta mitä paikallinen asioiden hoito on voinut edes unelmoida.

    • Pipo päähän

      Nyt on joltain hörökorvalta paleltunut pää!
      Ja minä en Kouvolan suhteen eläisi uskossa enkä toivossa.

      • HAH HAH HAH HAH HAH

        Mitä eikö muka kaikkien normaalien työssäkäyvien pidä äänestää Kokoomusta.


    • Ihantyytyväinen

      Talous plussalla! Kannatti yhdistyä :)

      • Uskoo ken tahtoo

        Eipä taida olla!
        Voi ilmoittaa myös sinulle että se on 25 miljoonaa plussalla.
        USKOT SIE??
        Kouvolan sanomat nyt kirjoittelee mitä niille päähän pälkähtää.
        Se on vähän niin että kolikolla on kaksi puolta.
        Odotamme seuraavaa siirtoa kaupungilta julkisuuteen.
        JA SEKIN NIIN NAURETTAVA ETTÄ TAPPAA KOUVOLASTA TAAS VERONMAKSAJIA SATOJA.
        Nyt ei mene enää kaupunki kunta konkurssiin vaan koko SUOMI ajetaan siihen.

        Ja naapurimme VENÄJÄ korjaa sen itselleen.


    • tyytyväinen just joo

      Asiata puhuttiin jo ennen liitosta kukaan ei voi sanoa jälkiviisaaksi kun puhutaan noista muutaman pikkukouvolan kylävaltuutetusta, voiko enää härskimpää kyläpolitiikka tehdä veromaksajien rahoilla ja sairaanhoidon romuttamisella.

    • heippa vaan

      Huoh. Erotkaa vaan kuusaalaiset ja ottakaa se toinen tehdaspaikkakunta mukaan, me muut pärjättäis täällä oikein hienosti ilman teitä.

      • Ei pahalla mutta

        Siis mitä tarkoittaa "me muut", itse en ole Kuusankoskelta mutta olen varma että jos me muut ei olisi liittyneet tuohon muutaman raiteen läpikulku paikkaan niin se olisi sen seudun nykyisillä päättäjillä uponnut nopeammin kun Ratamo suohon.

        Kyllä vanhan Kouvolan ihmisten pitää ihan nöyrästi olla tyytyväisä että muut tulimme teidät pelastamaan. No nyt me muutkin ollaan naimisissa teidän suuruuden hullujen ja rakennusbisnesten ehtojen mukaan elävien päättäjien kanssa. Ehkä teidän pitäisi seuraavissa vaaleissa hiukan miettiä ketä äänestätte niin jos tämä tästä lähtisi oikeille linjoille.


      • olemme pelastuneet
        Ei pahalla mutta kirjoitti:

        Siis mitä tarkoittaa "me muut", itse en ole Kuusankoskelta mutta olen varma että jos me muut ei olisi liittyneet tuohon muutaman raiteen läpikulku paikkaan niin se olisi sen seudun nykyisillä päättäjillä uponnut nopeammin kun Ratamo suohon.

        Kyllä vanhan Kouvolan ihmisten pitää ihan nöyrästi olla tyytyväisä että muut tulimme teidät pelastamaan. No nyt me muutkin ollaan naimisissa teidän suuruuden hullujen ja rakennusbisnesten ehtojen mukaan elävien päättäjien kanssa. Ehkä teidän pitäisi seuraavissa vaaleissa hiukan miettiä ketä äänestätte niin jos tämä tästä lähtisi oikeille linjoille.

        Ilman nykyistä kaupunginjohtajaa ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaa kaikki menisi perseelleen, nyt uskaltaa nukkua yönsä rauhassa, tietää että kunnan talous on parhaassa mahdollisessa hoidossa ja tietää että tulevaisuudessa on riittävästi sairaanhoitopaikkoja.


      • Ihan totta?
        olemme pelastuneet kirjoitti:

        Ilman nykyistä kaupunginjohtajaa ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaa kaikki menisi perseelleen, nyt uskaltaa nukkua yönsä rauhassa, tietää että kunnan talous on parhaassa mahdollisessa hoidossa ja tietää että tulevaisuudessa on riittävästi sairaanhoitopaikkoja.

        Ja kello yli kolme ja valvot ja kirjoittelet tänne.
        Vai unissasiko?
        Aika väsynyt olet koska tuollaista dibadaabaa suollat.


      • daipa daipa duu
        Ihan totta? kirjoitti:

        Ja kello yli kolme ja valvot ja kirjoittelet tänne.
        Vai unissasiko?
        Aika väsynyt olet koska tuollaista dibadaabaa suollat.

        Kyllä elämä on ihanaa saame uuden hienon sairaalaan ja vielä teidän rahat sen maksamiseen.


      • Tule jo Superjytky
        daipa daipa duu kirjoitti:

        Kyllä elämä on ihanaa saame uuden hienon sairaalaan ja vielä teidän rahat sen maksamiseen.

        Meni vaan teidän ja Larikan kuten sen kumppaneiden suunnitelmat överiksi, menee teidänkin rahat. No saattehan nauttia kun täällä sivussa missä ihmisillä järki pelaa häviää kaikki koulut. Mutta kuten ajattelette mitä nyt noista maalaisten pennuista.

        Vai sairaalaan saatte, eiköhän kohta tuoda valtuuston kokoukseen asemakaavan muutoksia hautausmaiden laajentamisista, ja se sama mummo kysyy että mistä näissä oikein päätetään. Ei ehkä tuossa teidän höynäytettyjen tarinassa kannata puhua oikeasta sairaalasta.

        Onnea vaan ensi vaaleissa, perkele että on tyhmiä ihmisiä ette edes ymmärrä tuota että se omakin seutu tyhjenee ja on kohta monta neliökilometriä tyhjiä paskaisia liikehuoneistojen ikkunoita siellä asemakylässä. Ei ne ikkunat puhdistu tällä kaupunginjohtajalla ja kaupunginhallituksen puheenjohtajalla puolueineen vaikka siihenkin sijoitettiin 400 000 euroa.


    • mdn1

      Kuntarajat voi tietenkin vetää minne tahansa ja niiden mukaan sitten eletään mutta kyllä se sukupolven vie, vähintään, ennenkuin kuusaalaiset, valkealalaiset yms tuntevat olevansa kouvolalaisia.

      • Ei koskaan kouvola

        Noista perkeleen pikku-Kouvolan ahneista hyeenoista kun päästään niin alkaa olla mahdollisuus olla yhtenäinen kunta. He ovat tottuneet että koko ajan rakennetaan kustannuksista välittämättä ja nyt tietysti kuntaliitoksen jälkeenkin edelleen pitää rakentaa samalle seudulle mihin he ennenkin päättivät rakentaa vaikka suolle jos eivät muuta keksi.

        Ainoa ja vain ainoa mahdollisuus on nousta tästä että oikeastaan kukaan tuolta vanhan pikku-Kouvolan alueella asuva valtuutettu ei päätä mistään mitään, ei ainakaan demarit ja kokkkarit.

        Ei todella ole kovin vaikea osoittaa syyllisiä kun talous on kuralla ja tehdään täysin järjettömiä päätöksiä. Asemakylän porukka tuhoaa koko seudun, no sinänsä ei ole uutinen ja sitä myöten vastuu lankeaa kaikille jotka päättivät yhdistymisestä tuohon korppution ja kaikkea muuta kun kansalaisia ajattelevaan roskasakkiin.

        Oikeasti hävettää kirjoittaa nykyään asuinpaikaksi Kouvola ja usein kirjoitankin sen vanhan ja oikean vaikka se herättää kysymyksiä. Ehkä(epäilen kyllä vahvasti) saattaa mieli muuttua pitkän ajan kuluttua sen jälkeen kun päästään noista manskin kyläpoliitikoista, eihän ne omallekkaan seudulle saa kun murhetta ja kurjuutta kun koko keskustakin autioituu.


    • uutiset paljastaa

      Totta joka sana.

    • todella outoa

      Taitaa tuolta pikku Kouvolasta löytyä Suomen typerimmät päättäjät. Odototetaan vaan ohjelmaa tästäkin asiasta niin sinne menee kolmoisvoitto ilman tulkintaa, heidän ansiostahan eduskuntakin alkoi ihmetellä uuden kuntalain systeemejä.

      Me paljon sivistyneemmät saimme noista melkoisen harmin ja rahan menon. Eihän tarvitse kun katsoa rakennuksia tuolla kommunismissa ja muualla entisen viiden kunnan alueella niin ymmärtää tuon sairauden mikä siellä on. Kyllähän tässäkin on aivan selvä vastakkain ajattelu kommunismin ja normaalin elämän välillä ja kuten huomattu niin äänestäjätkin on siellä kun Pohjois-Koreassa.

      Olisi korkea aika tehdä koko tuon systeemin ympärille korkea aita ja antaa heidän olla omillaan, mikä velvollisuus meillä on rahoittaa tuota korruptiota.

    • Hyvä idea

      Huudatetaan Larikka kuninkaaksi tai joksikin palokeisariksi ja samalta seudulta valitaan pari prinsessaa. Tuon jälkeen puretaan kuntaliitos ja jätetään tuo kuningaskunta omilleen.

    • Kuntaliitos, nou nou

      Pakkohan se on myöntää että tuolta vanhan Kouvolan alueelta ne löytyy jotka ovat saaneet kuntaliitoksen huonoon valoon kun eivät halua/pysty ajattelemaan koko kuntaa ja kuntalaisia.

      Toki tämä tiedettiin ja siksi ei asiasta tullut kansanäänestystä. No palokeisari hovineen aikansa hilluu, toki tulee kalliiksi ja tuo monelle murheita. Onhan jo monen nuoren koululaisen koulupäivä pidentynyt huomattavasti. Taisi tuolla ratapihallakin käydä samoin siellä jopa 10 minuuttia päivä ja voi sitä parkua kun päättäjät vie ajallisesti mahdollisuuden harrastuksiin. Toki sinne rakennetaan pari uutta koulua vuodessa ja kaikkihan sen tietää etteivät varmasti niitä yksin maksa. Saattaa tulla välivuosia tuohon koulujen rakentamiseen kun alkaa tuo suon täyttäminen.

      Vaikka tänne kirjotin niin Kuusankoskelta en ole ja edelleen olen sitä mieltä ettei kuntaliitosta oli pitänyt tehdä kenenkään vanhan Kouvolan kanssa. Rosvoja ja pahimman luokan kyläpoliitikoita ovat.

      Olisi muuten ihan kiva saada lukuja näistä koulujen lopettamisista ja niiden säästöistä kun kaikki kustannukset otetaan huomioon. Jos ei säästöissä pystytä esittämään kuusinumeroisia lukuja joissa ykkönen ei ole edessä niin sanoisin että hävetkää. Ratamoon satoja miljoonia ihan tyhmyyttä kun pääsisi paljon halvemmallakin mutta rahan ahneilla oma etu lasten edun edellä. Eiköhän tämä kepulainen tasapuolisuuden vaatija taas uhkaile kohta kouluruokailun poistamisella jos ei pelloiltaan saa moottoritietä Ratamoon.

    • näin vai noin

      Iittiläisten kannattaa miettiä tarkkaan mitä tekee.

    • kantsii miettiä

      Lahdesta en tiedä mutta Kouvolasta kannattaa pysyä kaukana. Ehkä asia on toinen kun sukupolvi vaihtuu ratapihalla,

    • hahahahaha!

      No millos se kuntaliitos puretaan? Joko kohta?

      • kantsii miettiä

        Mistä päättelet että kuntaliitos puretaan. Ei koskaan, tosin sitä ei olisi koskaan edes pitänyt tehdä ainakaan tässä muodossa Larikan porukka olisi ehdottomasti pitänyt jättää pois.

        Kuulostaa ehkä julmalta mutta oisi sossu niitä (teitä) auttanut.


      • H hahahahahhh
        kantsii miettiä kirjoitti:

        Mistä päättelet että kuntaliitos puretaan. Ei koskaan, tosin sitä ei olisi koskaan edes pitänyt tehdä ainakaan tässä muodossa Larikan porukka olisi ehdottomasti pitänyt jättää pois.

        Kuulostaa ehkä julmalta mutta oisi sossu niitä (teitä) auttanut.

        Mitä tuo edes tarkoittaa?


      • Voi voi
        H hahahahahhh kirjoitti:

        Mitä tuo edes tarkoittaa?

        Siinä sinulle pohdittavaa. Fiksut tosin ymmärtää asian heti.


      • Hahahahahhh
        Voi voi kirjoitti:

        Siinä sinulle pohdittavaa. Fiksut tosin ymmärtää asian heti.

        Taitaa olla jotain sun omaa kieltä.


    • Kantakouvola

      Kannatan!

      Kuusankoski pitäisi vapauttaa Kouvolasta ja antaa mennä konkurssiin, jonne se oli ennen kuntaliitosta menossa.

    • Oikeinihanaaolla

      Vanhukset jaksaa vääntää ja valittaa tästäkin. Ei taida olla muuta tekemistä. Onneksi normaalit ihmiset osaavat sopeutua. Kunhan vielä saataisiin se uusi sairaala. Ainiin mutta ettehän te sinne voi astua vaikka tavallisen kansan tahtomat uudistukset puristaisikin rintaa. Tuntuu vaan että äänekkäin valituskuoro on jo sitä kansaa joka käy muutenkin yksityisellä.

      Porvareilla on vara käydä.

    • kuntaliitos

      Kouvola ja Lapinjärvi ja Loviisa yhdeksi kaupungiksi.

      • Esan porukka

        Kuusankosken Seutu lopetettiin vuonna 2008, kun se suhtautui kuntaliitokseen kriittisesi. Kenen käskystä lopetettiin? Taisi olla J. Nybergin. Totalitääristä toimintaa, vai mitä.


      • Paska juttu
        Esan porukka kirjoitti:

        Kuusankosken Seutu lopetettiin vuonna 2008, kun se suhtautui kuntaliitokseen kriittisesi. Kenen käskystä lopetettiin? Taisi olla J. Nybergin. Totalitääristä toimintaa, vai mitä.

        Kun J.Nyberg on ollut Juhani Pousin kaveri jo pitkään, ymmärtää sen, että kuntaliitos runnottiin väkisin, vaikka kuusankoskelaisista sitä kannatti vain kymmenkunta prosenttia.

        Nyt entisen aluesairaalan ja nykyisen PoKS:n toiminta lopetetaan vuonna 2018 Juhani Pousin tahdosta . J. Nyberg tyytyy tähän ratkaisuun. Mitä Kuusankoski menettää seuraavaksi? Psykiatrinen sairaala mäeltä siirtyy Kotkaan vuonna 2018. Erityishuollon palvelut supistuvat rajusti 2 - 4 vuoden kuluessa. Kuusankosken alueelta lähtee satoja työpaikkoja muualle Nybergin ja rakennusneuvoksen kaveruuden seurauksena.


      • Elehtinen
        Paska juttu kirjoitti:

        Kun J.Nyberg on ollut Juhani Pousin kaveri jo pitkään, ymmärtää sen, että kuntaliitos runnottiin väkisin, vaikka kuusankoskelaisista sitä kannatti vain kymmenkunta prosenttia.

        Nyt entisen aluesairaalan ja nykyisen PoKS:n toiminta lopetetaan vuonna 2018 Juhani Pousin tahdosta . J. Nyberg tyytyy tähän ratkaisuun. Mitä Kuusankoski menettää seuraavaksi? Psykiatrinen sairaala mäeltä siirtyy Kotkaan vuonna 2018. Erityishuollon palvelut supistuvat rajusti 2 - 4 vuoden kuluessa. Kuusankosken alueelta lähtee satoja työpaikkoja muualle Nybergin ja rakennusneuvoksen kaveruuden seurauksena.

        Juuri näin. Pousi on varsinainen pelimies, jolle ei edes Jukka Nyberg pärjännyt, vaan meni ns. retkuun.


    • tälläistä menoa

      Vanha Kouvolahan oli tunnetusti kriisikunta ja siksi huijattiin muut se pelastamaan. Kuntaliitossopimukseen kirjattiin takuu että palvelut säilyvät joka puolella kunnan alueella, mutta kuten olemme nähneet niin korruption ja kyläpolitiikan ansiosta niitä sopimuksia ei ollut edes tarkoitus noudattaa ja kunnioittaa.

      Nyt Larikan klaanin on helppo taata vain manskin kulmilla asuville sairaanhoito Ratamon myötä kun asiasta on hallinto-öikeuden päätös.
      http://www.ita-savo.fi/uutiset/lähellä/oikeus-kuntaliitossopimus-ei-sido-juridisesti-124118

      Jostain luin että juuri Kouvostolliton takia uusi kuntaliitoslaki laitettiin jäihin kun huomattiin eräiden puolueiden häikäilemättömyys asioissa. Oli pakko laittaa asia sivuun ihan oman puolueen kannatuksen takia. Eli ollaan me jossain kuuluisia ja ollaan vaikutettu päätöksiin.

    • ihan vaan kyselen

      Koulut menit.

      Kirjastot meni.

      Koulut meni.

      Lukiot ei vielä menneet, mutta yritys on kova.

      Sairaala ja muu terveydenhuolto menee.

      Kaiken kukkuraksi joudutaan vielä maksamaan asemakylän kultapossukerhon bisnesten tuotto.

      Oliko tuo kaikki juuri noin kirjattu sopimukseen kun tehtiin tuo kuntaliitoskusetus.

      • Just noin

        Tahaton tai tahallinen (todennäköisesti tahallinen) mutta tuon koulut voisi sanoa kolmannenkin kerran.


    • taas rakennetaan

      HEH. Larikat ja kumppanit nauraa teidän kuntaliitos sopimuksille.

      • Lälli

        Juuri näin. Kouvolan kokkarit ovat nauraneet jo viisi vuotta hölmöille ja hyväuskoisille entisten naapurikuntien luottamushenkilöille ja johtaville viranhaltijoille.


    • Elämä on valintoja

      Teidän sulautuminen meihin meni juuri niin kun se oli suunniteltu, aina ei voi voittaa ja joskus ehkä pitäisi ajatella. Mutta nyt näin edetään demokraattisilla päätöksillä, eli pulinat pois.

      HEH. Samoin koulut ja muut menee suunnitellusti. Nyt rakennetaan Ratamo ja sen jälkeen taas rakennetaan, nimittäin uusi sairaala. Mikäs se sellainen kaupunki on jossa ei sairaalaa olisi. Vai mitä?

    • kouvola

      Eli suunniteltiin rahaton Kouvola.

    • Kouvolast

      Koska Kouvolassa aletaan tajuta että on vaan yksi Kouvola?
      Meneekö siihen toiset viisi vuotta vai kenties kokonainen sukupolvi?

    • Ei kouvolasta

      "Koska Kouvolassa aletaan tajuta että on vaan yksi Kouvola?"

      Tajutaahan se ja siitä normaalit rehelliset ihmiset haluasi päästä eroon, se on edelleen sama vanha kyläpahanen omine ahneine kyläpoliitikkoineen. Nyt ne tuhoaa kaiken mitä sen kylä pahasen ulkopuolella on saatu vuosikymmenien saatossa aikaan. Samoin ne tuhoaa seutukunnan terveydenhuollon ja talouden, roistoja koko sakki ja heidän omaisuus olisi heti takavarikoitava että saadaan edes jotain takaisin.

      Kokoomus ja vihreät kaikista pahimpia, toki vihreiden edustajien puolesta sen verran sanottava että eivät ehkä ole ihan itse selvillä mitä päättävät ja puhuvat, heillä ei ihan kaikki inkkarit ole kanootissa ja ei tietysti ne Kokoomukselaisetkaan ole ihan sitä terävintä sakkia. Mutta vastuu pitää silti kantaa.

    • outoa porukkaa

      "Kokoomus ja vihreät kaikista pahimpia"

      Täysin samaa mieltä ja varmasti moni muukin. Se joka tuota epäilee niin menkää lukemaan KouSan sivuilta pitemmältä ajalta kirjoituksia vaikka säästöistä ja Ratamosta.

    • Ulos tästä tivolista

      Kokoomus, Vihreät ja asemakylän kyläpoliitikot. Kepu tällä seudulla lipoo ja kulkee kenen mukana vaan joka ei puutu heidän tukiinsa, yksittäiset ihmiset ja palvelut on toisarvoinen asia oma etu paras etu. Ratamossa heiltä tunnetusti sitten menikin konseptit täysin sekaisin kun eivät oikein tienneet ja ymmärtäneet kenen kelkkaan kannattaa mennä.

      • Hih hih hih

        Eiköhän taas kohta Kepun leiristä kuulu että jos ei suohon haluta upottaa satoja miljoonia niin sitten on tingittävä kouluruokailusta.


      • Killeriä
        Hih hih hih kirjoitti:

        Eiköhän taas kohta Kepun leiristä kuulu että jos ei suohon haluta upottaa satoja miljoonia niin sitten on tingittävä kouluruokailusta.

        Vaikuttaa siltä, että Pousin lahjukset Kouvolan valtuutetuille on tehnyt tehtävänsä. Lähes kaikki valtuutetut näyttävät olevan ns. Pousin koukussa. Suoratamo rakennetaan, vaikka siihen uppoisi 200 milj. euroa.


      • Eikä siinä vielä k..
        Killeriä kirjoitti:

        Vaikuttaa siltä, että Pousin lahjukset Kouvolan valtuutetuille on tehnyt tehtävänsä. Lähes kaikki valtuutetut näyttävät olevan ns. Pousin koukussa. Suoratamo rakennetaan, vaikka siihen uppoisi 200 milj. euroa.

        Nyt kouvolan hullut päättäjät haluaa asuntomessut tänne muuttotappiolliseen tuppu kylään.
        Mutta täällä on kokemattomien "herran" nappuloiden hyvä toteuttaa itseään ja saada vuosia kerrytettyä hyvissä viroissa.
        Mikä näiltä surkeimmilla papereilla koulusta vapautuneilla on ainoastaan Kouvolassa mahdollista
        Eihän kukaan täysjärkinen nyt tee noin typeriä päätöksiä kuin kouvolan päättäjät.
        Suosairaala,nyt on vaan jonkin päättäjän pakonomainen asia saada omana aikanaan läpi.
        Ja kohta sitten eläkkeelle ja eipä ollakkaan vastuussa. enää mistään sen jälkeen.
        Mutta antakaa tehdä asuntomessut, suosairaalat. kattaa kävelykatu ym.........
        mitä niistä jauhamaan.
        Katostaan sivusta minne tämä johtaa.
        Otetaan kaupunkiin asumaan pakolaisia, kaikki työssä käymättömät sosiaalipummit ja vanhukset että saadaan kouvolaan asukkaita.
        Ja menoja kaupungin kassaan
        Antaa mennä kun on niin hyvä alamäki!!!!!!!!!!!


    • !!!!

      Jos kuntaliitosta ei olisi tehty niin ei niissä entisissä kunnissa ja kaupungeissa mikään olisi sen paremmin kuin nyt eikä niillä entisillä kunnilla ja kaupungeilla rahaa olisi sen enempää yhteensä kuin Kouvolalla on nyt.

      • Kyllä kansa maksaa

        Pikku-Kouvola on tästä kuntaliitoksesta mitannut ulos jo lähes 100 milj. euroa uudisrakentamisena ja peruskorjauksina alueelleen. Sitähän se pikku-Kouvola odotti, kun rakennukset olivat rempallaan eikä rahaa rakentamiseen ollut.


      • Olisipa.

        Kaikki selviää kaupungin tilinpäätöksisitä.

        Ja vanhojen kuntien alas ajo rahalla olisi jo pyöritetty näille vuosille vaikka miinusmerkistä tulosta.

        Velkaa olisi silloinkin .vähempi kuin nyt uudessa kouvolassa on asukasta kohden.

        Ja uskallan sanoa että palvelut olisi olleet paremmat kun luvattiin uuden kaupungin mukana tuomat.


    • alas mennään lujaa

      http://www.kouvolansanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2014/10/31/Koulumatkustus sujuu toiseenkin suuntaan/2014218110722/69

      >>Lopuksi haluan pyytää anteeksi Elimäen asukkailta — alkuperäisiltä ja tänne muuttaneilta — että äänestin kuntaliitoksen puolesta. Mitään en ole niin syvästi katunut. Hävettää sanoa lapsille, että äiti oli yksi hyväuskoisista hölmöistä>>

      Ei muuten ole ainoa sen aikainen valtuutettu joka katuu päätöstään ja ymmärtää että oli hyväuskoinen hölmö, vaikka ei ole julkisesti selkärankaa myöntää. Ainoa paikka missä nuo tuon aikaiset valtuutetut nauravat vieläkin mahat kipeinä tehtyä hyvää päätöstä löytyy tuolta pikku Kouvolasta. Saakohan Riepula vieläkin jotain bonuksia asiasta.

      Moni valtuuttettu joutuu nyt sitten kantamaan häpeää hautaan asti ja sille ei voi mitään. Ei voi kun katsella miten Larikan johdolla asemakylän kyläpoliitikot jyrää muut maan tasalle, ja itsensäkin mitä eivät tosin itse ymmärrä.

      Muistan aina kun kuntaliitoksesta päätettiin ja YLE:n alueradio seurasi tilannetta. Muualla valtuutetut alkoivat asettumaan paikoilleen niin tuli ilmoitus että Kouvolan valtuutetut on päättäneet jo asian omalta osaltaan. Vaikka ei enää naurata niin silloin kyllä naurettiin kippurassa, kun vielä vahvasti oli sellainen usko ettei muut lähde siihen tivoliin.

      Tarja Iivonen tuntuu olevan suoraselkäinen ihminen joka uskaltaa myöntää virheensä ja osaa myös katua.

    • suosuosuosuosuosuo

      Kuinkahan kauan menee kun tulee seuraava ulos kaapista ja katuu liitosta. Kyllähän tuosta ratapihasta murheet saatiin.

    • mdn1

      On aivan päivänselvää että Kouvolassa on jotain tehty väärin. Kun katsoo Suomen karttaa ja missä Kouvola silaitsee niin ei hemmetissä tällä sijainnilla voi olla taantuva muuttotappiopaikkakunta ellei asioita ole ihan monumentaalisesti ryssitty.

      • Oli tahra kartalla

        Vain ja ainostaan kaiken murheen syyt löytyy tuosta entisestä pikku kunnasta jota ennen kutsuttiin Kouvolaksi nykyään pikku Kouvolaksi. Kun lukee noita paikallisen lehden nettikeskusteluja niin asia varmistuu epäilijöillekin, jos heiltä viedään yksi puistonpenkkikin niin alkaa hirveä parku ja itku. samaan hengenvetoon itse vaativat pikku Kouvolan ulkopuolelta kaiken lopettamista yhteisen edun nimissä. Alkaa olla jo sairasta touhua, pitävät vielä itseään muka seutukunna pelastajina vaikka muut kustantaa heille kaiken.

        Parasta olisi jos koko alue eristettäisiin ja laitettaisiin puomit ettei kukaan mene sinne ja kukaan ei sieltä poistuisi. Ainoa mikä jäisi harmittamaan niin seutukunnan paras suurempi kauppa Prisma jäisi sinne mutta senkin kestäisi ja todennäköisesti sekin tekisi nopeasti Larikat ja investoisi sivistyksen puolelle melko nopeasti.


    • kylillä puhelee

      Onkohan Ratamo päätöksessä käynyt samoin kun kuntaliitoksen osalta. Moni päättäjä oli laittanut itsensä henkilökohtaisesti niin liriin että oli pakko kuunnella ohjeita tai muuten.........

    • Tämäkin piti nähdä

      Mitä yhteistä on vanhan pikku-Kouvolan joka asemakylänäkin tunnetaan kyläpoliitikoilla ja rysillä.

      Jokainen voi miettiä kun kummankin tavoitteita ajattelee, älykkyyttä ja ajatusmallia miten ne hoitaa. toki pikku-kouvola eroaa siinä etteivät itse ymmärrä suhdelukuja mistä yrittää kaapata, eli ovat typerämpia.

      Näkyy jo naapurikunnissakin herättävän hilpeyttä, meillehän nauraa jo koko Suomi. Tai siis noille kouvolaisille.

      http://www.kymensanomat.fi/Online/2014/11/27/Kolumni: Mielensäpahoittajien pääkaupunki/2014318271740/4

    • Yksinkertaista

      Vuoden 2015 kevään aikana pitäisi Lamminmäen ja Niirasen selvittää itselleen ja muille, mikä on suoratamon tulevaisuus.

      Kun valtakunnassa ovat rahat vähissä, luulen, että erikoissairaanhoidossa palveluja keskitetään keskussairaaloihin. Löytyykö suoratamolle mitään roolia erikoissairaanhoidossa Etelä-Suomen sote-alueella? Tuleeko suoratamosta pelkkä terveyskeskus? Kouvolan naapurikunnissa toimii kolme keskussairaalaa, jonne potilaita ohjataan Kouvolasta.

    • kuka uskaltaa

      "Tarja Iivonen tuntuu olevan suoraselkäinen ihminen joka uskaltaa myöntää virheensä ja osaa myös katua."

      Yleisesti kun tiedetään kaikki mikä tähän touhuun liittyy ja miten edetään niin tuo Tarja Iivonen nousee melkoiselle korokkeelle kirjoituksellaan.

      Muut on nyhveröt tai itsensä ilmeisesti elämässään melkoiseen orjuuteen järjestäneet saavat hävetä. Varmasti ymmärtävät asian mutta rahkeet tai uskallus ei riitä tulemaan ulos kaapista.

      Paljonhan kirjoitetaan vapaamuurareista tai jopa paikallisesta mafiasta, tiedä sitten mutta joku varmasti vaikuttaa.

      • Paska juttu

        Olen sitä hieman ihmetellyt, että demari J. Nyberg kaveeraa valtakunnallisestikin tunetun grynderin kanssa, jolla ei aina ole ollut puhtaat jauhot pussissa. Eiköhän siitä kärsi Pohjois-Kymenlaakson demarien maine. Mikäli lähdetään ns.hämärähommiin, ei siltä tieltä ole aina paluuta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe