Kärhö 5 vyöhykkeelle, kärhöpistiäisen hävittäminen

kärhöilijä

Hei!
Mitkä kärhöt menestyvät 5 vyöhykkeellä? Itsellä on sininen alppikärhö.
Mieli tekisi isokukkaista jalokärhöä tai jotain viininpunaista kärhöä vierelle.
Osaatteko suositella?
Onko vinkkejä kärhöpistiäisen nujertamiseen?

3

824

Vastaukset

 • Pistiäisistä ei mitään havaintoa, moisia ei ole onneksi näkynyt.

  Itte asustelen Oulun seudulla lähellä merta, vyöhyke teoriassa 5, käytännössä ehkä 4 tontin suojaisuuden vuoksi.
  Mulla ainakin Jackmanniit säilyy yli talven. En edes suojaa erityisesti, lumipeite näyttää riittävän.
  Yhden valkoisen olen antanut kasvaa pitkin maata, aattelin sen olevan niin arka. Se tekee uusia versoja koko varteen ja kukkii aiemmin kuin muut. Tukea myöten kasvavista latvukset pitää leikata joka kevät ja punaisen kukinta ei kaikkina vuosina ole oikein runsas - siniset paremminkin toimii.

 • Meillä oli toissa kesänä alppikärhössä juuri tuo pistiäinen, syksyllä ei ollut enään yhtään lehteä. Muihin kärhöhin se ei tullut, vaikka Jackmanni oli vieressä.

  Tänä kesänä pitää seurata aikaisemmin ja myrkyttää.

 • Viinikärhölajikkeita kannattaa kokeilla. En tosin osaa sanoa miten taimia ja 5- vyöhykkeellä saatavissa. Itse ostin Helsingistä Clematis viticella "etoile violette" taimen tänä kesänä, aiemman alppikärhön tilalle. Eli kyseessä on yksi viinikärhölajike. Niiden pitäisi olla jalo- ja loistokärhöjä kestävämpiä. Lisäksi minulla on kasvanut muutaman nvuoden ajan Jacmanii -jalokärhö, joka näyttää lisääntyvän hyvin hitaasti, tänäkin kesänä vain kaksi versoa kasvattanut, samoin viime kesänä, niissä oli yhteensä alle 10 kukkaa. Mutta pitänee olla tyytyväinen että on pysynyt ylipäätään hengissä. Olen suojannut tyven havuilla myöhään syksyllä ja lisäksi kasannut päälle lunta mahdollisimman paljon.
  Kärhopistiäinen meinasi syödä yhtenä kesänä alppikärhön paljaaksi. Suihkuttaminen BioKill sumutteella tehosi, toukkia tippiu varmaan satapäin maahan melkein samantien. Olivat kadonneet seuraavana aamuna, luulen että siilit tai linnut söivät.
  Kyllästyin alppikärhöön kun se vanhemmiten risuuntuu alaosastaan eikä kukintakaan ole mielestäni juuri mistään kotoisin.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

 • VilleGallesta eronnut Veronica Verho pyörsi päätöksensä: ”Kaksi vuotta sitten sanoin, etten koskaan…!”
 • Putous-juontaja Roope Salmisen seksuaalirikossyyte puhuttaa - näin tähtinäyttelijä Christoffer Strandberg kommentoi tilannetta Seiskalle!
 • Helena Ahti-Hallbergin muodonmuutos ällistyttää: ”Vaatekaapin sisältö meni uusiksi” – kuva!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3479
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1052