näyttelijäksi Lontooseen

Tulevaisuuden unelma

Terve! Oon 15 vuotias poika ja haaveilen näyttelijänkoulutuksesta Lontoossa (tai muualla Englannissa) lukion jälkeen. Tiedän hyviä Englantilaisia dramakouluja ja tiedän, millaiset niiden pääsykokeet ovat. Suurimmassa osassa pitää lukea englanniksi omavalintainen pätkä jostain vanhasta näytelmästä (esim. Shakespearesta) ja pätkä jostain modernimmasta näytelmästä. Mulla itelläni on kohtuullinen enkun kielen taito ja se tietysti hioutuu, jos opiskelun ajaksi muuttaisi Englantiin.
Haluaisin mieluusti tietää, onko täällä muita ikätovereita, joilla on samankaltaisia haaveita. Olisi myös mukava saada tietää, mitä kaikkea näiden unelmien toteuttamisessa kannattaisi ottaa huomioon.
Toivon, että saan asiallisia vastauksia. Pyytäisin myös, ettei jokaisessa vastauksessa lukisi "sulla ei oo mitään mahdollisuuksia" tai "tyypillistä nuorten haaveilua" tai "haista pas*a, lol" tai "haluat vain julkisuutta". Vastatkaa kunnolla!
Haluan näyttelijäksi Englantiin, koska maa kiehtoo minua ja haluan päästä osaksi sitä kulttuuria. Saattaisin muuttaa sinne muutenkin kuin näyttelemisen merkeissä. En kaipaa julkisuutta vaan haluan yksinkertaisesti näyttelemään sinne. Kaikilla saa ja pitää olla haaveita ja niitä ei ole mikään häpeä yrittää toteuttaa. Minä aion pyrkiä kohti omaani, jota ei ole myöskään mahdotonta toteuttaa. Se saattaa toki muuttua vuosien varrella, mutta sillä ei ole väliä. Toivottavasti muutkin pyrkivät kohti omia haaveitaan eivätkä anna toisten lannistaa.

Kiitos vastauksistanne jo etukäteen

11

1352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Londoni

      Hienoa etta sinulla on motivaatiota lahtea kokeilemaan elamaa ulkomailla jo noinkin nuorena. Itse lahdin Lontooseen 20 vuotiaana ja taalla viela ollaan.

      Nayttelijakouluista en paljon tieda muutakuin sen etta hyvaan sellaiseen on aika vaikea paasta. Taalla myos painotetaan sita etta eri Englannin aksenteilla plus Ameriikan aksentilla olisi hyva osata vuorosanat etta saa toita jatkossa. Toki mita nuorempana tanne lahtee niin sita enempi on aikaa opiskella, mutta voin sanoa etta suomalaisena nama enkku aksentit (esim. cockney, pohjois, etela yms.) on aika vaikea taitaa ja joskus jopa vaikea erottaa onko kuka mistakin kotoisin. Syntyperaiselle enkulle ne erottuvat heti.

      Tiedan pari suomalaista nayttelija tyyppia taalla Lontoossa ja varsinkin toisella ei ole niinkaan natiivin kuuloinen aksentti joten hanen on vaikea saada rooleja. Mutta yrittanytta ei laiteta ja sinulla on ika puolellasi joten rohkeasti vaan etsimaan. Olisiko mahdollista jos hakisit esim. kesa kursseille vaihto-ohjelmien kautta ensiksi niin saisit hieman tuntumaa mita taalla oleminen ja opiskelu vaatii.

      ISO ry:n palstalla (www.isory.org) keskustellaan opiskeluun liittyvista kysymyksista englannissa joten sieltakin varmaan loytyy ihmisia jotka tietavat alasta hieman paremmin. Myos Finnish People Living in London (facebook ryhmassa) on paljon keskustelua asunnoista, toista yms. Varmaan sitakin foorumia kannattaa kayttaa loytaakseen suomalaisia nayttelijoita Lontoosta.

      Lykkya!

    • samaavanhaa

      Hei!
      Olen itse 19 ja matkustan lontooseen 25.6 ja unelmat ovat samat...yritä Suomessa näytellä se olisi hyvä itsekin olin juuri elokuvassa...ja nyt menen 10 päiväksi lontooseen ja yritän näyttelyä siellä on myös se Shakespearen tapahtuma joten uskon siellä olevan talent scout (kykyjen etsiä) joten ole vain rohkea,sosiaalinen ja älä välitä ihmisistä.Etenkin kun meidän unelmat vaikuttavat turhille tai saavuttomattomilta...niin ihmiset lannistaa.Itse olen kokenut samaa...unelmoi..älä koskaan lopeta unelmointia...ja kaikki jotka lannistaa..he pelkäävät sillä he eivät joko osaa unelmoida tai he pelkäävät olla kuin sinä rohkea ja etsiä polkuaansa.

      Sara

    • Londoni

      Samaa mielta Saran kanssa eli unelmia kannattaa yrittaa toteuttaa. Taalla kauan asuneena ja monta suomalaista 'unelmaa' nahneena voin vain antaa realistisia neuvoja varsinkin kun nuoresta ihmisesta on kyse. Kuten mainitsin ISO ry:n palstalla kaydaan aktiivista keskustelua opinnoista (vaikkakin painotteisuus on yliopistopohjainen) ja muista kaytannon asioista (esim. rahahuolet, kavereiden saanti ja koti-ikava). Mielestani nama kokemukset vastaavat hyvin sita mita useampi suomalainen nuori (miksei vanhempikin) kokee eka (parin) vuoden aikana uudessa kulttuurissa. Sanonta 'hyvin suunniteltu on puoliksi tehty' patee ulkomaille lahtemisen kanssa eli sinulla taytyy olla jotain suuntaa ja plan A ja B ennen kuin lahdet Suomesta. Aika paljolti myos nayttelijan uraa varten aletaan painostaa muutakin kuin peruskoulun kaymista. Monilla nayttelijan uraa metsastavilla on taallakin jo korkeamman tason tutkinto silla valin kun he kayvat iltaisin naytelmakouluissa yms. ja ovat aktiivisia yliopistojen naytelmakerhoissa. Mielestani sinun kannattaisi hakea nayttelija kokemusta Suomessa ja kayda lukio jossa voit ottaa enempi luovia aineita (jos sellaisia edes enaa on). Tulla kesaisin kielikursseille (tai naytelma?) ulkomaille plus harjoitella paljon englannin aksentteja.

      Tervetuloa Lontoo visiitille Sara. Toivottavasti kaikki menee hyvin! Ymmarran pointtisi ja mielestani (vain) Suomessa ajatellaan etta unelmia ei kukaan voi saavuttaa. Ne jotka sita yrittavat niin kateelliset ihmiset palauttavat heidat akkia maanpinnalle, joten ymmarran turhautumisesi. En itsekaan pystyisi elamaan sellaisessa yhteiskunnassa. Suomesta ottaisin sen verran irti etta kavisin ilmaisen koulun (lukion loppuun asti) ja ottaisin hatkat maailmalle :)

      • tulevaisuudentoivo

        Kiitos asiallisista ja kannustavista vastauksista. Mun isälle sanottiin kans, että sillä ei oo mitään mahdollisuuksia kirjottaa kirjaa, mut nyt se on kirjottanu neljä, vaikka se ei sen ammatti ookaan. Eihän ne kirjat mitään menestyksiä oo ollu, mutta on sekin jo jotain, että ne on onnistunut julkaisemaan.


    • perusfyysikko

      Itelläni on tarkoitus lähtä Lontooseen vuoden päästä fysiikkaa lukemaan, Hintavaa puuhaahan tämä Lontoossa on verrattuna suomalaisiin yliopistoihin / AMK, mutta varmasti paras sijoitus mitä kukaan voi elämässään tehdä. Jos et vielä lukiossa ole niin suosittelen vahvasti hakeutumaan kansainvälisellä lukio luokalle kuten IB-Lukioon jos sellainen vain lähistöltäsi löytyy. Vaikka kieli ei IB-lukiossa paljoa enempää kehity kuin suomalaisessa yo-tyyppisessä lukiossa, on hakeminen helpompaa ja kansainvälisesti vertailukykyinen todistus huomattavasti vahvemmassa asemassa kuin perus yo-todistus. Itse suoritin IB-lukion suomen rajojen ulkopuolella. Raha ja asunto asioita ei kannata hirveästi miettiä etukäteen koska niihin löytöö aina jotain ratkasuja mutta tärkempää on tietää että oikeasti halaut opiskella haluamaasi ainetta ja olet valmis uhraamaan paljon aikaa ja energiaa haastavissa olosuhteissa. Koska Lontoo on iso ja suosittu opiskelukaunpungi euroopassa on euroopan parhaimmisto tavoittelemassa samoista paikoista, joten haasteita riittää. Myöskin sosiaaliset asiat on syytä miettiä kunnolla onko valmis jättämään kaikki kaverit ja sukulaiset ja mahdolliset tyttö tai poika ystävät. On erittäin yleistä että monet lukion aloittajat haluavat lähteä ulkomaille jatko-opintoihin, mutta lukion aikana kumppani löytyy ja mieli vaihtuu. Myöskin realismi astuu usin esiin, kuin kaikki ihmiset ei voi kirjottaa 6 Llää.

      Ja jos joku opinto innokkuuden perusteella sanoo jotain julkisuuden haluiseksi niin tämä olisi kerrassaan outo koska esim. Oxfordista valmistuu vuosittain satoja englannin kielen opiskelijoita jotka ottavat sivuaineeksi draaman jotka ovat varmasti malmain huippuja nöyttelemisessä ja käsikirjoittamisessa mutta kuinka moni osaisi mainita edes yhden oxfodista aineeseen valmistuneen opiskelijan.

    • hljksdlh

      Munulla ei ole oma kohtaisia kokemuksia, mutta yksi kaverini haki lukion jälkeen juuri lontooseen näyttelijä kouluun ja pääsi sisään. Joten eiköhän sinunkin unelmastasi voi tulla totta!

      • tulevaisuuden unelma

        Kiitos tosi paljon loistovastauksista. Kiva nähdä, että tällä palstalla liikkuu kannustavia ja ystävällisiäkin ihmisiä.


      • tulevaisuuden unelma
        tulevaisuuden unelma kirjoitti:

        Kiitos tosi paljon loistovastauksista. Kiva nähdä, että tällä palstalla liikkuu kannustavia ja ystävällisiäkin ihmisiä.

        lisää vastauksia vaan


      • Tsemppiä!
        tulevaisuuden unelma kirjoitti:

        lisää vastauksia vaan

        Paljon tsemppiä unelmiesi toteuttamiseen! Jos vahvasti uskot itseesi niin mikään ei ole mahdotonta (ainakaan tässä haaveessa). Toivotaan että pääset opiskelemaan haluamaasi paikkaan! :) nimim. Lontoossa kahdeksan vuotta asunut


      • toivotanonnea
        Tsemppiä! kirjoitti:

        Paljon tsemppiä unelmiesi toteuttamiseen! Jos vahvasti uskot itseesi niin mikään ei ole mahdotonta (ainakaan tässä haaveessa). Toivotaan että pääset opiskelemaan haluamaasi paikkaan! :) nimim. Lontoossa kahdeksan vuotta asunut

        Hienoa!


      • Innitrigh'luv
        toivotanonnea kirjoitti:

        Hienoa!

        Moi tulevaisuuden unelma.
        En ikina kirjottele mitaan naille palstoille, mut nyt tuntu niin omakohtaselta ajatuksesi, etta ajattelin jotain laittaa sulle. Toivon todella etta suunnittelun ja kyselyn ja tutkimisen jalkeen oikeasti toteutat ja teet suuren, yrityksen ainakin unelmaasi kohden!
        Ite tassa on mietiskelty jo 21 vuoteen asti etta mita voisi tehda ehka taidealalla. Ja tassa oon nyt Pohjois-Englannissa, Rotherhamissa suunnilleen kenenkaan (ainakaan suomessa) tietamattomassa paikassa aloittamassa Performing arts college kurssia. Vuoden kestaa 2. taso ja sitten haluaisin katsoa muita paikkoja ehka skotlannissa.

        Haluan rohkaista, koska harva sanoi mullekaan mitaan rohkaisevaa. Mulla on lahes nollassa nayttelemiskokemus. ja aloitan aikuisopiskelijana. mutta kavin kuitenkin musiikkilukion ja olen muuten taiteellinen ollu aina.

        Itsellani ongelma nayttelemisessa on oma epavarmuuteni, jonka aion nyt korjata taalla!! Mutta sulla tuntuu tervetta varmuutta olevan hyvassa iassa, joten tanne vaan jos on rahaa!! (mulla ei....) ja munaa!! muuten suomi on loistopaikka (ilmaista, etc.... masennusta etc...)
        Kaikkea hyvaa!! ^^


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe